Mörker

Hoho?
Sitter här mer eller mindre instängd i sovrummet för det är det enda rummet med tänd lampa, för nu är Jonas igång med sitt filmtittande igen och då måste det (tydligen) vara kolsvart i lägenheten.
Djuren och jag vacklar oss fram och krockar med diverse möbler, men huvudsaken att hans förbannande filmduk får rätt skärpa för tänder man hallampan blir det fel ljus och då är det ingen idé att se filmen alls och då får man ha en småsur Jonas inpå sig hela kvällen i stället. Vad väljer man liksom?
Man lär sig något nytt varje dag. Så att röra hallampan eller någon annan lampa heller för den delen är stort AJA BAJA just nu.

Jag är så trött just nu.
Dels har man varit på jobbet mellan 8-16.30 (har samma tid varje dag) och sen har jag börjat träna på Friskis, så det blev en tur till gymmet också och sen en 4 km lång promenad på det. Helt slut i både armar och ben plus att dom småvärker även fast jag för en gångs skull så duktigt kom ihåg att stretcha och allt.
En del personer säger ju att de minsann är på gymmet och tränar i minst 2-3 timmar flera dar i veckan och jag har tänkt att "oj, vilka hurtiga personer! Jag är ju slut efter en timme." Men nu börjar jag förstå hur vissa av dom gör, för på gymmet på Friskis i allafall har det varje gång jag varit där suttit minst 2 personer vid någon maskin, dom har gjort kanske 10 handtag på maskinen och sen sitter dom och tittar på alla oss andra som tränar i kanske 10 minuter och dagdrömmer om annat innan dom tar 5 tag till och blir sittandes i ytterligare 10 minuter i andra tankar. Sen byta maskin och samma sak där.
Så skulle väl jag också kunna göra och sen säga att jag tillbringar 2-3 timmar på gymmet. ;)






Revenge

Vad jobbigt det är när man är så SÄKER på sin sak men har glömt namnet på artisten, tv-programmet, skådespelaren eller vad det nu kan vara samtidigt som typ 10 personer sitter och säger emot en att man har fel.
Det hände iofs för ett ganska bra tag sen men jag kom på det nu igen när jag satt och tittade i ett forum på nätet där samma sak diskuterades.
Den där (jävla) låten "Bitch" som "alla" säger är Alanis Morisette som sjunger och jag säger att det är en annan tjej som sjunger den. När jag var fjortis prenumererade jag på "Mr music" och den låten lyssnade jag på väldigt ofta minns jag och jag VET att det inte var Alanis som sjöng den då i allafall. Vet iofs inte om hon har gjort sin version av låten nu under senare år, men den som spelas på radion är samma version som den jag hörde på Mr Music.
Så nu när jag kom på det igen så Googlade jag namnet och fick äntligen fram det! Så nu har jag fått ro, aah... :)


Bitch - Meredith Brooks (INTE Alanis!!!)

Written by M. Brooks, S. Peiken


I hate the world today
You're so good to me
I know but I can't change
Tried to tell you
But you look at me like maybe
I'm an angel underneath
Innocent and sweet
Yesterday I cried
Must have been relieved to see
The softer side
I can understand how you'd be so confused
I don't envy you
I'm a little bit of everything
All rolled into one

Chorus:
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way

So take me as I am
This may mean
You'll have to be a stronger man
Rest assured that
When I start to make you nervous
And I'm going to extremes
Tomorrow I will change
And today won't mean a thing

Chorus

Just when you think, you got me figured out
The season's already changing
I think it's cool, you do what you do
And don't try to save me

Chorus

I'm a bitch, I'm a tease
I'm a goddess on my knees
When you hurt, when you suffer
I'm your angel undercover
I've been numb, I'm revived
Can't say I'm not alive
You know I wouldn't want it any other way


Bullshit

I bland är man lättroad...
I dag när jag skulle hämta Mille från dagis så hörde jag en bekant "röst" där nere tillhörande en viss Milton.
Det verkade vara lite oroligt mellan hundarna där nere och jag hörde "fröken" säga till hundarna att sluta.
Och så kom det...jag hörde att Mille gjorde ett utfall där nere på undervåningen.
Pinsamt! tänkte jag så när fröken väl kom upp med Milton så undrade jag vad som hände och om Mille hade dummat sig. Fröken sa att dom hade en Bulldog på dagis som hade varit jobbigt mot Mille och Mille hade tröttnat på den och sagt ifrån, men det var förståeligt enligt henne. Det är inga problem alls med honom på dagis tydligen. Puh!
Brukar skoja och säga att den hunden har vi fått för Jonas tidigare synder (det skämtet gick inte riktigt hem hos Jonas bror och mamma som genast svarade med "men DINA synder då?!") Vaddå? Mina? Vad menar dom nu? ;)

Vår hund föddes butter och tvärsur så lek har aldrig varit något för honom, bäst leker han när han är ensam.
Inte ens Jonas och jag leker tydligen på "rätt sätt" för leken slutar alltid med att Mille lägger sig och surar och blänger på oss.
Och nu till det roliga som egentligen inte är så vansinnigt roligt, men som sagt, jag är lättroad.
Vet ni vad Bulldoggen heter? Jonas! Hahaha!
Så nu har Mille och jag varsin Jonas som irriterar oss till vansinne i bland. ;)

KK-joggen

Albina lyckades ta sig igenom KK-joggens runda på 2,7 km även i år även fast regnet och åskan hängde i luften. Fast hon och hennes kompis Andrea hamnade i fel grupp och missade sin egen grupp på barn födda -01, så dom sprang med barn födda 99-00 i stället som skulle starta 15 minuter efter -01:orna.
I tidningen dagen efter så stod det att Albina och hennes kompis Andrea hade sprungit banan på 39 minuter vilket var liiiite fel eftersom det blev fel från början. Hon var inte så glad över misstaget i tidningen först men när vi berömt henne att hon klarat av banan så tänkte hon en stund, sen sa hon "det göör inget att det blev fel...".
Och det gör det ju inte.
För vad gör det om 100 år? :)
En trött och nöjd Albina i mål...

Min sommar i bilder

Sommaren verkar vara slut på riktigt och dessutom börjar man att jobba i morgon.
Så för att summera sommaren lite så kommer här en liten blandad kompott i bilder. :)
En liten samling med bilder blev det i allafall på en rätt händelselös sommar...
Men vi hann med ett besök på Julita gård, x antal bad i Djulösjön, fika på Djulö herrgård och ett besök på Grönan.

Packa packa...

Snart dags att packa väskan och ta tåget till K-holm för sista gången denna semester.
I kväll springer vår duktiga Albina KK-joggen och det får man ju inte missa!


Bild från 2009 när hon precis sprungit färdigt.

I går träffade jag Anna och vi gick lite på stan, åt lunch, fikade och timmarna bara försvann.
Riktigt kul att träffa henne igen och hennes bebismage växer stadigt, hon är så fin. :)

Nu ska jag ta och masa mig upp ur sängen och försöka göra något av denna dagen också.
Puss på er.

Bantningskur

Vi har fått hem vår lilla kisse som har bott på landet hos Jonas mamma i några veckor och han har blivit jättesmal!!
Vår lille pluffs pluffs har blivit ett skrangel skrangel.
Han vägde 5 kungliga kilon förut och i går när vi vägde honom så vägde han ca 3,5 kilo och det är ju en jättestor viktnergång för en misse. Så jag funderar på om man skulle ta den där bantningskuren för egen del också.
Fast jag har svårt att tro att svärmor skulle uppskatta att ha mig springades i skogarna runtomkring hennes hus..och när hungern skulle bli för svår så skulle jag få fånga mig en kotte att knapra på.
Och när Jonas sen på söndagen ska hämta hem mig så hoppar jag ut genom fönstret mitt i natten och ger mig ut på nya äventyr. Det finns ingen dusch nånstans utan vill jag hålla mig ren får jag...
Nä! Måste ju finnas ett lättare sätt att göra det på.
Stina och jag ska ju som sagt börja styrketräna i höst så jag satsar nog på det i stället och får väl göra "katt-kuren" i värsta fall om nu inte styrketräningen skulle funka.

Pust o stånk

Sitter här i lilla lägenheten och svettas ikapp med solen som envisas med att lysa rakt in genom fönstret.
Fläkten som jag köpte på Ö&B (som Jonas till en början tyckte var väldigt ful och onödig) har gått på högvarv i flera dagar på raken, tack vare den som man orkar genomlida de varma dagarna.
Men man ska INTE klaga, skulle vara värre om sommaren regnade bort.
Jonas har nu åkt vidare till Gnesta för han ville hinna med och flyga sina modellflygplan i några dagar innan han börjar att jobba på måndag igen.
Själv är jag kvar i K-holm och har precis gjort stan med Karolin.
Vi ska ses om några timmar igen och äta mat i Stadsparken tillsammans med Micke (Karros kille) som också kommer hit med tåget från Sthlm om en stund.
Har tvingat mig själv att välja en sallad då för det har blivit alldeles för mkt onyttigt under semestern, det känns som man har vuxit ungefär en person på bredden. Usch!
Längtar till hösten när Stina och jag ska börja styrketräna, då ska det väl äntligen bli lite ordning på en... I hope..

På fredag åker jag hemåt i några dagar och på tisdag ska jag tillbaka hit igen för då ska yngsta syskonbarnet springa KK-joggen runt stan. Har ju lovat att komma och titta och jag skulle inte missa det för allt i världen när vår duktiga tjej ska springa.
Det har varit ett himla hattande fram och tillbaka hela sommaren, ska nästan bli lite skönt att börja jobba igen den 15:de....

Dä o dä o dä....

Vi har fixat en MASSA i lilla lägenheten idag. Tv:n kom upp på väggen (eftersom lägenheten är så liten så ser den i alla fall LITE större ut om tv:n kommer upp där, för då tar den ingen plats...), taklampan kom upp, kryddhyllan kom upp, "skafferiet" kom upp i kokvrån och en svart hylla som jag ställt kort på nu sattes upp.
Ett helt nytt hem blev det! :)

Nu ska vi snart hem till syster m. familj och grilla.
Mums!

RSS 2.0