Bild 20: En bild på dina närmaste

Här har ni några av mina allra närmaste: Min syster, Jonas och mina syskonbarn Rambobina och Rumpnissan. (Den ena slåss och den andra frågar tusen frågor per dag.)
Vi är på Cinderella med släkten på mammas sida och firar vår kusin som fyllde 25 i dagarna.
Vi drack drinkar, dansade lite, åt buffé, satt i hytten och pratade och hade det bara mys.
Eftersom alla var samlade så blev det ännu mer uppenbart att mamma var borta och det kändes så enormt tomt och konstigt, men jag försökte slå ifrån mig den känslan eftersom vi hade så trevligt. Var liksom inte läge att sitta och deppa ner sig.
Hoppas att vi hittar på fler roliga saker i sommar! :)
För att göra Melinda lite rättvisa så lägger jag in en extra bild på bara henne. :)

Hundvakt

Inspelningen igår var...rätt kul. Vi såg hela showen i stora tv-apparater för vi satt liksom bakom kulissen och i bland stod det "Applådera" över hela skärmen och då skulle vi klappa...
Vi satt och klappade händerna nästan oavbrutet i 2 timmar och vi fick varsin chipspåse efteråt för besväret.
När vi kom dit fick vi skriva på varsin sekretesslapp där vi lovade att inte säga något om hur det gick eller vem som vann, så det är bäst att man inte säger något då då.
Idag ska jag vara hundvakt till Jonas mammas lille hund Loke som är 7 månader gammal.
Ingrid (Jonas mamma) ska göra stan osäker i dag och då eftersom jag inte har något annat för mig så ska jag ta hand om hennes tredje lille "son".
Fast om man tänker så, så ska jag ju samtidigt vara vakt till min svåger och då blir det genast lite konstigare...
Han har aldrig varit hemma hos oss förut, men han har träffat både Milton och Simba förut så jag tror och hoppas att det ska gå bra.
Kändes lite taskigt att lämna sin egen hund på dagis i morse när man vet att Loke kommer, men det blir nog lugnast så...
Loke i mattes trygga famn.

Tv-inspelning

I kväll ska Jonas och jag gå på inspelning av "Herr och Fru" som jag tror kommer att gå på tv4 för Agneta Sjödin ska vara en av programledarna. Det var gratis och bra så det är klart att man går då.
Dessutom har Jonas namnsdag idag och det är en perfekt namnsdagspresent som jag inte behöver betala ett öre för, höhöhö...

Kommer ihåg när vi var på inspelningen av "Vem kan slå Fredrik och Filip?", då fick vi spela in skratt och applåder innan själva inspelningen började.
"Ja, då vill jag höra er skratta följt av en applåd om tre, två, ett..." och alla "skrattade" i publiken sen klappade vi händerna medan dom filmade oss. Vi fick göra om det flera gånger och det kändes så töntigt så till slut skrattade man på riktigt. Så om ni nu skulle se "Herr och fru" och dom drar något dåligt skämt och ni av nån anledning skulle få se en närbild på mig apflabbande så försvarar jag mig här och nu. Det är inte skämtet vi hör!
Apropå Jonas så pratade han i sömnen IGEN i natt och jag är säkert den enda som är road av hans kommentarer, men jag måste skriva om det ändå.
Han låg och snarkade, plötsligt började han fnissa som man gjorde när man var liten när man satte tungspetsen mellan framtänderna och liksom blåste ut luft mellan tänderna och sen sa han:
- Det går inget bra för mig idag Nina.
- Vaddå då? sa jag.
- Nä. Såg du på tv:n? Det var en blå plastig sak. Stor.
- Är du vaken?
- Zzzz....
Nästa gång ska jag nog ligga redo med mobilen på inspelning för han tror knappt på mig när jag berättar nästa dag vad han har sagt.

Bild 19: En person som är snygg

Min fina syster. Hon har alltid varit fin och det spelar liksom ingen roll vad hon har på sig eller vilken frisyr hon har, eller om hon går osminkad en hel sommar hon lyckas vara fin ändå!
Det är ju kul för henne jag är inte ett dugg bitter...hm. ;)
När jag går osminkad så syns inte mina ögonbryn, ögonen ser ständigt nyvakna ut och man är blek och glåmig.
Kommer i håg när jag gick i högstadiet så kom det fram en kille till mig och jag blev sådär lite pirrig och tänkte "Nämen åh...varför kommer den söta killen fram till mig?" och så frågar killen "Du är syster med hon Maria som städar på skolan va? Hon är så jävla snygg! Ni är inte särskilt lika...." sen gick han.
Ungefär samtidigt blev jag mobbad på skolan och fick alltid sitta själv i klassen, eller fick ett brev i mitt skåp där det stod att hela skolan tyckte att jag stank och jag bröt ihop ute i korridoren och tre av mina klasskompisar bara tittade på mig och sen gick därifrån medans jag satt på golvet och grät. Och gick jag på skolgården ropade vissa "muuu!" och lärarna pushade på mig och sa att jag måste ta för mig mera och inte vara så mycket ensam. Men det var ju inte så lätt för en mobbad 14 åring att ta för sig när hela klassen tyckte att man var konstig för att man var så blyg och hade noll självförtroende för att man var så utstött, och ju jobbigare jag hade det desto mer åt jag hemma för att försöka läka såren att jag aldrig hade någon kompis att "vara" med, så det var en jobbig och känslig tid för mig.
Så kommer den där mupp-killen fram och slänger ur sig såna saker.
Just då var jag inte glad och tyckte mest att syrran var dum.
Vi är inte särskilt lika idag heller, jag tycker fortfarande att hon är finare än vad jag är.
Och det kan jag säga och verkligen mena utan att vara sur på henne idag. :)
Men elaka ord kan sätta djupa spår i en människas liv.
Därför ska man alltid tänka efter flera gånger innan man slänger ur sig något elakt till nån.

Bild 18: En bild på din fritid

Jag har letat och letat efter en bättre bild men det är bara att inse fakta, jag gör inget av min fritid som andra vill se... :/
På den här bilden är vi på en promenad Drottningholm och jag tror att den är tagen vintern -09. Jo så är det.
Och ja...jag bär på vår hund Milton som slickar sig på nosen...och Jonas skugga syns lite fint där i snön och mina ögon har förvandlats till två sträck.
Spännande.

Min helg

Vilken rolig helg jag har haft!
I lördags bjöd jag in syrran och våra kusiner Susanne och Carina på lite mat i lilla lägenheten och vi hade det jättemysigt. Vi satt och pratade om lite allt möjligt och så plockade vi fram ett spel som roade oss i säkert en timme.
Man skulle prata med hes röst samtidigt som man bröt på finska och så skulle man gäspa och se uttråkad ut när den som satt till höger om en pratade, sen skulle man skulle stryka på sina ögonbryn när man själv pratade och när jag skulle prata skulle jag börja med att säga "inte för att skryta men...." och syrran skulle säga "precis vad jag skulle säga!"..o.s.v helknasigt spel med lite konstiga regler, men kul! :)
Jag hade en liten otursdag i lördags, började med att mikron började glöda och lukta bränt (när jag berättade det för Jonas så sa han att mikron har ju grill och det säkert var den som syntes och att vi kunde titta på den nästa gång han kom med, men se det går inte...mikron hamnade nämligen på tippen....)
Sen hade inte affären efterrätten jag tänkt bjuda på så vi fick handla på ett ställe till.
När jag skulle börja laga mat så funkade inte spisplattan jag satt igång, den var iskall även efter en halvtimme så jag satte i gång den andra plattan som blev het på nolltid och jag brände mig när jag skulle känna om plattan var varm. Det var den visst....
Nu hade jag bara en liten platta att laga mat på så maten tog låååång tid att göra och när jag skulle göra såsen så rörde jag snabbt med en sked samtidigt som jag satte kastrullen på plattan och säkte värmen, (frääääääs!) sa det och så blev det lite bränt på botten men jag tror och hoppas att det inte märktes på smaken.
Sen när plåten med klyftpotatis och biffar skulle ur ugnen så satt den stenhårt fast! Den gick inte att rubba ur ugnen så syrran fick försöka en stund och till slut fick hon ut den!
Efter allt det roliga kunde man till slut helt färdig och svettig gå och sätta sig till ro och äta...
Det bjöds alltså på klyftpotatis, biffar med fetaost i, whiskeysås och sallad och till efterrätt blåbärspaj med vaniljglass och kaffe.
Gjorde misstaget och dricka kaffe också och gör jag det på kvällen så går det inte somna sen på natten.
Så när gästerna gick runt kl 23 var jag jättepigg och diskade rent det sista, bäddade bäddsoffan, gjorde mig i ordning, tittade på långfilm som började runt kl 12 på natten och fortsatte att titta på tv efter det och tänkte att nu var klockan runt 3 på natten nu MÅSTE jag försöka sova lite. Men jag låg och stirrade i taket i 2 timmar till innan jag till slut somnade kl 5 och då sov jag till kl 11 och skulle med tåget sen 3 timmar senare, så det blev inte mycket gjort på söndagen.
På tåget förresten när jag skulle gå av tog en person tag i min hand och sa "men vad roligt att se dig!!!" med ett stort leende. I två sekunder tänkte jag "vem är det där?" innan jag såg att det var min gamla jobbiga högstadielärare Hildegun som jag hade i hemkunskap...jag kvittrade tillbaka något som:  "jamen detsamma!" sen gick jag.
När jag kom av på plattformen tänkte jag igen "jäkla kärring som gav mig tvåa i hemkunskap fast jag kämpade och gjorde allt man skulle och min kompis som jag jobbade med hela terminen fick en femma." men sen möttes jag av en massa pussar från Jonas och Milton så jag hann inte tänka så mycket mer på det.
Nu var jag tillbaka hos mina tre killar (Jonas, hunden och katten.) <3
Vår hemliga baby vi håller gömd i bilen...

Helg

Jaha, då drar jag till K-holm i kväll igen då.
Jonas ska till Gnesta så jag följer med honom dit i bilen så tar jag tåget därifrån sen...
Har nog kommit på nu vad jag ska bjuda på på lördag. ;)
Jonas får skriva ner receptet och så får jag hoppas att min 40 cm breda spis och ugn inte sviker mig.
Senast jag tillagade något där så tog det ca 20-25 minuter innan plattan blev varm och vattnet började att koka.
Vet inte om det är "normalt", är så van vid vår gasspis här hemma som får vattnet att koka på knappt 5 minuter men det kändes lite väl länge...
Ja, så nu finns det inte så mycket mer att skriva än att jag önskar er en skön helg!

Bild 17: En ovanlig bild

Det här kanske inte är en ovanligt bild men det är en ovanlig syn i allafall. :)
Syskonkärleken hägrar som mest när man tagit bilden på dessa två hållandes om varandra och dom säger "åh...blääää!" för att dom kramats, och för en gångs skull inte slagit ihjäl varandra.
Bilden är tagen jag tror dagen innan deras skolavslutning och tjejerna provar klänningarna dom ska ha nästa dag.
Nu är det inte så många månader kvar till nästa skolavslutning, ska bli kul att se på när syrran kämpar tappert med att hitta nya klänningar till dom. :)
Syrran: Den här klänningen då? Den är väl fiiin?
Barnen: Näääää!
Melinda börjar gråta och ylar: Jag vill ha min hästtröja på avslutningen!!!
Syrran: Det är ju hål i den och så är den smutsig!
Melinda: Jag vill HA den....uhuhuhuuuuu...
Albina: Är jag fin i den här? Får jag låna ditt läppstift? Jag vill ha rosa slingor i håret också. Och nya skor. Och en rosett i håret. Och armband. Och...
Melinda: Uhuhuhuuu...
Syrran mumlar något och räknar till tio...
Jag tittar roat på och undrar när syrran ska få sitt utbrott. :)
Det är väl också "syskonkärlek"? ;)

Beröm

Har precis kommit hem efter en runda på gymet och en liten promenad från stan.
Nu är jag trött i mina halvgamla ben så nu var det skönt att schlänga upp dom i sängen en stund.

Känner mig tokglad och laddad till tusen, när jag hade tränat klart och tog ur hörlurarna så sa personalen på gymet "snyggt jobbat!". Och bara dom två orden har gjort så jag känt mig glad och mer motiverad än någonsin.
Menar att jag en knubbis får sån peppning av hurtbullar med sina atletkroppar är mycket värt, det verkar som att det var precis vad jag behövde höra. Är jag töntig? Jag vet inte, men nu är det ingen tvekan om att det blir gym i morgon också! Jag e på gång! Jag e laddad...å tänd å sådär! Morr.

Bild 16: En bild på dig själv

Dags för en egobild igen då då, det är mycket roligare att lägga in bilder på andra personer än en själv. :)
Den här bilden är tagen i somras, jag sitter på en liten mur i Italien och flinar fånigt mot kameran.
Det är dagen innan mitt knä ska åka ur led och jag blev så gulligt förolämpad upprepande gånger av Italiens sjukvård "you very big!" samtidigt som de måttade med händerna hur stor jag var (är tydligen en meter bred) och jag får tillbringa resten av min tid där sittandes i sängen och glo på Italiensk tv, och ringa efter Jonas när han skulle komma tillbaka för att hjälpa mig på toa och jag bara längtade hem.
Fastade på nån musikkanal och dom spelade samma videos om och om igen...Shakira "waka, waka", Lady Gaga "Alenjandro", "We speak no americano" m.fl
Efter att ha sett dom musikvideorna 10 gånger per dag i 3 dagar i sträck så var jag rätt less på dom låtarna och är det fortfarande...fast att se en Italiensk gubbe försöka sälja smycken halvskrikande till tv-tittarna var ganska roande det också när jag inte orkade med musikvideorna längre.

It´s here!

I natt satte sig Jonas upp igen och pratade i sömnen...
Han sa: "Mmm...på ett sånt här skumt ställe måste man hitta en skum utgång.....liksom......nödutgång....liksom...."
Oj, vad jag ska mobba honom när han kommer hem från jobbet.
Nu har min bok kommit som en gullig person tipsade mig om, den ska förhoppningsvis få mig på lite mer positiva tankar och inte få mig att tycka att livet är prutt.
Tack för tipset, Ida! :)
Nu närmar helgen sig med stormsteg och jag som bjudit in mina kusiner och systeryster på mat på lördag (i lilla lägenheten), har ingen aning om vad jag ska bjuda på!
Dags att börja ta sig en funderare på det kanske...hm...

Bild 15: En person som du vill vara med

Hm.. den här punkten var svår, riktigt knepig faktiskt men det föll på Jonas till slut....SÅKLART!
Mina damer o herrar, får jag presentera: Mitt livs kärlek! Jonas ponas päron pung.
I bland gör han mig galen, ibland är han pinsam (börjar misstänka att han tar den där servetten när vi ätit klart o gräver runt med i näsan när vi sitter i en restaurang, för att reta mig) men jag intalar mig att ingen är perfekt även om han för det mesta har sina goda stunder.
Kunde inte ha hittat en bättre kille det är jag övertygad om.

Brottskod försvunnen

Ofta när jag är ute och går så frågar folk mig om vägen vart de nu än ska och jag är långt ifrån säker varje gång de frågar, och de gånger jag inte har en aning så säger jag ju det såklart men vissa gånger har jag chansat lite så jag vet inte hur många stackars människor jag lurat iväg på villovägar.

En man frågade om närmaste vägen till ett ställe och undrade om han skulle gå rakt fram eller uppför trappen som låg i närheten. Gå uppför trappen sa jag och han tackade så vänligt och när jag gick vidare undrande "varför sa jag så?!, jag har ju ingen aning om vart den trappen leder ens!"
En annan frågade om det fanns någon kiosk i närheten av där vi stod och jag lurade iväg honom lååååångt bort och sa att det var närmaste kiosk när jag sen gick vidare kom jag på 2-3 stycken som låg närmare...
Och då känner man sig lite elak först, men sen så blir det nästan lite roligt...usch så jag är.

Smelly cat...smelly cat...

Tänk att man kan sakna en liten varselse som inte säger ett ljud och mest bara ligger och sover dagarna igenom, men som ändå är bra sällskap.
Vi lämnade kvar Simba på landet hos Jonas mamma i helgen för att han håller på att bli helt förslappad och behöver ut och springa lite. Och nu är det jättetomt här hemma, jag får t.o.m gå på toa ifred utan att han kommer och skrapar på dörren och vill in och gosa...
Men i helgen kommer han hem igen med förhoppningsvis lite ny energi och är på sitt vanliga goshumör.

Bild 14: En bild som påminner dig om gamla tider

(Blir inte så bra bildkvalité när man försöker fota bilder ur sitt fotoalbum.....)
Mamma och syrran sitter och spelar "Fia med knuff" i mammas trädgård en av alla härliga somrar vi fick där. Syrran var gravid med sin äldsta tjej, jag hade precis tagit studenten och allt var bara underbart.
Vi visste inte hur bra vi hade det då.

13e bilden: Du och någon klasskompis

Här sitter jag och Hanna-Liisa på en restaurang i Östersund, vi var där en kväll under dagarna vi var i Östersund för att fira Malin på hennes 30-års dag januari-10.
Vi träffades först i gymnasiet och vi tre har gjort så mycket roligt ihop, så det känns tråkigt att vi inte har någon kontakt längre idag.
Inte mycket att göra, är man flera som umgås så måste alla bjuda till för att det ska funka.

Lika som bär

Apropå det här med att likna någon så säger folk till mig ( inte Jonas) vem dom tycker att han är lik.
Här är några exempel...

En person tyckte att han var lik Calle Norlén...

Jonas och jag?

Syrran tycker att han är lik Brolle....


En kompis tycker att han ser ut som...eh...


Jonas är tydligen lik nån som ingen riktigt kan sätta pricken på vem det är, men nu har jag kommit på det!


TADAAAM! (Hahaha!)

Han säger ju att jag ser ut som Pippi Långstrump så....

12e bilden: En bild från din vardag


När jag ändå sitter här och ugglar och dessutom har blivit lite pigg efter att ha varit ute i kylan, så kan jag lika gärna göra ett inlägg till för nu har jag kommit efter lite med 30-dagars-utmaningen igen...
Ungefär såhär ser jag ut när jag sitter framför datorn på dagarna för det är mest där jag är, försöker ju förstås göra lite annat OCKSÅ men ja...ni vet när latmasken slår till och man inte orkar göra något annat så kan man bli sittande "en stund".
Men på tisdag ska jag få jobba lite så då kanske man får tillbaka lite ork också, hope so.

??

Säkert fler som har reagerat på att modellen som gjorde reklam för H&M i somras är VÄLDIGT lik Fredrik Wikingsson?
I Göteborg dök hon upp IGEN på bild och jag var bara tvungen att fota henne för att jämföra...

Guoa Götteboarg!

Vi har räknat lite och kom på att vi har varit i 5 olika städer under helgen som gått: Södertälje, Gnesta, Katrineholm, Göteborg och så Stockholm förstås. Vi kom hem idag och vi är som två hösäckar och smågnabbas om vem som ska ta ut vovven på sista kvällspromenaden för vi båda vill helst bara gå och lägga oss och SOVA! Vi är helt slut...
Jag förlorade fajten (i kväll) och därför sitter jag här och skriver lite i väntan på att klockan ska passera 22 så jag kan gå ut med vovven.
Första dagen i Göteborg var det iskallt ute och det småsnöade och jag hade mina nya vårskor på mig som dessutom var snorhala, inte så lyckat. Tänkte att eftersom det var barmark i Sthlm så skulle det bergis vara det söderut i Sverige också men när vi hoppade av i K-holm för att byta tåg så vräkte det ner snö och jag blev lite orolig.
Men hade rätt tur ändå för snön låg inte kvar på marken särskilt länge utan jag kunde gå i mina vårskor utan problem. Jippi.
Första dagen tog vi en shoppingrunda i Nordstan och jag inhandlade lite tröjor, Jonas ville ha nya skor men lyckades inte hitta några i sin båtstorlek.
På kvällen hittade vi en rätt mysig restaurang som var enkel och inte så påkostad (musiken kom ur en gammal radio som stod och skrällde bakom ett skynke) men maten var SÅ god! Och det är ju huvudsaken. :)
Andra dagen sken solen och det var säkert 10 plusgrader i solen och vi hade sett ett stort pariserhjul som stod mitt i stan som var till för allmänheten att åka i, så dit gick vi det första vi gjorde och tog oss en tur i hjulet. Första rundan var värst för vi kom riktigt högt upp och jag tvingade Jonas att sitta blixtstilla, han fick knappt andas bara för att inte vagnen skulle gunga. Men efter några varv så var det inte riktigt lika läskigt längre.
Efter den turen så åkte vi en liten sightseeingtur med båt i Göteborgs vatten. Man fick åka i en timme för bara 21 kronor, billigt!
Sen strosade vi runt lite och på kvällen så gick vi till restaurangen som fanns på hotellet och åt god mat och mumsig efterrätt. Vi somnade mätta och nöjda den natten, tur att det fanns hiss som gick upp till rummet för jag hade inte orkat gå ett trappsteg tror jag.
Och i morse åt vi frukostbuffé sen hanns inte så mycket mer med än att packa väskorna och bege sig till tågstationen.
En riktigt härlig helg som var välbehövlig för oss båda.
Här kommer lite bilder också:

Krig!

Nu har höjningen på hyran kommit och det med besked, en ökning på drygt 600 kronor bara pang boom.
Då jäklar ska vi banne mig ha ett nytt kök också i såfall!!! Vi har noll bänkyta och köksskåpen var så ruttna så vi tog bort skåpet över köksbänken när vi flyttade in och satte hyllor där i stället, och dörrarna under köksbänken lossnar hela tiden och så är dom smutsiga och äckliga och det går inte att tvätta bort! Vi har klagat på det förut men hyresvärden och fastighetsskötaren bara hänvisar till varandra hela tiden så vi kom ingenstans med det, men eftersom det varit rätt billig hyra så har det varit okej ändå.
Men nu är det krig!!

Bild 1: Dörr som lossnat och inte går att skruva fast igen för gängorna är trasiga.
Bild 2: Äckel på dörren som inte går att tvätta bort.
Bild 3: Vår totala bänkyta...

Göteborg!

Idag är det Sankt Patrick´s day och för ett år sen hade jag min sista lektion i naturkunskap B och efter betygsättningen så gick alla i klassen plus lärare och satte oss i en irländsk pub och firade Sankt Patrick´s day med gröna hattar och öl. :) Roligt minne.
Då bär det iväg senare idag då då.
Jonas ska bara jobba färdigt först och sen få spö i bowling av ett gäng tanter och gubbar (hans kunder) sen drar vi!
I kväll åker vi till Gnesta för att lämna djuren och sova över hos Jonas mamma, och sen tidigt i morgon tar vi tåget till Göteborg.
Ska bli så skönt att komma hemifrån lite.
Så nu är det dags att packa lite och sen ska Mille och jag ta en promenad till tågstationen och hämta ut våra tågbiljetter.
Ha en skön helg!

11e bilden: En person du kan berätta allt för

Jag berättar allt och lite till för Jonas, ibland överröstar han mig och tjoar "jag vill inte höraaaaa!".
Är visst fortfarande lite arbetsskadad från tiden jag jobbade på ålderdomshemmet så jag tycker inte att nånting är för äckligt att prata om.
Känns underbart att vara få vara ihop med en kille som man känner så väl så man kan prata om ALLT med (förutom äckliga pensionärer då) utan att det känns dumt.
Och alla kvällar jag haft det jobbigt efter mammas bortgång och blivit ledsen och kommit till Jonas i soffan och lagt mig i hans famn och varit ledsen, han ställer inga frågor för han vet varför utan han håller bara om mig och pussar min panna.
Han är så fin min älskling.

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll

Ja, nu kom jag med på bild också och det var ju inte riktigt meningen, men jag lyckades inte hitta någon bild där hon inte spexade eller stod ut med armarna i luften eller något annat för de flesta bilderna är tagna från fest-sammanhang. :)
Sannagumman, antagligen den snällaste och gulligaste människan på denna jord.
Alltid så omtänksam, glad, gullig...
Jag har tur som har fått träffa ett så härligt tjejgäng här uppe i Tokholm.

Katching!

Vaknade rätt tidigt idag så jag började morgonen med att titta på "Vakna med The Voice" medan jag låg och kikade i min laptop och kom in på DinSko:s hemsida. Har lessnat på mina stövlar så jag tänkte se om det fanns några snygga skor man möjligtvis skulle kunna köpa till ett bra pris. Hittade ett par som jag tyckte var snygga och började göra mig i ordning för en promenad ner till stan. Väl framme så lyckades jag inte hitta skorna jag sett ut och började kika runt och se om jag kunde hitta några andra. Och då fick jag syn på ett par jag blev kär i och dom fanns i min storlek och var supersköna på fötterna, klappat och klart! Dom tar vi! Katching 350 kronor.
Mina nya vårskor!

Nu hade jag värmt upp lite med mitt kontokort så om man skulle ta och titta efter ett par nya örhängen också...
Hamnade på Guldfynd och där hittade jag ett par jag tyckte vara fina, katching så bränner vi 129 kronor till.
Mmm, det vore gott med en kaffe jag går till Expressohouse och köper en laktosfri kaffe, katching 38 kronor.
Jonas har lunch snart kanske ska se om vi ska äta tillsammans i stan...
Ceasarsallad 89 spänn, katching!
Totalsumma jag bränt idag: Ca 606 kronor.
Det är inga svårigheter att bränna pengar om man säger så...nu får jag skärpa mig...

8 år

Nu är dagens träning på gymmet avklarad, maten är i magen och nu ska jag bara njuuuuta av den härliga vårdagen en stund på balkongen.
ÄNTLIGEN verkar våren ha kommit för att stanna, jag vet man ska inte ropa hej än men har det varit plusgrader i över en vecka på raken kan man inte låta bli att hoppas lite.
Idag har Jonas och jag varit tillsammans i 8 år, har sagt det förut men jag säger det igen att det är helt vansinnigt så fort tiden går!!
Men vi ska inte hitta på något speciellt idag på vår dag mer än att köpa varsin kaffe och sätta oss på bänken vi förlovade oss på för 3 år sen och glo ut över vattnet. Inte speciellt romantiskt kanske men vi ska fira mer i helgen när vi tar tåget till Göteborg och ska lyxa till det med hotell och restaurang.
Kanske verkar konstigt att åka från en storstad till en annan, men Stockholm är ju hemma nu så för att vi ska få känna att vi åker bort lite så drar vi helt enkelt till Göteborg.
Nu har solen kommit till vår balkong så jag ska ta och sätta mig där en stund.
Avslutar dagens inlägg med lite bilder från gårdagens promenad.

9:e bilden: Någon i din släkt


Vi firar mormors 80-års dag här och har precis suttit och ätit god mat, efteråt ville tjejerna som var 3 och 4 år gamla här gå och titta på hästarna som gick utanför.
På den här bilden syns syrran, tjejerna, min kusin Carina, mormor, mamma och jag som vänder mig om precis när Jonas tar bilden. Ja, jag har räknat upp 7 personer av 8 som finns med på bilden men den personen jag inte räknat upp ingår inte vår släkt längre (tack o lov) så den personen struntar vi i tycker jag.
Det är rätt roligt att kolla på gamla bilder och konstantera att man var (är?) totalt färgblind ibland när det gällde att blanda färger på kläderna. Fast jag ser ju rätt snabbt var jag ärvt det ifrån om man tar en blick på bilden och ser vad mamma har på sig.......

Lördag, söndag och måndag...

Helgen var mysig men den tog slut alldeles för fort!
Syrran och barnen var här och vi var först på genrepet i Globen (alla utom Jonas som inte ville följa med).
Och den låt som överraskade mest var faktiskt The Moniker "Oh my God" som faktiskt var riktigt bra LIVE ska tilläggas. Jag har inte alls tyckt om den innan men där växte den lite...
Men det blev alltså Eric Saade som tog hem det i år. Och om det säger jag, inga kommentarer...

När vi kom hem från genrepet så tog vi bilen och åkte till Heron city och skulle bowla lite. Syrran och Albina ville först inte vara med och det klagades lite på att vi hittat på en så tråkig aktivitet. Men till slut så övertalades dom att vara med och spela och det slutade med att jag blev etta, syrran tvåa, Melinda trea, Albina fyra och Jonas femma. Jonas skyllde på trötthet, hahaha! Yeah right...LOSER! ;)

Nästa dag gick vi runt lite på stan och jag köpte ett gult linne på Gina Tricot och tjejerna köpte trollpennor på Buttericks och syrran köpte lite kläder hon också. Sen tog vi en fika innan vi åkte hem igen.

Idag ska Jonas försöka sluta lite tidigare (brukar alltid sluta med att han får sluta kl 19 ändå) och så ska vi ta en promenad i det fina vårvädret! :)
I morgon har vi varit tillsammans i 8 år och det ska vi fira i Göteborg nästa helg, lovely!



8e bilden: En person du saknar



Älskade mamma förstås.
Det sägs att tiden läker alla sår och det är väl sant när det gått tillräckligt lång tid att man inte kommer att sörja lika mycket som man gör nu. Men tomheten blir bara större ju mer tiden går och det lär den fortsätta att bli.
Vi hade daglig kontakt per telefon och dom gånger jag inte svarade på mobilen så lämnade hon alltid ett telefonmeddelande och sa alltid samma sak med glad ton på rösten: "Hej Nina, det är mamma. Kan du ringa upp mig när du hör det här. Heeejdå så länge." Nu har jag inte fått något meddelande på telefonsvar på länge och hon var den enda som lämnade meddelanden där. Och även fast jag sa flera gånger att hon inte behöve lämna meddelanden för jag såg på telefonen ändå att hon hade ringt så fortsatte hon, och idag skulle jag ge vad som helst för att få ett sånt meddelande till från henne...


Finbesök

I morgon dyker syrran och syskonbarn upp här i Tokholm igen!
Vi ska gå och kolla på genrepet till Melodifestivalen i Globen och småtjejerna är spända över att få se Danny och Eric Saade PÅ RIKTIGT!
Så nu har jag handlat och proppat kylskåp och skåp fulla med lite allt möjligt, så fullt kylskåp har man aldrig annars som när man får besök. Blev lite fascinerad av synen förut och blev stående och glodde en stund.
*******************************************************************************************************
Idag gick jag med bestämda steg mot stan och var fast besluten att inhandla ett par nya byxor, i stället kom jag hem med en ny vårjacka och inga byxor. Hittade en jacka som jag gillade jättemycket men så när jag ska ställa mig i kassakön så märker jag att jag glömt mitt visakort hemma! Fanns inget annat att göra än att gå hem igen och hämta kortet och sen gå till närmaste H&M och hoppas att de hade jackan där också, det hade dom! Puh...
Så nu hänger den så fint under hatthyllan och jag bara längtar tills det blir varmare ute så jag kan börja använda den.
Nu väntar jag på att Jonas ska komma hem för dagen så vi kan börja med vårat fredagsmyyyyyys!
Trevlig helg!

Bild 7: En bild som du aldrig lagt upp.

Nu har jag iofs inte lagt upp några av de bilder förut som jag visat hittills...
Men här kommer då ytterligare en ny bild.
Vi är i Portugal december -08 och firar Jonas 30-års dag så varför HAN ser så glad ut vet jag inte...
Det var i allafall skönt att åka hemifrån men det regnade precis VARJE DAG när vi var där, sen på kvällen var det fint men då var ju allting nerdränkt i regn så det gick inte att sätta sig nånstans på någon uteservering eller så.
Vi firade nyår där också, tolvslaget klingade en timme efter Sverige. Vi fick tag på något konstigt vin (?) i en livsmedelaffär som slog slint i huvudet på en efter ett par klunkar. Hela vägen tillbaka till hotellet efter tolvslaget gick jag och vek mig av skratt 2-3 meter bakom Jonas som höll på att skämmas ihjäl. Min katt hade precis rymt den sommaren och jag som varit så ledsen över det, det var också hysteriskt roligt helt plötsligt att "och katten har rymt också, hahahaha!"
Mera sån dryck här i Sverige så behöver det inte bli så dyrt, behövs bara en halv flaska med den förtrollande drycken så är kvällen räddad sen.

Jag e på gång...jag är laddad å tänd o sådär.

Så har det hänt. Jag har avverkat mitt första gympass för i år!
Så det är inte BARA snack utan lite verkstad också denna gången, bara en sån sak.
Ärligt så var det grymt skönt att träna idag det var precis vad jag behövde. Bara få köra slut på sig själv och få utlopp för ilskan jag gått och burit på ett bra tag nu på maskinerna.
Direkt efteråt kändes det bättre på en gång, liiiite mindre arg på livet och allt känns inte som en dröm längre utan som verklighet.
När jag läser vad jag har skrivit så är det nästan så jag själv vill ringa till doktor Tvångströja och Elchock och lägga in mig själv, men jag kan inte förklara det på ett bättre sätt.
I morgon ska jag gå till badhuset och simma lite hade jag tänkt, ska bara jag lösa mitt liiiiilla problem först...
Hitta simkortet.

Bild 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

Malin och jag gick i samma klass på gymnasiet och vi hade kunnat träffats tidigare för vi gick i skolor som låg intill varandra i 3 år under högstadiet, men som tur var så träffades vi ju senare i allafall.
Den här bilden är från nyårsafton 2005 och Jonas och jag är i iskalla Östersund och hälsar på henne.
Och det är väl just därför vi aldrig ses numera för att hon bor i Östersund och jag i Stockholm...
Men vi har haft så mycket roligt tillsammans under gymnasietiden (och några år efter) så jag lever på dom dagarna än idag och såna vänner har man speciella band till även fast man inte träffas så ofta sen som vuxna.
Älskar dig gumman!

Bild 5: En gammal bild på dig själv

Ja jösses...
Här står jag i världens snyggaste pose bredvid världens snyggaste plastgran. Mamma var allergisk mot barr så vi fick alltid ha vår fula plastgran som hade det väldigt glest mellan grenarna och antagligen var just världens fulaste.
Kortet måste ha varit taget runt 1998 så jag är nog runt 18 år här och såhär såg jag alltså ut innan jag träffade Jonasponas och fettvalkarna exploderade på min kropp. Uhuhuhuuu...
T.o.m Jonas utbrast "oj...vad smal...." när han fick se kortet, sen tystnade han och sa inget mer.
Min älskling är expert på att veta exakt vad man INTE ska säga för att försöka göra någon glad.
"Och Jonas slår och slår med sina kommentarer men Nina står fortfarande på benen...men DÄR kom knockouten och Nina faller som en säck potatis."
Nää! Nu får det vara nog!

Milleprins 4 år



I dag fyller lille korven 4 år!
Han är på dagis som vanligt för i dag ska matte hurta hade hon tänkt. Har fått en "nu får det vara nog!" känsla för femtioelfte gången så i dag och kanske i morgon kommer jag vara en hurtbulle, sen har man väl kommit på andra tankar som vanligt... :/
Mille ska få en ullpläd (eller vad man ska kalla den...) i present som vi ska lägga i hans bädd.
Han hade en sån när han var valp som han ÄLSKADE, men till slut blev den så sliten så vi var tvungna att kasta den. Hoppas att han kommer att gilla denna lika mycket.

Semledagen!

Idag är det fettisdag och semledagen. Idag FÅR man käka semla utan att behöva ha dåligt samvete efteråt, om man vill. Alltså.
Dom borde föra in en godisdag också då man får käka godis utan dåligt samvete, fast iofs där har vi ju påskafton, jul och Halloween... okej jag bara skojade.

Jag ska snart på Jonas begäran (och min) ge mig ut på semlejakt, det är väl typ det enda positiva med att inte ha något riktigt jobb att man kan springa på semlejakt när alla andra jobbar.
Semlejakt...då tänker jag på den där ramsan som Mora Träsk har gjort: "Tigerjakt".
Man ska sätta tungan framför nedre tandraden också när man säger det här samtidigt som man klappar sig på knäna...


"Nu ska vi ut på tigerjakt (semlejakt)
vi kommer till nå’t gräs
vi kan inte gå runt det,
vi kan inte gå under det
vi måste gå igenom det
ssch ssch (Slå undan gräset med händerna)

Vi kommer till ett kärr
eller är det ett träsk
vi kan inte gå runt det
vi kan inte gå under det
vi måste gå igenom det
slurp slurp (Klafsa i leran med händerna)

Vi kommer till ett träd
vi kan inte gå runt det
det är mycket konstigt
vi måste klättra upp i det
(Klättra med knutna händer som i ett rep)

Vi tittar oss omkring (Speja runt)

vi kan ju inte se nånting (Ruska på skallen)

Vi måste klättra ned igen (Klättra ned)

Vi kommer till en bro
vi kan inte gå under den
vi kan inte gå UNDER den
vi måste ju gå över den
(Slå med knutna nävar mot bröstet)

Vi kommer till en grotta
det är alldeles mörkt
vi känner oss omkring (Känn med händerna i luften)

vi känner något mjukt (Stryk det mjuka med
händerna)


vi känner något skönt (Fortsätt stryk)

EN TIGER!!! (EN SEMLA!!!)"


Fångade semlor.






Bild 4: En bild på en konstig tid i ditt liv



När vi fick veta om mammas sjukdom, hennes ovilja att kämpa mot sjukdomen, förlusten mot sjukdomen, begravningen och det faktum att hon är borta.
Jag lever fortfarande i en konstig tid där allt som händer runtomkring mig är som en mardröm som jag inte kan vakna ur. Det känns som att inget händer på riktigt, det är bara i min dröm.

Bild 3: En bild på någon i din familj

En bild på några i min familj fick det bli.
Jonas och syrran kommer att dyka upp på bild under senare punkter så därför valde jag en bild på mina favvotjejer Melinda och Albina.
Den här bilden är tagen på min födelsedag 2005 och tjejerna har precis suttit intill mig i soffan och tittat storögt på när jag öppnat mitt paket (som innehöll en vit lykta om jag inte minns fel).
Tänk att dom redan har blivit så stora 11 resp. snart 10 år.
Båda tjejerna fick hicka första gången jag höll i dom på BB och jag lämnade förskräckt tillbaka dom till syrran. Och båda tjejerna har alltid varit ena mammagrisar, man fick knappt hålla i dom utan att dom sträckte sina små armar mot syrran och ville till henne. Nu är dom hos Jonas och mig i en hel vecka varje sommar och jag älskar den veckan, tycker det är så roligt! Snart är dom tonåringar och då vill dom nog inte vara hos oss längre för då blir vi nog "töntar" i deras ögon så det är bäst att passa på att njuta sålänge det varar. ;)

Mina dagar

Blev visst några dagar senare än fredag, sorry.
Har haft fullt upp dessa dagar och så har det var lite lathet att inte orka komma på något att skriva om också. :)
Onsdag till fredag var jag i allafall i K-holm och där träffade jag Karro, syrran, barnen, Tord m.fl
I onsdags gjorde jag och Karolin en jättegod fruktsallad och så hade vi vaniljkesella blandat med frysta blåbär och hallon till den, MUMS! Det skulle jag lätt kunna leva på på helgerna.
På fredagen åkte jag tillbaka till El Stocholmo och på kvällen träffade vi Sofia och Per-Åke inne på Akkurat (en pub som ligger på Södermalm.) Där drack vi öl och Jonas och jag beställde in lite mat, sen gick vi vidare till Debaser för att lyssna på en kompis till P-Å som skulle spela med sitt band där.
Där beställdes det in drinkar och vi satt och pratade (så gott det gick till den HÖGA volymen på musiken.)
Och jag blev vän med Sofias buktalardocka Eivor på Facebook, hahaha.
Runt midnatt gav Jonas och jag upp för kvällen, dessutom var det dags att gå hem och pinka hund.
Sofia och jag (Sofia vill inte vara med på nätet så därför målar jag över henne.)


Jonas och Per-Åke (P-Å vill inte heller vara med.)


The Rockband på Debaser. Nu minns jag inte vad de kallade sig...tant nånting...

På lördagen så träffade jag Victoria, Sanna och Anna hemma hos Vickan och hon hade gjort det så mysigt! Hon är alltid så himla duktig och bakar och grejar o har sig så vi fick äta en massa gott hon hade gjort. Dessutom fick man ju förstås se hur hon bor numera också. :)
Sen skulle dom dra vidare till ett café för att lyssna på när Kalle och co skulle spela med sitt band.
Men just den kvällen skulle Jonas julklapp bli av, vi skulle gå och lyssna på Hurts inne på Berns.
Och dom var jättebra! Ångrar inte en sekund att jag köpte biljetterna trots att vi fick stå rakt upp och ner och trängas med en massa andra människor i ca 3 timmar, det var det värt.
Dessutom slänge sångaren ut vita rosor i publiken och jag lyckades fånga en ros så nu har jag (och 10 andra tjejer o killar med men det räknas inte) fått en ros av sångaren i Hurts... ;)
Katten har redan gjort flera försök att käka upp den men än sålänge har han inte lyckats och jag hoppas att den får stå kvar där tills den vissnar själv.
Och igår söndag var vi på IKEA och handlade kuddar, lampa, örngott m.m och så åt vi mat där också.
Idag har vi Millepille hemma och han och jag ska snart ta och gå ut på en långpromenad hade jag tänkt.
Ha en skön dag!

Tuffetuffetuffetåget går ut i vida världen....

Den här dagen har varit rätt händelselös och det lär morgondagen och fredagen också bli...
Syrran har suttit själv hemma hos sig och Karro hemma hos sig och jag här, så när Jonas ringde och sa att han skulle ut och öla med några kompisar efter jobbet och skulle bli sen så hamnade jag plötsligt på SJ:s hemsida.
Och nu har jag köpt biljett till K-holm och Karolin och jag har bestämt att vi ska hyra film i kväll.
Men på fredag bär det hemåt igen för då ska vi öla med ett par kompisar här hemma i Tokholm.
Så vi ses på fredag!
Puss på er.

Bild 2: En bild på dig själv

Det är allltid jobbigast att leta fram nån bild att lägga upp på sig själv men den här får duga...
Den är tagen på Irland -08 och Jonas ska alltid envisas med att ta så tråkiga kort på fontäner, träd och blommor när vi är ute och reser. Och han var i full fart att ta kort på den här fontänen jag står på så jag hann rusa fram innan han tog kortet, och samtidigt stod ett par till där och tittade på mig med en min som "vad fan håller hon på med?" därför ser jag ut som jag gör... Ärligt talat så sitter man ju aldrig och tittar på kort som är tagna på träd och blommor men nu kom ju bilden till användning i allafall för att jag ställde mig där. Attans så bra! :)

30-dagarsutmaning

För er som undrar vad 30-dagarsutmaningen är för något som jag skrev om så kommer den här...
Blir trött av att bara läsa om den. :(

30-dagarsutmaningen!

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Bild 1: Någon du umgås väldigt mycket med

Känns ju lite sorgligt att säga att den jag umgås mest med är min lilla katt Simba, men så är det.
Vi går runt här hemma och stirrar på varandra hela dagarna dom dagar jag inte jobbar.
Tänk att det här lilla monstret har hunnit bli 8 år, kommer ihåg när jag hämtade hem honom första gången en december och han blev överförtjust i min julgran och började klättra i den non-stop. Rätt som det var så hörde man en krash när han hade ner en julgranskula och så gick man in i vardagsrummet och så där nästan i granens topp tittade ett litet kattungehuvud med alldeles för stora öron och klotrunda ögon fram.
Idag är han världens lugnaste, gosigaste och underbaraste.

RSS 2.0