Bilpaj med vaniljsås

Som vissa av er kanske läst på min Facebook-sida så gick bilen sönder på väg hem från jobbet idag.
Klart att det ska hända MIG när jag haft körkort i 2 månader och det inte har hänt något sånt här under åren Jonas tutat runt i den. Morr!

Kände redan när jag svängde ut på vägen från parkeringen utanför jobbet att det ryckte lite i bilen, men jag tänkte att motorn kanske var kall och att ryckningarna skulle minska när bilen blev varm.
Och jag hann hela vägen upp till E18 och började öka farten, då började motorlampan att blinka men så slocknade den och blinkade lite osammanhängande, och bilen ryckte som när man har för hög växel i till för låg fart.
Så jag provade att sänka farten till 60 (på 70 väg) och lägga i 4:ans växel och tänkte att jag kanske skulle klara mig hela vägen hem om jag åkte sakta, för vart tar man vägen mitt på motorvägen mitt bland jäktade Stockholmare liksom?

Först trodde jag att däcken höll på att lossna för Jonas bytte till vinterdäck härom helgen, men inga däck lossnade och kom åkande framför bilen. Och eftersom oljelampan blinkade mer och mer intensivt så fanns det inget annat än att svänga av vid första avfart och hoppas att det fanns en bensinmack nånstans i närheten.
Jag hann inte till någon mack även om jag bönade och bad bilen "snälla bilen, orka dig fram till macken här framme". Direkt efter en busshållplats stannade jag och satte igång varningsblinkers och ringde ett hysteriskt telefonsamtal till Jonas.
Han i sin tur ringde bilbärgaren som i sin tur ringde mig och så skulle jag försöka beskriva vart jag stod. Jag som aldrig hade varit där förut och såklart så fanns det inga gatuskyltar i närheten. Bilbärgaren pratade på BRED Stockholmska så man fick upp en bild att en ovårdad gubbe med snusprillan under läppen och snickarbyxorna skulle komma och hämta min bil.
Och det var en gubbe som kom 1 timme senare (en som ställde sig med sitt ansikte 20 cm från mitt ansikte när han pratade) men annars så stämde inte bilden riktigt. :)

Så nu är vår bil på verkstad och Jonas och jag sitter här och suckar o stånkar över hur jobbigt allting är utan bilen.
Vi måste ju lämna djuren på landet i morgon eftersom vi ska åka båt tors-lör. Och jag har lite ärenden tidigare på torsdagen, och då hade jag gärna brummat runt i bilen...men det blir till å ta bussen.
Vad snabbt man blir bortskämd och bekväm.




Seg

Nu är räkningarna betalada, maten i magen och nu tänker jag endast sitta på min breda, bleka rumpa resten av kvällen!
Vet inte vad det är med mig men jag är helt slut på kvällarna. All energi som det är meningen att man ska ha fyllt på efter en god natt sömn verkar inte infinna sig hos mig. Det måste vara något läckage i mitt batteri...
Tre veckor kvar till jullov! Pust, pust!
I går premiärsmakade vi på glöggen som jag köpte häromdagen.
Det luktade underbart i hela lägenheten medan den värmdes och den gjorde gott i magen också. Mums!
Glögg med mandlar i och med pepparkakor till är himla mumsigt.
Inga russin ska det vara, kan inte låta bli att tänka på snorbusar när jag ser dom.
Vet att jag EN gång av ren nyfikenhet när jag var liten kanske ska tilläggas också, åt en snorbuse men tyckte att det var så äckligt så jag gjorde aldrig om det igen. Hade ju sett jämnåriga kompisar mumsa på gratissnackset så tänkte väl att man kanske missade något mumsigt, men icke. Så därför vet jag hur konsistensen på snorbusar är och den är banne mig inte långt ifrån samma känsla som när man käkar ett russin. Blä!
Nu är det inte långt kvar tills det är dags för nästa båtresa.
På torsdag åker Jonas och jag Tallink till Tallin med min moster, mosterns gubbe och mina kusiner m. respektive.
Ska bli jättekul! Vi ska b.la gå på julmarknad i Tallin hade vi tänkt.
Har man tur så kanske man t.o.m hittar några julklappar? :)
Nu ska jag börja kvällen framför tv:n och se om det finns något att se.
Puss på er.
(Inte meningen att all text ska flyta ihop, men i bland gör inte bloggen som jag vill...hoppas det går bra att läsa ändå...)

Ny blogg

Min fina lilla 10 åriga systerdotter Albina har skaffat sig en blogg.
Hittills har hon inte hunnit skriva så mycket, men det hon skrivit (särskilt klädmodet) var lite roligt att läsa.
Ungen har ju humor. Och moster har taskig humor. Tillsammans blir det skitroligt!
Vill ni läsa den så kan ni gå till: www.manne.blogg.se
:)


Nybliven bloggerska, Blondinbina.

Lördagmorgon

Lördagmorgon.
Skön känsla när man vaknar och inser att man har två dagars ledighet framför sig, då gör det inget att klockan ringer kl 8 på morgonen för man ska ut och rasta vovve.
Särskilt inte när man möts av en massa pussar från vovven också då är kärleken total...
Fast sen när vovven gör det STORA misstaget och skiter för TREDJE gången under en och samma promenad på en gräsmatta utanför en av de "finare" husen på en av de "finare" gatorna med vackra rosenbuskar utanför(jo, rosorna blommar fortfarande!!!), och med en massa fönster som ser en, då försvinner den morgonkärleken till hunden med ett litet....poff. Inte för att han skiter utanför ett visst hus utan för att den onormala hund-hum-hum skiter för tredje gången!!
Då blänger man i stället på honom och fräser "hur många skitpåsar ska man behöva ha med sig egentligen??
Skit EN gång som normala hundar gör!"
Min hund kan t.o.m lyfta på benet och kissa och stå så och skita samtidigt, så jag borde insett för länge sen att min hund ÄR nog inte en av de normala hundarna...
Vad händer i dag då?
Vi ska möta upp två kompisar nånstans (har inte fattat vart än men det brukar ordna sig...) och lyssna på nån slags musik. Det enda som gick in var att Jonas skulle dricka öl och jag skulle köra. Det var liksom underförstått när han fick höra att dom skulle sälja alkohol på stället och jag fick en klapp på knäet och han mumlade något om att då fick vi ta med oss GPS:en. Åka kollektivt tänker ni? Nä. Det är vi alldeles för lata för.
Bilen it is.
Apropå bilen så ser den inte riktigt klok ut just nu. Först har en bit av skyddet till grillen under registreringskylten ramlat av (den satt löst och det är INTE mitt fel) sen har EN fälg ramlat av (inte heller mitt fel!).
Tur att det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem.
Nu, dags för frukost!
Ha en bra dag och tack för att ni läste...

Tick tack

Oj, onsdag redan!
I helgen som var så var vi i Gnesta. Jag passade på och hälsa på min faster som bor där och min kusin Andreas som var hundvakt åt fasters hund i lördags.
Det var premiärträffen för vovven och mig (han är 7 månader gammal) och minnena kom tillbaka från Milles "barndom" när jag såg hur den här vovven höll på. Ett mindre kärt minne var juckandet mot min arm när jag satt i soffan...

I dag är det onsdag som sagt och i morgon ska Stina och jag åka och hälsa på Anna och lille Sebastian som är strax över månaden gammal nu.
Ska bli väldigt mysigt att träffa dom igen. :)


Anna och Sebastian.

I dag skulle pappa ha fyllt 63 år. Och i dag är det exakt 1 månad kvar tills jag blir 30+ (31). Och exakt 6 månader kvar tills syrran tar sista steget på sin 30+ stege (39) och till slut blir de hemska 40!
Herregud. Vad gamla vi håller på att bli. Särskilt syrran.

65 årig bröllopsdag!

I dag har morfar och mormor varit gifta i hela 65 år, men det vet dom nog inte om...att deras dag är idag alltså.
För 65 år sen blev mormor gravid med mamma och morfar och mormor var mer eller mindre tvungna att gifta sig för att inte mamma skulle bli en "bastard". :)
Samma med min pappa.
Farfar och farmor var kusiner och blev kära (ugh!) och deras föräldrar gjorde ALLT för att dom inte skulle få träffa varandra. Men farfar och farmor träffades i smyg och vad dom gjorde under sina möten är inget man vill tänka på, men så pang boom så var i alla fall farmor gravid med min pappa. Och då var dom ju tvungna att få träffas och t.o.m gifta sig, och därefter fick de 3 barn till.
Lite roligt att det finns såna historier om hur båda mina föräldrar blev till.
Men jag tycker ju förstås att det var en himla tur att både mamma och pappa blev till.
Sen desto mindre kul att dom skulle bli sjuka och dö unga...

Idag säger vi hur som helst GRATTIS till morfar och mormor på er bröllopsdag! <3

Lika som bär

Var tvungen att lägga upp bilder för att jämföra...men visst ser vår hund ut som en blandning av Droopy och Lasse Å.?!

Sagan om Ninas lördag

Har ni haft en skön helg såhär långt?
Det har vi, i går började vi lördagen med en välbehövlig trimning av familjehunden.
Han sprattlar för sitt liv och ser alla chanser han kan för att rymma de första 30 minuterna, sen kommer alltid en hög och tung suck från honom och det betyder "okej, jag ger upp!" för sen sitter han där som en liten ängel.
Efter Jonas dusch....näää.. :p
Just den här bilden är efter Milles trimning faktiskt, välbehövligt som ni ser.
När vi plågat honom färdigt (för det är så han ser det) så tänkte vi belöna honom och oss själva med en långpromenad i Tyresta naturreservat, finns olika långa stigar att gå där och vi valde stigen som är 5 km lång.
Så underbart att bara gå i den tysta skogen och känna den friska luften.
Undrar om man börjar bli vuxen på riktigt som uppskattar en sånhär sak?
Vindbrallorna var på också för det var lite kyligt ute...ja, jag börjar nog bli en tant. :S
Jonas höll i kameran och jag frågade om han inte kunde ta lite bilder i den fina naturen.
Och sen frågade jag om han inte kunde ta lite bilder på Mille och mig (man får säga åt honom att ta bilder på mig för att jag överhuvudtaget någonsin ska fastna på bild.)
Okej!, sa han och klick! Och den blev den fina bilden här nedan...
Jag: Men nu var jag ju inte beredd. Kan du inte ta på både Mille och mig när jag håller i honom?
Jonas: Okej! Klick! (Bilden nedan)
Jag: Men du måste ju vänta lite! ....Så! Nu är vi beredda.
Jonas: Okej! Klick!........(tittar på kameran och säger "nä" och raderar innan jag hunnit titta på bilden och tar en ny bild. (Bilden nedan)
Så nu är vårt lilla äventyr där borta förevigat.
Idag blir det nog en tur ner till stan. Kan inte komma på något jag behöver köpa, men den kan vara kul att bara strosa runt lite i affärer ändå. Och något onödigt kan man ju alltid köpa. ;)
Ha en bra dag hörreni och tack för att ni läste!

Wordfeud

Precis som många andra i vårt avlånga land har jag blivit beoende av spelet Wordfeud på mobilen.
Dumma Jonas visade mig spelet och i början fattade jag inget, men sen när polletten väl ramlar ner så har jag blivit mer eller mindre beroende! Jag förlorar kanske 80% av spelen men det spelar ingen roll, det är kul ändå.
Förutom då när man förlorat mot Jonas för 17:de gången på raken och man tvingas se hans belåtna flin.
Längtar tills jag fått bort det där flinet, längtar efter att spöa skiten ur honom. Ska bli najs. ;)
Om ni vill spela mot mig (ni behöver inte vara rädda, bara min älskade sambos ass jag vill spöa) så heter jag Nijuh.



Bilder from das båt


Rihanna!

Rihanna gjorde som tur var sin spelning i tisdags. Hon ställde in både på måndagen och onsdagen så vi hade nog tur...
En DJ spelade några låtar nästan en hel timma innan konserten började, folk började skruva på sig och Stina och jag var nog inte ensamma om att undra om konserten var på väg att ställas in eller vad som var på gång.
Plötsligt släcktes lamporna och en öronbedövande jubel bröt ut, och irritationen man nyss känt var som bortblåst och man jublade glatt med. Och konserten var skitbra!! Låt efter låt var en hit man hört på radion så hela Globen sjöng med i låtarna och stämningen var på topp, om man då bortser från den ENORMT uttråkade mamman som satt och hängde i stolen bredvid mig. Hon hade följt med sitt barn på konserten och att Rihanna inte var hennes idol syntes lång väg i mörkret. Hon satt och gäspade och såg så uttråkad ut så hon verkade verkligen LIDA.
Undrar om hon drog nitlotten när hon och hennes man lottade om vem som skulle följa med sin dotter på konserten?
Nu är det helg och vi ska ut på en båttur med kusin vitamin och hans brutta.
Kameran laddar för fullt så bilder på vårt lilla äventyr kommer när helgen är slut.
Ha en skön helg hörreni.
Puss på er.

RSS 2.0