Brunett again

Då var man nyfriserad och har nu samma hårfärg över HELA håret, jiihoo.
Har gått runt med 10 olika färger i huvudet en längre tid och idag gjorde jag slag i saken och bokade tid hos frisören och jag fick komma redan idag.
Man känner sig alltid så himla tjusig när man sitter där med håret nerdränkt i färg och är osminkad och blek och frisörskan står bakom en tillfixad och fin och med en midja som är lika bred som mitt huvud.
2,5 timme tog det men det var det värt.
I morgon ska Jonas till frisören och fixa till sitt hår och han ville ha lite tips på vad han kunde göra så nu måste jag kolla runt lite på nätet o få inspiration... :)
Före...

Efter...

Egobilder

Blev så less på den s.k 30 dagarsutmaningen som cirkulerade runt före jul, men det här med bilder verkar ju mycket roligare i såfall. Får se om jag börjar i kväll eller i morgon...måste leta fram lite bilder först. :)

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Weekend

Helgen har varit lugn.
Jonas och jag träffade Karolin på stan i lördags och så gick vi runt en stund i affärer och jag inhandlade en stegräknare och hon kängor och sen gick vi på bio och såg "Gullivers resa", söt film faktiskt. :)
Och efter filmen köpte vi lite godsaker och gick hem till oss och kollade på Melodifestivalen.
Hörde ni Lasse-Stefans bidrag förresten? Lät inte det EXAKT som början på Tina Turners låt "Simply the best"?
Verkar vara svårt för årets låtskrivare att skriva nya låtar utan att nypa lite från en annan låt som redan är skriven.

Idag står det långpromenad på schemat. Fast jag ligger fortfarande kvar i sängen och latar mig men jag ska snart ta och gå upp och röra på mig...om en stund.

Herr ingenjör pratar i nattmössan

Det finns en sida på nätet där en kvinna skriver upp allt som hennes man säger i sömnen sen hur mycket av det som är sant är ju en annan sak men roligt är det.
Jonas pratar väldigt mycket i sömnen han också och han sätter sig alltid upp när han ska säga de här sakerna som nu precis nyligen så satte han sig upp och tittade på mig och sa "Kräkattack?" sen la han sig igen.
Och i går satte han sig upp och började ropa "Loke!, Loke!.....nä.....du är ju inte Loke." (hans mammas hund heter så) sen la han sig igen.
En annan natt satte han sig upp och satt bara och stirrade sen skrattade han till "heh...vad lustigt...."
Vad är lustigt? undrade jag.
"Heh.....den där pricken, den är grön......heh!"
I bland är det riktigt underhållande att lyssna på honom men när han börjar knuffa på mig för att han drömmer mitt i natten att jag försovit mig är det inte lustigt längre...




Bak å fram

Sitter och tittar lite på H&M:s hemsida och drömmer mig bort till vår och sommar och inbillar mig att I ÅR, DÅ ska jag hunnit gått ner en massa kilon och så ska jag köpa den o den o den klänningen, kjolen, blusen eller vad det nu kan vara.
Då fick jag syn på en modell TILL som verkar ha rumpan på magen, likadant som en annan (eller samma?) modell som jag la in en bild på i ett tidigare inlägg. Och om man kollar på den stackars modellens ansiktsuttryck så verkar hon inte må helt hundra av att ha skinkorna på fel sida av kroppen...


Ny bild...

Den gamla bilden...

Life in the slow lane

Mamma har varit med i mina drömmar hela natten och jag kände mig lycklig när jag fick "träffa" henne.
Sen när man vaknade var det inte så muntert längre, jag började storgråta för jag saknar henne så jävla mycket!
Det har gått 5 månader i morgon och det har känts som en evighet så jag fattar inte hur man ska klara resten av sitt liv utan henne. Allt känns fortfarande som att jag drömmer, att det här inte är verkligt.
Hur ska man komma ur den här depressionen?
T.o.m min familj har märkt att jag inte är mig själv...

Jag går i en vintermorgons dimma
och tankarna virvlar i mig
jag ryser och drömmer tillbaka
...till värmen jag hade nära dig

Vill känna den värmande rösten
bara vara en del av din själ
när en tår sakta faller på kinden
då jag tänker på vårt farväl



********************************************************************************************************************
Tänkte gå ut och röra lite på mig idag så jag vet att jag klarar av att jobba i morgon utan att knä eller fot pajar igen.
Solen skiner men det är -12 grader ute...brr.
Läste i går i en tidning att kylan ska hålla i sig till maj månad! Vi får verkligen hoppas att det inte stämmer!!

********************************************************************************************************************
I går åkte Jonas och jag vår lilla vanliga runda till Kungens kurva och handlade lite mat och det finns lite alla möjliga affärer där omkring. Så såg vi inne i entrén till en butik så stod en vakt eller något och glodde på oss och men han rörde sig knappt. Jonas satt och pratade i telefon med syrran som ville ha hjälp med en grej och den här jävla vakten stod och glodde hela tiden. Vi började svära lite över att han glodde hela tiden så sen när Jonas slutat prata i telefon och vi skulle börja åka hemåt igen så åkte vi förbi entrén där "vakten" stod....och ju närmare vi kom desto tydligen blev det att det var en pappersfigur som var vänd mot oss som glott på oss! Gissa om vi kände oss dumma...
Sorry pappersdockan.


Sekreterare Nina

Då har andra dagen som glasögonorm kommit dårå. Börjar vänja mig vid dom för jag har dom på mig hela tiden, det enda jag irriterar mig på är när det kommer nån liten fläck på glasen. Blir galen! Har säkert rengjort dom runt 10 ggr redan idag, minsta lilla fläck syns ju och det är så irritejting! Sen känns det lite kinky att ha dom på sig när man går på toa, det är som att sitta och skita med en hatt på huvudet ungefär...hm.

Jonas kallar mig för sekreterare för han tycker att jag ser ut som en, undrar om man ska tolka det som något positivt eller?
Jag tog av mig glasögonen en stund i går kväll för det började kännas lite ömt bakom öronen, sen tog jag på mig dom igen efter nån timme och då sa han "Nu är visst sekreteraren tillbaka."
Jo..eller nåt?
Verkar som jag har väckt nån kinky sida hos honom som han drömt om i åratal att han är chef och har en sekreterare. Han får nog drömma vidare, not gonna happen. Inte blir jag någons sekreterare i allafall.
Aja.
I övrigt händer det inte så mycket här. Jag sitter i sängen med katten som lagt sig på säkert avstånd, förstår inte varför han aldrig vill ligga nära mig numera? ;)
Han har lagt sig längst ut i ena hörnet av sängen ungefär så långt bort man kan komma från mig.
Kanske är bäst så. (Hände ju en liten fisolycka härom veckan för er som inte läst det.)


Kränkt katt.





Min vecka

Söndag (13/2): Vaknar på morgonen och ser att vår katt har slaktat blomman jag ärvt efter mamma. Och vi vet att han är den skyldiga, han satt framför blomman och tittade en bra stund senare på dagen...inget mer att äta upp undrar vems fel det var egentligen?
Måndag 14/2: Jag åker tåg till K-holm för att se när min systerdotter tävlingssimmar. Och det slutade med tre medaljer!! 2:a i Krawl (Krål?), 1:a i ryggsim och 1:a i 100 meter krawl. Så duktig så man nästan svimmar av stolthet. Syrran och jag fattade ingenting...var har ungen lärt sig att simma sådär?!

Tisdag 15/2: Jonas och jag har varit tillsammans i 7 år och 11 månader, nästa månad firar vi 8 år.
Helt otroligt vad tiden går. (Varför blev texten blå helt plötsligt?)

Onsdag 16/2: Grejar i lägenheten

Torsdag 17/2: Ajaj i knät och foten. Karolin hälsar på.

Fredag 18/2: Syrran, barnen och Tord är hemma hos mig och vi tittar på Let´s dance.

Lördag 19/2: Sitter i min ensamhet och tittar på Melodifestivalen och tycker synd om mig själv eftersom jag egentligen skulle varit i Uppsala men inte kunde åka pga jag gjort mig illa.

Söndag 20/2: Uttråkad, knä och fot lite bättre.

Måndag 21/2: Hemma igen! Och jag har hunnit hämta mina glasögon också...jätteläskiga att ha på sig utomhus. Jag känner mig som en jätte som går på styltor, marken försvinner när jag tittar neråt och jag vill nästan ducka när jag går förbi träden....men det blir säkert bra detta...




Melinda

Dags för en tur till lilla K-holm IGEN!
Denna gången åker jag för att se när Melinda (äldsta systerdottern) tävlingssimmar, hon kom tvåa förra året så i år vill jag inte missa det för allt i världen.
Hon har varit lite nervös innan och inte riktigt vetat om hon vågar vara med och tävla och vi har sagt att det bestämmer hon själv, det är förstås inget tvång. Så nu när hon är så duktig och modig som vågar ställa upp på tävlingen så måste jag ju förstås vara där och heja på henne!
En av mosters favvotjejer. <3

Hurta mig hit å hurta mig dit

Vilken lugn och härlig dag det har varit! Har hunnit ladda tvättmaskinen och diskmaskinen, plockat lite, två promenader med Milton o.s.v
Och i kväll ska jag hem till Anna och Erik och titta på Melodifestivalen med dom och Annas syster.
Jonas kommer jag inte se röken av på hela helgen för han jobbar med något viktigt projekt som ska vara klart på måndag så han håller nästan på att stressa ihjäl sig stackars älsklingen. Hoppas att han kan ta någon dag ledigt kommande vecka för det har han verkligen förtjänat.

Victoria har kommit på att hon vill jogga vårruset i maj och jag funderar lite på om man kanske skulle anmäla sig. Nu håller ju inte mina knän för att springa men jag tänkte se om jag kunde locka med någon som vill GÅ med mig. Har redan frågat syrran men hon har hälsporre så det är nog inte så bra idé att hon går 5 km då, ska höra med Karolin också. Annars går frågan vidare, kanske du som läser har lust att gå vårruset? ;) Hör gärna av dig i såfall!









Milton

Tänk vad en promenad i solsken och en hund som inte drar i kopplet kan göra för humöret.
Tralala!
Jag känner mig nästan lite småkär i Milton (förutom just nu när han tigger på min mat) bara för att han var en sån ÄNGEL på promenaden, börjar han äntligen bli liten väluppfostrad hund måtro? Lagom till sin 4-års dag i mars? Nää...nu ska vi inte ta förhastade slutsatser här men man kan ju få drömma.
Min vovve upprör av någon konstig anledning både barn och djur. Vi mötte två barn under promenadens gång som började gråta och klamrade sig fast vid sina föräldrar när de fick syn på Mille, även fast jag höll honom intill mig för jag vet att han är lite rädd för barn också så han var inte ens i närheten av dom.
Och alla hundar vi möter börjar att skälla upprört på honom, han får inte leka med nån hund för dom blir så upprörda. Mille morrar lite surt tillbaka sen struntar han i dom och så fortsätter vi vår promenad...
Likadant när Milton bara var några veckor gammal och vi skulle hälsa på Jonas mammas granne som har hund (Ole heter den) den hunden är vuxen men han blev också jätterädd när han fick se Milton som ju var pytteliten. Och då har Ole ju träffat Jonas brorsas hund flera gånger och då har det gått bra.
Blir mer och mer övertygad om att det nog bor en liten djävul i honom som bara barn och andra hundar kan se...
Farlig hund.

Träning

Godmorgon!

Idag känner jag mig sådär "Nej-nu-jävlar-får-det-vara-nog!" laddad och vill på allvar ta tag i min träning igen när jag kom på att det är drygt två månader kvar tills vi ska åka utomlands...men vad hjälper det när man ligger här med en jobbig förkylning och håller på och hostar upp lungorna och hjärnan håller på och rinner ut ur näsan på mig. Ja, då ligger jag och känner mig laddad och kan inte göra ett skit åt det. Det är stort ajabaja att träna när man är förkyld och det kanske är det jag vet undermedvetet och det kanske är därför jag känner sådär, för jag vet att jag inte behöver göra något åt det.
Den där "super-laddad" känslan är mer än välkommen tillbaka när jag blivit frisk igen, men då lär den lysa med sin frånvaro som vanligt.

Det var meningen att jag skulle jobba idag och jag funderade läääänge på om jag skulle göra det eller inte, för jag har ju trots allt ingen feber även om jag känner mig som ett utskitet lingon. Och har man ingen feber så KAN man ju jobba, vet inte hur många gånger jag blivit hemskickad från jobbet för att jag gått dit när jag egentligen borde ha bäddat ner mig i stället.
När jag velat fram och tillbaka bra länge så jag var tvungen att ringa Jonas och tvinga honom att ta ett beslut åt mig. Han frågade om jag skulle orka att gå till Stadshuset som ligger här i närheten eller om det skulle vara för jobbigt, jag försökte tänka mig in i situationen och nää det skulle vara för jobbigt. Hela huvudet dunkar så fort jag kliver upp ur sängen, så länge jag ligger i sängen känner jag mig någorlunda frisk men så fort jag kliver upp så börjar världen att snurra och jag blir liksom varm i kroppen som när man värmer upp innan ett träningspass (nu kom det igen, LADDAD!)
Och bara tanken att klä på sig var jobbig och då sa han att då var jag nog inte redo att jobba i morgon, dessutom skulle jag ju stå i köket och laga mat och det är ju inte så sjyst om man smittar någon. Sagt och gjort så ringde jag och sa att jag inte kunde jobba och det är jag glad idag för att jag gjorde. Det verkar vara stopp på både bussar och tunnelbana idag så det hade varit svårt att ta sig dit, i stället ligger jag här och myser med katten (som förlåtit mig) och hunden och vi har det väääldigt mysigt och bra...
....får man använda katten som hantel eller är det djurplågeri?



Förlåt katten

Host hack och stånk...jag vill inte vara sjuk mera, har fått nog efter två dagar.
Nu räcker det tycker jag.

Ja, dagens inlägg är egentligen helt onödig för jag har legat i sängen i stort sett hela dagen så det händer inte särskilt mycket.
Dagens händelse var nog när jag fick magknip förut och är man ensam hemma (förutom katten) så försöker i allafall inte jag hålla tillbaka, utan ut med det bara!
Låg på sidan då och vad jag inte såg förrän efteråt var att katten låg precis bakom mig. Hörde något som flåsade till sen reste han på sig och ruskade på huvudet och gick därifrån...inga mer pussar på den katten idag. Han lär lukta prutt i en vecka efter den omgången stackaren. :(
Nåväl. Shit happens kan man säga.



Sjukling

Nu var det rätt länge sen jag skrev något sist.
Jag har varit i Kåholmen en sväng och pysslat lite i lilla lägenheten, längtar såå tills bäddsoffan kommer för ryggen tar stryk av att ligga på en luftmadrass flera nätter på raken. Och humöret tar stryk av att behöva ligga och lyssna på toaletten som står och skvalar nätterna igenom även fast dom redan varit och "lagat" den en gång...

I går började jag känna att det sved och kändes tjockt i halsen men jag var ju pigg och så för övrigt.
Och så idag då på förmiddagen så tog jag tåget till Sthlm igen för jag skulle börja jobba klockan ett och då hade jag börjat frysa och svettas om vart annat. Under tiden jag satt på tåget blev jag hängigare och hängigare så väl på jobbet mådde jag prutt. Hann vara där en halvtimme sen skickade dom hem mig igen...
Kändes ju dumt att komma dit bara för att vända igen, var ju meningen att jag skulle stänga förskolan också men jag hoppas att det löser sig för dom ändå.
Nu ligger jag nerbäddad med laptopen på magen (i bland är det bra att ha kulmage) och mår fortfarande prutt.
Ska försöka kurera mig så jag kan jobba på fredag i allafall.

Puss på er.

Hårig

Jag går för det mesta runt med håriga kläder och det är ju inte så kul.
Varför är dom håriga då? Jo för att jag är en tankspridd person som då och då glömmer garderobsdörren öppen och då ser katten sin chans att håra ner mina kläder.
"Klisterrullarna" som man har för att få bort håret med går åt som smör i solsken här hemma och folk tittar misstänksamt på mig när jag svarar på varför mina kläder ser ut som dom gör. Dom kanske tror att jag slänger alla kläder på golvet eller nåt, vad vet jag.
Men! Nu har jag fått lite bildbevis på att det är så som jag säger...
Ja, jag var tankspridd nu igen och funderade på vad jag skulle ha på mig i kväll när jag ska till Stina och råkade glömma garderobsdörren öppen när jag gick till spegeln i hallen för att se hur en tröja satt....
När jag kom tillbaka låg en svart-vit, tjock sak med morrhår där inne igen.
5 sekunder senare gick katten ut till vardagsrummet och surade över att ha blivit bortmotad från sin sköna plats.

Melodifestival

Vaknade rätt tidigt i morse innan klockan hann ringa och kände mig för en gångs skull rätt pigg.
Så varför ligga kvar i sängen och dra sig då? Jag klev upp och gjorde mig i ordning sen så tvingade jag upp vår alltid lika morgontrötta hund på en promenad. Man får ta på honom kopplet medan han ligger och sover och när man sen börjar dra lite i kopplet hör man bara ett surt morrande och efter mycket morrande och stånkande så kommer han till slut upp. Latmasken.
Och så fort vi kom ut så kändes det hur härligt väder det var. Ingen sol och ingen blå himmel men härligt ändå och det var ju hela 3 plusgrader! Lovely! Hoppas våren snart är här på riktigt.
Vi gick i ca 1 timma runt i området vi bor, kändes som man aldrig ville gå hemåt utan bara fortsätta gå och gå men till slut började det göra lite ont i fötterna igen pga mina icke promenadvänliga skinnstövlar som jag har. Sen när våren kommit och isfläckarna försvunnit kan man ha riktiga promenadskor på sig, det blir skönt.

I kväll ska jag hem till Stina och så ska vi och Victoria äta lite mums och titta på första delen av Melodifestivalen.
Nu är spektaklet igång igen med löpsedlar om nakenchocker, "fel låt vann" och hum hum rasar mot hum hum o.s.v.
Suck.
Men om man på något sätt skulle lyckas undvika alla fåniga löpsedlar så är ju själva Melodifestivalen rätt rolig och så får man höra lite än så länge nya låtar som om några månader kommer vara sönderspelade i radion.
I mars ska syrran, syskonbarnen och jag gå och kolla på genrepet till finalen i Globen. Tänk att vi snart är där...kändes så avlägset när jag köpte biljetterna men tiden går snabbt.

Ha en trevlig kväll!


Bilder

Jonas kom på den geniala idéen att kameran kanske låg kvar i bilen och till min stora glädje så gjorde den det!
Så här kommer lite bilder från båtresan med motiv på b.la Jonas, mig, syrran, syskonbarn, kusiner, kusinbebis i magen, kusinpojkvänner, moster m.fl. :

Ditt å datt å patt

Var på synundersökning idag för jag har märkt att jag faktiskt ser rätt suddigt på långt håll och mycket riktigt, jag behöver glasögon!
Så nu har jag pekat ut tre par glasögon till priset av ett par och om 3-4 veckor kommer dom.
På väg från optikern så skulle jag ta bussen ner till stan för att därifrån ta tunnelbana vidare till jobbet (jobbade i 4 timmar idag också.)
Den busshållplatsen var ändplats för bussen så den stod stilla där och chaffören hade stängt dörrarna och satt sig längre in i bussen och verkade prata i telefon. Han hade parkerat bussen kanske 4-5 meter från busshållplatsen men det var inget jag tänkte på utan jag ställde mig utanför bussen och väntade tills han skulle öppna dörrarna. Jag pratade i telefon med syrran under tiden och så ser jag att chaffören reser på sig och går och sätter sig vid ratten och startar bussen så jag avslutar samtalet med syrran och väntar på att han ska öppna dörrarna. Men i stället börjar han åka iväg och jag knackar på dörrarna och undrar om han inte sett att jag står där och väntar. Han kör i väg 5-6 meter och sen stannar han och öppnar dörrarna, när jag kommer in i bussen säger han surt :"Ställ dig vid busshållplatsen i stället för att stå och knacka!!". Märktes lång väg att han var på dåligt humör så jag tittade bara på honom och svarade inte och gick bara och satte mig.
Vad hade det spelat för roll om jag hade fått kliva på bussen 4 meter längre bort där han stod från början?
Snacka om att tycka att han har makt med sin lilla skit-buss, det är väl all "makt" han nånsin kommer att ha. En ful stadsbuss som han får bestämma över.

Jag hade ju tänkt lägga upp lite bilder från båtresan här och jag vet inte om nån i släkten läst det och smygit sig in i lägenheten och snott kameran, för den är borta! Hittar den inte nånstans, har t.o.m letat under katten.
Men jag hoppas att den dyker upp så småningom...min fina lilla rosa kamera. :(


De senaste dagarna...

Båtresan är över och även mina arbetsdagar (för denna gången) är över.
Vi hade det jättemysigt på båten, vi åt buffé, letade upp ett dansställe, hittade ett ställe där man kunde spela en massa olika spel (ungarna ville dit och vi vuxna blev också lite barnsliga när vi väl kom dit).
Dagen därpå brukar alltid vara så tråkig annars och man längtar mest tills man är framme vid hamnen igen, men den här gången var andra dagen nästan lika mysig som första kvällen. Vi sprang på taxfree säkert 4-5 gånger och kom tillbaka till "spelstället", var ute på däck, jag satt inne i syrran hytt med syrran och barnen och vi spelade musik och pratade en stund. Det var en lyckad resa helt enkelt! Bilder kommer i ett senare inlägg.

Jag har precis kommit hem faktiskt. Anna och jag har varit i Barkaby och gått i en UNDERBAR affär som heter Chili.
Hade jag haft råd så hade jag köpt hela affären, så mycket snygga saker!
Handlade i allafall en svart bordslampa, en "love"skylt, en "fredagsmys"burk (som jag ska försöka stoppa godis i...hur länge godiset får vara i burken är en annan sak)
Såg en jättesnygg tavla också som jag vill ha! Vi trodde inte att den skulle få plats i Annas bil och dessutom hade den varit lite otymplig att bära på i tunnelbanan så jag får försöka övertala Jonas att vi åker dit en dag, snart.
Hittade snygga kuddar också, men 900 kronor vet jag inte riktigt om jag har råd att kasta ut på en kudde.
Men jag är nöjd med det jag köpte i allafall. :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta resten av kvällen.
Mina fötter värker efter allt spring som varit under dagen...

RSS 2.0