Just another day...

Blev ett sent inlägg idag.
Vi har varit i stan och ätit mat med J:s mamma, för hon skulle vidare och titta på operaaa sen. Och då gick vi hem, så kommer hon o sussar över här sen.

Även denna dag har varit lugn.
Dagens stora händelse var väl precis innan jag skulle gå och hämta Mille från dagis så kom jag på att jag behövde gå på toa. Hade redan satt på mig min jacka som har ett långt skräp runtom som hängde. Så när jag sätter mig på toa så doppar jag skärpen i toalettskålen, som tur var hann jag se det innan jag gjorde nummer 1.
Hade inte varit roligt att använda jackan efter det annars...
"Vad fan är det som luktar?! Är det du?...näää jag känner inget? Sniff sniff..."
När jag kom fram till dagis hade en fröken färgat håret rosa, kanske för att dölja de gråa hår hon får av Mille och de andra hundarna? Först tänkte jag fråga om hon gjort det för att det snart är Halloween, men sen märkte jag att det var seriöst. Tur att man hinner knipa mun i bland...oftast gör man ju inte det.

Nu har jag bokat tågbiljett till K-holm också, på lördagmorgon bär det iväg. Och lördag förmiddag blir jag för evigt taggad med en ros och kinatecken på vänstra skuldran, spännande! :)

I morgon ska J och jag till Berns och titta på norska gutterna i Röyksopp.
Hoppe det bli kämpebra.

Hejsanhoppsan.




Ont på skala 1-10

Lika rolig och fort som gårdagen gick, lika tråkig och långsam har denna dagen varit.
Det här är en såndär klassisk dag när man egentligen inte borde skriva något i sin blogg, för att inte riskera att någon ska somna eller begå självmord av uttråkning för att personen i fråga inte hittar kryssknappen som tar bort eländet den läser.
Dagen är så tråkig så dagens ljuspunkt har varit att den stora disken är gjord, då förstår ni kanske vad jag menar?

Ska ju tatuera mig på lördag, så jag har suttit på nätet och glott vad folk säger som tatuerat sig på skuldran (som jag ska göra) Hur ont gör det på en skala 1-10? Jag är inte rädd, bara egentligen nyfiken på hur det känns och hur jag kommer att reagera. Läste allt från "det känns knappt alls" till "det var det värsta jag någonsin gjort, trodde jag skulle svimma!". Återstår väl att se om jag är en av de lyckliga som slipper svimma. :)

I dag ska jag börja med GI-metoden igen, har varit i affären och inhandlat det som stod i dagens recept. Biffstroganoff med fullkornsris. Man känner sig ju sådär vuxen och duktig när man handlar nyttiga saker i affären, frågan är bara hur länge man orkar vara duktig.
Det vanliga är ju att man står ut på vardagarna, men när man sen kommer till helgen och särskilt om man är hemifrån så brukar det bli lite för mycket av det onyttiga.

J är på väg hem nu, så jag ska ta och börja förbereda maten.

Tjingeling.

Tack för en rolig dag

Viiiiilken härlig dag, är helt trött nu efter att ha traskat runt på stan de mesta av dagen, följt med syrran och barnen till tåget, gått promenad hem, släppt en bomb på toa och nu sitter i sängen med datorn i knät.
Pust! :)

Min dag började kl 7.00 i morse, Mille hade som vanligt snott det mesta av sängen och jag låg i nån konstig ställning och höll på att få kramp lite varstans. Klockan 9 skulle min Historialektion börja...men morgonen gick snabbt och rätt som det var satt man vid skolbänken och diskuterade antika Grekland. Nu vet ju inte jag så himla mycket om det...så okej....jag lyssnade och satt med förvånat, vidöppen mun och dregglade när resten av klassen diskuterade. Jag har hamnat i nån slags klass full med överintelligenta robotar som kan allt redan. På den här roboten (mig) så är lampan på huvudet släckt och det står "error" i fönstret som finns i ögonhöjd...
Men det är aldrig försent att lära sig, är i alla fall därför JAG går Historia...samma med Samhällskunskapen gick ju bra till slut...

Efter skolan så skulle jag möta systeryster och hennes två bihang på stationen, deras tåg var försenat. Men jag blev underhållen av en tjej som verkade vara i en helt egen värld, hon stod och dansade "sexy moves" på perrongen. Ingen annan än hon hörde musiken som verkade dåna i huvudet på henne....kul för henne.

Till slut kom tåget och 2 sekunder senare satt tjejerna som fastklistrade med armarna runt midjan på mig.
Vi bestämde att vi skulle gå hem till oss en stund innan vi gick ner till stan igen.

Syrran hade köpt ett jättefint halsband till mig som jag fick när vi kom hem. Tack syrran! Ska alltid ha den på mig och tänka på dig när du inte är här.

Senare på kvällen när J hade slutat också så gick vi och såg "Upp" på bio. Tror att vi vuxna tyckte att den var rolig i alla fall (förutom syrran som somnade lite då och då under filmen!), och barnen tyckte att den var "sådär".
Efter filmen var det nästan bara att gå raka vägen till tåget igen. J och jag tog en promenad hem sen, han beklagade sig över att han ätit för mycket godis under biobesöket.
Men så ville han under vägen hem köpa 2 korvar som han sen vräkte i sig, när han hade hela munnen full sa han "Oj...jag var visst lite hungrig i alla fall..." Jag fick inte i mig en bit till, är fortfarande proppmätt. Och nöjd och glad över att fått träffa syrran och tjejerna hela dagen.

Tack för en rolig dag!

Fint besök

Åh, idag är jag glaaaad!
Syrran och hennes 2 tjejer kommer hit i morgon!
Tjejerna har höstlov just nu, så då passar det ju jättebra att dom kommer hit och hälsar på moster. :)

Det blir en mysig dag på stan på dagen, och på kvällen ska vi gå och titta på Disneyfilmen "Upp" allesammans när J har slutat för dagen. J är lite sur för att jag köpt biljetter till en svensk version av filmen UTAN 3D, men han brukar bli glad igen efter att fått sitta i mitt knä en stund och jag sjungit ett par vaggvisor.

Så nu måste J och jag ta och göra iordning resten av vardagsrummet innan dom kommer i morgon. Det är bara till o leta reda på spackel och sandpapper och börja på....eller nää...jag väntar tills J kommer.

Idag händer det inget speciellt, jag har inte ens klätt på mig än. Sitter här med mina nya jättetofflor som hunden är livrädd för, men det var ett nödvändigt måste. Är alltid iskall om fötterna, och J piper som om han var kastrerad när jag försöker värma dom vid hans ben när vi lägger oss om kvällarna.

Men nog om det, nu har jag bara fullt upp med att längta till i morgon! :)


Mina fina syskonbarn



Deras mamma.....

(Förlåt syrran, jag bara skojar med dig...du är sååå söt, slå mig inte!)

Stress stress....

Oj oj oj, vilken dag det var igår.

Hade ställt klockan på 8 och så gick jag ut på en liten promenad med Mille.
När vi kom in igen så kändes det som att jag inte har tid att lägga mig igen, var alldeles för ivrig för det.
J sov fortfarande men jag satte mig vid datorn och började leta musik som skulle spelas på festen.
Efter en stund framför datorn vaknade J, och då hade jag börjat tapetsera i vardagsrummet. Han stod och bara glodde på mig som att jag inte var riktigt klok. Men jag kände mig så stressad, fanns så mycket vi skulle göra den dagen och så lite tid.
J märkte hur stressad jag var, så han sa att jag skulle skriva en nota så kunde han åka och köpa maten som vi skulle ha under kvällen och samtidigt köpa målarfärg.
Han for iväg och jag kämpade vidare med tapeterna...använde nog alla svordomar som finns...

J kom hem igen med mat och målarfärg, och tog på sig kläderna och började tapetsera han med. Då började jag att måla väggarna i vardagsrummet. Plötsligt pep mobilen till, det var min kompis Hanna som skrev att hon var på väg till Sthlm nu och sa att jag kunde möta henne vid halv 1. Bra, tänkte jag då har jag en timme till på mig att måla innan jag ska byta om och möta henne. Men den timmen gick väldigt fort och vi hade fortfarande väldigt mycket kvar att göra. Väggarna skulle målas en andra omgång och J var inte klar med tapetseringen. Sen skulle jag hinna städa också, och handla grejorna som J hade glömt. Och nu skulle jag även möta upp Hanna vid stationen...
Men som tur var så gick det att övertala Hanna att hon kunde försöka ta sig hem till oss på egen hand. Jag förklarade så gott jag kunde och hon hittade hem till oss.
Hon satt och bara tittade på oss när vi höll på där. Jag var vitprickig från topp till tå, 4 timmar senare skulle festen börja. PANIK!
Men till slut så hann vi i alla fall klart, om man bortser från en vägg som fortfarande är grön. Men det kändes SÅ skönt när tapetseringen blev klar och möblerna kunde ställas på plats igen.


Vi är nöjda med resultatet...

Sen fort fram med dammsugaren och skurhink och svabb, sen kasta sig in i duschen....sen handla och sen börja med maten. Nu var det cirka en timme kvar tills folk skulle börja dyka upp.
Jag hade fått värsta huvudvärken för jag hade inte hunnit äta frukost eller lunch, knappt druckit något under hela dagen...bara stress stress...
Men tack vare att Hanna var en ängel som hjälpte mig jättemycket med maten så hann vi till slut göra maten klar innan gästerna kom. Vi var 8 stycken tjejer som satt runt bordet och mumsade i oss Tacos. Även fast man varit med och lagat maten själv och man brukar vara självkritisk då, så smakade det faktiskt jättegott. Antagligen för att man inte ätit något tidigare under dagen.
Sen satte vi oss i soffan och snackade och lyssnade på musik.

Från vänster: Frida, Sanna, Victoria och Maria.

När klockan närmade sig 23 så började folk att röra på sig för att de inte skulle missa sista bussen hem.
Kvar satt Hanna och jag i soffan och glodde på varandra en stund...kände mig helt tom i skallen, nu var allt över och stressen var som bortblåst...även huvudvärken.
Själv tycker jag att det blev en lyckad kväll, jag hoppas att även mina gäster tycker detsamma.

I dag gick Hanna och jag runt på stan, tog en fika och tittade runt lite i affärer. Vi var båda på jakt efter nya vinterskor och hittade ett par på Din sko, som vi båda ville ha...så vi köpte likadana skor.
"Kompisskor" kallar vi dom för, hihi.

Hanna

Nu har Hanna också åkt hem, och jag ligger här i min säng och ajar mig över min onda rygg som jag fått efter att stått böjd halva dagen igår med penseln i handen...
Men vill man ha det fint...får man lida pin...eller nåt.


Kaos!

Var ju så glad för att vi äntligen skulle börja tapetsera i går...ja VAR.
Allt har blivit till ett enda kaos!

Det började så bra, vi köpte ju 3 rullar först men så räckte inte det på långa vägar så J köpte 3 rullar till. Och så skulle vi börja igår...
Rullarna togs fram, limmet, tidningar, penslar och allt. Då ser vi att de 3 första rullarna och de 3 sista är olika tapeter. Samma artikelnummer men en ynka liten bokstav, gör att det är skillnad på tapeterna!!! Alltså typ artikelnr 249508409 A och den andra 249508409 C. Den första är mer mörk och lila. Den andra ser mer glansig ut och är mycket ljusare tapet...


Till vä. tapet A.....till hö. tapet C.....suck.

Luften går liksom ur oss båda och vi står bara och gapar...jaha...vad gör vi nu?
Det hela hade väl inte behövt hända här och nu, om det nu inte var så att jag ska ha en fest i morgon...
Men nu ska jag det, och då vill man ju att allt ska vara i ordning.
Vi disskuterade fram och tillbaka hur vi skulle göra...till slut bestämde vi att vi skulle ta den första omgången rullar i alla fall, tapet A.
Första längan gick bra....andra med....sen började tröttheten komma ikapp oss. Tapeten blev bubblig, gick sönder och blev sne, vi blev surare och surare och vår katt tyckte att tapetlimmet såg väldigt gott ut och började att dricka det!

Klockan var väl runt 22 när vi hade tröttnat helt och hållet...då hade vi hunnit med knappt halva rummet.


Vi tänkte att morgondagen (idag) skulle vi i lugn och ro köpa flera rullar med tapet A och eventuellt kanske hinna måla resten av väggarna vita och handla mat till festen också. HAH!
J har åkt Stockholm runt till alla Rusta-butiker som finns och GIVETVIS har de bara tapet C!
Fast till slut hittade han i alla fall rätt tapet, men han hade inte köpt någon målarfärg så resten av väggarna får väl ha alla möjliga färger till festen....och maten får jag försöka handla i morgon...och fixa musik....och städa...och möta min kompis vid tågstationen.
Hjälp!

Jag lär somna ovaggad i morgon...


Mirakel kan ske...

... tänka sig, idag SKA vi tapetsera!!!
I vardagsrummet ska vi smälla upp en fin lila tapet, låter säkert jättehemskt med lila tapet men jag lovar att den är fin! Fast vi ska bara tapetsera två väggar, resten ska bli vitmålat.
Jag fick ge mig där, ville helst ha en vit tapet men J hittade något fel på ALLA tapeter jag hittade och jag ska  ju ha fest på lördags som sagt, så det vore kul om det blev färdigt innan dess. Och då var jag tvungen att ge med mig...även fast jag tycker att det är grisfult med vita väggar...  

?



I dag när jag skulle gå på toan på jobbet så låg det ett långt, krulligt könshår på toalettsitsen. Blir som förhandlingslamad när jag ser något äckligt...funderade på om jag skulle blåsa bort den för jag ville inte ta i den. Men sen fick det bli en pappersbit och fort iväg. Fick en rysattack sen så jag skuttade runt inne på toan en stund innan jag förmådde mig att sätta mig där. Vet att jag låter fånig, men usch...äckligt.
Därför motar jag alltid in J på en offentlig toa innan jag kan gå dit...
Då får han ta emot det äckliga och så är det han som suttit där precis före mig, han har inte kommit på min ondskefulla plan än. Antar att jag lider lite av bacillskräck, konstigt med tanke på att jag jobbat på både ålderdomshem och dagis...hm.

Nu kommer visst J hem från jobbet, så nu blir det till å börja med tapetseringen.
Spännande!




Om 10 dagar smäller det...

Det hela började hemma hos morfar och mormor när mormor fyllde år. Syrran hade precis tatuerat sig och visade upp den för vår moster och vår kusin och hennes kille som även visade sina. (Kusinen och killen alltså, inte mostern...) Jag har inte tatuerat mig så jag hade inget att visa, så dom andra började undra om jag funderade på att göra det nångång. Då sa jag att OM jag skulle tatuera mig, så skulle jag göra något som en liten hedring till min döda pappa.
Dagarna gick och sen ringde min galning till syrra och lät väldigt hemlighetsfull.
-Heej...vet du vad JAG har gjort?
-Nää...?
-Jag har ringt och beställt tid åt oss så den 31 okt ska vi tatuera oss, hihi.
-Oj...
-Ja, så nu får du titta ordentligt på vad du vill ha, och du det är INGET tvång utan jag ringer och avbokar om du vill det.

Har ju gått och tänkt på det att man kanske skulle göra en symbolisk grej för pappa, och nu när man kommit såhär långt så känns det ju korkat att banga. Sen har jag ju suttit och stirrat mig galen på "L.A inc" och "Miami inc" det är två program där man får följa skitduktiga tatuerare och deras kunder. De flesta kunder vill ju göra just en "symbolisk grej" så det är nog där min tanke började.

Nu har jag även skickat iväg vilken bild jag vill ha och skrivit beskrivning hur stor den ska vara och allt till tatueraren. Så nu är finns det ingen återvändo...om 10 dagar smäller det!

Mamma är skitsur för att jag ska tatuera mig, känner mig lite som en tonåring på nytt. :)
På hennes tid var det minsann bara bovar och banditer som hade tatueringar, och hon tycker det är okvinnligt.
Hon blir väl galen om jag en dag kommer på att jag ska göra en symbolisk sak för hennes skull, haha. :)
Ja...så både syrran och jag är ju tatuerade snart så jag antar att hon då har 2 söner snart i stället för 2 döttrar om vi är så himla okvinnliga. Två banditer till söner...:)

Tänkte visa er också hur jag tänkte att min tatuering ska se ut...

Den här rosen ska jag ha, och den ska vara gul...

....och det här kinatecknet som betyder "Pappa"..fast det ska vara svart.



Visar bild sen på resultatet.


Historialektion, dagis och hemmafix.

Idag var första Historia-lektionen i skolan, helt ny klass ingen från gamla Samhällskurs-klassen. Men det gör inget, då lär man bara känna nya människor.
Vi fick sluta lite tidigare för att vi skulle köpa Historieboken som vi skulle börja använda nästa gång. Men jag åkte till jobbet i stället för att köpa bok, kan ändå inte komma på lektionen på fredag (jobbar då) så jag har ju hela helgen på mig att köpa boken.

Väl på jobbet så var barnen utomhus. "Godmorgon" kvittrade jag till alla jag såg. Inte många barn svarade, utan en pojke som (helt ärligt!) sa:"Min mamma har jättestora tuttar."  "Jahaa....spännande", sa jag.
Han fortsatte:"Jaa, man kan nästan vinka med dom." "-Mmm...du jag ska gå in och byta om nu!"
Kanske är tur att föräldrarna är lyckligt ovetandes om vad deras barn säger på dagis...

Ska ju ha fest på lördag så vi har börjat panikfixa lite här hemma för allt är i en enda röra just nu. Har precis bytt gardiner t.ex är väl sisådär 2 år sen vi bytte sist, så det var på tiden. Sen försöker jag FORTFARANDE övertala J om att vi ska börja tapetsera nån gång, men det går trööööögt. Får man sälja sin sambo på Blocket?
Drömmer om en händig karl som efter att bara blivit bedd EN gång säger "Javisst älskling" och med ett leende tar fram tapetrullarna och sätter upp tapeten. Okej, han behöver inte le...
Han måste ju också vilja få upp tapeterna nångång, vi har ju redan köpt dom. Det är ju inte så att dom en dag tröttnar på att ligga i rullar på bordet och sätter upp sig själva.
Nu sätter han sig vid datorn också! Nä nu jälar...


Första dagen på jobbet...

Så har man ÄNTLIGEN kommit hem klockan är 19,40 nu och jag är trött som ett...ollon.

Dagen började med att jag försökte ta mig ur min sovkoma kl 7 i morse, vaknade klockan 4 först och kunde INTE somna om förrän efter någon timme sådär. När man pluggar får man lätt dåliga rutiner iom att man har sovmorgon nästan varje morgon, så att kliva upp klockan 7 var inte det lättaste.

Väl på jobbet så är det redan full rulle inne på avdelningen. Alla barnen pratar i munnen på varandra och ljudnivån är allmänt hög. Men det känns så roligt att vara tillbaka, allting är som det var när jag slutade några månader tidigare.
Vi har några barn som är mer högljudda än andra, särskilt en liten kille på avdelningen han har vääääldigt hög röst. Och han står plötsligt bakom mig utan att jag märker det, och jag lovar att jag nästan lyfte en liten bit från golvet när han började prata: VAD GÖR DU HÄR?
Jag försökte förklara att jag skulle jobba hos dom i en vecka, och att min skola började sen igen. Han svarade inte, utan tittade bara storögt på mig. Jag tänkte att jag undrade om han förstod vad jag sa, så jag fortsatte...
"-Jag går i en skola för vuxna människor förstår du. Konstigt va?"
Han sa fortfarande inget utan tittade bara.
Ooookej, tänkte jag och gick sakta därifrån.
Några barn kände igen mig, det var skoj! Barn brukar ju i allmänhet vara rätt lätta att komma i kontakt med så även de "nya barnen" kände sig nog rätt säkra med mig också innan dagen var slut.

Men det är väldigt stor skillnad på att sitta ensam i sitt vardagsrum hela halva dagarna och plugga, eller ha 20 barn runtomkring sig i ett litet utrymme. Så på vägen hem var jag...lite trött sådär.
Men så slog det mig att jag mitt dumma nöt, nog hade bokat ett Friskispass till klockan 18 i kväll. Hämtade vovven och skyndade hem till datorn för att kolla....jaaaaaarååå! Visst fan hade jag det! Och man måste avboka senast 2 timmar innan passet börjar, så det var bara att mosa in träningskläderna och ge sig av igen på en gång.

När vi satt och väntade på att passet skulle börja, kände jag hur tunga mina ögonlocka var. Höll ärligt på att somna fler gånger och här skulle man träna ett medelpass helt plötsligt när man inget hellre ville än att sova.
Men jag överlevde passet ändå konstigt nog, men en nära-döden-upplevelse hade jag då och då.

Och nu sitter jag i soffan med ömma fötter och ont huvud och skriver det här. Första dagen på veckan...bra början....tror jag.

Hemma igen...!

Nu har vi kommit hem igen, vi har ju som jag skrev tidigare varit i Gnesta hela helgen. Igår drack jag kaffe hela dagen kändes det som. Dumma jag köpte en Cafe Latte som jag drack i bilen på väg till Gnesta. Hemma hos Jonas mamma så hade hon dukat fram smörgåsar och till det skulle vi dricka kaffe. En timme efter det blev jag skjutsad till farmor där fikade vi, det var det dags för kaffe och kakor igen. :) Där träffade jag även hela halva tjocka släkten, mina 2 kusiner, kusinbarn, faster och kusinens tjej. Väl tillbaka i skogen där J:s mammas hus ligger bland buskar och träd(det är sant!) så åt vi en mumsig köttgryta med potatis. Var ju inte så speciellt hungrig... På kvällen hade jag värsta magknipet som jag till Jonas stora glädje "blev av med" när vi la oss. N:-Jonas, det luktar skit. Vad har du gjort?! J:...lagt mig bredvid dig.... N: Hihihihihihi.... J: Suck.. ____________________________________________________________________________ I dag tog vi en skogspromenad och resten av dagen har jag valt ut några favoritträd som jag räknat grenar och löv på. I morgon ska jag jobba på mitt gamla jobb igen, ska bli skoj! Berättar nog mer om det i morgon.

Uttråkad...nom nom nom...

Man blir inte på särskilt piggt och glatt humör när man tittar ut genom fönstret.
Det är mulet, det regnar och löven ligger som hala snorpapper på marken som det är meningen att man ska slå ihjäl sig på. Kollar man TV så finns det inget direkt att jubla för där heller...
Så vad gör man då?
Jo...man går till affären och köper mat och något onyttigt slinker ner i korgen också.
Jag är en såndär som när jag har tråkigt....då äter jag.
Så ser ni ett kort på mig nånstans där jag ser pluffsig ut, så får ni tänka "Oj, vad tråkigt hon måste haft den där perioden..."

När jag kom tillbaka från affären så blev jag överfallen av en galen Mille. Trodde att han var tokglad över att se MIG igen, men det visade sig snart att det var det jag hade i påsen som han ville åt. Han ÄLSKAR sina Dental mer än livet självt. Det är ett tuggben som ska vara bra för deras tänder. Han brukar få "en" varje dag...
Nu sitter han här bredvid mig i soffan och ger mig onda ögat för att han bara fått en tuggpinne. *Blänger tillbaka*

Vad händer i helgen då? I morgon ska vi åka till Gnesta och hälsa på en massa släktingar. J:s mamma bor där och så ska jag hälsa på min faster och farmor. Kommer även att träffa min kusiner och åh!... lilla bebisen som min ena kusin nyss fått! Mmm, det kommer att bli kul att träffa alla.
Hihi.

Ha en skön helg!

Bajspåsar och bio

Har precis kommit hem efter en snabb lunch med Cecilia, gått runt och gluttat lite på saker inne på Åhléns, tog en fika där också för att få tiden att gå lite. Man får nämligen hämta hem sin hund först klockan 15 på dagarna, så det var bara att vänta...
När jag sen hämtat min hund så ser jag på hela Milles stil att gå att här ska snart skitas. Tror ni att jag hade någon skitpåse med mig? Nä.
Så vad gör man då, när hunden väl sätter sig i båge och klämmer ut en korv?
Man börjar spela teater för att människorna runtomkring en ska tänka att man, för det mesta i alla fall, är en ansvarfull människa som, för det mesta i alla fall, plockar upp skiten efter sin hund.
-Nämen Miiiiiiilleeeee, inte nu IGEN! *djup suck* du har ju nyss skitit jöööö!" (det har han inte)
Milton tittar oförstående på mig varför matte helt plötsligt står och ylar, hon brukar ju inte säga nånting bara plocka upp och så går vi vidare. Men inte den här gången, för matte har ingen påse och människorna på gatan blänger på henne och tänker att hon är en såndär som minsann inte plockar upp efter sin hund, äckligt!
Så jag står och ylar vidare, och skakar på huvudet precis som att jag hade världens omöjligaste hund som skiter som många gånger på raken. Sen tittar jag mig omkring, skönt ingen kvar i närheten. Då går Mille och jag sakta vidare hemåt, men försäkerhets skull så fortsätter jag en liten stund till.
-Mille då, hur många påsar ska matte behöva ta med egentligen?!
Han ligger och tuggar på sin tuggleksak och är fortfarande omedveten om vilken hemsk matte han har.

I går var jag på bio med J och hans brorsa. Vi åkte till Heron City och såg "Inglourious Basterds", en film som handlar om nazisttiden med b.la Bred Pitt och Austin Powers (Mike Myers). Den var faktiskt jättebra, så om har du inte sett den så rekommenderar jag den verklisch. Dock äckelvarning några gånger...
Efter bion så gick jag och bröderna brorsa till restaurangvåningen i Heron City och åt lite mat. Vi hade alla vräkt i oss en massa godis, så egentligen var nog ingen av oss särskilt hungrig.

Sen åkte vi raka vägen hem J och jag.


Ikväll ska jag se om det går att övertala J att vi ska börja tapetsera, för vi har nämligen inte ens börjat än...
Spänningen är olidlig...ska J få sova på soffan eller inte...?
Vi får göra upp det kvinna mot man när han kommer hem sen:



Ja se det snöar...

"Det snöar skitmycket! Lova att vi åker till ett varmt ställe i vinter." Så stod det på sms:et som väckte mig i morse det var J som skrev. Jag ville inte titta ut genom fönstret när jag läst färdigt sms:et, i stället la jag ner huvudet på kudden igen och blundade. Blundade och försökte minnas tillbaka till dom härliga dagarna vi hade i somras. Jag såg framför mig hur J, mina syskonbarn och jag badade och stänkte vatten på varandra och skrattade. Jag minns vår bilresa ner till Amsterdam, dom ljumma härliga kvällarna man kunde ha kjol och linne på sig under kvällspromenaden med Mille. Nu var allt det roliga slut, nu snöade det. Suck. En låååång mörk, iskall, hal och jävlig period framför oss har vi nu, minst ett halvår. Usch vad jag hatar att bo i det här landet i bland.

Om man nu ska försöka att vara lite positiv så...hm...julen är ju rätt mysig (panikköpa en massa julklappar som kostar en massa pengar), det är ju mysigt att sitta inne och titta ut när det snöar (några dagar senare är den fina snön modd eller slask), det ser mysigt ut med adventljusstakarna som reflekterar mot snön när det är mörkt ute (det är snarare isen under snön som syns, isen som jag ska göra illa mina knän på sen.)
Såå, jag fick ju fram några positiva saker i alla fall vintern kanske inte är så dum i ändå.

Idag tänkte jag prova på vårt nya Xbox-spel som jag köpte på Media markt i går.



Måste träna lite nu så jag kan spöa skiten ur J sen. ;)

Tack för att du läste detta.




Trimmartider hej hej...

Jonas rakade ju Milles huvud häromdagen men han gjorde inget på resten av kroppen. Så den stackars hunden har gått hela dagen och sett ut som en köttbulle med ärthuvud. Till slut orkade jag inte se eländet längre så jag fångade hunden och gick raskt fram till husse, som i vanlig ordning parkerat sig framför datorn efter jobbet.



Mille VET att hans trimmarverktyg finns i översta lådan i vårt skåp så han såg med skräck i blicken hur jag gick mot skåpet och drog ut lådan. Han försökte slita sig ur husses famn men den stackars Cockerns köttbulletid var slut, här skulle trimmas! Inte lätt att vara Cocker alla gånger...
Vi fick bort tuss efter tuss och vi började se en ljusning, hunden började likna en hund igen!

Vi har antagligen Sveriges lataste katt hemmaboende hos oss, han gör inte många rörelser på en dag. Och som vanligt låg han på skrivbordet och jäste. Vi tänkte att vi skulle se om han skulle röra på sig om vi la Milles päls på honom, vi la dit mer och mer men tror ni att katten orkade bry sig? Nää...


Sveriges lataste katt med Millepäls på sig.

Efter trimningen får Mille alltid glädjefnatt och börjar tokspringa runt i lägenheten. Tror att han tycker att det är lika skönt att det är över som vi tycker. Det är en ständig kamp att trimma honom, får han en minsta chans att rymma så tar han den. Även den här gången rymde han och börjar han springa i lägenheten och J springer efter och tjoar. Några sekunder senare blir det knäpptyst och J kommer tillbaka med en VÄLDIGT sur hund i famnen.
Han är fortfarande inte riktigt klar, eftersom han tycker att det är så himla jobbigt att bli trimmad så tar vi en halvtimme i taget lite då och då i stället för att han ska stå och pinas i flera timmar på raken.

Såhär fin blev han i alla fall efter gårdagens trimning:



Idag är det i alla fall tisdag.
Har en känsla av att det här blir en riktig SLAPPARDAG! Har inte ens klätt på mig än, klockan är snart 12, har avbokat mitt träningspass idag (ajabaja). Men det är så skönt med såna här dagar ibland, särskilt när man haft en jobbig period i skolan som hastigt och lustigt bara tar slut. Nästa vecka drar det igång igen så jag tycker jag är värd den här slappardagen.

Ha en bra dag du med. :o) 

Betygsamtal

Har precis kommit hem från skolan, rastat vovven och nu sitter jag här med datorn i knät igen. Vi hade betygsamtal idag för Samhällskursen är slut nu, 9 veckor har bara rusat förbi. Vi fick tillbaka våra inlämningsarbeten vi gjort och lite sådär. Så nu vet jag vad jag har fått för betyg i Samhällskunskap, japp japp.

Det var meningen att vi skulle åka och hälsa på tillverkaren av Mille idag (hunduppfödaren kan man också kalla det.) men Milles halvstorasyrra var magsjuk och skulle kanske behöva komma till veterinären, så det blidde inte så idag. Vi bestämde att vi skulle komma dit på torsdag istället.

Jonas trimmade Mille lite igår med saxen bara för att vi är så rädda för vår hunduppfödare. I bland när man ser Mille kan man tro att det är ett troll vi har köpt, och ibland är det så illa så det inte alls riktigt går att sätta fingret på vad han är för något. Det har hänt när vi varit ute på promenad med honom och andra hundägare har stannat (det här var på den gamla goda tiden, innan Mille fick för sig att han måste hoppa på alla fyrbenta varselser.) och dom frågat vad Mille är för ras.
-Cocker spaniel, säger vi.
Varav den andra hundägaren tittar storögt på Mille och sakta säger "jahaaa...det ÄR en cocker?" och liksom vänder på huvudet och inte släpper blicken från Mille.
Häromdagen var jag inne på hunduppfödarens hemsida, och där fanns det en bild med på Milles pappa.
Ja...vad ska man säga?  Ni ska få se själva...



Sådan fader, sådan son...det är Milton till högst upp och hans pappa Frost nedanför.

Nu tänkte jag ta och laga till lite mat, blir nog spagetti o köttbullar a la lux.                                                                                                            
Mitt betyg i Samhällskunskap?

MVG!!!!!!!! :D


Händelserik lördag

Vi var som sagt på O´Learys igår och skulle äta buffé och kolla på fotboll.
Jonas och jag var dom som först kom dit av alla, så vi satt där och stirrade på varandra ett tag, och började osäkert äta på popcornen som var utställda i skålar på borden. Och vi beställde varsin öl, fortfarande ingen hade kommit än. Vi hann undra några gånger om, om det blivit inställt och om vi hade kommit rätt. Men sen dök det upp ett helt gäng, dom hade tydligen haft en förfest hemma hos födelsedagsbarnet. Då kunde vi andas ut, vi HADE inte nallat på någon annans popcorn sicken tur.


Födelsedagsbarnet Maria t.v och Stina t.h

Det dök upp fler och fler människor och till slut var vi nog runt 22 stycken i en trång lokal. Vi började plocka mat från buffén, det var kyckling, revbensspjäll, sallad, bröd, tacochips och diverse såser. Gott som attans, vi åt med hjärtans lust och sa inte många ord för vi hade fullt upp med att tugga.

Sen klockan 20 skulle fotbollen börja. Sverige - Danmark, vi märkte på våra festarkompisar att det var en viktig match. Sverige MÅSTE vinna för att komma med i VM, inget annat var tänkbart.
Som tur var hade jag en som var lika ointresserad av fotboll som jag bredvid mig, Sanna.


Sanna och jag.                                                  


Vi frågade varandra lite försiktigt om den andre kunde några spelregler, men nää. Vi visste att det fanns något som hette "Hörna" och "Offside", men NÄR det var "Offside" visste vi inte. Fanns ju inget tydligt streck som visade det, hur kan man då veta liksom?
Vet inte om ni såg matchen, men Sverige fick två ogiltiga mål och dom superintresserade fotbollsfantasterna tog till grottemännisko-vrål och började fäkta med armar och ben. Jag fick en rak höger i armen av en galning som var helt svart i blicken. Han vrålade "jääääävlaaaa sopa, ni kan ju för f-n inte spela fotboll!!!". Sanna och jag började fantisera om hur det skulle vara att bo ihop med den här killen. Tänk om man råkat glömma ta disken eller något, och så kommer den här charmknutten och börjar vråla "jääääävla sopaaa!". Och vi  "åh förlåt, förlåt ska genast börja diska." Okej, det här låter kanske inte så roligt nu, men vi hade väldigt kul åt det igår. :)

Sverige förlorade matchen med 1-0. Lokalen blev helt knäpptyst, och inte ens grottemänniskorna hade något att säga. Efter 10 minuter så var nästan hela lokalen tom.
Efter cirka en timme dök Victoria och Frida med sällskap upp. Vi blev sittande där ett tag till sen bestämde vi att vi skulle gå vidare och ta en drink nånstans.


Frida, Victoria och Victorias barndomskompis Petra.

Vi gick till "Fridays" och det var smockfullt med folk där. Och jag behövde inte visa leg, haha! Tror det var första gången någonsin, DET gjorde min kväll kan jag säga. När vi väl kom in så beställde vi varsin drink (jag tog Mojito) och blev stående runt ett bord och musiken var så hög så det gick knappt att prata heller. Men vi stod där runt bordet och slängde med våra lurviga och viftade med rumpan i takt (det fanns inget dansgolv).
Men det blev inte så mycket roligare än så, så jag tog sista bussen hem efter att ha varit där i nån timme. Men det var jättekul att träffa alla gamla jobbarkompisar (Maria, Stina, Victoria, Sanna och Frida.)

På dagen innan festen var Jonas och jag på tapetjakt. Vi hittade en lila tapet som vi är nöjda med, sen ska vi hitta en vit också men det var desto svårare. Vi skildes åt lite åt skilda håll, så bestämde vi att vi skulle ses vid bilen. Jag kom (som vanligt) först till bilen, men det var så fint väder ute solen sken och himlen var blå så det gjorde inget. Sen såg jag att Jonas kom. Han har jättelätt att hitta när vi är utomlands och i främmande städer, men när vi är i en bilparkering så slutar hans lokalsinne att fungera. Han går ALLTID åt fel håll, och det gjorde han nu också. Jag såg honom hela tiden, men jag hade faktiskt ingen lust att ropa efter honom, det var ju sol ute! Jag stod och kisade mot solen och la ett öga på honom ibland "Åh vad bra, nu gick han åt fel håll igen då får jag stå här ett tag till." tänkte jag. Han gick säkert runt en kvart innan han till slut flåsandes kom till bilen. Jag frågade honom om han tyckte att bilarna på parkeringen var fina. Det tyckte han.

Idag ska vi NOG försöka oss på att tapetsera lite mer i hallen. Och i morgon ska jag få mitt betyg i Samhällskunskap! Spännande spännande! :)
Tack för att du läste detta.

Kram på er!



Sup o svälj nu är det helg

Grattis min vår lille Simba på 7 års-dagen!
I dag ska du få smaka lite grädde och få en leksaksråtta.



Ja, jag är en sån där töntig person som ger mina djur födelsepresenter OCH julklappar. Dom kan såklart inte öppna själva, dom tittar skräckslaget på mig och försöker rymma för sina liv när jag kommer där "God juuuuuul!". Tar tag i dom och har dom i knäna som om dom vore ett litet barn och säger "åh så spännande! Vad kan det vara i paketet?!" Dom tänker: "Jag vill bort, jag vill bort!"
Sen öppnas paketet och NÄMEN det var en leksaksråtta eller något. Dom nosar på leksaken i 1 sekund, sen rymmer dom. Och jag sitter där med krossat mattehjärta och tänker att jag minsann inte tänker slösa några pengar på otacksamma djur nästa jul. Men nästa jul låter det likadant. "God juuuuuul Simbaaaa!".

Numret till psyk: 0150-56010

I dag är det lördag och jag har lyckats övertala J att vi ska åka runt och kika på tapeter idag. Jag hoppas att jag lyckas övertala honom om att vi ska KÖPA några också. Men vi har helt olika smak när det gäller det mesta, så det återstår att se. Men jag brukar lyckas få min vilja igenom när jag hotar med att han får sova i soffan annars. ;)

I kväll ska J och jag till O´Learys och fira en arbetskompis till mig som fyllde 23 år igår. Vi är ett gäng som ska ses där och fira henne, äta buffé (slurp!) och kika på fotbollsmatchen mellan Sverige-Danmark.
Nu är ju inte J och jag speciellt fotbollsintresserade men när vi hörde talas om buffén, sa vi att vi gääärna ville komma. Vi får väl beställa in efterätt eller något när dom andra fotbollsnördarna kikar på fotbollen. :)
Mer om det kan jag berätta i morgon.

Nu ska vi ut på frukostjakt !

Kram!

Allt om inget

Det värsta om man kan säga så, med att plugga är nog att man inte direkt har någon att prata med på hela dagarna. Är ju som sagt bara 2 timmar i skolan, så när jag är där så pratar man ju såklart. Men sen är det ju resten av alla timmar på dagen som man är ensam, tills J kommer hem mellan 18-19 på kvällen.
Så sen när J har kommit och vi har ätit mat för kvällen, kollat på TV, suttit vid datorn en stund och det är läggdags då är jag VÄLDIGT pratsugen. Men eftersom det inte har hänt något speciellt på hela dagen så brukar det vara VÄLDIGT låg...vad ska man säga...kvalité? på det vi (jag) pratar om. Som igår kväll när det lät såhär:

*Tystnad*
N: I morgon ska jag koka ägg...
J: Åh. Vad roligt...
N: Ja...
*Tystnad*
N:Oj.
J: Vad är det?
N:Din snorränna syns i mörkret också.
J: Mmm, du kan vi inte sova nu?
N:Jo, vi ska väl det....godnatt då.
J:Godnatt.

En stund senare

N: *viskar* Sover du?
Jonas börjar snarka högre och gör allt för att jag ska tro att han sover. Sen låg jag väl en timme efter det och tyckte synd om mig själv, jag får aaaaaaldrig prata med någon. :) Undrar varför.

I går åkte vi en liten sväng till Kungens kurva också vi gick till Heron City för där har dom massor med goa restauranger att välja bland, mumma. Jag hittade "Grekiskt kolgrill" så det blev fläskkarré, pommes frites, tsasiki och sallad. Mums! Hade glömt att äta något på dagen så det här smakade riktigt bra.
Sen så handlade vi på Willys och så när vi skulle åka hem, så märkte vi att lyset på Jonas sida inte funkade. Så då fick vi åka till Jula också och köpa ny lampa för att inte polisen skulle stoppa oss o ge oss böter.
Jaha, sagt och gjort så köpte vi lampan och parkerade så gott vi kunde under ett gatulyse för att se något i mörkret.
Vi blev stående där en bra stund, var nästan själva på parkeringen när vi väl fått dit lampan i ett JÄTTETRÅNGT utrymme...omöjligt ju.
Sen åkte vi äntligen hemåt och lyckades faktiskt hitta parkering på en gång, på vår gata dessutom. En trång sådan så jag fick gå ur bilen och säga hur han skulle göra. Vi är alltid så gulliga mot varandra när vi hjälps åt med parkeringen:

N: Men du måste ju vrida ratten mer åt vänster fattar du väl?!
J:Men jag vrider ju så mycket jag kan!
N:*mumlar* Gör du ju inte....
J:Men säg i stället hur jag ska göra nu!
N:Hur fick du körkort egentligen?
J:Kan jag köra framåt nu eller?!
N:Men du får väl titta lite själv också! Du kan ju inte BARA lita på mig!
J:Jag tittar ju!! Skiter snart i det här!

Sen kom vi äntligen hem till våra älskade husdjur som alltid blir tokglada när man kommer. :)
Ja...det var min torsdag det...

Och nu kära vänner så ska jag ta och koka lite ägg..

Kram!



Hoppsan...

Tagen en liten ölkväll på balkongen. Mille stod i mitt knä och tittade ut över räcket. När det kom hundar nere på gatan började han skälla och viftade på svansen så den piskade i ansiktet på mig. Då tog jag tag i den, och häpp så tog Jonas den här fina bilden. :)Jahaja, nu har jag tydligen skaffat mig en blogg också. Jag som egentligen inte har något att skriva om, haha.
Sitter här med Simba i knät (som envisas med att sätta upp sin ända i ansiktet på mig men jag orkar knappt bry mig längre men kattfan ser nästan ut att njuta också...) är allmänt uttråkad så jag gick in här på skoj. Och vips så har man en blogg.
Stackars er.

Nu är skolan färdig för denna termin, bara betygsamtal på måndag! Spännande!
Jag fick mitt livs först MVG på provet igår, blev så stolt så jag allvarligt funderar på att rama in skiten. :)
Nästa del av terminen ska jag läsa Historia, jag minns inte ens att jag sökt Historia trodde att jag hade sökt Religion...ordning och reda i mitt liv som du märker.
Känns skönt i alla fall att alla 500 IG som skriker mot en när man tittar på gymnasiebetyget börjar försvinna en efter en. Mohaha, revenge! Eller förresten..det är ju jag själv som sett till att IG:na kommit dit. Okej...revenge mot fjortis-jag...
De ringde nyss från mitt gamla jobb också och frågade om jag kunde jobba i en vecka, jippie! :)
Börjar snart klättra på väggarna här hemma, går ju bara i skolan 2 timmar i 2 dagar i veckan. Så det ska bli skönt att få träffa lite folk och prata med nån annan än katten. (Sorry Simba)
Ska bli så kul att få jobba med Carina, Eva och Christina igen! :) Ibland saknar jag det gamla gänget jättemycket.
Men nu ska jag ta och göra något vettigt (skojar bara)
Kram sålänge!

RSS 2.0