Sorg

Vila i frid älskade mamma!
Mitt hjärta är krossat...
Men tack för alla roliga minnen och för att jag fick vara din dotter.
Älskar dig för evigt.

Grown ups

I går kväll var vi på bio. Det var Jonas som kom med förslaget att vi skulle gå och kolla på bio och han sa att jag fick bestämma vilken film vi skulle se, bara inte "The American" för den hade han sett.
Jag gick in på SF:s hemsida och kollade på en massa filmtitlar som inte sa mig något, har ingen aning om vad det går för filmer på bio just nu. Så jag gick in på "Biosnack" där folk som sett filmer kan gå in och tipsa andra om filmer som går på bio just nu om dom är bra eller dåliga. Och där märkte jag att det var rätt många som sa att filmen "Grown ups" var bra och att de hade skrattat sig genom hela filmen. Det lät bra tänkte jag (hade fortfarande ingen aning om vilken film det var) och bokade två biljetter till senare på kvällen. Sen när jag ringde upp Jonas och sa att jag bokat två biljetter så undrade han förstås vilken film vi skulle se.
Grown ups, sa jag och möttes då av ett långt bröl, "neeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! uhuhuh*gnäll*.......okej, det är ju du som betalat så."
-Men filmen verkar ha fått bra betyg, sa jag.
-Nej, den har fått ettor och överkryssade betyg i alla tidningar, sa Jonas.

Från den stunden kändes det som 190 bortkastade pengar, men tänkte att man ger det väl en chans.
Väl på plats och filmen började och alla andra på bion verkade ha vansinnigt roligt, bara Jonas och jag som satt knäpptysta och stirrade storögt på filmduken och försökte se vad alla andra skrattade åt. Förutsägbara skämt genom HELA filmen.
Om en i filmen hittar ett rep som sitter fast i ett träd som står vid vatten och personen känner för att svinga i det, vad brukar alltid hända då? Jaa, han åker rakt in i ett träd!
Om en av personerna i filmen blir kissnödig mitt undertiden dom ror båt och han ställer sig upp och kissar i vattnet, vad händer då? Jo en annan båt kommer förbi och alla i den andra båten ser honom kissa.
Såna "skämt" var det genom hela filmen.
Vi nämnde inte filmen på hela vägen hem efteråt för vi visste redan vad den andre tyckte om filmen.

Kan man kräva sina pengar och sin bortslösade tid tillbaka måtro?


*Host*SKITFILM*Host*

Lägenhet!

Gissa vem som blivit med lägenhet?
Så jäkla glad just nu! :)
Först ringde jag och hörde mig för om lite saker som om det fanns kyl, frys o sånt och så fick jag numret till tjejen som bor där nu för att göra upp om en tid då syrran kunde komma o kolla på lägenheten.
Och så ringde jag upp syrran som mest undrade vad jag väntade på, hon tyckte inte att jag skulle dröja för länge för då kunde nån annan hinna före.
Så när vi la på luren så tänkte jag "det spelar ju faktiskt ingen roll hur den ser ut och lika billig lägenhet får jag vänta länge på." Så jag ringde upp fastighetsägaren igen som svarade på första signalen samtidigt som jag la av en hostattack rakt i örat på henne sen sa jag att jag ville ha lägenheten. Så hon ska skicka kontrakt till mig och så är det klart på allt letande efter lägenhet. Så jäkla skönt!

Ni får inte missförstå det hela. Jag älskar Jonas av hela mitt hjärta och det kommer (om jag får bestämma) alltid att vara vi. Jag tar den här lägenheten för att jag vill komma närmare mina kompisar och min familj och kunna umgås med dom dom gånger Jonas umgås med sina kompisar (ja även på vardagarna), men jag kommer ju att bo kvar i Stockholm och leva där. Svårt att förklara det hela så ni ska förstå, fast egentligen behöver jag ju inte förklara något...det är bara såhär det är.
Jonas förstår mig och tycker att det är okej och det är det viktiga.

Nu ska jag gå in på diverse möbelaffärers hemsidor och drömma mig bort lite. :)


Lägenhet

Sitter här med lite pirrepirr i magen.
I vanlig ordning tog jag upp min bärbara dator i sängen när jag vaknade för att se om det dykt upp några nya lägenheter på hemsidorna. Det började med dom gamla vanliga annonserna man sett i flera dagar nu, men så dök den upp...började med att se hyran 1566 kr...sen..nähä ingen bostadsrätt...centralt i Katrineholm...en etta! Såg ju knappt för jag hade inte ens hunnit gnugga ur sömnen ur ögonen än. Men det stämde efter en extratitt med uppspärrande ögon.
Slängde mig på telefonen för att ringa fastighetsägarna men inget svar. Vad faan svarar dom inte för?!
Så såg jag på deras hemsida att dom öppnade visst inte förrän kl 10 (dom slöfockarna).
Så nu sitter jag här och väntar o väntar. Har hunnit ändra mig och tänkt att lägenheten kanske ligger dumt till men samtidigt what the hell ...den ska ju vara en övernattningslägenhet mer eller mindre, tänker ju inte bo där permanent så då spelar det ju egentligen ingen större roll hur den ser ut. Dessutom ser den alldeles hemsk ut så går det ju alltid att fixa. Man har ju inte suttit o kollat på alla heminredningsprogram för intet. ;)

Nu är klockan tio.
Wish me luck!

Let´s get this party started!

Hittade faktiskt ett linne som jag ska ha på festen på lördag, skönt då var det överstökat också.
Brukar alltid riva ut hela garderoben för jag får alltid en sån ångest för vad man ska ha på sig på fester.
Inte många kläder som ser snygga ut på en köttbulle som jag.
Och så är presenterna till Stina inslagna och färdiga. :)
Nu längtar jag bara tills att lördagen ska komma!


Dom färdiga och inslagna presenter plus min linslus till katt.


Sen tänkte jag fota mitt linne så ni skulle få se...


Simba är sur på mig efter att blivit bortschasad...
Men här har vi mitt linne i alla fall. Tadaam.

Fånen?

Godmorgon allihopa!
Ny dag och solen skiner för fullt, lovely!
Har precis varit i duschen och nu sitter jag här och funderar på vad man ska ta och hitta på idag.
Funderar på att gå till stan och kolla om jag hittar någon fin topp att ha på Stinas inflyttningsfest på lördag.
Så blir det nog.


Nyduschad och vacker som en dag. (hahaha!)

Väntar o väntar varje dag på att min nya telefon ska dyka upp på posten, men icke då.
Kollar min mail som besatt flera gånger varje dag för där står "orderstatus" och dom väntar fortfarande på varor så jag får min beställning så jag antar att dom håller på och sätter ihop fånen nu. Sen ska den skickas från London hit till Sviden och SEN får jag den, så än kommer det nog att dröja ett tag innan jag har den i min hand men jag är otålig ändå...tycker att dagarna går alldeles för trögt framåt.
Men tiden brukar ju gå lite snabbare när man har roligt, så nu ska jag ta och göra mig iordning och gå ner till stan på festtopp-jakt.

Kram!


Hallå världen

Är så himla uttråkad just nu.
Jonas har haft möte under kvällen och sen efter skulle de på restaurang och äta och det brukar betyda en och annan öl också och att han kommer hem i natt.
Jag erkänner att jag är väldigt dålig på att vara ensam. Tycker att det är tråkigt att vara ensam, kanske för att jag är det så mycket så man aldrig får känna sådär att "åh vad härligt med en hemmakväll ensam i lugn o ro" utan för mig är det tvärtom "åh vad härligt att Jonas är hemma och få prata med någon."


Uttråkad...

Jag håller faktiskt på och letar efter en etta i K-holm.
Nej Jonas och jag ska inte göra slut eller något sånt! Men jag har pratat med honom om det här med att jag har så långt till mina kompisar o familj så man kan aldrig spontant ses och jag känner mig så ensam när han är ute och hittar på saker med sina kompisar, och jag vill inte känna så utan jag vill också kunna hitta på saker utan att vara så beroende av Jonas för att han är mitt enda sällskap. Men han kan inte alls tänka sig att flytta ifrån Stockholm för då kanske han vantrivs, även fast jag vantrivs nu.
Vill flytta till ett ställe där vi båda kan få det bra men jag orkar inte föra dom här diskussionerna IGEN så jag letar helt enkelt efter en etta i min hemstad där min familj och mina vänner håller till. Så när Jonas kommer att ha sina ölkvällar eller fester eller vad det nu är så är det bara för mig att åka till K-holm och umgås med mina nära o kära utan att behöva våldgästa o sova över hos syrran eller mamma varje gång. Sketabra.
Bara att få slippa sitta hemma och vänta likt en svartsjuk flickvän (vilket jag inte är) på att Jonas ska komma hem nångång. Är alldeles för långt och dyrt att åka fram o tillbaka under en kväll till K-holm.

Men nu är det snart slut på väntandet o ensamheten. :)
Wiie!

Ny frisyr

Ja då har jag försökt att fastna på en bild så ni ska få se min nya frisyr...
Såhär blidde det:



Mitt hår är inte orange längre och jag har inte EN snelugg längre utan två...jippie käj jäj!

Galen familj

Då var man hemma igen efter 5 roliga dagar med syrran och tjejerna både här i Stockholm och i K-holm.
Tiden går alltid så snabbt när man har roligt, tyvärr.
Sitter och kollar på bilderna jag tog på dom i fredags och inser vilken galen familj man har. :)


Syrran med sin "mini-tonåring" Albina.




Melinda vill också vara med och "misshandla" mamma...




Ja hej Mia där bak...




Sen ska tjejerna låtsasbrottas...


..men sen börjar det gå över till allvar och dom börjar brottas på riktigt...

Och nu när jag tittar på dom här bilderna saknar jag ju mina galningar jättemycket!
Får försöka övertala dom att komma hit igen snart eller så får jag åka dit.
Mmm, så får det bli.

Födelsedagar o ny frisyr

Okej blev ett inlägg lite tidigare än onsdag. :)
Sitter i syrrans tomma lägenhet, barnen är i skolan och syrran kämpar på på jobbet.
Ska möta syrran om någon timme utanför ett nyöppnat fik här i K-holm, vi tänkte äta lite lunch där för dom gör goda sallader o dylikt där också.

I går var jag i Natalies frisersalong och fixade håret. Gick dit vid halv tre och gick hemåt igen runt halv sju så det tog rätt lång tid men hon hade en kund som kom under tiden så jag fick vänta medan hon var klar med denne, så därför drog klockan iväg. Men jag är helnöjd med hårfärgen nu, passade på att byta lite frisyr också. :) Eller ja...jag ändrade luggen och tog bort sneluggen man haft sen högstadiet ungefär och gjorde en liknanade som Carolina Gynning har på bilden här nedanför och så klippte vi upp håret lite så det blev lite mer "liv" i det.

Idag måste vi köpa en present till mormor som fyller 86 år idag. Vi bestämde att vi skulle köpa en fin blomma med kruka till henne. Som 86-årig liten gumma så har man ju redan det mesta som man samlat på sig och fått genom åren, så det är alltid så svårt att hitta på present åt henne och morfar så det blir oftast att vi kommer med blomma och tårta.
Men mormor uppskattar mest sällskapet hon får vet jag så hon är nog nöjd med sin blomma. :)

Grattis till min kompis Karolin också som fyller 28 år idag!!! :)

Nu ska jag ta och göra mig iordning lite innan det är dags att traska ner till stan och möta upp systeryster.

Ha en bra dag!

Myshelg

Vi har haft en jättemysig helg med en del shopping, bus, filmtittande, restaurangbesök o.s.v och idag följer jag med syrran och tjejerna till K-holm.
Mormor fyller 86 år på tisdag så jag följer med för att fira henne.

Jonas och jag har precis varit iväg och röstat, skönt att ha det överstökat.
Ska bli så SKÖNT när alla fula valskyltar som är utspridda över hela stan åker ner igen och TV-programmen handlar om annat än valen, och reklamen är om tvättmedel och inte val igen (trodde jag aldrig att jag skulle säga).

Nu ska vi äta lite frukost och börja göra oss iordning för tåget som går runt kl 12. :)

Ses på onsdag!

Hårfärg

Även fast Jonas brorsa "småmobbar" mig för att jag färgar håret så ofta så tar jag risken och vill färga det igen.
Som ni vet så hände en liten "olycka" med mitt hår tidigare under försommaren och det blev morotsfärgat, men syrrans killes dotter som är nyutbildad frisör fixade det så jag såg ut som människa igen. Sen blev det sommar på riktigt och mitt hår har bara blivit mer och mer orange hela tiden ju mer solen skinit på det. Nu ser det för hemskt ut tycker jag och på kort ser jag ju hur förjävlig jag ser ut i skallen. Men jag tänker inte bli brunett...eller jag vet inte vad jag vill ha för hårfärg. Är lite sugen på något mellanting, alltså varken brun eller blond om ni förstår?
Kan sätta in en bild på en ungefärlig färg som jag skulle vilja ha:



Nu vet jag att jag ser ut som den fula ankungen jämtemot Carolina Gynning men det var inte det jag menade, kolla på hennes hårfärg som hon har på bilden. Tror ni som känner mig på riktigt att det skulle vara något för mig?
Lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker! :)

Bedrägeri?

Okej...Gud hörde visst bön för kaching så åkte arv efter lilla farmor in på kontot...hm.
Skum känsla att slå in koden på sitt Visakort igen, det har jag inte gjort på hur länge som helst!
Pengarna har alltid räckt till ett visst antal räkningar och sen har jag fått fråga Jonas efter en hundralapp då o då men nu behöver jag inte göra det på ett tag. Känns så jäkla gött!

I kväll anländer syrran med sina två bihang. :)
Vi har två stora luftmadrasser men den ena är det ett liiitet hål i så när morgonen kommer så är så gott som all luft borta. Jonas pumpade upp den ena av madrasserna för att jag inte skulle behöva göra det ikväll (den är jäkligt jobbig att pumpa upp) och så ställde han den mot väggen i vardagsrummet. Det var en chansning för vi håller inte reda på vilken madrass som är den trasiga...vi har inte kommit oss för att slänga den än av nån anledning.
Tror ni inte att det var den trasiga han pumpade upp? Såklart det var. 50% chans att han valde den rätta madrassen men turen var inte på vår sida...så nu kommer jag att få stå och pumpa i allafall i kväll. Tjo.

I går skickade jag efter en mobiltelefon jag vill ha...har suttit och dregglat över den ett tag nu så jag kunde inte låta bli nu när jag fått lite kosing. Färgen (helsvart) fanns inte i de vanliga affärerna här i Sverige så jag skickade efter den från något engelskt företag...och idag damp ett mail ner och där stod det att de ville ha bilder/kopior på mitt kreditkort, adress och id-kort för att undvika bedrägeri. Lät lite skumt tycker jag, har aldrig varit med om förut att man måste fota alla sina kort och skicka in bilder när man handlar online så frågan är ju om inte dom själva sysslar med bedrägeri?
Jonas skulle försöka kolla upp det där lite så får vi se...men då blir jag som en liten unge och tänker att jag vill ju haa min telefooon buhuhu, nu när jag äntligen hittat rätta färgen å allt.
Min allra första svarta telefon faktiskt.


Visst är den fiiiiin? =)

Nu ska jag ta och traska iväg till affären för att handla hem det sista till i kväll, lite mat, godis och en flaska vitt vin som syrran och jag ska sörpla i oss.

Trevlig helg!

Rastlös

Inte mycket som händer idag, har riktigt jäkla tråkigt faktiskt...vill hitta på något att göra men kontot ligger på minus 66 kronor just nu och tränat, tittat på tv, promenerat, plockat här hemma och suttit vid datorn har jag redan gjort nu ett tag.
Om cirka en timme kan jag gå och hämta hem Milton från hunddagis i allafall, alltid nåt.

I morgon kommer syrran och tjejerna hit och det ska bli såå kul, var rätt länge sen dom var här senast så nu var det verkligen dags igen. Och senast dom var här skuttade jag runt med mina kryckor och kunde inte följa med dom till grönan och allt vad dom hittade på.
Jonas ska åka till sin mamma för att hjälpa till att skjuta på ett tungt piano som ska in i ett annat rum för golvet där det står nu ska oljas. Så det blir en liten tjejkväll i morgon kväll, mysigt. =)

Har suttit och kärat ner mig helt i en telefon nu som jag vill ha, så fort jag får råd ska jag köpa den...och en plattång, och så vill jag fixa naglarna, måste till tandläkaren, vill ha en snygg tröja jag såg på H&M:s hemsida o.s.v =)





Gubben i lådan

Simba har hittat en ny favoritplats som han bor i dagligen - en liten låda som egentligen är alldeles för liten för honom men han pressar sig i och så ligger han där och lyckas ibland även få ner huvudet på något sätt...
Han ligger där i skrivande stund också...
Vi har köpt en jätteskön kattbädd åt honom och har försökt med allt möjligt för att han inte ska vilja ligga i vår soffa så mycket och håra ner, men det ville han absolut inte ha! Men den här lådan dög åt herrn....och nu har vi inte hjärta att kasta den så den får stå där på vårt bord.
I bland undrar man hur djuren tänker.


7,5 år

Idag har Jonas och jag varit tillsammans i 7,5 år!
Ja halvåren är viktiga också. :)
Man märker mer och mer på oss att vi varit ihop rätt länge nu för det blir mindre o mindre viktigt att fira dom här tillfällena.
-"Vad ska vi hitta på i kväll då för att fira?"
-"Vet inte....promenad eller gå till hundgården eller nåt?"
Romantiskt.

Ungefär lika romantiskt som när han varit hos mig den där första helgen vi träffats och jag frågade honom helgen efter:
N: -Är vi ihop nu eller...?
J: - Ja...det tror jag...eller vad tycker du?
N: - Jo...det tycker jag.
J: -Ja...okej. Från och med nu eller från förra helgen?
N: -Vet inte...vi kan säga förra helgen.
J: -Okej...

Men det är skönt att vara med någon som man känner så bra, man har ju hunnit med en hel del på den här tiden och han har sett alla mina sidor...ja då menar jag inte baksidan och framsidan utan att jag varit arg, ledsen, glad, hysterisk, barnslig o.s.v och jag har sett hans sidor.

Men hur som helst så hoppas jag att vi får många halvår till tillsammans!



Dator i småbitar

Min bärbara dator gick ju sönder häromdagen och igår gjorde the sambo ett försök att laga den.
Vips så låg det 50-tal skruvar på bordet och allt huller om buller.
Stod och tittade på min nu ännu mer trasiga dator och började fundera om jag hittat en karl som är lika "händig" som min pappa som en gång när min radio gick sönder la en stor smörklick (???) i den och trodde att det skulle göra susen, men radion fortsatte "konstigt" nog vara stendöd. :)

Under tiden Jonas försökte fixa datorn kom min kompis Karolin in på MSN och började skriva så jag kände mig manad att skriva tillbaka, det var lite svårt men det gick. :)



Datorn ligger fortfarande i småbitar och Jonas ska fortsätta slakta den i kväll.
Fortsättning följer...

Rösta på måndag

Var nog några som trodde att mitt tidigare inlägg "höger eller vänster?" handlade om politik för det var rekordmånga som var inne på min blogg just den dagen. :)
Så för att prata lite politik...röstdags på söndag, vet ni vad ni ska rösta på?
Det vet jag men det är inget jag tänker dela med mig av här. ;)
Kan säga så mycket som att det varken blir Socialdemokraterna eller Moderaterna i alla fall...och såklart inte SD!




Rädd för framtiden

Mamma ringde upp MIG igår och jag höll på att smälla av av glädje! Hon har inte ringt på hur många månader som helst fast hon på något sätt tror att hon gör det...
Det är som att hon på sista tiden har blivit lite piggare helt plötsligt och det känns underbart.
Sjukdomen kommer ju aldrig att försvinna men vi är glada sålänge vi får ha en pigg mamma.

Det har ju hänt en fruktansvärd tågolycka strax utanför Norrköping där en stackars 24-årig kvinna har fått sätta livet till och då har mamma legat och oroat sig för att jag åker så mycket tåg och för att samma sak ska hända mig. Där...precis där har vi ett exempel av hur mamma var som frisk. Hon tänkte alltid på oss och oroade sig alltid för oss även när hon inte behövde. Att hon ens tänkte så nu är också ett bevis på att hon för stunden mår lite bättre, för några månader sen hade hon inte alls tänkt så.

Och jag är lika blödig som vanligt efter att jag har pratat med henne i telefon. Jag gråter när hon låter helt slut och bara vill sova och jag grät igår när hon lät så himla pigg. Är helt bananas just nu...tur att ingen ser hur jag håller på.
Men det kommer alltid efter vi har lagt på...gör allt för att inte bryta ihop inför henne för hon ska inte behöva trösta mig när hon själv har det så jobbigt så då är det Jonas som får ta det. Jag har snorat ner många av hans tröjor och att han fortfarande är tillsammans med mig nu när han fått se vilket psykfall jag är, är ett litet mirakel i sig. :)
Fast å andra sidan är det väl rätt normalt att vara ledsen när ens älskade mamma är så sjuk och man inget kan göra.

Jag är LIVRÄDD för framtiden just nu. Vill inte att dagarna ska gå så himla fort! Är t.o.m rädd för att vintern ska komma bara för att vi inte vet hur länge vi får behålla henne. Jag törs heller inte bestämma saker med kompisar som vi ska göra om några månader för jag vet inte hur mamma mår då. Det känns som man vill insupa varje liten sekund med henne så länge hon finns för sen när hon inte finns så kommer hon bara att vara ett minne resten av mitt liv precis som pappa är.
Jag vet att jag låter som om det vore mest synd om mig i hela världen och jag erkänner, just nu tycker jag mest synd om vår familj i hela världen. Vi har varit med om så himla mycket skit så det är helt otroligt...livet är så orättvist!!

Paj

Nu har min bärbara dator pajat också...jippi jippi ki jäy!
Vad händer härnäst? Får akta mig så jag inte ramlar ner från balkongen.

Trött

Konstigt att man nästan aldrig känner sig utvilad när man vaknar på morgonen.
Enligt Jonas har jag börjat gnissla tänder igen på nätterna men jag tror att jag vet vad det beror på.
Jag tänker på mamma dygnet runt, försöker hänga med i skolan, har även en privat sak jag måste göra inom en viss tid som jag inte vill nämna här i bloggen och sen har det ju stadigt hänt tråkigheter på löpande band sen min katt försvann för 2 år sen som man har varit ledsen över.

Varför kan inte allt bara få vara bra nångång?
Få säga att allt är bra och man verkligen menar det när någon frågar.
Just nu mår jag inte så bra men försöker att inte visa det för någon förutom Jonas stackarn som vet hur gråtmild jag är just nu...behövs inte mycket alls innan jag ska bryta ihop.
Vill inte må såhär. Blä.

Lyxproblem

Nu finns det ingen återvändo, i slutet på oktober ska jag göra högskoleprovet.
Ansökan är betald och allt så nu är det kört helt enkelt.
Jonas har ju gjort högskoleprovet förut och han säger att första gången man gör provet så går det oftast dåligt bara för att man är så nervös, så det kan hända att jag får göra provet ett par gånger innan jag kan få så bra poäng så jag kan söka till högskola igen. När han säger så så känns det ju lite som att slänga 350 kr (som provet kostade) i sjön...men men...jag ska försöka göra mitt bästa i alla fall.

Jag är aldrig nöjd med min mobil...skäms nästan för att säga det men nu är jag sugen på att köpa en ny IGEN!
Jonas kallar mig för mobilnörd och det är nog sant...står i valet o kvalet mellan en Sony Ericsson X10 mini pro eller en HTC Wildfire denna gången. Är väl egentligen inget fel på den jag har förutom att den knastrar när jag tar i den och den sätter igång sig av sig själv hela tiden och batterierna slukas när jag pratat i telefon några minuter får ladda den varje kväll, sen har den blivit lite tråkig... Vet att det går att köpa nytt mobilbatteri men det är ju roligare att köpa en ny telefon. ;)


Bild 1 är HTC Wildfire och bild 2 en Sony Ericsson x10 mini pro.

Idag har vi svansat runt på stan en stund, vi var inte ute efter att köpa något speciellt utan gick bara runt lite i affärer och tittade och åt yoghurtglass i Gallerian.
Eller jo...Jonas skulle ha en limpistol och jag passade på att gå och känna lite på dessa telefoner jag vill ha men blev inte förståndigare för det. Vilket lyxproblem egentligen...
Efter ett tag gick vi hemåt igen via affären och det blir efterlängtad tacos ikväll. Mums!

Höger eller vänster?

Tycker ni att tjejen på bilden svänger åt höger, vänster eller åt båda hållen?
Allt beror på vilken hjärnhalva man använder mest...
Jag tycker att hon svänger åt båda hållen... ;)


Silja Galaxy

Då var det klart!
Den 1 oktober åker Karolin, Micke, Andreas, Åsa, Jonas och jag med Silja Galaxy. Skoj skoj.
Vi var först inne på om vi skulle åka med Birka Paradise för där får man köpa på tax-free på ditresan också men så såg Karro att man kunde göra det även på Silja.
Och på Silja är det lite yngre folk som brukar åka, Paradise har ju förvandlats till ett ålderdomshem på vatten.
Så efter en massa velande fram och tillbaka så kom vi äntligen fram till hur vi skulle göra. Wiie!

I går när jag ringde mamma lät hon sådär trött igen, och man hör hur jobbigt hon tycker att det är att prata i telefonen för hon vill bara sova vidare. Såna gånger är man helt knäck efter man har lagt på luren, dom gångerna är inte roliga alls för då blir man påmind igen om hur allt är. Dom gånger hon låter som vanligt på rösten så "glömmer" man lite hur sjuk hon är och låtsas att allt är som det ska. Jag saknar henne så himla mycket, fast det är ju fortfarande den "friska" mamma man tänker på...
Kan låta grymt för er som inte förstår hur jag menar men när jag säger mamma, då tänker jag på henne som alltid funnits där för mig och min syster, hon som tog hand om oss när vi var små, hon som tröstat när vi haft det jobbigt, som gläds med oss när det gått bra för oss, som vi haft så himla mycket roligt med och som man kunnat prata om allt med och hon har alltid kommit med ett gott råd eller en tröst tillbaka. Det är henne jag saknar.
Men den här jävla sjukdomen har tagit henne ifrån oss och nu får vi försöka finnas där för henne så gott vi kan. Och så gott hon orkar.

Promenaddags...




Min älskade mamma och min yngsta systerdotter Albina innan
allt det jobbiga började...







Barn

Då var det min lill-fredag igen, veckorna rusar iväg så himla fort.
Idag är det 15 veckor kvar till min 30-års dag, vet inte varför jag räknade ut det för det är ju ingen dag jag längtar efter direkt.
Den årstiden är det ju mörkt ute mer än halva dagarna, iskallt, en massa snö, livsfarligt ute för trasiga knän och så kan man inte kalla sig för 20 plusare längre. :)

Idag har jag jobbat inne på tre olika avdelningar så hela dagen har varit helstressig och förvirrande, kändes inte som man hade koll på nånting. Sen är det roligt att t.o.m de små blöjbarnen springer fortare än man själv kan gå just nu och dom är ju inte så snabba med sina små ben, så först har vi ett blöjbarn som stulit en leksak eller något och med upphetsad min försöker springa ifrån nästa blöjbarn som springer efter och gråter och efter det gråtande barnet har vi mig som haltar och inte hinner ikapp dom förrän vi rört oss runt halva gården, och försöker med så sträng röst man törs ha säga att det första blöjbarnet ska ge tillbaka leksaken. Men det barnet hör ju förstås inte vad jag säger, är ju alldeles för spännande att ha lyckats tagit en sak från sin kompis och dessutom springa snabbare än det.

Apropå inget men varför måste man förresten säga att man tycker om alla barn? "Barn är härliga" eller "barn är det bästa som finns" eller "barn är meningen med livet" för det är ju inte riktigt sant...vissa barn är ju jättejobbiga eller kan göra en helt vansinnig.
Men om man skulle säga det högt att man inte tycker om alla barn (utan att peka ut någon särskild förstås) så skulle ju folk höja på ögonbrynen (vilket kanske du också gör nu?)
Men man tycker ju inte om alla vuxna som finns heller så varför "måste" man då tycka om alla barn?
Jag svamlar bara nu men det är en tanke som slog mig nu bara.

Innan jag svamlar iväg så ska jag ta och avsluta inlägget nu.
Dags att nanna lite kudde.
Sov gott!



Sacre bleu!

Nykommen hem från lektionen i franska.
Kanske har nämnt det förut men det är en nybörjarklass jag går i, men jag får känslan av att det bara är jag som ÄR nybörjare. Herregud....hinner knappt med dom andra. När läraren går igenom olika ord och former på tavlan om det ska vara "le" eller "la" eller "elle" eller vad det nu ska vara så har nån i klassen (alla pratar rakt ut hela tiden) redan sagt det innan man själv ens har hunnit börja tänka, och läraren utbriser "oui!" och så rullar det vidare i full fart.
Eftersom jag just nu inte får betalt (från CSN) för att gå dessa lektioner och jag dessutom egentligen inte behöver dom i min vidareutbildning så funderar jag på att hoppa av och börja några riktiga kvällskurser i stället där inte allt behöver gå i turbo. Och där alla verkligen ÄR nybörjare för detta är inte roligt längre när inte lektionerna ger något. I början så tyckte jag att det var kul, för då höll vi på med saker man faktiskt hängde med på men nu blir det bara svårare och svårare och allt går för fort så...nää...

Jonas och jag var inne på Rusta i lördags och då fick jag syn på en gitarr och kom plötsligt på att jag ville börja på gitarrkurser...fråga mig inte varför. Men tänk så kul att kunna dra en trubadur på en kräftskiva t.ex..."åså kör vi en gång till...helan gååååår...klink klink..." Jonas tjatar ju på mig att jag ska skaffa mig en hobby så jag inte har tid att klaga på hans hobby (modellflygplan) och då vore ju gitarr sketabra.
Då kan jag bli en såndär mysflickvän som fixar med kaffekorgen och spelar för honom medans han flyger...*fniss*
Får mina plötsliga infall....det här med gitarr kan vara helt borta nästa vecka, den som lever får se.



Nu ser jag på klockan att "Idol" har börjat!
Kram å hej.


Famous Nina ;)

Nån som såg premiären av "Idol"?
Audition är ju nästan ett måste att se på, det är ju det roligaste.
Sen när alla har kommit till själva tävlingen och sjunger samma, gamla, vanliga låtar är det inte lika kul längre.
Syrran och jag råkade gå över Sergels torg när alla stod där och köade.
Man var tvungen att gnugga ögonen både en och två gånger för det var så himla mycket folk där så man trodde inte det var sant. Förstår att "juryn" tröttnar till slut och fäller en del elaka kommentarer...men jaja. Har man gett sig in i leken får man leken tåla också.
Syrran och jag sjunger hellre än bra och det vet vi ju, så när vi samlat ihop oss och hakan kommit upp från marken igen så gick vi och brände pengar i en massa klädaffärer i stället.

Nu ska jag inte få storhetsvansinne men gissa om jag blev förvånad när jag såg en bild på självaste Victoria Beckham i en tidning, gå runt med den här bilden:



Fniss....ja jag vet, säkert bara jag själv som tycker att det där är roligt. =o)

Orolig och korkad

Både Jonas och jag har märkt ett par gånger nu att det är blod i kissekattens avföring, så nu är jag lite orolig för honom också.
Senast i morse var jag tvungen att torka katten i rumpan för det var rätt mycket blod i pälsen. :(
Vi ska prova att avmaska honom för han har varit på landet en hel del nu i sommar men om det inte hjälper så är det veterinären nästa. Men vi hoppas på det bästa.

Idag har jag jobbat på förskolan igen och ska göra det även i morgon och på torsdag.
Som alltid känns det bra att slippa gå hemma och tänka och sen är det ju alltid en skön känsla att känna att man gjort något av dagen när man går och lägger sig på kvällen.

Tycker att bloggen ser lite tråkig ut så jag provar mig fram och testar om jag kan få in nya bakgrunder etc, är inte så duktig på sådant så kommer bloggen att se lite konstig ut hädanefter så vet ni vad jag pysslar med.

Nån som är bra på att förklara hur man lägger in videos på bloggen? Och hur man får in bilder på sidan om texten där man skriver...alltså i själva bakgrunden? Har frågat min privata datanörd här hemma men han har aldrig tid att hjälpa mig och jag själv har försökt och slitit mitt hår så jag har gett upp. Jag fattar inte hur man gör!
Skriv gärna och berätta i kommentarer om ni vet. :)

Prov

Idag är det bara plugg som gäller.
Har mitt första prov i franska i morgon och det var först mer än jag hängde med och förstod.
Hade jag inte slängt ett extra öga på pappret som vi fick på första lektionen hade jag fortfarande inte vetat om det.
Tjo!
Så idag har det inte hänt särskilt mycket, plugga, ta en minipromenad, plugga, äta mat, plugga lite till, gosa med djuren och plugga ungefär.
Har egentligen inte tid att sitta här och skriva heller, så därför blir det bara ett kort inlägg idag.

Håll tummarna för mig i morgon!




Subwaaaaay

Jonas och jag har varit på Subway och ätit lunch, dom har så goda mackor där!
Men det var det tydligen fler som kommit på för det var massor med folk där så det tog lång tid innan vi fick våra smörgåsar, så vi fick nästan kasta i oss dom och sen skulle Jonas skynda sig tillbaka till jobbet. Han ska försöka sluta tidigare idag eftersom vi ska på födelsedagskalas i Malmköping.


Mmmm.....subway...

Gretas (Jonas moster) present har stått oinslagen hela veckan och jag har frågat Jonas om han inte ska slå in den snart, joo snart har han sagt.
Jaha så idag ska vi ju åka och lämna presenten. Tror ni att den var inslagen i morse? Näää...
Så det var bara att gå till Åhléns och köpa presentpapper o snöre och sen gå hem och slå in den själv.
Hon ska få en 33 tum stor tv så det var inte det lättaste att slå in den, men skam den som ger sig. :)

Det låter som att nån har satt igång en inspelad konsert på högsta volym eller så är det något på gång nere i stan. Jag hör musik och en publik som jublar och skriker...blir lite nyfis nu.
Brukar ju vara lite underhållning ibland nere på Rålambshovsparken här i närheten men inte såhär mitt på blanka dan...måste nästan undersökas. :)



Jaha. Nähä.

Det blev ingen ölkväll för min del men lika glad är jag för det, även om jag gick miste om min kära öl som jag suktat efter hela halva dagen. Hade verkligen laddat för att sluka min Guinness, men icke.
Vad hände då undrar ni kanske?
Jo, Jonas ringde på mobilen och sa att han var i närheten av vårt hem och att han var på väg och hämta Mille från hunddagis och undrade om jag ville följa med. Jag som mest suttit inne och slöat hela dagen sa att jag ville med.
Under vägen när vi gick så frågade jag vart vi skulle i kväll, om dom hade bestämt något ställe än.
Ja, Copperfield ska vi till, sa Jonas.
Jaha sa jag. Vilka är det som ska med i kväll då?
Jonas började räkna upp Johan, Johan, Johan, Anders och så han själv och så jag.
Kommer det inga fler tjejer? undrade jag.
Nä då hade dom andra bangat så det skulle bli jag och så dom 5. Åh...tjo.
Det kan inte vilken Guinness i världen avhjälpa att jag skulle ensam med dom fem. :p
Varför inte dååå? undrade Jonas.
Ja, skulle DU vilja sitta ensam med Stina, Victoria, Sanna, Frida och mig?
Nä det skulle han ju inte kom han på då (även fast svaret satt väääldigt långt inne och han bara stod där med ett flin först.)
Så jaha...det får bli öl en annan kväll för min del i stället.

Hoppas att ni har en mysig kväll i allafall. :)


Buhuhuuu....


Min öl och jag

Ligger fortfarande i sängen och sms:ar med min förkylda storasyster som också ligger nerbäddad i sin säng där borta i K-holm. Vi önskar att vi bodde närmare varandra så vi kunde ses idag, men ingen av oss har ork att åka till den andre så vi får ses en annan dag i stället.
Det är helt knäpptyst i lägenheten, bara min ständiga tinnitus som hörs och nån grävskopa som håller på här utanför. Persiennerna är fortfarande nere, men det ser ut som att det är rätt fint väder utanför i allafall.
Man kanske skulle ta på sig lite kläder och gå ut?
Näää...kudden är formad så skönt nu så jag har inte lust riktigt än. :)
Än så länge är det lite lyx att kunna lägga upp dagen hur man vill, men till senare i höst/vinter lär jag vara uttråkad till max.

Senare i kväll ska jag, Jonas och några av hans arbetskompisar med respektive gå till en pub och dricka lite öl.
Det brukar alltid vara killarna (arbetskompisarna) som håller låda medan vi respektive mest sitter och tittar på varandra, för frågat vad alla jobbar med, heter o.s.v frågade vi ju varandra förrförra julfesten och nu har vi inget att säga till varandra.
Jag brukar försöka undvika "arbetskompis med respektive" fester så gott jag kan, men nu var det länge sen jag följde med på något och Jonas har ju följt med på mina "arbetskompis med respektive" fester flera gånger nu så jag kände att nu var det min tur att ställa upp.
Tur att jag kommer att ha min vän Guinness i allafall...


That´s right!

Och idag fyller min kära kusin Susanne hela 28 år! :)
Grattis på födelsedagen!
Hurra, hurra, hurra, hurraaaa!

Min dag

När jag vaknade trodde jag att det skulle bli en lång, tråkig dag hemma.
Men runt kl 9 ringde de från jobbet och frågade om jag kunde jobba mellan 11-16 idag. Klart jag kunde så det var bara att göra sig i ordning och ta sig till jobbet.
Kom smärtfritt ända till t-centralen, där tog det tokstopp. "Växelfel vid Liljeholmen, alla tåg mellan Liljeholmen och Hornstull är inställda" ropade de ut i högtalarna och det blev bara mer och mer folk på plattformen. Och tavlorna där det brukar stå när nästa tåg ska komma var helt svarta. Klockan gick och inget tåg alls kom. Förstod då att jag skulle bli sen till jobbet...kul...här ska man rycka in för att det fattas folk och dom behöver hjälp..och så kommer man försent till jobbet. Men det fanns inte så mycket att göra, efter 20-30 minuter nånting så kom ju mitt tåg mot Mörby. Skulle bara jobba i 5 timmar så dagen var fort över innan det var dags att sätta sig på tåget igen och åka hemåt. Kände ändå att 5 timmar var rätt lagom att jobba idag, är förkyld och lite hängig och knäna är alltid så trötta efter en dag på förskolan. Dom viker sig flera gånger när jag går för att musklerna inte riktigt orkar med, men med lite vila är dom starkare igen.
Och skolan var som vanligt...inget nytt att berätta om där.

Nu börjar det bli dags att nanna igen.
Sov så gott allihopa och tack för att ni läste.


RSS 2.0