Gravidmage

Eftersom jag inte kommer att vara nån vidare vacker syn i sommar (värre än nu alltså!) och konka runt likt en flodhäst, så lär jag ju inte om jag känner mig själv rätt vilja åka utomlands i sommar.
Så därför har vi nu bokat en resa till i april i stället, denna gången bär det iväg till Madeira.
Ska bli grymt skönt!
Så nu börjar nedräkningen från nu och ca 7 veckor framåt. :)
************************************************************
I går tog vi första bilden på magen.
Syns fortfarande inte så mycket när kläderna är i vägen, men magen har ändrat form och det putar lite där det inte putat förut. :)
Känns så otroligt häftigt nu när det börjar synas lite. Om ca 4 veckor kommer vi dessutom kunna känna hur fostret rör sig! Veckorna rusar på...
Bjuder på en bild på min tjockismage som jag är såå stolt över.
Magen vecka 15.

Mr romantic

Höjden av romantik, det är nog vad Jonas har lyckats åstadkomma de senaste åren på Alla hjärtans dag.
Förra året fick jag inget alls för han glömde bort själva dagen.
Och i år fick jag en liten hjärtaformad ask med 5 stycken Lindt choklad i.
Har ju tappat mitt sockersug som jag skrivit om tidigare så det har gått väldigt sakta för mig att äta upp den där chokladen. Bjöd Jonas på en och har väl ätit två själv under veckan som gått, och så var det två kvar.
Var. I dag när jag kom hem och lyfte på locket till asken var den tom, då har Jonas ätit upp min present!
"-Jamen snuttaaaaan (han märker att jag är sur), du är ju inte sugen på sötsaker längre säger du ju.
- Nej, kanske inte. Men ändå så var det ju MIN present så jag äter hur sakta jag vill. Hur gammal ÄR du egentligen?
"-Men...snuttaaaaan...."
Så det var den presenten. Min enda julklapp blev stulen av en fransk tjuv (mobilskal) och min alla hjärtans dag present blev uppäten av nån annan än mig. Är nog inte meningen att jag ska få några presenter verkar det som. :)
****************************************************************************************
Har redan fått höra några bud vad folk tror, om det finns en flicka eller pojke i magen.
Syrran: Flicka
Syskonbarnen: Flicka
Jonas: Pojke
Tomas (Jonas bror): Flicka
Eva (arbetskamrat):Pojke
Ida (klasskompis i grundskolan): Flicka

Själv har jag inte fått nån såndär uppenbarelse än som vissa mammor verkar få då dom är supersäkra på vilket kön barnet får. Mig spelar det förstås absolut ingen roll vad det blir, men det är lite kul att spekulera och gissa...
Fler bud? :)

Pust!

Allt såg bra ut, tack och lov! Det första BM sa var att hjärtat tickade, för det var vad blivande föräldrar brukar undra mest. Jag tittade på Jonas och pustade ut.
Det här var första undersökningen som gjordes via magen med ultraljudstav, så nu har jag fått uppleva kladdet på magen också. :)
Fostret var VÄLDIGT livligt i magen så det var svårt att göra mätningarna som skulle tas.
Och så fick vi slutligen köpa med oss en bild för 60:- som nu sitter på kylskåpet, så att mamma och pappa kan pussa på bilden när vi går förbi. :)
Känner mig störtkär nu....!


Håll tummarna!

Hela Sverige eller åtminstonde halva verkar ha fått en tillfällig hjärnblödning när de röstade fram Ranelid till final.
What the f*ck?!
Såg ni bidraget?
Jag visste inte hur jag skulle reagera men till slut kunde jag inte annat än skratta åt eländet.
Och särskilt gulligt var det ju när han pratade om kvinnan och kärlekens mirakel för att sen när DOM, (för dom var faktiskt två om bidraget) gått till final springer han i från stackars Sara Li och slår sig på bröstet framför journalisterna att han minsann vunnit och skiter TOTALT i henne. Blev några pinsamma minuter där...
Måste skaffa fram en skämskudde innan finalen brakar loss.
För tack vare idioterna som röstat på honom så måste man ju höra eländet en gång till.
*********************************************************************************************
I morgon ska Jonas och jag på KUB-undersökning.
Jag är så orolig redan inför morgondagen. En KUB-undersökning går till så att fostrets storlek och nackspalt (NUPP) mätes för att se om barnet riskerar att ha Downs syndrom. Så det är ett ultraljud dom kommer att göra och dumt nog kanske så är jag inte så orolig för att barnet ska ha själva sjukdomen, utan det jag går och oroar mig för är att hjärtat ska ha slutat slå och fostret inte lever längre. Skulle det ha hänt så skulle den sista biten kraft jag har kvar efter allt trist som hänt, försvinna. Då tänker jag inte ens försöka vara stark och komma på fötter ytterligare en gång.
Har kommit in i "spökveckor" där jag inte känner så mycket så därför känns det väldigt olustigt för jag känner knappt alls att jag är gravid. Skulle t.o.m önska att jag fick tillbaka mitt illamående och kunde få spy, för då skulle jag få ett bevis på att det fortfarande är någon där inne.
Klockan 16 i morgon ska vi dit, snälla håll tummarna för att allt går bra då!

Heeeeelg!

Sitter hemma hos systeryster och knappar på telefonen. Sjusovarna har äntligen vaknat och snart ska det bli frukost.
Vi är lite rastlösa och är sugna på att hitta på något, men fattiglappar som vi är så har vi inte så mycket att välja bland.
I kväll blir det i alla fall Melodifestivalen, man vill inte missa när Björn Ranelid gör bort sig inför hela svenska folket.

I går när jag kom hem till syrrans kille så stod hela gänget där i hallen och det blev kramkalas, men sen blev det tyst och alla stod bara och tittade på mig. Jag undrade om det var magen dom var nyfikna på. "Jaaaa" sa dom och syrran sa att dom skulle lämna mig så jag fick plocka av mig i lugn o ro. Och barnen gick men syrran blev stående kvar och tittade, ha ha. Och på jobbet har en kollega redan börjat stryka mig över magen då och då när hon går förbi mig. Är inte van vid det här! Men det är väl bara att vänja sig antar jag. ;)
Nu ska vi äta frukost.
Tack för att du läste!


Alla hjärtans dag

Har börjat få tillbaka mitt liv lite nu, så skönt.
Det vill säga jag orkar vara vaken längre stunder än vad jag har orkat de senaste 2 månaderna, och då hinner man och göra lite mer saker.
Och jag håller inte på att somna på jobbet, och sneglar inte på soffan som står inne i lekrummet på jobbet där alla barnen skriker och härjar som mest. Hade lätt kunnat lägga mig där för bara ett par veckor sen och somnat utan problem.
Vi är snart inne i andra trimestern och det är då många mår som bäst, sägs det.
**********************************************************************
I dag firade vi Eva på jobbet som fyller pensionär i dag. I morgon ska vi gå ut hela gänget och äta mat på Grekiska grillen, mumsfillibaba!
Samma ställe som en servitris förra gången spillde ut ett glas vitt vin över hela min jacka. Hade en polis stoppat mig då på hemvägen så hade det luktat vin om hela mig, men som tur var blev jag inte stoppad...bara lite snurrig av lukten.
**********************************************************************
Jonas är i väg på "konferensmöte" som det så fint heter och dom ska efter mötet äta middag.
Fick sen veta att den middagen skulle vara en catering som skulle komma förbi med ett gäng hamburgare till Jonas och hans 24 hungriga medarbetare.
Tänk er 25 kostymnissar som tassar runt på kontoret och mumsar varsin hamburgare, kanske man kan göra en rolig sång av?
"Och så var det bara 24 kostymnissar kvar...."
**********************************************************************
I går var det alla hjärtans dag. Vi tänkte först strunta i den dagen helt och hållet, förlovade och barn på väg...vi vet att vi älskar varandra. Men så tänkte vi att vi skulle göra en liten ansträngning ändå och kanske gå ut och äta nånstans.
-Restaurang Göken! tjoade Jonas. Hans favoritställe, så sagt och gjort vi gick dit.
När vi kommer dit så står en personal där bakom disk och ser förvirrad ut när vi säger att vi bokat bord. Men till slut så får vi sätta oss vid en bord i alla fall. Servitören säger att många av personalen på restaurangen har semester eller är sjuka den här kvällen, så han är ensam.
- Okej, det är lungt säger vi och beställer varsin förrätt.
Jag är i vanlig ordning väldigt illamående, och jag vet att det enda som hjälper mot illamåendet är att äta hur konstigt det än låter.
Vi sitter och pratar och märker att alla andra runtomkring oss fått in sin mat för länge sen, men han var ju ensam så vi säger inget utan fortsätter att sitta o snacka lite till.
Gissa hur lång tid det tog innan vi fick in våra förrätter (jag tog hummersoppa och Jonas tog nån toast..) 50 minuter! Och dessutom var soppan kall när jag fick in den, med en varm bit lax som låg och badade i mitten av tallriken.
Slurpade i mig den snåla mängden soppa på några minuter. Kall soppa för 95 kronor, första och sista gången man åt det!
Men sen kom maten in kanske 20 minuter senare och den var väl inte så jättegod den heller.
Så till den där restaurangen får nog Jonas dra med sig nån annan stackare som är villig att slänga ut 300 spänn för kall och halvgod mat.
På vägen hem skulle jag dessutom halka och slå i mitt knä som idag har gjort sig påmind om min lilla cirkusvurpa.
Men dagen kunde ju ha varit värre...kanske.

Alla dessa rubriker...suck...ja hej hej.

Såg ni Melodifestivalen i går?
Vad tyckte ni?
Jag tycker nog att det hittills varit ganska så tråkiga låtar, ingen som direkt har fastnat.
I går gick muntra Ulrik och David nånting vidare. Kul.
Har redan glömt hur deras låtar gick. Det glömde jag så fort dom slutade spelas.

I dag tänkte jag gå till Åhléns och försöka hitta en viss tränings-dvd som jag har sett på Åhléns vid jobbet.
En dvd med ett mindre smickrande namn kanske, men den heter fitmama.
Så i takt med att magen växer ska jag flytta soffbordet längre o längre bort och plåga grannarna som bor under oss, som kommer att undra om en flodhäst har flyttat in.
Men det finns ingen återvändo, jag har bestämt mig. Jag ska bli en fittmamma!



Resten av dagen kommer nog att bli ganska så händelselös. Väntar på att Jonas ska våga sig hem från landet igen och sen kommer kvällen och då kommer John Blund att hälla en hel säck med sand i ögonen på mig, och så sover jag tills det blir morgon.
I morgon ska jag till ett labb och lämna blodprov. Tur att man inte har nålskräck nu när det är så många tester som ska göras, känner mig lite som en labbråtta. :)

Jodå så att....då vare freda igen dårå...

Jag tycks bara skriva inlägg på fredagar?
Kanske för att man då äntligen kan varva ner lite efter en hektisk vecka.
Den här veckan har varit så otroligt jobbig och det har varit såå långa dagar så den här helgen är så efterlängtad.
Har säkert skrivit om efterlängtade helger förut, men jag tar tillbaka det då för då har jag inte haft en aning om vad jag yrat om.
Jonas är ute och ölar med sina kompisar och ska i kväll till slut avslöja sin stora nyhet att han ska bli pappa.
Lär bli en del brölande och en massa öldrickande så jag håller mig här hemma på säkert avstånd.
Har ju förlorat min trogne "vän" sen barndomen som heter sockersug.
Det försvann i takt med att graviditetsveckorna gick, men lika bra det.
Så eftersom jag inte är sugen på varken godis eller chips så sitter jag här och rullar mina tummar.
Köttfärssåsen och spagettin har jag redan slukat (matlusten har dock ökat!) och det såg säkert inte vackert ut, men jag är ju själv nu som sagt så vem bryr sig? Jag kikade mot fönstret för att se om nån granne stod i fönstret i huset mittemot och såg chockat på mig, men jag tror jag klarade mig utan vittnen.
I morgon ska jag göra - ingenting
På söndag ska jag göra - ingenting.
Underbart!
Hoppas att ni får en härlig helg.
En bild från den lyckligaste dagen (hittills) i våra liv!

Hormonmonster

I dag var alla mina tre kära kollegor borta från jobbet. Två av dom ligger hemma nerbäddade i hög feber och den tredje har varit på kurs hela dagen. Så det var jag och en annan kollega som aldrig varit inne på vår avdelning förut, men som är en lugn o duktig tjej och så 18 spritt språngade galna ungar.
Jag var så trött när jag åkte hem och gravidhormonerna bubblade i mig så tårarna sprutade på mig bakom ratten lagom till en glad låt som "we found love" med Rihanna på bilradion. Inte särskilt sorglig låt men då var allt så jävla jobbigt och jag bara längtade efter att få lägga mig i Jonas famn och SOVA!
När jag kommer hem så står Jonas fullt påklädd med jacka och skor och jag undrar vart han ska.
-Ska ut och dricka öl med några från jobbet.
-Men var inte det på fredag? undrade jag.
-Ja...då också...
-Och så ska du bort hela helgen?
-Ja? Men nu måste jag gå, sa Jonas.
-FAN heller att du ska! Jag har haft en helvetesdag i dag, ylade jag.
Och Jonas som mer eller mindre ofrivilligt fått veta vilket hormonmonster han bor med nu för tiden, vågade inte annat än att tassa ut i hallen och ta av sig jacka och skor igen och messa till jobbet att han inte kommer...
-Men då vill jag hitta på något kul, mumlade han.
-Kul?! svarade jag.
Och så fortsatte ylandet.

Nu några timmar senare har vi facit i hand. Vi gick till Bee´s här i närheten och åt thaimat och nu ligger han i sängen och sover tillsammans med katten. Hoppas att han haft en rolig kväll.
Jag är nöjd i alla fall... :)





Lördag!

Skickade efter lite kläder från H&M i början av veckan och fick meddelande i tisdags att mina kläder var på väg, men har jag fått några kläder? Näää...
Hade tänkt ha en blus på mig i kväll tillsammans med ett par nya byxor jag beställde.
I stället får jag väl ta mig till gallerian här i närheten och trängas med andra stockholmstjejer i klädhavet och försöka hitta något att ha på sig! Sist jag var i en galleria med Anna så sov jag ju i närmare tre timmar efteråt för att jag blev så slut, så det hade varit skönt att slippa...men lyxproblem jag vet, jag vet...ville bara gnälla lite. :)

I kväll då så är det dags att träffa tjejerna utanför restaurangen vid Sankt Eriksplan.
Ska bli kul att träffa alla igen!

Jonas klev i väg för ca en halvtimma sen med full utrustning och tung väska mot centralen där bussen som han bror redan hoppat på i Södertälje, kommer. Sen bär det i väg till Romme och jag tycker fortfarande att dom är galna. Särskilt med tanke på att dom tänker komma hem i kväll...20 mil dit och 20 mil hem igen i snorhalka för att åka skidor i 6 timmar i -15 graders kyla... förlåt men jag förstår det inte riktigt.
Därför kallar jag dom för galna.

För att jag inte ska smälla huvudet i bordet på restaurangen i kväll och somna av ren utmattning efter att ha vaknat tidigt på morgonen plus haft en mindre shoppingdag, så ska jag nog ta och försöka sova lite till nu. Om det går...

Tack för att ni läste och ha en skön helg!

All by myself...

Jonasponas är ute och firar med sitt fjantgäng att en av dom precis har köpt en lägenhet, och det firas med mat å sprit.
Dom griper efter varje tillfälle som ges att fira vad det än är.
Om t.ex Göran som varit förstoppad i en veckas tid helt plötsligt en dag kan skita, då ska det ut och firas!
Okej, nu överdriver jag en liten aning. Men lite fåniga är dom.

Och här sitter jag, numera nykterist...trött i vanlig ordning, nerbäddad innan klockan hunnit slagit 20 på kvällen med skitigt hår som jag inte orkar tvätta i kväll och slötittar på ett "Vänner" avsnitt som jag redan sett flera gånger om. Men jag tittar hellre på avsnittet än på min katt som just nu gör helrengöring av sin håriga kattröv.
Suck.

På lördag ska Jonasponas och hans bror Tomasponas till fjällen och åka skidor i 20 minusgrader.
Ha det så kul boys...var försiktiga så ni inte råkar svälja istappen som bildats i snorrännan.
Själv ska jag sitta på en mysig restaurang med Anna, Sanna och Stina m.fl och äta god mat och ha det bra inne i värmen.

Men nu ska jag sova, för min lilla bebis suger musten ur mamman sin.
Godnatt.

RSS 2.0