GLAD PÅSK!!





Läkarbesök

Har nu varit på vårdcentralen och gjort lite undersökningar.
Berättade precis allting för läkaren att det hänt mkt tråkiga saker i mitt liv på kort tid, trycket i bröstet, att hjärtat slår fort, min diet, andfåddhet, sjukdomar i släkten o.s.v
Hon tog puls, lyssnade på hjärtat och kollade blodtrycket. Hade alldeles för höga värden för att det skulle vara normalt och hon ville veta vad detta berodde på, så jag fick göra EKG också men det såg bra ut. (Jättekul att ligga där med boobsen i vädret, tur att det var en tant som gjorde EKG:t på mig och inte en mcdreamy-typ från Greys anatomy ;) ...)
Men läkaren såg allvarligt på detta och sa att i bästa fall handlar det om blodbrist eller att köldkörteln krånglar och det var lätt att göra så det blev bra igen. Det var en minimal risk att det var något allvarligt men ville ändå kolla vidare på det här. Så jag fick göra blodprov också och ska ringa läkaren i morgon bitti och höra om blodprovet visade något. Blev jag sjukare skulle jag åka in till akuten bums.
Glad Påsk Nina........

Garderob

I natt har jag sovit som i ett skruvställ med katten på magen, hunden med sitt huvud på mina ben och Jonas tätt intill. Men det var lite mysigt också med alla mina pojkar omkring mig. :)

Nu har Jonas fått ihop garderoben som vi har i sovrummet så nu är det förhoppningsvis slut med alla högar med kläder som läggs på vår byrå.



Det ska sättas dit lite handtag och grejer inne i garderoben också innan det är helt klart.

I morgon bär det iväg till Katrineholm igen och när jag kommer fram ska jag träffa min kompis Hanna-Liisa. Ska bli kul att träffa henne igen, tror att vi sågs senast när vi var i Östersund och firade Malin. Så 7-11 januari sågs vi senast...så då är det på tiden att vi träffas igen. Vi ska hem till hennes föräldrars hus och laga mat, hennes föräldrar är i Finland just nu och Hanna är kattvakt så därför ska vi vara där.

Idag måste jag säga till läraren att jag måste gå iväg till vårdcentralen på rasten men jag drar mig lite för det.
Han är en mycket bättre lärare än min förra mattelärare för han förklarar mer ingående så man förstår...men en gång för några veckor sen när en kille i klassen var tvungen att gå tidigare så blev läraren tvärsur! Ingen förståelse där inte...vi är ju ändå vuxna människor som en del av oss har jobb också eller barn och inte en gymnasieklass som hellre skolkar och går till rökrutan.
Säger bara det, använd kondom annars är risken att du föder en ny person som blir lärare en vacker dag.



Inställt

Det blir ingen fotografering (modell för en dag) på lördag, dom kom på att det var påsk på lördag. Duh!
Som att dom inte visste det innan...nötter.
Så det är inställt.
Men det positiva med det hela är att mina nya kläder som jag skulle haft till då, har jag ju kvar i alla fall.
Mmm...det var ju väldans positivt. Vem skulle komma och sno dom liksom?

Har precis varit ute på en promenad med Milton. Vi gick saaaktaaaa runt kvarteret dels för att han verkar ha en varannan halta-på-tassen-dag (igår haltade han inte alls och sprang t.o.m) så i dag haltade han igen och jag som får ett tryck över bröstet så fort jag rör på mig. Kände sen när vi stod i hissen när jag la handen på bröstet hur hjärtat slog som om jag hade sprungit runt kvarteret. Förlåt för att jag tjatar så mycket om det här med mitt hjärta, men jag tycker att det känns så läskigt. Men i morgon får jag förhoppningsvis hjälp i alla fall.

För att skriva om något annat...hum...nyss klämde jag i mig en hel tomat, visste inte att tomater kunde vara så goda.... :o)

Tid till läkaren

Min läkare hade ingen telefontid idag, men jag ska få komma till en annan läkare i morgon kl 15.
Håll tummarna för mig då att jag inte får hjärtsnurp på vägen dit. ;)

Hjärtat

Är uppe med tuppen idag. Hade tänkt att få sova liiiiite längre men vad gör man när en katt och en Cocker spaniel kommer och ställer sig på min mage? Och lite senare ska Jonas leta efter sin mobil och ringer till den, och den råkar ligga precis nedanför min sida av sängen. Sen var jag klarvaken, om man bortser från den 5 kg grus jag har i ögonen nu då.

Ska ringa till min läkare kl 9...
Jag frågade en personal på Xtravaganza om det kunde vara ett symtom när man drack sopporna att man blev andfådd. Ögonen snurrade i huvudet på honom och han sa "ja...jo det kan det". Men ingen förklaring eller något. Yeah right, tänkte jag dom vill ju bara tjäna pengar.
Sen när han skulle visa mig hur maskinerna funkade så ställde vi oss på varsin Crosstrainer och trampade ungefär lika fort och länge, sen visade han mig var man kunde mäta sin puls. Och då såg jag att medan hans puls låg på 110 så låg min på 150 och då hade vi inte ens trampat i en minut....ett bra bevis för att jag har rätt känsla när det känns som att hjärtat skenar iväg för ingenting. Lite läskigt.
Hjärtat har man ju liksom ingen kontroll över men det är den som håller en vid liv.

Båda djuren är i sängen fortfarande så jag ska ta och gosa lite med dom innan jag ringer till tant doktor.
Skriver mer senare...



Chat i Expressen

Så fjortis jag känner mig nu. Såg att Mattias Andreasson från EMD/Let´s dance skulle chatta på Expressen nu på eftermiddagen. Så jag tänkte att jag skickar väl in en fråga på skoj och ser om den kommer med, och den kom med...där ser man.


Nina Vilken är din favoritsång av dom som ni i EMD har spelat in?
Mattias "We can". "Baby goodbye" är oxå en favvo. ;)

Om ni inte tror mig så kan ni kolla på: http://www.expressen.se/noje/chat

Och jag som i alla år har mobbat min kompis Malin för att hon lyssnar på pojkbandsmusik, och så har man chattat med en sån själv...förlåt Malin.

Fan så rastlös jag är...
Testade den här förut, kolla om ni kan eller om ni tappar bort er. :)




Dunk dunk dunk....

Har varit iväg en sväng till Åhléns och köpt namnsdagspresent till Jonas. Han älskar ju böcker bibliotekarie-son som han är så han ska få en bok som Mia Skäringer har skrivit och en "hör-bok" av Martina Haag. Har tjatat på honom att han ska läsa en av hennes böcker för dom är lite roliga, men nää....då tänkte jag att det kanske blir av om han får lyssna sig igenom boken i stället. :)
Så så får det bli. Synd att inte mammas yrke gick i arv till mig så att jag skulle tycka att det är lite roligare att städa än vad jag tycker nu...mamma var städtant eller lokalvårdare som det så fint kan heta också. :)

Jag tänker skolka från skolan idag. När jag gick till Åhléns skenade mitt hjärta iväg igen och jag fick t.o.m ont i ryggen. Så nu har jag tagit reda på numret till min läkare i vårdcentralen så ska jag ringa henne i morgon bitti. Dom har ju bara telefontid mellan 9-9.45 på dagarna...
Vill ju inte få hjärtsnurp bara för att man ska försöka gå ner i vikt.



Måndag

Urk, jag tror att jag spyr snart om jag ska blanda till en soppa till. :p
Alltid samma sak...man tar en mängd vatten, häller ut pulvret ur påsen som ryker upp i ansiktet på en så man får hostattack, man vispar o vispar o vispar för att få bort klumparna som bildas, vispar lite till och tänker att NU är nog klumparna borta. Men det är dom inte alls det...och man känner hur klumparna kommer in i munnen när man dricker och jag försöker att tänka på något annat...mina söta djur eller något roligt som väntar. Och sen när man druckit upp mår man lite illa...och så skölja ur muggen och sätta in i diskmaskinen. Så har jag gjort ungefär 42 gånger snart.
Och nu undrar jag om jag verkligen pallar med en vecka till eller om man ska gå ner till halvfart då man får äta t.ex några skivor skinka och broccoli och lite annat. Bara att slippa dessa soppor för en vecka vore underbart, men jag vet inte hur Xtravaganza kör sitt race. Ska dit idag så jag ska prata med dom om det här.

Milton är hemma från dagis idag, han fortsätter att bara sova o sova och han haltar dom enstaka gånger han är uppe och går. :( Det är höger framtass som gör väldigt ont verkar det som.
Man känner sig nästan lite sjuk själv när djuren inte mår bra...

Idag har Jonas namnsdag så jag ska ut och se om jag hittar nån liten present till honom sen. Fast han vet nog inte om det själv att han har namnsdag. :)

Vad länge det var ljust ute igår kväll! Underbart.

Nu ska jag ta tag i de sista uppgifterna på matten...det börjar redan bli lite svårt, hur ska detta gå? :/



Stackars Milton

Vår vovve Milton kom haltande häromdagen så vi kikade under hans tassar om han råkat trampa på något tuggummi eller om det var nån sticka eller något annat där. Men vi såg inget och kände inget så vi klippte bort en del hår under tassen med en specialsax vi har som är till för att klippa där, vi tänkte att det kanske var håret som kändes obehagligt för honom för det var rätt mkt hår. Men han har haltat hela helgen och sovit o sovit o sovit. Och nu kom Jonas och djuren precis hem från landet och Milton var hur lugn som helst och han gick bara och la sig och nu sover han igen jättetungt. Han är inte sig själv, han brukar alltid vara tokglad när vi inte har träffats på ett tag och pipa av lycka.
Vår stackars lille kille. :(
Han får vara hemma från dagis i morgon och har det inte blivit bättre i morgon så är det veterinären som gäller.
Inte roligt när djuren mår dåligt, man känner sig så maktlös.

Sommartid

Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan en timme till sommartid va? :)
Smaka på ordet så härligt det låter, sommartid...
Ljusare kvällar och sommaren närmar sig...åh. <3


Flås flås

Shit vad andfådd jag har börjat bli...
Så fort jag gör något så blir jag andfådd och så har det inte varit förut. :s
T.ex när jag nyss tvättade håret och skulle handdukstorka det efteråt så flåsade jag som om jag hade sprungit.
Är på vippen att kontakta vårdcentralen och kolla upp blodtryck och lite sånt och se om jag borde fortsätta med soppor eller inte...

I går blev jag överlycklig när jag vägde mig...hade gått ner 7,1 kilo. Och jag vet, jag vet man ska inte väga sig för ofta...men jag vägde mig i morse också. Och då stod vågen på -7,9 kilo helt plötsligt. Så nu har jag tappat förtroendet för vågen...vad fasen man kan ju inte gå ner 8 hekto på en dag?! Verkar lite FÖR otroligt, vågjävel o lura mig sådär.
Nu har jag ingen aning om vad jag väger.

I morgon ska en personal på Xtravaganza visa mig alla träningsmaskinerna dom har och ge mig ett träningsprogram som jag ska följa. Dom spelar alltid såndär luuuuugn, harmonisk musik typ som man hör på kinarestaurangerna i lokalen så jag tror att min vän mp3-spelaren får följa med. Man blir ju inte särskilt laddad och träningssugen av att lyssna på kinarestaurangmusik, eller hur?

Och så har jag matte i morgon igen. Och jag har inte gjort min matteläxa än, shame on me.
Tänkte vänta tills mattegeniet Jonas kom hem så jag kunde tjata lite på honom om uppgifterna. :)
I bland att det illa för en plugghäst att bli tillsammans med ett IG-barn. Höhöhö...
Nä. Jag har inget vettigt att skriva märker jag så jag avslutar nu.
Puss på er.

Halmstad, here I come!

Min kompis Karolin och jag har pratat om att jag ska åka till henne och hälsa på i några dagar. Och vi har alltid sagt att under sommarsemestern när man är ledig så länge så borde det ju funka. Men så blir det aldrig så...
Men NU har jag faktiskt bokat biljetter så i slutet av april blir det Halmstad för hela slanten.
Ska bli skönt att komma hemifrån i några dagar...och så har jag haft mitt första prov precis då så då kan man bara koppla av.
Niiiice! :)

I love you Phillip Morris

Något skoj måste man ju hitta på när det är lördag...
Så nu har jag bestämt att jag först ska gå på stan lite grann och sen ska jag på bio.
Ska se "I love you Phillip Morris"



Den verkar tillräckligt oseriös för att jag ska gilla den. :)
Jim Carrey är först gift med en kvinna och sen efter en bilolycka kommer han på att han är gay.
Femstjärnig film helt enkelt. *haha*

Mörkrädd

Jag klarade mig levande genom den här natten, puh!
Konstigt hur mörkrädd jag blir varje gång jag är ensam hemma. När jag bodde ensam innan jag träffade Jonas så var det en baggis, då brydde jag mig inte...men nu...
Försökte tvinga Jonas att sms:a med mig så länge det gick men till slut fick jag inte svar längre och då hade han somnat och jag var lämnad till mitt öde i mörkret. :s
Milton har stirrat ut genom fönstret när det varit mörkt ute och morrat ilsket flera gånger, dumma hund. Så nu måste jag titta ut genom fönstret också.
Låg och stirrade ut genom dörren, fönstret, köksdörren (det är en liten glipa under och vi har ingen tröskel där så det ser ut som att det står nån på andra sidan dörren) till ögonen gick i kors på mig och jag började somna in. PLING! Hjälp! hela jag hoppar till....det var visst mobilen som plingade....Jonas skrev Godnatt....jahapp bara att börja om.....dörren....fönstret....köksdörren...trycks inte handtaget ner lite på köksdörren?!! Nä...det var nog inbillning och sådär håller jag på tills jag somnar av utmattning. Känner mig SÅ mycket säkrare bara jag har katten hemma, men att vara ensam...då går det bara inte att koppla av.
Knäpp jag är.
Ja Nina du fyller 30 år i december, skärpning!

Mattias och Cecilia vann...

Vinnare blev Mattias och Cecilia och dom är värdiga vinnare...men jag hejade ÄNDÅ på Claudia.
Hade varit kul med en tjej som vunnit för en gångs skull, men man får väl se det som så att dom kvinnliga dansarna är bättre på att lära ut än vad de manliga är. ;)


Earth hour

Släcker du lampan i morgon?
I morgon är det Earth hour med start kl 20.30 och då ska alla som vill, släcka lampan i en timme för att värna om vårt klimat.



Själv har jag inte bestämt än om jag tänker släcka lampan eller inte.
Jonas kommer att vara borta hela helgen och jag är så jäkla mörkrädd när jag är ensam....så det tål att tänka på. :)

Soppa i 2 veckor (snart)

Nu har jag ätit mina soppor i snart 2 veckor.
Det har gått bra hittills men jag kan få sug ibland efter mat och godis. I går fuskade jag faktiskt lite grann...
Vi kom hem sent från IKEA igår (vi köpte en garderob) och Jonas skulle köpa kvällsmat på 7eleven och så köpte han en "Reisen" med 6 bitar. Jag smakade en bit, men det smakade inte alls som det brukade göra. Smakade inte choklad överhuvudtaget! Var nära att spotta ut biten....den smakade nästan kryddat. Jättekonstigt.
Men då behöver jag inte gå och sukta efter sådana mer på ett tag då. :)

Har precis värmt upp dagens lunch, grönsakssoppa. Har hällt upp det i en kopp i stället så ser det LITE godare ut...så nu är det väl dags att hugga in på sin brakmiddag....bon apetit...


Min mat för ett tag framåt...




Let´s dance

Ja, jag är en av "töntarna" som tittar på Let´s dance och tycker att det är roligt att se.
I kväll är det grand finale. Vem tror ni vinner?
Jag hoppas att Claudia och Tobias vinner. :)


Sälja bok till virrp-anna

Puh. Mille och jag har precis kommit hem från vår långpromenad ner till skolan och hem igen, så vi har nog gått ca 5-6 kilometer nu.
Jag skulle sälja min Historiabok till en tjej idag och vi bestämde att vi skulle ses utanför skolan kl 9 för hennes lektion började då. Jag tog risken och tog med vårt lilla monster till hund han som äter människor till frukost. Fast jag tror att hans snipp snoppkastrering har gjort susen faktiskt, han var en riktigt snäll hund den här gången!
Mille och jag kom till skolan kvart i nio för jag tänkte att hon kanske ville ha lite gott om tid på sig innan lektionen. Klockan blev tio i....fem i.....nio....fem över nio......tio över nio....kvart över nio så började jag inse att hon nog inte skulle komma. Så sur som en citron började Mille och jag gå hemåt igen. Här hade man offrat sin sovmorgon och dessutom gått till skolan fast man inte hade någon lektion för att hon skulle få sin bok så fort som möjligt, och så kommer hon inte!
Vi hann bara gå en bit vidare på samma gata så ringer min mobiltelefon. Det är hon. Hon undrar om jag är på väg. Jag sa att jag trodde att vi hade bestämt att vi skulle ses klockan nio utanför skolan. Hon började svamla om att hon har sin första rast 10.35. Aldrig i helvete tänker jag att jag väntar så länge och frågar om hon inte bara kan komma ner lite snabbt och hämta boken, det kunde hon. Jag går tillbaka till skolan och Mille trippar snällt med med min vante i munnen som han har snott. Vi väntar 5 minuter...10 minuter...vad fan kommer hon inte för? Jag ringer upp henne och frågar om hon är på väg. Hon säger att hon står utanför skolan och väntar, då förstår jag att hon står utanför den andra skolan som ligger på andra sidan gatan så jag säger att vi ses där i stället. Och ÄNTLIGEN hittar vi på varandra och hon köper min bok, sen går Mille och jag en promenad genom stan och raka vägen hem. Mille bar min vante i munnen hela vägen till stan och hela vägen hem igen. Jag fick slita ut vanten ur munnen på honom när vi var hemma, den var genomblöt...
Nu sitter jag här och skriver och Mille ligger däckad i soffan och sover. (Ja, min hund FÅR ligga i soffan...so what? det är ändå jag som dammsuger sen.) :)

Nu ska jag också ta och vila lite.
Tjingeling.

Valkar

Jonas sa till mig förut idag:

J: "-I går kväll kunde inte jag somna så jag låg och klämde lite på dina valkar när du sov..."
(han var ute och drack öl med sina kompisar igår och kom hem på natten)
N: "-Ehh...jaha?"
J:"-Jaaa...och jag tänkte men ååh den här valken har blivit mindre...å den...å den...å den"

Vet att han försöker vara gullig mot mig men det blir lite misslyckat i bland.
När han berättade det där så kände jag mig som ett bubbligt dragspel ungefär. :)


Våffeldagen

Våffeldagen idag då...
Den ska jag fira genom att dricka min lilla soppa...suck.
Hade ju hellre satt tänderna i en knaprig våffla då då men det vore ju ett big NO NO.
Och har man kommit såhär långt vore det ju dumt att förstöra något.
Mmm, ...nu har jag intalat mig själv att det vore dumt. Så ingen våffla för min del.



Var tvungen att plåga mig själv lite genom att leta bild på våffla (nog för att ni vet hur en sån ser ut...men ändå, roligare med bild) och så blev den första bilden jag tog för liten, och var tvungen att söka igen efter en våffelbild...massor med våfflor över hela skärmen. Gaaah!
Nu blev jag hungrig...

Njut av era våfflor idag och ät gärna en för min del också. :)


Hypnotiserad hund...?

Fredag idag tänkte jag skriva men det är det ju inte alls det, men det känns så för nu har jag inga fler lektioner under den här veckan.
Vi håller på med ekvationer på matten och det är precis så roligt som det låter...blä.

Dagens höjdpunkter var att solen sken i förmiddags (den försvann undertiden jag hade min mattelektion...)
och att jag tjänat 500 spänn idag. :) Eller tjänat å tjänat, böckerna jag sålde kostade ju mer än 250 spänn styck men ändå. Nu ska vi tänka positivt här!

När man följer Xtravaganzas program så får man en avslappnings-cd med i startpaketet. Har nyss lyssnat på den och Mille som var så busig och sprang runt här som den tok han är innan jag satte igång cd:n, somnade som en stock i soffan med leksaken brevid sig. Han reagerade inte ens när jag gick ut i köket och DET är ovanligt, så jag vet inte om han är hypnotiserad eller något? Kanske skulle passa på att uppfostra honom lite? Du får INTE skydda matte och husse från allt som rör sig och du får INTE tigga när vi äter....du gillar INTE att sno folks vantar när vi är ute och går...när du ska skita så skiter du bara EN hög inte tre!

Jonas ska ut med sina kompisar och ta "en öl" (brukar bli många fler än så) så det blir en solokväll för min del. Eller ja iofs så har jag ju Millepille hemma. :)
Vi ska kolla på Grey´s anatomy i kväll och bara myyyysa.

Nu ska jag betala lite räkningar och deklarera...skoj skoj...

Böcker till salu.

Ja...nu är mötet över.
Vi fick börja med att lyssna på en avslappnings-cd och spänna tår, ansikte, rumpa och allt vad vi nu skulle göra. Man skulle blunda men kunde inte låta bli att kika lite på dom andra, dom såg ju så fåniga ut. :)
Så nu har man köpt en ny laddning med soppor...suck.
Känns otroligt långt till sommaren just nu, det är då jag ska ha gått ner allting...
Men det är bara att ta en dag i taget...

I morgon är det matte igen. Innan ska jag möta två personer som vill köpa min gamla mattebok och min naturkunskapsbok. Dom har legat här i över 1 år i hyllan, har inte varit så pass smart så jag satt ut lapp om böcker till salu. Men nu så...klingade det till i huvudet på mig...och dagen efter så var det två som hörde av sig.
Skönt att bli av med dom.
Men jag har kvar religionbok och historiabok så är det nån som vill köpa så är det bara att skriva till mig.

Nu har jag tränat lite och sitter nyduschad i linnet med täcke över mig i soffan framför tv:n *andas!*
Väntar på att "Desperate housewives" ska börja...

Ja...har inte så mycket mer än såhär att skriva.

Tack för att du läste.

Möte

Snart dags för möte numero två. Den börjar om 25 minuter men jag bor så nära så jag behöver inte gå än på 5-10 minuter.
Fick även träffa min handledare idag för första gången och jag fick väga mig och sådär.
Dom har nån specialvåg så dom ser på den om jag har fuskat under veckan eller inte...
Jaha...där rök dom helgplaneringarna...
Jag kan berätta mer om mitt lilla möte när jag kommer hem igen.
Måste nog kila nu.
Tjingeling.

Vilken glass är du?

Just nu verkar det var en innegrej att göra quiz som "vilken glass är du?"
Vaddå vilken glass är jag?
Sen går alla runt "hihi, jag är en 88:an" "jasså, ja jag är en daimstrut..."
What?!
Kan nån förklara för mig vad som menas...?


Färgat håret

När jag var i Katrineflen så hjälpte syrran mig att färga håret. Brukar alltid köpa ett paket hårfärg men det räcker aldrig, den här gången kom jag faktiskt ihåg att köpa två paket.

Tänkte visa resultatet och som vanligt klarar jag inte av att vara seriös framför kameran...
Undrar hur det ska gå när man ska vara "modell för en dag"....kanske inte så kul att ha bilder med fin bakgrund och är fint sminkad och så tittar man i kors på alla bilderna...men det blir en annan historia...



...

Tack!

Nämen åh....TACK Gud! Verkar som att han hörde mig för jag fick inte "E" till mattelärare den här gången...
Hm...måste vara att jag nyss läst religion eller nåt...eller så var den bara ren tur. :)

Mille och jag har kommit hem från dagis o skola nu och vi ligger båda utfläkta i sängen. Jag kan ju inte påstå att jag haft en särskilt jobbig dag, förutom att man var tvungen att använda sina otränade, soffpotatis mattehjärnceller. Vi fick göra ett test hur vi låg till och vad vi kunde och fick 13 mattefrågor att lösa. Jag hade 6 rätt...behöver jag säga mer?



Munorgasm

Kunde väl aldrig tro att jag skulle tråna så efter kokta ägg....ser så gudomligt gott ut och jag ska snart sätta tänderna i dom! Jag erkänner, har ätit ett ägg eller två under helgen. Men känner fortfarande smaken efter soppan jag drack igår kväll....så ägg är bland det godaste man kan äta just nu!



*Dräggel*

För att inte snacka om den handfulla rökta kalkonen jag nyss åt.
Fick som en munorgasm i käften.

Får försöka att tänka att det är värt det....
Förlåt för att bloggen handlar så mycket om viktfixering just nu, men det är ungefär vad som händer i mitt liv just nu. :)

Tack för att du läste.

Mattelärare

Matte B börjar idag...man sparar ju det absolut tråkigaste ämnet till sist.
Har läst Matte A och Matte B förut (klarade inte B-kursen) och läraren vi hade är ju ...ja...inte en särskilt bra lärare om man säger så.
Alla som har haft henne klagar. Hon står alltid med ryggen mot klassen och skriver snabbt sina formler och krumelurer och ingen förstår vad hon egentligen gör. Och när hon skrivit färdigt så frågar hon alltid "Är vi överens?!!" och ingen vågar svara henne för ingen vill verka korkad. Men egentligen är det ingen som förstår vad det är hon nyss gjorde. Och frågar man henne om hon kan förklara igen så svarar hon alltid "Men det är ju så ENKELT!!!!" suckar och börjar om. Frågar man henne ytterligare så säger hon surt att vi går en intensivkurs och hon kan inte stå och förklara allt hur många gånger som helst, utan nu måste vi gå vidare i matteboken.

Finns tydligen en till mattelärare på komvux och alla säger att han är jättebra....men honom har man ju förstås inte sett röken av.

Snälla gode gud....vet att jag inte har bett till dig sen jag var fjortis och olyckligt kär, men SNÄLLA GE MIG INTE "E" SOM MATTELÄRARE DEN HÄR GÅNGEN!!!



Hemma igen!

Då var man hemma igen dådå.

Jonas har varit iväg och åkt skidor i helgen och jag skulle hälsa på släktingar o vänner i hemstaden hade jag tänkt. Men så har vi ju en katt o en hund som nån måste ta hand om också. Milton (hunden) skulle Jonas ta med sig, men katten visste vi inte var vi skulle göra av. Min syster har fått nytapetserat så hon skulle smälla av om jag kom dit med katten som sen skulle riva på hennes tapeter, nej det gick ju inte...och mamma är ju sjuk och vill inte ha några djur hemma hos sig just nu. Så då var det bara Jonas mamma kvar som alternativ, så vi ringde o ringde henne men hon svarade inte. Det blev kväll och så till slut ringde hans mamma till oss och då frågade vi om hon kunde ta hand om vår katt. Det kunde hon och Jonas kom på att det var bättre om vi kom med honom på en gång för han skulle ju till Dalarna sen dagen därpå och då skulle det bli en omväg på flera mil för honom att åka till henne först.
Så det var bara att snabbt packa väskorna 20.40 på kvällen och mitt älskade Grey´s anatomy skulle ju börja kl 21, buhuhu...bara att bita ihop och ge sig iväg med packning för hela helgen och djur o allt.
Det är väl ca 6-7 mil dit så det tog ju en liten stund att komma dit.

Sen fick vi gå upp runt kl 6 morgonen därpå för Jonas skulle åka tillbaka till Stockholm och jobba, så jag fick ta ett tidigt tåg till K-holm. När jag kom dit gick jag hem till mamma och försökte sova lite men det gick ju inte...morr!

Senare samma morgon träffade jag Annika och vi tog en fika på Sultans. Eller ja....jag kör ju med min diet så jag tog en lokavatten och en kaffe, festligt värre.

Men VET ni vad? Jag vägde mig i morse (fast man egentligen inte ska det, utan vi ska kolla med måttband) och jag har gått ner 4,5 kilo på en vecka. Tror ni att jag är tokglad eller tokglad?
Den här veckan har jag bestämt för att gå på halvfart, dvs man får äta en näves storlek kolhydrater och fett och en handflatas storlek på protein....eller hur det nu var.
Spyr snart om jag får se en soppa i den där j-vla orange muggen igen!!!

Mamma verkar ju (som vanligt) inte förstå vad jag håller på med. Hon har hållt på som vanligt :
Mamma: -"Men ta en knäckemacka, det får du väl ta ändå??"
Jag: -"Nä......"
Mamma: -"Nähä......men ta en bit sockerkaka då?"....
Jag: -"Nejtack..."
Mamma: -"Det ligger godis i en skål i vardagsrummet, bara att du tar för dig..."

Mammor...



...

Har inte skrivit något nu på ett tag. Är i hemstaden och hälsar på...
Skriver mer när jag kommer hem. :)

Kram på er.

Utmaningar

Hjälp vilken dag. Den har varit FULL med utmaningar för min karaktär. :) Min dåliga karaktär...

Först hade jag betygsamtal med religionläraren (fick VG! :) ) så den lektionen var snabbt avklarad. Skulle ha betygsamtal med naturkunskapsläraren också lite senare på dagen, rättare sagt 2,5 timme senare. Men jag hade precis gått hela vägen hemifrån till skolan så jag kände inte för att gå hem igen. Dessutom var det snorhalt på vissa ställen så det vore lite att utmana ödet, var glad att jag kom dit hel med båda knäskålarna på plats.
Så vad skulle man hitta på då?
Gick först en runda runt på stan och tittade lite i skyltfönstrena. Sen bestämde jag att en kopp kaffe skulle man ju kunna ta för det får man ju dricka under dieten i alla fall, så fick man komma in lite i värmen dessutom.
Sagt och gjort så tänkte jag först sätta mig på ett 7 eleven, men tänkte sen att jag skulle försöka hitta något mysigare så kunde man kanske sitta där en stund.
Hittade ett jättemysigt café och beställde mitt kaffe. Servitrisen frågade om jag ville ha något mer.
Sneglade på alla mumsiga wienerbröd, chokladbollar...åh semlor! Men näää! Jag skulle inte ha något mer och tog mitt kaffe och satte mig. Det var första utmaningen.

Andra utmaningen kom när klockan äntligen blivit så mkt så det var dags att gå till naturkunskapen. Då hade vår lärare bullat upp ett långbord med chips, lösgodis och saft....
Alla satt och mumsade i sig, och skålarna stod säkert bara 30 cm ifrån mig...men jag lyckades att inte ta en enda bit godis eller chips. Kände mig väldigt stolt efteråt. :)
Men så den tredje utmaningen åkte jag dit...
Alla i naturkunskapsklassen tyckte att vi borde hitta på något skoj tillsammans, så vi kom på att det är St Patricks day idag och gick till en irländsk pub för att dricka några öl och snacka lite.
Tänkte hur ska man ta sig ur det här? Man ville ju inte banga, verkade ju mysigt att följa med....så när servitrisen kom och alla beställde sina öl så hörde jag bara mig själv säga att jag ville ha en Guiness....
Det blev två Guiness innan jag gick därifrån. Och då hade jag bara "ätit" en soppa på morgonen och två öl på det....ja då blir man lite yr i bollen kan jag säga.
Men jag hittade hem som tur var och kom nyss hem och gav min älskling en stor puss, han tyckte att jag luktade som en alkis. Nu var allt som vanligt igen.
Hem ljuva hem. Och slut på utmaningar... för idag....

Ingen återvändo

Nu har jag blandat i ordning första drinken - blåbär.
Smakar som kaksmet med kanske 3-4 krossade blåbär i.
Andra smaker jag valde var: Choklad, cappuchino, vanilj, persika, grönsakssoppa...
Nu finns det definitivt ingen återvändo....


Första drinken...


Tråkigt och jobbigt

Simba och jag sitter och glor på varandra, vi har tråkigt.
Gjorde misstaget att sätta igång tvättmaskin och diskmaskin samtidigt också, så det dånar i hela lägenheten nu.

Idag är allting "den sista", så nu har jag ätit min sista frukost (på 4 månader), sista frukten, sista kexet och min sista godisbit. Har inte hunnit till lunchen än..men den blir ju också min sista. Haha, låter som att jag ska dö eller något. Men 4 månader är rätt lång tid. Faktiskt. I går gluffsade jag en massa onyttigt också. Bara för att det var "den sista". Har väl gått upp 10 kg till innan kursen ens har börjat...

Solen skiner, om man skulle ta och gå ut lite kanske? Nä. Det är säkert kallt ute. Sen är det jobbigt att ta på sig sina byxor också.

Det är farligt att börja plugga för man blir så fruktansvärt SLÖ!
Blir man. Inte jag, utan man. ;)



Jag är på gång!

Vi är på gång! Vi är laddade, vi är tända... *sjunger*
Så skulle man kunna beskriva det, fast det är inget snuskigt på gång utan jag har anmält mig till en Xtravaganza-grupp i går så nu finns det ingen återvändo.
Så nu är jag igång helt enkelt!
Fick mitt fina lilla startpaket i går, eller fick o fick...jag köpte det.



Det innehöll en motivations-cd, omega3 tabletter, kokbok, hemuppgiftbok, penna, måttband, loggbok och en plastmugg att dricka sina mumsiga, bumsiga soppor ur.

I dag kl 16,30 ska jag gå på mitt första tjockismöte. Då ska jag och 6-7 till ha möte med vår handledare som kommer att hjälpa oss hela vägen.
Och i går var första informationsmötet, hörde knappt vad han sa för jag kunde inte sluta stirra mig blind på alla bamsestora träningsredskap som fanns där. Min lilla crosstrainer skulle mosas under crosstrainern dom hade där.
Ser fram emot det här, hur jag ser på saken sen när jag levt på soppa i några dagag är en annan historia. Men då får jag klicka mig fram till H&M:s hemsida och Ginatricot:s hemsida och dreggla på deras kläder och drömma mig bort lite. Det har hjälpt mig förut. :)

Jag är på gång!

fortsättning följer...

7 år

Tänk att Jonas och jag har varit tillsammans i 7 år idag...åren går fort.
Men samtidigt känns det som att vi har känt varandra mycket längre.
Konstigt att jag nästan hatade honom först och sen övergick det till kärlek, haha.

För er som inte hört historien:

Jag ägnade många timmar åt att sitta i en viss chatt när jag var yngre. Och i den chatten brukade också min kille vara i. Men det var ingen flört oss emellan utan man satt och pratade i allmänhet med flera stycken samtidigt och sådär höll vi väl på i 3-4 år någonting. Sen en dag så såg jag att några ur den här chatten hade planerat för en båtresa med Cinderella och dom frågade om inte jag skulle med. Jag ville inte, för jag vågade inte åka på en båtresa med 10 totalt okända människor. Visst att man kan sitta och prata med varandra framför datorn, men sen vet man ju inte vilka slags människor dom är egentligen så det ville jag inte.
Men sen gick det några dagar till, och en tjej från chatten ringer hem till mig och övertalar mig att följa med. Jag bodde i en annan stad på den här tiden. Så jag åker tåg till Stockholm och en kille från chatten möter upp mig. Vi gör sällskap till båtterminalen och väntar in dom som ännu inte kommit, b.la min sambo. Han kommer sist av alla. Och när han kom så kände jag på en gång hur röd jag blev i ansiktet och några andra tjejer började tissla om honom så jag tänkte "jaha, då var det kört igen."

Men när vi kom på båten så la han på sin värsta basröst (retar honom för det än idag) och frågade "hur är det med Nina då?" Senare på kvällen blev det fest och jag tyckte att han blev mer och mer efterhängsen, riktigt j-vla jobbig faktiskt. Så dagen efter så försökte jag undvika honom så mycket jag bara kunde. Han frågade efter mitt nummer innan vi skildes åt, jag gav honom det men jag hade inte tänkt att svara när han sen ringde. På tåget hem tänkte "Gud så skönt nu slipper jag honom!"
Kunde inte ha mer fel. En knapp vecka senare ringer han när jag är ute och går med en kompis, tänker inte på att kolla vem som ringer utan svarar...han frågar om han får komma och hälsa på mig nästa helg. Vet inte varför men som tur var så svarade jag att det gick bra. När han sen kom till mig så var han en helt annan person. Vi gick promenader och det var så lätt att prata med honom det var som om vi känt varandra i flera år. Han var rolig, otroligt snäll...och sen att han lagar värsta goda maten (ja, jag har gått upp MASSOR sen jag träffade honom...) då började jag få upp ögonen för honom också. Sen dess har det varit vi.

Se så unga vi var då. :)
Jag 22 och han 24...uj uj uj...




Och idag är vi gamla å grå...



Jag 29 år.... Jonas 31 år...




Okej, ni gick inte på den....tyckte bara att det var så himla likt.



Jonasponas

Vi har båda blivit lite rundare o goare med åren. Sambolivet har satt sig i fläsket på oss, haha.
Hur vi ska fira vår 7-års dag? Med något riktig flott mat på nån restaurang. Såklart.




Söndag

Åh. Solen skiner idag också, nu skulle man väl kunna säga att det är vår på riktigt?
Vi klubbar för det i alla fall. :)
Vi har precis varit ute på en liten promenix i stan, jättehärligt.

Nu har jag fått veta lite mer om Xtravaganza så jag tror att jag ska köra på det.
Är hög tid att göra en förändring i mitt liv, dessutom får man stöd hela vägen och det behövs.
Min kompis Karolin har kört med Xtravaganza och hon har verkligen lyckats. Hon är en riktig pingla idag!

Så vad tyckte ni om Melodifestivalen då? Var det rätt låt som vann?
Har läst lite kommentarer som folk skrivit på Aftonbladet och Expressen och de flesta verkar missnöjda med vinnaren. Alltid ett mysterium det där...folkets omröstningar stämmer aldrig överens med kommentarerna dagen efter...fast dom som röstade på Anna kanske har bättre för sig än att sitta o sura på Aftonbladets hemsida...?

Idag har vi duschat och trimmat vår lille vovve. Vi kan inte sluta att titta på hans fina bruna ögon. Dom brukar gömmas under 5 kg hår men nu syns dom faktiskt. Och dom ser stoooora ut! Han är så fin vår lille hund.
Vi har haft en liten paus från trimmningen för det var så mkt att göra, men nu är det dags igen att ta nya tag.
Sen kanske det är Simbas tur...eller kanske inte...då är risken att han skulle se ut såhär:



Tack för att du läste!


Resultat

Anna vann! :) Nu håller vi tummarna för att det går bra för henne i Oslo.

Såhär blev slutresultatet:


1. Bidragets titel: This Is My Life
Artist: Anna Bergendahl

2. Bidragets titel: Manboy
Artist: Eric Saade

3. Bidragets titel: Keep On Walking
Artist: Salem Al Fakir

4. Bidragets titel: You’re Out Of My Life
Artist: Darin

5. Bidragets titel: Kom
Artist: Timoteij (lika många poäng som Darin)

6. Bidragets titel: I Did It For Love
Artist: Jessica Andersson

7. Bidragets titel: Hollow
Artist: Peter Jöback

8. Bidragets titel: Unstoppable
Artist: Ola

9. Bidragets titel: We Can Work It Out
Artist: Andreas Johnson

10. Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Artist: Pernilla Wahlgren



Vem vinner?

Så vem tror ni vinner ikväll??
Jag tror att Anna Bergendahl vinner.




Lyckodag.

Idag är det nog lite av min lyckodag tror jag. :)
Är sådär fånigt glad över ingenting egentligen.
Vad jag är så glad över?
Vi har fått i gång vår diskmaskin som vi fått av mamma...det var min tur att diska och vi får äntligen igång maskinen (det fattades lite sladdar hit o dit). Jag hatar verkligen att diska, det är så tråkigt plus att jag alltid får så ont i ryggen för vår bänk är så låg. Blä.
Jonas bara tittar trött på mig när jag skuttar runt och tjoar glädjetjut.
Men det är ju inte varje dag en sånhär lyckodag kommer!
Hihihi...

Drottningholm

Jonas, Mille och jag har precis varit ute på en liten åktur med vår pruttibangbangbil.
Solen sken och vi kände för att hitta på något som även Mille skulle gilla - hitta ett fint ställe att gå en promenad på.
Vi åkte runt en stund och till slut hamnade vi i Drottningholm.
Där var det fullt med människor och fyrbenta varelser som var ute och promenerade, så vi stannade där.
Det var fullt med is på vägen men det blev en rätt skön promenad ändå i solen.
Tror att vi är rätt nöjda alla tre. :)
Här kommer lite bilder från promenixen:








Jonas och Mille och den rosa bajspåsen (jag valde färgen, hi hi).


Mille och jag....och nej jag sover inte även om det ser ut så. :)

Xtravaganza

När jag satt vid datorn i vanlig ordning häromdagen och surfade runt lite så ploppade det upp reklam som det alltid gör, man slipper ju aldrig reklamen nästan var man än befinner sig.
Det var reklam för Xtravaganza som dom kallar sig, och det var ett ställe där man kunde få rådgivning, rätt träning, en egen handledare, och personlig kostrådgivning, man ska typ sitta i grupper på 8-10 personer och prata och då ploppade en tanke upp i huvudet på mig. Såg framför mig hur man ska ställa sig upp inför alla och säga "hej jag heter Nina och jag är en tjockis. Och alla svarar hej tjockis!"
Det lär ju bra så jag klickade på annonsen.
Där stod det i regel samma sak och det var fullt med solskenshistorier om folk som lyckats gå ner hur mycket som helst med hjälp av Xtravaganza. Det stod att man själv fick välja om man vill gå ner snabbt eller sakta men säkert.
Jag har hållt på med soppor förut och det suger verkligen. Så jag var lite rädd att detta också var att dom ville att man skulle hålla på med dessa förbannade soppor. Jodå, det skulle man till viss del...
Vill man gå ner snabbt så ska man bara hålla på med soppor, vill man gå ner i halvfart så äter man mat vissa måltider och soppor vissa ggr under dagen.
Jag skrev några frågor till dom och mailade för jag tyckte att informationen på hemsidan var lite luddig. Det stod t.ex inte om man var tvungen att binda medlemskap med dom eller inte och så stod det att dom ville att man skulle börja med soppor första veckan/veckorna för att sen övergå till mat. Men alla som skriver om Xtravaganza skriver bara om att de ätit/druckit soppor.
Ska visst på informationsmöte med dom nästa vecka så får vi se vad som säger. Är bara rädd att jag får höra en massa jag inte tycker låter så bra och vill dra mig ur och så sticker dom ett kontrakt under näsan på mig.

Är det nån här som har hört något om Xtravaganza? Många känner visst igen namnet men har inte riktigt koll på vad det är. :)

Modell för en dag...

Min syster ringde förut och sa att "modell för en dag" hade ringt till henne och frågat om hon ville komma med 3 kompisar, och frågade då om jag ville följa med.
Rätt ironisk tanke...jag...modell för en dag.
Syrran är ju snygg så hon blir säkert bra på sina kort, men för mig blir det nog mest ett litet äventyr. :)
Syrran skulle fråga våra 2 kusiner Susanne och Carina också så får vi se...
Det skulle vara i början på april i såfall, så återstår att se om jag dyker upp här med några bilder eller om jag behåller dom för mig själv. ;)

Energikick

Jag kom på knepet. Behövde visst bara öppna balkongdörren för att få liv i djuren, tänk vad lite sol och luft kan göra... Dom har insupit en massa luft nu och springer som tokar runt runt i lägenheten, en stund tidigare låg dom som två döda sillar i soffan och sov djupt.
Jag fick också en energikick och slängde på mig träningskläderna och har precis gjort ett 15 minuterspass på Crosstrainern. Satan på gatan vad jobbigt det var! Godisätandet har redan satt sina spår! Mamma mia...För någon vecka sen var 15 minuter inga problem och man funderade på om man skulle orka fortsätta till 20 minuter. I dag var det minsann inga funderingar...fick plåga mig fram till 15 minuter. Kan jag kanske ha en infektion i kroppen ändå måtro...? *host host* ja...jag är nog lite sjuk ändå. Där har vi förklaringen till varför jag inte orkade längre... ;)

Cecilia var tyvärr upptagen med både skola och jobb idag, så jag får ta och hitta på något annat...hm...kanske blir en långpromenad i alla fall. Eller nä...jag väntar till Jonas kommer hem så kan vi gå tillsammans så kan han bära hem mig om jag gör mig illa. :)

Sovmorgon? Glöm det!

I går mådde jag skit rent ut sagt. Huvudet värkte och kändes som ett bowlingklot, kände mig febrig, frusen och TRÖTT! Är min enda lediga dag idag så jag hade tänkt få lite sovmorgon, men det hade inte Jonas tänkt att jag skulle få.
Jag vaknade av att Jonas höll i mina armar och ruskade på mig "Nina...nina!"
Till slut fick jag fram ett "Mmmm...?"
-Ska Milton vara hemma från dagis idag eller?
Men det sa jag ju redan dagen innan att han skulle vara men det var Jonas som inte tyckte att han skulle vara det bara för att det är så snorhalt ute nu, och jag inte ska gå några långpromenader med honom för att inte göra illa knäna igen.
-Mmmm, svarade jag och tänkte "somna om!, somna om! jag vill soooovaaaa!"
-Okej, kvittrade Jonas och sa glatt till Mille att han fick vara hemma. Och pang där åkte dörren igen.
Jag låg kvar.
"Somna om!, somna om!"....nä....kunde lika gärna öppna ögonen för det gick inte att somna om. Kollade på klockan...8. Jahapp. Nu är det 10 timmars ensamhet som gäller, vad ska man hitta på för skoj idag?
Både hunden och katten ligger helt utslagna och bara sover så dom är jätteskojiga just nu. Sofia är bortrest så henne kan man inte ringa....Syrran, Hanna och Annika bor alldeles för långt bort för att jag ska ha ork och pengar att åka tåget fram och tillbaka på en och samma dag.
Chansar nog och ser om Cecilia har tid att hitta på något idag, vi har inte träffats sen oktober...


Gulligt...

Hittade en gullig bild på Anitas (Milles hunduppfödare) hemsida.


"Grattis, hipp,hipp,hurra! 9 mars är det 3 år sedan Alice och Frost valpar föddes!"
Mille är nummer 2 från vänster, han kom ut till världen som nr 2 också. :)

Ahlgrens bilar

Ja, sen jag skrev senast har jag hunnit glufsa i mig en HEL påse med Ahlgrens bilar och nu mår jag såå illa...!
Var tog min karaktär vägen? Jag som verkligen var inne i en bra...bra...eh...period med nyttig mat och regelbunden träning och godis ENDAST på helgen (jag är en godisgris). Men sen..pang boom...så har jag ätit godis flera dagar på raken igen och ingen träning. Men det ska det bli ett snabbt slut på! *stampa fot*
På med träningskläderna igen bara och träna som en galning...ska jag....snart....jättesnart....ska bara kolla på nätet först....
När man tränar får man käka banan va? Kanske skulle ta sig en banan i alla fall...


Do dotti do do....Chihuahua!

Usch vad trött jag är! Som en ekorre som har mjölksyra  i benen och är i ett ekorrhjul ungefär....eller nåt.
Man kan tro att jag har sovmornar varje dag för att man pluggar, och det kanske man hade kunnat ha lite då o då också...men jag kan inte sova. Har som en inre väckarklocka och jag vaknar mellan 7 och 8 oavsett om man ska iväg nånstans eller inte.




Idag har jag varit i Naturhistoriska museet med min naturkunskapsklass. Eller ja...vi var 4 stycken ur klassen som kom. En av klasskompisarna hade sin lilla chihuahua Pupu med sig. Han var en riktig man sa hon, men jag tvivlar på att man någonsin kan bli en riktigt man om man heter Pupu...
Hunden skulle visst gifta sig i sommar så nu är man bjuden på Chihuahua-bröllop också...bör nog inte ta med Mille.
Frågade om hon tänkte para honom sen så det blev valpar "jo, dom vill ha barn...(hundarna) så vi måste para dom för dom vill det." Okej...tittade på den stackars hunden som stirrade tillbaka på mig med sina stora ögon och satt där i mattes famn i sin stickade röda tröja och skakade.
Vi gick vår lilla runda och vi hittade alla möjliga varelser, dom flesta var faktiskt lik lilla Pupu utseendemässigt. Det var roligt tyckte vi.

Nu så är man hemma igen och sitter här med en frihetskänsla som inte går av för hackor. Nu är nämligen all skolarbete avslutad för denna gången, tills matten börjar i slutet av mars nångång...sååååå härligt!








Mille 3 år!

GRATTIS MILTON PÅ 3-ÅRS DAGEN!!!



Var har åren tagit vägen? Det går alldeles för snabbt...


10 veckor...(här hade vi ingen aning om vad som väntade...)


3 månader...(fortfarande ingen aning...)


...4 månader...(här började vi ana....kolla blicken.)


Bollen fick vara hel i en halv dag...


Matte glömmer dom jobbiga stunderna i bland...


:)

Så nu är ballongen köpt och uthängd på dörren...

Bildbevis.

...Och tårtan är köpt....


Ja, det blir såhär när man närmar sig 30 och inte har barn...

Så nu ska jag bara ta på mig klösskydden på armarna och klä katten (lilla storebror) fin, så är vi klara att fira födelsedagshunden sen.

Min lördag och söndag

Inskrivningsarbetet i religion är färdigt nu! Hurra!
Fy fan vad bra jag är egentligen. Har suttit och bara hållt på med arbetet i flera timmar och nu är dessutom skiten ivägskickad i väg till sitt öde, och jag behöver förhoppningsvis aldrig arbeta med det igen.
Har bara ett arbete kvar att göra nu i Naturkunskap och den ska vara färdig till den 10 mars så jag har några dagar kvar på mig. :)

Den här veckan ska jag faktiskt jobba några dagar på gamla jobbet. Måndag, tisdag och fredag ska jag vara på dagiset. Tydligen några som blivit sjukskrivna och några är sjuka och några är bortresta, men jag jobbar gärna.
I need money!

I går var Sanna, Maria, Victoria, Frida och jag på Södermalm och käkade mat i en jättemysig restaurang!
Det var dyra priser, min Guiness kostade 68 spänn för ett glas. (Köper man på Systemet får man ett glas för ca 16 spänn) Och jag tog en av maträtterna som var billigast och den kostade runt 160 spänn, resten av maten kostade över 200 spänn. Men vilka portioner sen! Mamma mia, dom kom in med jättetallrikar med en mängd mat som hade kunnat räcka till oss alla. Maria som beställde soppa var fortfarande hungrig när hon var klar, så hon åt upp halva min portion. :)
Sen satt vi och snackade om allt möjligt. Jättemysigt var det och kvällen gick snabbt över.
Jonas mamma sov över hos oss från i går till i dag så det blev inget mer dricka för min del, kunde ju inte komma hem och sjunga raj raj när hon låg där i soffan och ugglade.

I dag gick vi en promenad ute på Riddarfjärden. Vattnet nere vid Norrmälarstrand har blivit till tjock is, och där promenerar massor med folk varje dag. Så idag skulle vi också ut på isen och det var faktiskt jätteskönt ute i solen. Vi gick och pratade och plötsligt ett högt "knaaaaak!"(som när isen brister) Jonas mamma och jag stelnade till...Jonas sa att det inte var någon fara men våran vilja var starkare så han hade inte så mkt val än att följa med oss in till land igen. Han tyckte att vi var jättefåniga.
Efter promenaden åkte hans mamma hem och vi skulle ut på äventyr i det fina vädret tyckte han.

Det stora äventyret slutade med att vi åkte till Bauhaus och skulle kolla efter adapter till vår diskmaskin. Men som den stolta tupp han är så vägrade han att fråga personalen om hjälp. Så jag gick ut till Mille i parkeringen för jag visste att detta skulle ta tid. Vi satt där bak i bagaget med öppen dörr och ugglade i en timme innan Jonas kom ut - tomhänt. Han mumlade något om att han nog skulle ringa fastighetsägaren och fråga om några hantverkare kunde hjälpa oss i stället...

Nu har jag surat en stund och han är förlåten och nu ska vi kolla på TV och äta lite kvällsmat. :)



Konsten att montera ihop ett köksbord

Vårt hem är som vanligt i en enda röra, kläder överallt, smutsig o tovig hund, dammråttor överallt och när jag kom ut i köket och såg allt på bordet fick jag nog...kunde ju ÅTMINSTONDE försöka göra fint där...


Smutshund...


Smutskök...

Vi har dessutom syrrans gamla köksbord står omonterat i hallen för vi ska sälja det vi har nu, och Jonas har sagt att han tror att vi kan få mycket pengar för det (tillåt mig småle) så han ska kolla upp det. Men som vanligt blir inget gjort när det gäller honom (haha). Så jag tackar mamma och resten av släkten för ENVISHETEN jag har ärvt, för utan den skulle jag inte heller fått något gjort.

Så först tar jag alla hans grejor och lägger nån annanstans, sen tvättar jag bordet rent och fotar det för det ska väl in bild på Blocket så småningom. Sen monterar jag ner det och sopar rent golv.
Sen fram med det nya köksbordet....ryggen värker på rätt bra vid det här taget men envisheten gör att jag fortsätter...
Får dit 1 ben...2 ben...3 ben...först vid det 4:de benet märker jag att jag skruvat dit två av benen fel.
Stålbenen är byggda på ett sätt så mönstret ska vara lika på alla.
Gaaah.....


....gaaaaaah!!!

Inget annat att göra än att svära i några minuter och sen sucka tungt och börja skruva bort två ben och sen sätta dit dom RÄTT den här gången.

Sen var det 4 stolar som skulle sätta ihop också, men det gick (relativt) smärtfritt.


Tadam!

Känner mig väldans duktig när jag fått ihop det alldeles själv.
Nu ska jag lägga mig raklång på golvet för att vila ryggen och kommer antagligen inte upp därifrån idag (J ska dricka öl med kompisar i kväll och kan inte dra upp mig), så det här blir det enda ni hör från mig idag.

Tudelilu.

Alice i underbyxan

I kväll blir det bio på Heron City.
Vi ska se "Alice i Underlandet". Fick äntligen tag på biljetter, det är fullbokat överallt!
(Nå...vi kollade iofs inte om det fanns biljetter kvar i Piteå...)
Det är därför vi måste åka ända till Heron för att se den...men det är den nog värd. Hoppas jag. :)


För mycket fritid.

Behöver jag säga att jag har för mycket fritid....??


Jonas blir uppäten av rödahundmonstret...mohahaha....(ritad på Paint)


Världens fulaste katt?

Dataspel

Bara för att proven är överstökade nu så innebär det inte att man kan sitta och ta det lugnt och lata sig, nej nu ska 2 skrivarbeten lämnas in också.
Den ena ska handla om abort och hur olika religioner ser på det, och den andra skrivningen handlar om evolutionen...

I går började då Greys anatomy igen och det är precis så bra som jag minns det...!! :)
Nu får gärna veckan gå snabbt så jag kan få se nästa avsnitt nångång.

Jonas satt och spelade dataspel med sina kompisar, alltså alla sitter hemma hos sig och sen har de hörlurar på sig med mick så de kan prata med varandra undertiden de spelar samma spel.
Efter att hört honom i 3 timmar tyckte jag att det räckte.
Då hör jag honom säga till sina kompisar:

-Ja...Nina tittar på TV här så jag måste sluta efter den här omgången.
-Ja...det är viktigt sånt där vet du...höhöhöhö....

När han slutat undrade jag vad det var som var så viktigt.
-"Eh...öh....jo att du tittade på Greys anatomy...DET var viktigt...sa jag."
Yeah right hörredu.
Hämta täcke o kudde, det blir soffan för dig i natt. Mupp.
Nej, nu överdramatiserade jag lite. Han fick sova i sängen.

Men vaddå, vad ska jag hitta på då i 3 timmar utan att höra honom? Han hörs ju i hela lägenheten när han spelar sitt *censur* spel. Gå ut och bygga 1000 snölyktor?
Och när han blir spänd och stressad så liksom ändrar han tonläge också, så han låter ungefär som när E-type "sjunger" entonigt och mörkare röst än vanligt.
"Ja...jag är tagen! jag är tagen!........tack.........här finns det extra kraft......okej......hahahaha......mmmm precis......jag är tagen! jag är tagen!.........tack." (Tror inte att det är nån större förlust för hans polare om han slutar spela eftersom dom tydligen måste rädda honom hela tiden.....)
Höra det i (minst) 3 timmar var man än är i lägenheten, och så säger han hånfullt till sina kompisar att han minsann måste sluta för att det är viktigt för mig att höra vad dom säger på TV.
Ja då är det nära att Nina blir kriminell...


You - Tarzan, Me - Jane.

Lördagkväll

I går fick jag ett sms av Victoria.
Det blir middag i nån mysig restaurang på lördagkväll med Victoria, Sanna, Frida, Stina och Maria.
Myspys!
Var rätt länge sen vi sågs nu så det ska bli skoj!



Fast jag missar ju andra chansen förstås...men jag överlever nog det också!
Kanske är dags att skaffa sig ett liv...

Naturkunskap

Omprov den 10 mars......

....men det är inget jag behöver bry mig om för jag fick:




Tjohoooooo!!!

När man gått och trott att man inte har klarat av provet, då blir man banne mig överlycklig för ett VG också! :)

Desperate Housewives

I kväll kl 21 i Kanal 5 börjar...


...Desperate housewives igen.
Ska se. Jag alltså. Ska alltså. Se...
Tjoflöjt.

Egoquiz

1. Vad var bland det första Jonas sa till mig när vi träffades för första gången?

a. "-Ät med stängd mun tack."

b. "-Du är ju inte lika tjock som du sa att du var...."



2. Vad hände i 7:an när jag stod och redovisade framför hela klassen?

a. Jag råkade fisa högt och ljudligt och hela klassen skrattade åt mig.

b. Jag hade rinnsnuva och snoret fastnade på mitt redovisningspapper och blev en lång sträng när jag försökte dra bort pappret.




3. Vad hände när jag skulle sova över hos Cecilia och vi satt på madrassen jag skulle sova på och gosade med hennes kanin?

a. Kaninen fick fnatt och började riva i madrassen.

b. Kaninen sket på min huvudkudde.



4. Vad hände när Hanna och jag åkte "Discojet" på Gröna Lund i somras?

a. Jag spydde på Hanna och vi var tvungna att gå hem igen.

b. När vi skulle av hade karusellen vi satt i låst sig och dom fick hämta verktyg för att få loss Hanna och mig.




5. Vad hände min första dag när jag skulle börja jobba på dagis?

a. Jag gick till jobbet men märkte sen när alla tittade frågande på mig att jag var på fel ställe.

b. Jag tog fel på datum och var dessutom bortrest så jag fick börja två dagar senare i stället.


Svar: 1b, 2b, 3b, 4b och 5b.

Gissade på flest A: Känner vi varandra överhuvudtaget?

B: Vi är antagligen bästa vänner.

Rosor och chokladbollar

I går när Jonas kom hem så hade han tre röda rosor med sig hem till mig.
Jag som inte har fått blommor av honom på säkert 2 år och då på min födelsedag undrade:
"Jaha, Jonas...vad har du nu gjort?"
Men han skrattade bara och sa att han inte hade gjort något, utan dom var för att han älskade mig.
Han går förbi Hötorget på vägen hem från kursen han ska gå på nu fram till onsdag, och där hade han köpt dom.
Sa att det gärna får bli en vana att han kommer hem med blommor såhär. :)



Senare på kvällen satt jag och pluggade och fick värsta chokladsuget! Så jag ställde mig och gjorde chokladbollar, blev faktiskt riktigt goda om jag får säga det själv.
J gillar inte pärlsocker utan föredrar kokos på och eftersom han var så gullig och kom hem med blommor så är det ju klart att han ska ha kokos på sina chokladbollar! :)


Har hunnit norpa några när bilden togs, därför det inte är så
många kvar....

Mindre nervös måndag

Helgen gick ju med rasande fart som vanligt. Men jag ska inte klaga, slapp ju gå upp tidigt i morse och ut i snöovädret som vissa andra var tvungna till att göra.
Har varit i skolan idag och gjort mitt Naturkunskapsprov. Det gick väl sisådär tror jag. Är överlycklig om jag blir godkänd.
På vägen till skolan kom jag på att det är dags att köpa nya skor igen. Stövlarna jag har nu läcker in vatten, så jag har fått gå med dyngsura, iskalla strumpor i flera timmar idag. Var skönt att kasta av sig rubbet när man väl lyckats komma hem igen.

Vi var ju som sagt i K-holm i helgen och flytten gick som smort. Men jobbigt var det. Som fan. Jag har träningsvärk i ena armen idag och ryggen är helt paj. Skulle vara skönt att införskaffa sig en rullator som man kunde hänga på de värsta dagarna när inte ryggen vill hålla upp en. Tyvärr är det ju inte så många 29 åringar som använder rullator ute på gatorna, så jag är nog tvungen att vänta i några år till.

Och så var deltävling 4 i Melodifestivalen också, denna gången i Malmö.

1. Sibel - Stop: Med krusad klänning sjöng hon en upptempolåt som jag inte minns ett hjorta av just nu ärligt talat. Men den var inte en av de bästa i alla fall så mycket minns jag. :)

2. Py Bäckman - Magisk stjärna: Det första jag reagerade på var hur lik hon var Ozzy Osborne med sina solglasögon och slitna hår hängande fram i ansiktet. Hon sjöng en riktigt menlös låt som kanske kommer att spelas på Svensktoppen i en vecka eller två. Men jag hoppas att jag slipper höra den igen.



3. NEO - Human Frontier : Han kunde få upp rösten i falsett han nästan så man började undra om han hade bundit ett snöre från sin lille vän i byxan, till en person bakom scenen som drog det värsta den kunde när det var dags för refrängen för då blev det så ljust, så ljust så det är inte kloookt. Iiiih!!

4. Lovestoned - Thursdays: Nog är väl torsdagar liiiite roligare än att förtjäna en sånhär tråk-låt? När alla stod på rad på scenen på slutet och vevade med armarna hade jag lust att ställa mig upp framför soffan och veva med armarna och sjunga "we shall overcoooome...".

5. Anna Bergendahl - This is my life: Äntligen något att hänga i julgranen. Snälla söta rara Anna från Idol. Hennes röst påminner lite som en blandning av Agnes och Shakira....fin låt.

6. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar: Det är klart att en Wahlgren ska dyka upp i Melodifestivalen också, säg ett program som dom inte har varit med i. Hon lyckades tjata in refrängen i skallen på mig så jag minns den än idag. Men näääe....nääääe....påminde lite om hennes låt "Svindlande affärer" från 80-talet. Refrängen i alla fall.

7. Noll Disciplin - Idiot : Deras artistnamn och namn på låt säger allt. Kunde inte sagt det bättre själv. En fråga bara: Vad hade dom där att göra överhuvudtaget??

8. Peter Jöback - Hollow: Peter tar i ända från rektum när han sjunger sina ständiga musikallåtar. Det HADE ju kunnat bli så bra, började ju så bra...men så blev det platt pannkaka...suck.



Anna & Peter vidare till final...


RSS 2.0