Som det BRUKAR vara att åka Cinderella....

Så var det lördag igen. För det är lördag va?
Dagarna går så snabbt så det är svårt att hålla reda på dom.

Idag ska Karolin och jag åka på en liten båtresa med Cinderella.
Vet inte varför man utsätter sig för en sån resa om och om igen, men man hinner glömma bort mellan gångerna.
När man precis klivit på båten så tittar alla lite blygt på varandra och man ska försöka hitta sin klaustrofobiska lilla hytt (som helst inte ska vara under däck...) sen så dyker man ner i buffén. Folk står i flera meter långa köer och vägrar släppa förbi varandra, det är som att dom inte sett mat på flera dagar. Sen bjuds det på gratis vin och öl, låter ju väldigt bra...om det inte varit för att både vinet och ölet smakar piss. Sen när man ätit sig spyfärdigt mätt så ska man hitta Taxfree. Man är uppfostrad med att ha hört att "det ÄR ju så billigt på Taxfree", men sanningen är ju att det är det inte alls. Det är t.o.m dyrt på Taxfree. Men man köper ju ändå för det hör liksom till själva båtresan.
Man blir alltid lika fascinerad över alla pensionärer som går med sina shoppingvagnar och fyller dom fulla med sprit. Vad hände med den bull-bakande mormorn eller farfarn som sitter i sin gungstol och tänker på den gamla goda tiden? Nä, dagens pensionärer super sig fulla på kvällarna...okej inte alla men dom här som man ser på båten i alla fall...

Efter Taxfree går alla till sina hytter igen och super upp en del av spriten dom köpt där även fast man "inte får supa i hytten" så gör ju alla det ändå. Sen ska man ut på alla "diskon" eller "uteställen" som finns på båten. Dom glömmer man också alltid bort.
På ena stället är golvet nerdränkt med gammal sprit som blivit kladdigt och fastnar under skorna på en när man går, på dansgolvet står ett tantgäng på ca 40-45 år, alla har köpt sina kläder på Lindex, kläder som är svarta/vita tröjor med något fräsigt mönster på och så står dom och dansar och skrattar hysteriskt så dom överröstar musiken. Några 40 åriga karlar har hunnit sluka halva sin Absolut vodka flaska som de köpt på taxfree och står och håller i sig i baren för att inte ramla omkull.
Nästa ställe!
Innan man hunnit fram till ingången till det nya stället så börjar man ana vad det är för slags ställe. Schlagermusiken hörs högre och högre och fan...det är karaoke också!
Oj..."tusen och en natt" med Charlotte Perelli, den har man aldrig hört förut.
Men det är i allafall bättre än det förra stället så man ger det en chans. Men till slut blir det olidligt att höra schlager efter schlager så man tar sig fort därifrån också.
Nästa ställe!
Dansbandsmusik....
Nästa ställe!
Men...fanns det inte fler ställen? Nehe...vad ska vi göra då? Man tar och kollar om det har blivit något roligare på det första stället. Det har det inte.
Andra stället får det bli då.
O.s.v såhär BRUKAR det vara att åka båt. Jag hoppas att det blir roligare än så...ska försöka ha den inställningen i alla fall.

Tänk att man träffade sin kille i den här romantiska atmosfären för snart 7 år sen...hm...

Laserbehandling

Det verkar inte bli nån filmsnutt från Amykonserten så ni får nöja er med bilderna.
Men konserten var bra hur som helst. Om jag går från konserten jag varit på och liksom känner efteråt att jag vill bli kompis med artisten jag tittar på, då vet man att konserten varit bra.
Så just nu vill jag bli kompis med Amy Macdonald. Får jobba på det...

Nu är i allafall laserbehandlingen avklarad.
Som alltid så åkte jag alldeles för tidigt dit för jag var lite osäker på vart det låg, och då tycker jag att det är skönt att ha gott om tid på sig. Men det var jätteenkelt att hitta dit, och jag hade nyss ätit så det var ingen idé att gå till nått café, så jag gick och kollade i skyltfönstrena ett tag sen ringde jag till mamma.
Och mamma lägger alltid på sin mildaste röst hon bara kan om man råkar ha feber, ska till tandläkaren eller som i det här fallet ska bränna bort pluppisarna. Hon pratar så milt o nästan viskar fram "heej"... hon trodde att det var gjort när jag ringde men jag sa att det inte var det utan 13,15 var tiden.
-Åh jag vill inte veta tiden när du ska dit, sa mamma.
-13,15!!! tjoade jag, snäll som jag är.
-Mmm, svarade mamma lite surt.

Jahapp, så gick jag in till sist. Fick fylla i ett formulär för att det var första gången jag var där.
En massa intygelser typ som om näsan lossnar efteråt så har inte dom ansvaret.
Han/det i receptionen pratar som om han ju har det finaste jobbet i hela väääärlden...javisst serru, att vara pluppbrännare går inte av för hackor.
Sen fick jag till slut komma in till en som jag tror var människa men utan humor, hjärta och själ typ.
Det lyste men det var absolut ingen hemma.
Det stod i broschyren att man inte behövde ta lokalbedövning när man skulle använda laser, men det fick ju jag.
När sprutan skulle in i nästippen gick det inte att låta bli att tjoa.
Sen började hon med laser. Det började lukta bränt! Som om nån satt en bit bort och lödde på en järnbit.
Själva laserbehandlingen gick över på ett snäpp.
Det roliga efteråt var inte betalningen (1990:-)utan att jag fortsatte att lukta bränt säkert en timme efteråt. *fniss*

Nu har jag gjort min grej för idag och Jonas har gjort sin, besiktningen gick visst bra. Bilen kom igenom utan anmärkningar, tjooohooo. Då kan vi börja spara till vår Thailandresa i stället som vi ska göra i sommar! :)

Idag tänkte jag avsluta genom att ta med några bilder så ni får se hur vacker en blivit med alla plåster, haha.
Båtresa nästa!


Plåster på kind o näsa....


...å nästipp....


...äh vad fan..ni får ta mig som jag ser ut, osminkad
och full med plåster...(två ovanför höger öga, ett ungefär
vid högra tinningen, en på högra kinden och två på näsan!

Stor dag i morgon!

Aaaaaagh! Kan det inte sluta snöa snart?!
Man får hoppa igenom stora snödrivor när man ska över vägen, och folk som ska parkera på gatorna fastnar också i snödrivorna för det går inte att parkera nån annanstans och så fastnar dom och bara slirar med däcken. Man märker också på Facebook att det snöat hela dan, nästan alla kommenterar vädret eller att dom är ute och skottar eller skrapar bilen på sin status. Varför älskar svenskar att prata väder?
Ja, nu har väl alla snö och vinterälskare fått så dom tiger för i år?
Själv gillar jag inte snö o is, toklängtar till vår och sommar just nu då mår jag som bäst.

I morgon är en stor dag för hela "familjen", fast på olika sätt. Jonas ska på sin livs första bilbesiktning, Milton ska ta bort sina stygn han har efter kastreringen och själv är det pickardagen för min del. Jag ska ta bort mina ...ja-vad-fan-dom-nu-är-för-något från ansiktet. Lite dåligt tajmat kanske att åka på båtresa dagen efter när man kanske har tusen sårskorpor i ansiktet efteråt, men vad fan...är ju ändå inte ute för att ragga. Kanske håller snuskgubbarna borta också? :) Nackdelen är väl om det ramlar ner nån sårskorpa i drinken man beställt...
Annars är peta i näsan-metoden ett bra sätt att skrämma bort snuskgubbar på. När man märker att nån 50+:are sitter på avstånd och störtglor...in med fingret i näsan och rör om, väldigt effektivt...på riktigt!
Tycker att reklamen dom har här på bloggen är så tråkig, så jag sätter in lite egen...

Dagens reklam:


Den perfekta tröjan för sambos..omöjligt att vara
otrogen utan att bli upptäckt...



Trött på din hunds anus?

Är du trött på att se din hunds anus så kanske den här reklamen är till för dig? :)




Amy Macdonald och väder o vind

Det blidde inget inlägg igår för..ja jag vet inte vad jag gjorde men dagen försvann!
Så jag skriver idag istället.
Och Amy konserten var sååå bra! :) Vi kommer absolut att köpa hennes nya cd när den kommer ut.
Har hyttat med pekfingret åt nerladdningsgalna Jonas att vi ska KÖPA hennes cd, inte bränna den.
Hade ju med med kameran också, men bilderna blev suddiga för man fick inte använda blixt och det jag filmade hade inte särskilt bra ljud....men jag sätter dit några bilder ändå. :)


Amy.


Hela bandet tackar o bockar efter konserten...

Försökte ladda över lilla filmsnutten också men det gick åt fanders och min datanörd är inte hemma och kan hjälpa mig. Kan kanske ladda över den i morgon eller något.
Det var en kille som stod lite framför oss i publiken som också tog en massa kort, men han måste haft nån fetish eller något för han tog BARA närbilder på hennes skor, ben, gitarr, ansikte, trummorna, händerna, knäna, ena örat...nej men ni förstår? Skummis...

Idag har jag varit i skolan och kan ni tänka er, poletten ramlade ner, jag förstod faktiskt lite av naturlektionen som var idag.
Så jag var toklycklig när jag gick från skolan.
Men lyckan övergick snart till missnöje igen när jag insåg vilket väder det var. Snöstorm!!
Gick över en lång bro för att komma över till Kungsholmen igen (är många broar här, hela Stockholm består jue av öar...) och där uppe var det...ja...piskande ISKALL snö som kom emot en, motvind, och hela jag var täckt med snö till slut och mascaran hade nog runnit ända ner till armhålan.
Varför var det tvunget att komma mer snö för? Visst att det kanske inte blir vår än på ett tag även fast man längtar, men det hade ju inte behövt komma mer snö i alla fall?

Idag avslutar jag med Milles första dagisbild som vi fick häromdagen, haha! ♥




Berns i kväll!

I går när Jonas och jag fortsatte vår hurtbulle-helg och gick en promenad genom Södermalm, så såg vi att det satt planscher överallt om att Amy Macdonald skulle spela på Berns i morgon (idag.)
Vi gillar hennes musik så vi tänkte se sen när vi kom hem om det fanns några biljetter kvar - och det fanns det! :)
Så i kväll bär det iväg till Berns igen, shit så kul! :) I bland har man tur...



Om det är nån som inte vet vem hon är så lägger jag upp filer här till två av hennes låtar :)
Hon skriver sin egen musik...duktig kicka.

http://www.youtube.com/watch?v=c6MRYLWJb1o
http://www.youtube.com/watch?v=_RoXclMXdhw&feature=related


Håller på att träna varje dag som en tok dels för att vi kanske, kanske ska till Thailand i sommar och då vore det ju skoj att kunna ha kjol eller klänning på sig utan att likna en köttbulle. Beror på om min söta, gulliga, underbara syster (som jag vet läser det här) vill och orkar ha vår hund i 2 veckor om vi kommer dit eller inte.
(2 veckors barnvakt syrran!) ;)
Tjat har aldrig funkat förut så jag ger upp.

Nu vill jag bara att det ska bli kväll och för att dagen ska gå lite fortare kanske man borde ta och göra sig iordning och göra något vettigt. Ta på sig Amy-peruken och lira lite på min luftgitarr kanske...

Ha en bra dag...



Utekväll

Kära dagbok (med några tjuvläsare.) :)

Klockan är 7.31 nu och jag har redan hunnit vara vaken i 1,5 timme.
Det var min tur att gå ut med Milton på morgonpromenad idag och som vanligt kan jag inte somna om när jag väl har klivit upp ur sängen, och gett mig ut i den kalla luften.
Så nu sitter man här framför datorn igen.
Suck.
Jonas ligger och sover i sovrummet, det låter så skööönt. Vill också sova!

I går kväll var vi i en pub på Kungsholmen och drack öl och åt mat med några vänner.
Tycker det är bra mycket roligare än att gå på dunka-dunka disko och skrika sig hes när man har något att säga och den man pratar med säger "VAD SAAA DUUU?" och sätter sitt öra precis intill ens mun och så får man börja om...
Och så försöker man få till något som möjligtvis kan kallas för dans och så kommer några superfulla människor som helt plötsligt bestämmer sig för att börja hoppa som tokar till musiken, och man knuffas hit o dit och AJ nu hoppade dom på min fot också och nu fick man en armbåge inkörd i ryggen...
Nä, sitta på en pub i ett skumt rum med en lugnt sorl av människor som pratar och en o annan tant i syrrans ålder skrattar hysteriskt ibland och låg musik i bakgrunden med människor man gillar som sällskap är det bästa att tillbringa sin lördagkväll med. *tycker*

Nu är jag nästan sur på Jonas. Varför ska han få sova och inte jag?!
Kanske ska gå till köket och skramla lite så han vaknar?....
Fast då mumlar han nog bara "Nina stäng dörren"...ingen skam i den kroppen inte.

Idag ska vi vara ett riktigt pensionärspar och STORHANDLA på Maxi.
Uj, uj...vi ska gå armkrok in genom dörren också.
Jonas hatar att handla i alla affärer som inte är Claes Ohlson eller Teknikmagasinet, men mat måste man ju ha.
(Får inte skriva "J" för fjortisparet syrran o hennes kille längre, här försöker man vara lite anonym men då blir man mobbad i stället. Därför skriver jag ut hela hans namn....JONAS.)

Nä, om man skulle ta och skriva en nota i stället...och kanske, kanske försöka få lite sömn i alla fall....



Skön lördag och sentimentalt inlägg...

Det är alldeles för få helger då man bara slappnar av och bara latar sig.
Oftast är vi ute på vägarna och kör mil efter mil för att antingen hälsa på nån av våra mammor eller åka till IKEA eller något sånt.
Men idag tog vi först sovmorgon och nu har vi precis kommit hem efter en 2 timmar lång promenad med vovven.
Underbart!
(Så tråkigt vuxen man låter...hm.)
I kväll ska vi träffa 2 kompisar och dricka lite öl på ett ställe här på Kungsholmen.

Hjälp så SEG man blev nu...
Somnar nästan sittande. :)

Häromdagen var det en kvinna som hörde av sig om vår annons på Blocket.
För er som inte känner mig så sprang min ena katt bort för 1,5 år sen, han försvann spårlöst och lämnade inte ens en lapp efter sig så jag har ingen aning om vad som hänt min lille prins.
Det hörde i alla fall av sig en kvinna som sa att hon skulle sälja sin katt och den såg PRECIS ut som min katt, sa hon.
De var t.o.m lika till sättet.
Och det är många, många som hör av sig och säger att de har en okastrerad katt som springer runt deras kvarter, även om det klart o tydligt står att vår katt är kastrerad. Vad tror folk? Klart som f-n att det inte är vår katt om den inte är kastrerad, varför ens bry sig om att höra av sig till oss då?
Vet inte hur många gånger man fått falska förhoppningar, vi har t.o.m åkt till både Nyköping och Strängnäs härifrån för att titta på katter som "kan vara vår". Men det är det ju aldrig. Funderar på att ta bort annonsen för jag tror att såret läker snabbare då. Ni som har djur förstår vad jag menar. Ni som inte har djur tycker nog bara att jag låter fånig. Men det är den här ovissheten som är så himla jobbig. Visst han kan ha blivit påkörd, men det kan lika gärna varit någon som tagit in honom och har honom till sin, eller ett tyranngäng eller så som haft "roligt" med honom och plågat honom så han dog, eller så har han varit instängd nånstans, eller hoppat in i nån lastbil (som ofta stod parkerade en bit ifrån mammas hus) och hamnat i en annan stad, eller hamnat på katthem och nu har en annan familj honom.
Eller vad som helst. Gah! Vill inte tänka på det.


Min bortsprungna prins... ;(

Snyft...snörvel...nåja. Livet går vidare men det känns alltid jobbigt att förlora sin husdjur.

Mille ligger och sover som en liten gris i soffan just nu och jag känner mig rätt seg jag också, så jag ska nog ta och lägga mig bredvid honom och gosa en stund nu.

Godnatt!



Offrat min sovmorgon.... >:(

Klockan 7 i morse:
Jonas:*kvittrar* Äääälskling....jag är jättesen till jobbet........och Milton har inte kommit ut än.
Jag måste skynda mig nu.

I bakgrunden hör man Mille som piper halvt hysteriskt.

Jag: Men....åååååå! *surt*
Jonas: *fortsätter kvittra* Jag VET älskling...men...jag måste gå nu...hejdå.

Han halvspringer ut i hallen och ut genom dörren innan jag hinner säga något mer, och pang där åkte dörren igen.
Mille kommer fram till sängen och tittar ängsligt på mig precis som att han kommer att kissa på sig i vilken sekund som helst.
Det är bara att sömndrucken ta på sig kläderna och gå ut med honom mumlar något om att "är Jonas verkligen tvungen att sitta på toa och stå i duschen hur länge som helst, så jag måste gå upp för att gå ut med hunden....morr".
Medan vi är ute kommer jag på att Milles trycktampong ska tas bort helst i går så det är bara att gå in igen, göra sig mer iordning och ta långpromenaden till djurakuten.
Där hjälper dom oss att ta bort den och stygnen ser "-jättebra ut" och vi ska tillbaka om en vecka igen och ta bort dom.
Och så långpromenaden tillbaka igen...eller ja. Blev 4 km lång promenad i alla fall.

Har hunnit boka tid för bilbesiktning också...och en tid för att ta bort mina pluppisar i fejjan.
Tjoho hurra nu ska det äntligen bli av!
Nästa fredag smäller det, då ska jag till farbror plastdoktor och ta bort dom. Hittade något privat ställe i Gamla stan och dom gör sånt här och ansiktslyft, botox, snoppförstoringar och allt möjligt läskigt. Får se om det går vandrande Barbiedockor i korridorerna...och om jag beslutar mig för att göra en snoppförstoring i alla fall.

Och så har jag hittat en tatuering som jag och syrran funderar på att ha.
Vi har rätt länge tänkt att vi skulle ha en "syskontatuering" dvs samma tatuering som betyder att ...ja "systrar förevigt" typ. Och det är vi ju varken vi vill eller inte... :)
Men något sånt här hade vi tänkt oss:



Hjärtarna ska nog vara svarta men vi funderar på om det ska vara rosa text och det ska stå typ "sisters" eller nåt i stället. Vi får la se...

Nej nu ska jag ta tag i mina instuderingsfrågor som vi fick på Religionslektionen i onsdags.
Tråkigt men ett måste.


Min dag i bilder

Har hört att man ska uppdatera sin blogg dagligen för att få behålla sina läsare...(alla mina 8, fniss.)
Men när det händer så lite saker som det ju gör i mitt liv, så är det svårt att alltid skriva om något som är värt att skriva om.
Så därför hade jag med mig kameran i går så ni själva får se i bilder vad jag menar....
Vi börjar från början:


Är ingen morgonmänniska så det brukar bli låååånga sovmornar....


Oftast den första figuren jag ser på mornarna...


...ska försöka hitta några kläder att ha på sig...inte det lättaste.
J hatar när det ligger massa kläder i tvättkorgen så då tvättar han
och då får det i stället inte plats i vår byrå...tadaam...då ligger det
såhär i stället...är ju SÅ mycket bättre. (Not)


...på med lite smink...och ja, jag gör alltid konstiga miner när
jag sminkar mig.


Lång sovmorgon som sagt...det är dags att göra lite lunch!


...och som vanligt är allt i en enda oreda här hemma....


Medans lunchen står i mikron så snabbäddar jag lite...gud så intressant va?


När maten är klar så går man automatiskt och äter den framför TV:n
med en viss cocker i hasorna. Är det inbyggt i alla hundar att se det som
sin livsuppgift att tigga...?


Dags för en promenad med Millepille som lägger en redig hög.
Matte blir väldigt stolt över sin lille praktkarl.


Tvingar min hund till en liten gruppbild också. Kanske i själva
verket är matte som är linslusen? Mille vill inte bli fotad...därför
bilden är så suddig för han gör allt för att komma loss.


Och så går hissen upp...


Mille och jag brukar stå och glo på varandra en del...


Lite träning...blev 20 minuter denna dag...faktiskt jobbigare än man
tror att träna på en Cross-trainer!


Ertappar min katt med att kolla på kattporr!


Dagens glädje! Husse kommer hem från jobbet!!

Ja...såhär kan det se ut.
Väldigt spännande liv man lever. :)
Men snart är det dags för en båtresa med en kompis, och en tjejkväll så det KOMMER lite roliga saker snaaart!

Tack för att du läste.

John Blund, you´re fired!

Idag vet jag knappt vad jag heter...vojne vojne det har inte blivit många timmars sömn i natt.

Mille är tvungen att ha på sig en plasttratt (dumstruten kallar vi den för) när vi inte har uppsikt över honom för han får INTE tvätta sig där han är opererad. Och när man sover (eller det är meningen att man ska sova) så är det ju lite svårt att ha uppsikt över honom så han fick ha på sig tratten i natt. Och han blir som handlingsförlamad när tratten åker på. Han står bara där rakt upp och ner och när han går slår han emot alla väggar och möbler vi har, börjar jämra sig och är allmänt missnöjd. I natt har han gått runt runt, pipit, jag har visat honom till sin bädd, hjälpt honom upp i sängen...han ligger still i 2 minuter sen iväg igen. Jonas har snarkat som en gris och ja...det har inte blivit mycket sömn. Till slut ger man upp sömnen så jag har tagit av tratten och nu ligger Mille och sover upp och nervänd på golvet och jag ligger här med sprängande ögon och försöker hålla mig vaken, IFALL han vaknar och börjar tvätta sig som han ju inte får göra...
Har god lust att sätta på dumstruten på Jonas i stället för att han fått sova hela natten och inte jag!

I 5 dagar ska Mille ha sin tratt....på fredag får vi ta av den för alltid.
Har väl aldrig längtat till en fredag som jag gör just nu!
Eller nu ljög jag nog. HAR nog längtat efter fredagar förut också.

Oj...nu blev det tomt i huvudet. Hör bara ett tjut, alla orden tog slut.
Skyller på tröttheten... :)

Ha en bra dag!

Flytt och busiga syskonbarn

Både min syster och en av mina kusiner är i gång och flyttar inom de närmsta månaderna.
Vet ju hur jobbigt det är att bära alla kartonger som aldrig tar slut och sen ta upp allt ur kartongerna igen, och springa i trappor upp och ner....men ändå är jag lite avundsjuk på dom.
Jag vill också flytta nu!
Tror att det kan ha att göra med mitt pluggande för jag är ALLTID hemma. Även fast jag nu läser 2 olika kurser så är jag bara i skolan i 2 timmar på måndagar och 4 timmar på onsdagen resten av dagarna går man här hemma och gluttar. Så jag försöker intala mig att även om vi skulle flytta så skulle jag nog tröttna på det stället också efter ett tag...

Helgen har hittills varit som jag planerade den - lugn.
Jonas är iväg och åker skidor med sin bror i Säter men han tänkte komma hem i kväll/natt nångång.
Synd att man inte kan vara med och åka skidor pga dumma knän. Nästa liv kanske...

Min systerdotter Melinda fick en mobiltelefon i födelsedagspresent och hon sms-terrar mig nu. :)
Och har man inte sett meddelandet hon skrivit så har man plötsligt fått 5-6 meddelanden och ett är tomt,på ett står det "fick du mitt mess", på ett annat står det att jag är en prutt o.s.v
Man får passa på att njuta av den här tiden, när dom sen blir tonåringar så man nog mest bara pinsam. :)

Nu ska jag fortsätta min sega dag och gå ut med min vovve som nästan står med bena i kors för han är nödig.

Kram och tack för att du läste!

Snipp snipp!

Nu är tiden bokad, nu kan Miltons psykopatdagar förhoppningsvis vara räknade för på måndag ska han kastreras!
Men han är väldigt lyckligt ovetande om det.
Han lär inte märka något förrän dom är borta.
Vad hemskt egentligen...han följer i god tro med oss som han litar på till veterinären, och han har ingen aning om våra onda planer emot honom.
Men det är ett måste nu...han har börjat bli jobbig på dagis i stället för hemma och det är inte bra det heller.
(Även om vi är väldigt nöjda med läget just nu.)
Så tänk lite på Mille på måndag morgon för då är det dags...


Kastreringsverktyg?

Hade som sagt min första skoldag i går. Hade både religion på morgonen och sen naturkunskap på eftermiddagen.
Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle säga det, men religionen kan nog bli ganska kul.
Fick redan på första dagen rätt bra kontakt med flera klasskompisar och det är samma lärare som jag haft i samhällskunskap och historia och han är väldans bra. Vi ska använda oss av en rätt tunn lättläst bok... så det blir nog finemang detta.

Men naturkunskapen....vojne vojne...
Hela klassen (utom jag då förstås) pratar som om det var en självklarhet att vissa molekyler ska bildas med andra, och joner det vet ju ALLA hur dom funkar...jaaadå.
Samma dag som Mille ska kastreras och innan jag ska möta upp Jonas och vi ska hämta hem honom, ska jag ha naturkunskap.
Den dagen kommer jag att dö på riktigt. Den lektionen kommer att vara såååå låååång!
Särskilt när man helst bara vill gå därifrån och istället hämta hem sin lilla älskling som kanske ligger och har ont pga oss.
Nej usch...nu vill jag bara att måndagen ska passera.

Än sålänge är det bara torsdag och idag ska jag ner till stan och köpa mina skolböcker.
Men nu först ska jag äta mina ägg som är klara nu.
Ha en bra dag!

Meninglöst inlägg...

http://www.youtube.com/watch?v=A997EJtK6Gg

(om det inte går att klicka på adressen, markera och tryck på högra musknappen, kopiera och tryck sen på adressfältet och högerknapp igen och klipp in, sen enter....syrran.)

Idag började skolan, åhjippiedoho...säger bara en sak:
Naturkunskapen kommer att bli min död...

Dumma CSN

Shiiiit så trött jag är. Skulle kunna sova i 1 vecka på raken känns det som!
Men jag var uppe med tuppen idag också, eller...jag vaknade inte självmant i dag heller.
Jonas det odjuret väckte mig i morse och när man väl ligger där och stirrar i taket känns det som att man lika gärna kan gå upp och göra någon nytta.
Däckade i soffan igår kväll så jag har nog fått tillräckligt med sömn i alla fall även fast det inte känns så nu.

Kom ju hem försent i går så jag missade första lektionen i skolan. Så jag ringde till skolan idag och berättade läget och att jag ville gå på nästa lektion. Det var nemos problemos. Tänkte att nu säger dom väl åt mig att jag får söka på nytt till nästa termin eller något, men det behövde jag inte. :)
I morgon blir det en heldag i skolan. Börjar Religionen kl 9.00 (har samma lärare som jag haft i Samhällskunskap och Historia, han börjar väl snart tro att jag förföljer honom eller något.) sen har jag Natur B efter Religionen till klockan 15 nånting skulle jag tro. Länge sen man satt SÅ länge i skolbänken. Har vant mig nu vid att gå mina 2 timmar i skolan och sen gå hem men det är visst slut på den lyxen nu.

Försökte komma in på CSN:s hemsida också och ansöka om studiemedel. Vi fixade Bank-ID till förra gången jag skulle ha studiemedel men såklart har jag glömt det lösenordet nu så jag kommer inte in på sidan och kan söka.
Varför måste allting alltid gå så smidigt för? Varför måste dom ha lösenord som jag bara glömmer ändå sen? Dom lär ju ha något slags samarbete med skolan så dom märker rätt snart om personen i fråga verkligen går i någon skola eller inte ändå!
Nu måste jag ta och avreagera mig lite på min trampmaskin. Får hoppas att jag inte är lika långsint den här gången för då får jag trampa i all förbannelse hela dagen.
Har ju hittills bara pallat med en kvart...

Östersund

Då var man hemkommen från Östersund igen. Trött som en gnu är jag för jag sov bara i 2 timmar i natt men jag ska INTE lägga mig och sova förrän i kväll, annars är risken att jag vänder helt fel på dygnet = inte bra.

Det var så kul att träffa Hanna och Malin igen, Hanna har jag iofs träffat flera gånger under året men det var över 1 år sen vi sågs alla 3 samtidigt.
Hanna kom hit i onsdags och vi började med att gå på stan och försöka hitta en present, som jag nu när Malin fått den kan avslöja att det var en nyckelring som man kan mata in runt 40 av sina bilder från ens digitalkamera som sen visas i en ruta på nyckelringen. En kul liten sak som vi hittade på Teknikmagasinet.

Dag 1: Några minuter över 8 på morgonen skulle vårt tåg till Östersund börja rulla ur Stockholms central. Men...nä.
Det hade hänt en olycka mellan Uppsala och Knivsta tidigare på morgonen så vi fick vackert vänta...i nästan 2 timmar med 10 minuters marginal. Inte nog med det, dom släckte lampan också i vår vagn så vi satt i mörkret och ugglade. När vi ÄNTLIGEN började åka så var resten av den 6 timmar långa resan frid och fröjd, vi lyckades utan problem komma hela vägen till Östersund.


Hanna going galen on the tåg.

Malin som vi åkte för att hälsa på (för att hon fyllde 30 år om ni missat det) jobbade fortfarande när vi kom fram så vi fick roa oss på stan i några timmar. Kylan nästan slog emot en när man klev av det varma, sköna tåget. Var tvungen att hosta varje gång jag gick ut (de 2 första dagarna) för det började klia i halsen när man andades in den minus 27 gradiga luften.
När vi gått på stan ett tag och vi träffat Malin och haft kramkalas så börjar vi gå hemåt till Malins lägenhet.
Ingen av oss kände för att laga mat så vi bestämde att vi skulle beställa pizza (den kostar 80-90 spänn där, dyrare än i Stockholm...wow.)


Spillevinken Malin har glömt sin 30-års kris för en sekund.

Efter pizzan lyckades vi tro´t eller ej få i oss tårta som Malin bakat.
Mycke god...! Hon hade köpt tårtljus som vi skulle sätta i tårtan, 30 stycken såklart!
(Ja, det är min Guinessburk som syns på bilden hur kunde du gissa det?)



Resten av kvällen öppnades det presenter och vi satt proppmätta i soffan och klappade oss på magen...

Dag 2: Efter en låååååång sovmorgon till klockan 12 sådär så gjorde vi oss till slut i ordning för att gå på stan lite.


Torget i Östersund (en liten skidbacke i bakgrunden.)

Den här dagen hade vi tänkt gå på bio och äta ute på restaurang med det var så jäääävla kallt (-30!) så vi hade en innekväll hemma hos Malin i stället. Vi köpte tacos och kollade på TV, och det var inte fy skam det heller.

Dag 3: I dag var det lite "varmare" ute, kanske bara sisådär....-20. På med bikinin!
Vi tog vår restaurang och biokväll i dag i stället.
Vi hamnade i en kinarestaurang som Malin rekommenderade och jag tog 4 små rätter det var supergott, rätt länge sen man åt kinamat senast. Man vet med säkerhet att man är på en kinarestaurang om man får in den friterade bananen som efterrätt...variation...vad är det? *irioni*

Malin på kinarestaurang...


...och jag och Hanna-Liisa.

Dag 4:
Vi ville göra något kul på vår sista dag tillsammans också, så vi kom på att vi skulle bowla!
Jag hade sovit på en luftmadrass 3 nätter på raken så min rygg började värka mer och mer.
Vi gick till Max och åt hamburgare först (blev väldigt nyttiga dagar det här precis som jag förutspådde) sen gick vi till bowlinghallen...
Mina bowlingklot envisades med att rulla ner i rännan hela tiden. Just när spelet började ta slut och vi skulle gå hade jag börjat få in snitsen på det, men då var det ju försent! Jag kom sist och Malin vann.


Hanna och Malin är glada över sina "Strike"...jag fick ingen...


Hanna börjar tycka att jag fotar för mycket och gör ett
"spontant" fuck you-finger åt mig... :) Malin gör sig redo för
att kasta i väg nästa klot.

Efter bowlingen gick vi till mini-baren som fanns i samma byggnad och köpte cider och Smirnoff ice innan vi började ge oss iväg hemåt till Malin igen. Dom här dagarna gick så vansinnigt fort, men dom brukar ju göra det när man har roligt.
Såg sen på min mobil att någon med okänt 077-nummer har ringt mig massor med gånger. Söker efter numret på nummerupplysningen och får veta att det är SJ som har sökt mig.
Jaha, fattas bara att det är något med bokningen hem nu också...
Jodå mycket riktigt. Tåget vi hade tänkt åka med morgonen därpå var inställt pga "fordonsbrist" så vi fick vackert ta tåget efter. Men vi kom ju hem på det sättet också även om vi fick byta i Sundsvall och det här tåget tog en timme extra mot vad det första skulle ha gjort. Det innebar att jag missade min första lektion i Naturkunskap som skulle ha börjat i dag. Hannas väska gick sönder på vägen också, och biljettautomaten funkade inte i Östersund så vi fick hämta ut biljetterna på Pressbyrån och betala 20 kr extra.
Men det var värt allt detta för jag fick umgås med mina tjejer i 4 underbart roliga dagar! :)




Östersund here we come!

Nu är Hanna här och vi har gått på stan och letat present till Malins 30-års dag.
Vi hittade en grej (skriver inte vad nu ifall Malin läser här...).
I morgon några minuter innan 8 på morgonen åker vi ÄNTLIGEN iväg till Östersund, ska bli sååå roligt! :)

Var toanödig redan innan jag började skriva här så det här inlägget blir kort!
Gotta run!

Rastlös

Fattar inte varför jag envisas med att plåga er stackare att läsa det jag skrivit när det inte händer något och det är totalt ointressant. Men ni ser ju krysset däruppe till höger, fritt att trycka på den om det blir FÖR plågsamt. :)

Idag vaknade jag klockan 8...eller vaknade...Jonas nästan slängde in vovven efter morgonkisset och smällde igen dörren innan han åkte till jobbet. In i sovrummet rusar en överlycklig, morgontrött hund som förstår att han inte behöver gå till dagis den här morgonen heller. Han lägger sig snart till rätta i sängen och tar upp mer än halva dubbelsängen. Fattar inte hur en liten cockerspaniel-fjant som han kan bli så stor och ta så mycket plats?
Ett mystierum.

Resten av dagen har gått till 15 minuters träning på Crosstrainern (kom på att man ju faktiskt inte behöver trampa ihjäl sig, kanske därför jag var nära att få hjärtsnurp igår?) blev inte längre för det står i broschyren att man ska börja luuuuugnt. Sen så har jag ingen direkt dödslängtan så 15 minuter passar mig bra såhär i början.

Sen in i duschen, torka hår, iväg till affären och handla mat till i kväll när svärmor kommer, hem igen, ut med vovven, sitta framför datorn, träna 5 minuter till, prata med Hanna i telefon o.s.v
Som sagt...det händer inte mycket här. :)

Mitt i all rastlöshet kom jag av nån anledning på att jag skulle fota min linslus till hund. Han är min bebis tills jag får riktiga, mänskliga bebisar så upp med han i knät och fota o fota. Till slut tröttnade t.o.m linslusen och försökte slita sig ur min famn....

Blev såhär:


Först är allt frid o fröjd... (han blundar för blixten, så sött!)


Han försöker rymma och jag gör allt för att hålla honom kvar...

Inte ens hunden vill döda några sega minuter åt mig...suck.
Vad ska man hitta på nu då?
Förresten! Vi sålde 3-sits soffan i går kväll! Tjohoooo! Äntligen!
Så nu nästan ekar det i vardagsrummet, så skööönt att bli av med dom. :)

Nu ska jag ta o se om vårt spritskåp behöver städas, bort med "onödiga" småslurkar o sånt...
Skål.

(Bra låt!: http://www.youtube.com/watch?v=F4E85Jxbl3c)

Nyårslöften

ao ao ao ao ii ii iii iiiii......blurp. Hade föredragit en ilsken väckarklocka som väckt mig i morse, i stället fick jag höra katten spy på mattan (var annars?) i vardagsrummet. Sen hörde jag hunden slurp, slurp...men jag skrek till så han ...åt inte så mycket spyor...uäk!

I dag har jag...ja jag har i alla fall skrivit ner numret som ska göra så 3 av mina nyårslöften går i uppfyllelse.
Har skrivit ner numret till folktandvården, dom stängde 5 minuter innan jag kom på det. (I bland har man tur)
Jag MÅSTE ha bettskena, gnisslar tänder i sömnen så kindtänderna har jag ständigt ont i och huvudvärk och så hör jag ett piiiiiip som om man spänner käkarna hårt, sånt tjut hör jag hela tiden.

Sen har jag skrivit ner numret till ett ställe där dom gör ansiktsbehandling, rengör hela plytet på en.

Och så till sist har jag skrivit ner numret till ett ställe där två Barbiedockor jobbar (dom såg ut så) som gör både det ena och det andra. Men penisförlängning behöver ju inte jag göra så jag ska ta bort några pluppar som jag av någon onödig anledning fått i ansiktet och gått o irriterat mig på lääääänge. En sitter mitt på nästippen! Så nu ska dom bort innan det här året är slut. Tänkte att det kanske är bäst att göra det medan det fortfarande är kallt ute så man kan gömma ansikte med tusen plåster bakom mössa och halsduk när man är ute.

Har börjat lite smått med mitt fjärde löfte också, angrep mig på stackars crosstrainern...den knakade och hade sig men som hämnd gav den mig nästan hjärtsnurp istället. Herregud!
Trampade på i 10 minuter och jag blev helt snurrig, illamående och hjärtat skenade iväg så jag var tvungen att lägga mig och få ner flåset. Dålig kondis eller?
Det ska det också bli ändring på.
Nu ska jag bara till Malin i Östersund med Hanna mellan 7-11 januari och fira Malin på 30-års dagen och då lär det bli en del onyttigheter igen. MEN SEN när jag kommer hem....då ska det filas i tänder, klämmas pormaskar så det splattar på väggarna, trampas på maskinen så jag svimmar på riktigt och lasas bort äckelklumpar från fejjan. Då får det vara slut på tramset. Ingen idée att gå och irritera sig på saker och ting när man kan få de fixade eller hur?

Nu kommer Jonas hem från jobbet så bye bye!

Drag me to hell

Kan vara smart att läsa senaste inlägget man gjorde för nu har jag inte en aning om vad jag skrivit och inte...

Idag har vi varit på stan och sprungit i affärer, köpte nya skor.
Syrran och jag har samma smak när det gäller det mesta, fick syn på hennes skor/stövlar när vi var i K-holm och provade dom. Dom var jättesköna på fötterna och framförallt VARMA! Jag är en sån som konstant fryser om fötterna så jag tänkte att "såna ska jag ha!"
Och idag hittade jag dom. :)
Hade tänkt lägga in en bild på hur de ser ut men Dinsko:s hemsida har gjort något så man inte kan kopiera bilderna på deras hemsida, sorry!
Jonas var med på stan idag också, han var inte med när jag köpte skorna så sen när vi träffades senare så frågade han om jag köpt något.
Titta ner på golvet, sa jag och viftade med ena foten.
Han tittade ner, var tyst en stund sen utbrast han "å......stövlar......" sen gick han.
Jaha...vad betydde det där nu då? Säger som syrran, dom kanske inte är världens snyggaste stövlar men dom är sköna som bara den. När jag frågade honom senare vad han menade så fastnade han på samma igen..."ja?....stövlar...nya..." Ja och du Bångo och jag Kångo.

När Katrineholmarna åkt hem med tuffelitåget så började Jonas sätta ihop min tramparmaskin (som jag fått stränga ordet av kusinen att det heter CROSSTRAINER!) :) Ja jisses man lär sig något nytt varje dag.
Hann trampa i 5 minuter innan jag flåsade så tungan låg på golvet. Det är jobbigare än man tror....faktiskt.
Men nu är den i alla fall ihopsatt så nu är det bara att börja träna inför beach 2010. :)
Har en känsla av att jag kommer strutta omkring på stranden med min stora, knallvita mage...förutom på armarna upp till axlarna ungefär där jag är illröd sen kritvit igen (bonnarbränna) raggarsträngen är längre än någonsin och jag vägrar släppa badlakanet runtom mig förrän jag nästan är i plurret. Så brukar det vara...men vad fan man kan väl få drömma?

Vi har hunnit kolla på en skräckfilm i kväll också. Jag är inte så mycket för skräckfilmer annars, jag är en lättskrämd person så jag kan gå och vara rädd för TV:n en vecka efter att jag sett filmen (om det nu är som det brukar att det kryper ut en varelse ur tv:n vill säga...) då halvspringer jag förbi TV:n och ger nästan ifrån ett pip när jag måste förbi den och släcka lampan...och så likadant tillbaka.
Fast den här filmen innehöll ingen som bodde i någon TV, den innehöll ALLT annat en skräckis möjligtvis kan innehålla....
Förbannelse, en ung försvarslös liten spinkig tjej som skriker mer än hon pratar, åskväder, kyrkogård, gräva i gravar, spöken, blåst inomhus, sierskor, djävulen, det börjar regna som bara den när hon står i graven så hon nästan drunknar, är en katt/hund med i skräckis så är det klart att den ska dö o.s.v
"Drag me to hell" heter filmen, akta er för den. Den var lite....halvljummen. Jag lär inte springa förbi TV:n i kväll om man säger så.

Nu är det nanna som gäller så....godnatt och tack för att du läste.



Nytt år - nya nyårslöften att bryta.

Nu när jag börjar skriva på det här inlägget är det cirka 30 minuter kvar av första dagen 2010.
Den här dagen har varit såå mysig.
Började med att vi åt frukost tillsammans med syrran och hennes kille.
2 ostmackor och 1 äggmacka med kaviar blidde det, nersköljt med kaffe å juice.
Resten av dagen har det bara varit Jonas och jag. Vi kom på att vi faktiskt inte varit själva något på hela jullovet så den här dagen har vi inte gjort nånting bara varit, han o jag.
Vi har därför hunnit tjaffsa vid bilen (som vanligt) den här gången för att han parkerar så nära snödrivorna längs trottoarkanten så jag får pressa mig ut genom dörren och inte har någon mark att stå på, så jag ramlar ner på knä och kör händerna i snödrivan samtidigt som min fötter fastnar under bilen och jag kan inte röra mig och ryggen värker och knäna gör skitont att stå på. Säger inte mer än att jag exploderade lite när jag väl kom upp på fötter igen....

I går firade vi nyår med systeryster och hennes envisa gubbe. :)
Han och jag hade en mindre diskussion angående hur många timmar efter eller före Sverige firade nyår jämfört med andra länder.
Allt började med att jag sa att det kändes konstigt förra året när vi var i Portugal på nyår för vi firade nyår en timme efter Sverige (vilket vi gjorde!!!) men näpp, vi borde ha firat en timme före tyckte han då.
Tord, om du läser det här. Vi firade nyår en timme EFTER förra året för Portugal ligger en timme EFTER Sverige, och Finland en timme FÖRE, det här är min blogg och jag skriver vad jag vill. :p *mohahaha* :)

I morgon bär det iväg hemåt igen. Syrran och hennes tjejer följer med för vi ska gå på tjejernas julklapp "Disney on ice" i morgon.

Och nu är hunden rastad o klar (försökte få honom att kissa på syrrans balkong igen men han ville inte dumma väluppfostrade hund.) så nu ska vi sova.

Godnatt!

RSS 2.0