Duschnöd

Tisdag morgon.
Det börjar märkas på mitt hår att det inte finns någon dusch i lägenheten här i K-holm.
Det SKA finnas en i källaren (tydligen) men den har dom lyckats gömma riktigt bra.
Och även fast jag skulle hitta den så vill jag nog inte stå där och duscha ensam medan mina grannar är nere i tvättstugan och går runt där.
Kanske är vattenslangen i tvättstugan som är "duschen" slog det mig nu...
Lite rolig tanke att man skulle stå där och spola av sig med vattenslangen med badmössan på och tvålen och tvättsvamp i högsta hugg, och så står man där och skrubbar som mest när en granne kommer in och ska lägga in sin tvätt. "Tjena, tjena...!"

Med tanke på hur mycket jag varit på och klagat till fastighetsskötaren och hyresvärden den senaste tiden, så känns det som att jag inte är så poppis just nu och borde ligga lågt ett tag så jag inte får en rejäl hyreshöjning eller något som hämnd.
Får tassa hem till syrran och låna hennes dusch...



Urk...

Söndagkväll.
Har varit ute på en timmes promenad men så har jag också satt i mig en 100 g chokladkaka, så promenaden är så gott som ogjord.
Shame on me.
Kände mig så duktig medan jag promenerade men nu sitter jag här och mår mest bara illa, det är nog det dåliga samvetet som gör sig påmint.

Min systerdotter som fyller 10 år den 3 juni önskar sig en massa godis och lite annat, så jag har gjort i ordning en korg med godis och så har jag slagit in en cd-skiva och lagt kort i.
Och nu står den där dumma korgen här på bar bordet och jag blev såå godissugen nyss och jag satt och stirrade på den där korgen bra länge, men gick och tog en banan i stället men godissuget släppte inte.
Nästa sekund satt jag och gluffsade i mig en chokladkaka...fy fan alltså. Karaktären lyser verkligen med sin frånvaro i bland...
Får försöka komma ihåg hur illa jag mår nu så jag låter bli korgen till på fredag...



Äntligen fredag

Den här veckan har varit så intensiv och stressig så jag somnade i soffan framför tv:n igår och sov tills det var dags att lägga sig för natten. Var helt slut! Den här fredagen har jag längtat efter hela veckan och nu är den äntligen här!
Amen!

Sitter här med min kopp kaffe och tittar på dålig förmiddags-TV.
Det verkar bli en mulen och kall dag IGEN, 27 maj...när kommer sommaren?!
Har ju köpt ett ton med klänningar inför sommaren som ligger på hög i garderoben och så får man inte använda dom. Hm.
Personalen i den lilla kiosken där jag alltid får hämta ut mina kläder känner igen mig nu och suckar bara "Ja ja...beställningsnummer?" när jag kvittrar "Hej, jag ska hämta ut ett paket". Och Jonas suckar lika mycket han medan han ser på hur min hög med kläder växer till höjden.
Måste ta en dag och rensa lite kläder och skicka i väg för man använder ju inte allt utan många klädesplagg är "OM jag går ner 10 kilo så kan jag nog ha den igen" eller "men den kanske kommer till användning igen...", men har man inte använt plagget på flera år så lär man inte använda den på ytterligare några år heller.
Men finns det ens några "Uff"lådor längre? (hette dom så?) Var skickar man kläderna om man vill ge bort dom?
Jag har tydligen bott under en sten de senaste åren för jag har ärligt inte en aning, men vet ni så får ni gärna säga till i kommentarer här under. :)

Nu ska jag ta och äta min brakfrukost i GI-form. 2 ägg...uj uj vad mätt jag kommer att bli.




Morr!

Vart man än vänder snoken så ser man det, på Facebook, Aftonbladets hemsida, på TV, i tidningarna, hela stan är full med affischer som påminner en om det precis hela tiden.
Mors dag!
"Glöm inte mamma på söndag".
Tycker att ni blivit tillräckligt påminda nu så nu kan de ta bort allting så man slipper se skiten.

Färdig!

Nu är det gjort. Pust!
Konstigt nog så var jag inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara.
Började ju iofs morgonen med en halvtimme på toa, men sen efter det så gick den över. Nervositeten.
Jag tror att jag vet när nervositeten släppte, det var under informationen då dom sa att flera tjejer mitt under utbildningen hade haft den dåliga smaken att gå och bli gravida.
Exakt där kände jag plötsligt att det då var lite skitsamma om jag kom in eller inte, för barn vill jag ju absolut ha inom 2 år för då har jag ju börjat bli tant på riktigt.
Vi fick som sagt först lite information om utbildningen och vad vi skulle göra under morgonen.
Det var flera som inte hade dykt upp så vi var en liten skala på 6 tjejer som slogs om en plats på utbildningen.
Efter det så delades vi upp i 3 och 3 och halva skaran skulle göra handlagstestet och vi andra 3 skulle börja med provet i kemi/fysik/natur och börja med precisionstest. Det var (tack och lov!!) kryssfrågor och klippa och rita gick bra för det har man ju gjort på jobbet i några år...
Sen handlagstestet, då visade en kvinna mig hur man skulle göra och gick igenom 5 steg som jag hade på ett papper framför mig. Sen skulle jag göra samma sak på henne och ytterligare en person samtidigt som en "expert" satt och tittade på mig och skrev anteckningar. Antar att hon skrev typ "you FAILED motherfucka!!!" (eller kanske inte).
Av 80 personer ska 16 stycken komma in på utbildningen...
Men jag har haft en skojig och annorlunda morgon i allafall. Och mina händer luktar gott efter handkrämen...

Nu kör vi!

Nu finns det ingen återvändo, i morgon smäller det!
Då är det dags för mitt inträdestest till Hudterapeut-utbildningen och ja, jag är nervös!
Försöker intala mig själv att jag ska se morgondagen som en rolig dag, men det är ju samtidigt en del som står på spel. Har ingen som helst lust att vara arbetslös i höst, vill så gärna komma in på den här utbildningen men dom tar bara in 20 utav...ja jag vet inte hur många, så chansen är ju väldigt liten. Men ändå.
De "övre makterna" har varit så elaka mot mig den senaste tiden, så nu är det min tur att få känna lite lycka så då kan jag ju t.ex få komma in på utbildningen tycker jag. ;)
*********************************************************************************************
Blir nervös bara jag läser min kallelse.
"Föjande moment kommer att ingå:
-Information om utbildningen till Hudterapeut
-Naturkunskapstest med koncentration på anatomi, fysoilogi, kemi och fysik (gaaah!)
-Precisiontest, läsa och kunna förstå en instruktion, rita, klippa och klistra (gaaaaah!)
-Praktisk handlagstest, handmassage (gaaaaaaaaaaaah!)
HERREGUD! JAG kan ju inte massera med mina skomakartummar som står rakt ut.
Och jag är värdelös på att göra saker under tidspress. Och anatomivaddå sa du?
Vad har jag gett mig in på?!

Hit och dit

Fram och tillbaka, fram och tillbaka, SJ tjänar mycket pengar på mig just nu.
Jag kom till K-holm igår för att syrran fyllde år, i kväll måste jag åka hem igen för att jag ska jobba i morgon.
Nästa vecka är jag i K-holm igen för att Albina och morfar fyller år, den 11 juni ska jag hit igen för då är det skolavslutning....ja jösses. Vågar inte kolla hur det står till på kontot just nu.

Idag hängde jag hos syrran hela förmiddagen, sen i eftermiddags har jag träffat Karro. Varken eller hon eller jag hade några pengar så vi gick mest runt och tittade och hamnade sen utanför min port och snicksnackade lite.
Under tiden vi stod där så kom en gammal arbetskompis från Furuliden (ålderdomshem jag jobbat på för sisådär 7 år sen) förbi och hon kände knappt igen mig sa hon. Förstår det för jag har mitt smutsiga hår uppsatt i en tofs, är osminkad, har glasögon (hade inte glasögon förut när jag jobbade där) och min fula collegetröja, så jag är ingen vacker syn just nu. :)

Just nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå så jag får åka tillbaka till Sthlm igen...
Önskar att det var fredag och att arbetsdagen och intagningsprovet på torsdag morgon var gjort...


Födelsedag!



Grattis älskade syster på din födelsedag!
Den 15 oktober åker Susanne, Carina du och jag till Globen och tittar på "Ladies night". (Det är födelsedagspresenten alltså.) :)
Puss!! <3

Alone

Vägde mig i morse och blev inte vidare glad över resultatet så jag tog på mig kläder och tänkte gå ut en långpromenad. Det verkade blåsa för träden vek sig ordentligt här utanför och jag hatar att frysa, så jag tog mina svarta byxor och min svarta collegetröja och gick ut. När jag kommit till parken hade jag börjat bli ordentligt varm och där låg folk i bikini och gick runt med shorts och linne medan jag kom travande i långärmad och svarta långbyxor.
Så jag avbröt promenaden och gick till Gina Tricot för o se om dom hade ett linne så jag kunde ta av mig min tröja.
Det hade dom ju så jag köpte ett och sen gick jag in på H&M och tog ett plagg som jag skulle "prova" och smög in i hytten och bytte om till linne, sen var det fritt fram och fortsätta sin promenad utan att få värmeslag på köpet.
Och nu sitter man här uttråkad och väntar på att Jonas och Mille ska komma hem från landet.
Jonas skulle tydligen vara domare i nån flygtävling i Strängnäs och den tävlingen slutar typ...nu, så jag får nog snart sällskap igen. Är nog sämst i världen på att vara ensam...kan tycka att det är skönt de första 1-2 dygnen sen blir det skittråkigt!
Hoppas att klockan går snabbt så dom snart är hemma...

Babyface

Var precis till Systembolaget för att köpa lite öl till i kväll.
Kände efter så att id-kortet säkert var med för jag vet ju att jag får visa varje gång, förutom när jag har glasögonen på mig.
Jag är som Stålmannen, blir en HELT annan person med glasögon (tydligen). Men nu hade jag glömt glasögonen hemma så jag visste ju att jag skulle få visa, men nånstans så hoppas man ändå att man ser några dagar äldre ut än 20 denna gången. Tar mina öl och ställer mig i kassan och kassörskan sitter bara tyst och glor på mig och jag står där med mina pengar och tittar till slut frågande på henne.
Sen kommer det:
"-Hihi, nu är det ett sånt där gränsfall om man ska fråga efter leg eller inte..."
Jag suckar lite och tar fram mitt leg som hon tittar på i ca 1 sekund innan jag får det tillbaka.
Undrar varje gång jag går därifrån hur gammal jag kommer att vara egentligen den dagen då jag, utan glasögon, kan köpa mig ett par öl utan att behöva visa legitimation...
Det börjar ju bli fånigt detta.
"Men jag ÄR 30 år, jag lovar!!"

The Big bang

I kväll är det party på Stinas ballekong!
Solen sken så fint förut och jag som tänkt ha kjol och linne i kväll började att tänka att det nog skulle vara lugnt och att jag nog inte skulle behöva frysa ihjäl i alla fall. Men nu försvann solen...what the...
Det är banne mig den 21 maj och man fryser i linne! Något är fel här.
Jorden ska ju gå under idag kl 18 (enligt en amerikansk filosof) precis när festen börjar och då kan man väl få önska lite fint väder i alla fall på sin sista dag?
Snacka om panik dom stackarna som tror på honom lär ha i dag när dom tror att dom ska dö om ca 7 timmar.
Läste att ca 300 amerikaner t.o.m lämnat över sina hundar till ett ställe där dom tog hand om hundarna för en dyr peng och skulle se till att hundarna hade det bra när husse/matte dött. Men om jorden går under så kan väl inte hundskötarna heller överleva?
En del människor är ju så korkade så man blir mörkrädd...
Nä, nu börjar magen att kurra så nu ska jag ta och äta min näst sista GI portion.
Puss på er.

Jorå så att...

Känner mig grymt teknisk och duktigt just nu. :)
Jonas sa över telefon hur jag skulle kunna göra så min mobil blev ett modem till min dator (som jag tog med mig hit), så att jag skulle kunna komma ut på Internet. Och jag höll på halva kvällen igår och försökte komma ut på Internätet men utan att lyckas. Men så nu så uppdaterade jag den s.k "systemprogramvaran" i telefonen enligt Jonas befallning och vips här är jag! Hoppade till av lycka när startsidan plötsligt visade sig framför näsan på mig. Så beroende man är av vissa prylar, är ju skrämmande banne mig.

I dag skiner solen här över lilla K-holm och syrran och jag tog en tidig en timmes promenad ut till (och från) kyrkogården, där satte vi vita och rosa rosor på mammas grav och satt sen på bänken intill och pratade lite. Vi tycker att tiden har gått så otroligt snabbt och att det känns så himla länge sen vi träffade mamma. Den friska mamma som alltid gjorde samma saker och allting var alltid på samma sätt när man kom hem till henne. Dörren in till huset stod alltid öppen hela somrarna för "det var nyttigt med frisk luft" som hon sa. Radion som stod och spelade på lagom volym nästan dygnet runt på Rix FM kanalen i vardagsrummet, och hon som alltid envisades med att ha halsbandet utanför sina polotröjor och alldeles för hårt sprejat hår och vi kunde prata om allt med henne och vi skrattade och grät tillsammans...hon var så fin. Och vi saknar henne såå mycket!

Och igår gick jag med syrran på ett bas/puls-pass. Det första Friskispasset på läänge (pga knäna).
Det är ju vansinnigt roligt att träna på Friskis och jag skulle gärna börja igen, men jag lyckas alltid göra illa knäet när jag kommer igång. Tror att knänet blir överbelastat på något sätt, men såna här pass lite då och då kan man ju få unna sig i alla fall. :)

Nu ska jag nog ta och gå ut i solen lite granna. Det har varit så regnigt och kallt innan i veckan så det är bäst man passar på!

Tack för att du läste! <3


Tick tack

Precis som jag trodde så har dagarna i maj rusat iväg, redan den 18 maj idag och jag har redan varit här i K-holm i 3 dagar nu!
Och nästa vecka lär inte gå saktare för då är det födelsedag och intagningsprov till högskolan och så ska jag jobba och göra lite annat. :)
Men det är kul när det händer lite saker!

I morgon ska jag gå på mitt första Friskispass på säkert 2-3 år med syrran.
Vi ska gå Bas/Puls och jag ber till de högre gudarna att mina knän håller sig på plats under hela passet.
Syrran ska försöka skrapa ihop lite "gympakläder" till mig så jag kommer säkert att bli väldigt tjusig med leggings med hål i o.s.v ;)
Och alla känner alla i den här stan, men skitsamma! Är där för att röra på fläsket och inget annat, så dom får ta mig som jag är. :)

I kväll ska jag titta på Grey´s anatomy och bara ta det lugnt och umgås med mina nära o kära.
<3

Vakande ängel

Åh, jag kan inte sova!
Vaknade redan kl 4.33 (klockan är ALLTID något med X.33 när jag tittar på den av någon konstig anledning...)
Vaknade av att det luktade skit i hela lägenheten, det första som slog mig var att katten hade skitit i hallen igen som han alltid gör när han inte tycker att lådan duger. Men så försvann stanken för ett tag och jag började titta snett på Jonas, var det han som hade släppt en så illaluktande mök så att jag vaknade?!
Men så när jag gick upp för att gå på toa så låg där en präktig liten hög på hallgolvet så...förlåt Jonas.
=====================================================================
Jag tror att jag inte kunde sova för att jag igår kom på ett viktigt papper jag måste ha med mig, och jag var SÄKER på att jag lagt det i vår lilla trådkorg som vi lägger alla viktiga papper i.
Men tror ni att det låg där? Nej såklart inte.
Letade överallt i går kväll utan resultat så när jag vaknade i morse så låg jag och tänkte på det där pappret och försökte tänka tillbaka på när jag hade pappret senast, och var jag kan ha lagt det. Men tankarna slutade alltid vid trådkorgen så jag gick upp och letade först i bokhyllan som trådkorgen står i, men inget papper.
Sa tyst för mig själv "snälla mamma hjälp mig att hitta mitt papper..."
Kändes meningslöst att titta i trådkorgen eftersom jag redan tittat där noggrannt två gånger och verkligen skakat på varje papper ifall mitt papper hamnat i på något sätt, men eftersom jag var så säker på att jag lagt det där så kollade jag igen. När jag närmade mig botten av korgen så började jag inse att pappret inte låg där och gav upp...så tog jag upp nästa papper och helt plötsligt höll jag i pappret jag letat efter, det låg bara där helt öppet.
Jag gick fram till mammas kort som vi har på vår hylla och sa "tack mamma!" och pussade kortet, säkert väldigt töntigt tycker ni men jag kunde inte låta bli och eftersom Jonas sover så kunde jag göra det. :)
=====================================================================
Fast min syster fick hjälp av mamma på riktigt en gång, det finns ingen annan förklaring...
Min äldsta systerdotter hade tappat bort sin kamera och hon var så ledsen för det. Syrran letade i lägenheten, i bilen och överallt. Hon bad oss leta hemma hos oss också eftersom dom nyligen varit här men kameran var verkligen borta så vi trodde att hon hade tappat den utomhus nånstans.
Melinda grät och grät och syrran sa till slut i förtvivlan "snälla mamma, hjälp mig att hitta kameran..."
Så lite senare samma dag skulle min yngsta systerdotter sätta sig vid deras dator men den gick inte att sätta igång.
Dom provade laptopen men den gick inte heller att sätta igång, så skulle dom titta om sladdarna till den stora datorn satt i kontakten och sladdarna ligger under en säng som står i närheten av datorn.
Och där under sängen låg kameran! Och sladdarna satt i kontakten...
När dom sen återigen utan att ha rört något provade igen att sätta i gång datorn så funkade det!
Vi vill så gärna tro att mamma vakar över oss och hjälper oss när vi behöver hjälp (som hon alltid har gjort).
======================================================================
Bloggen vägrar att göra mellanrum mellan styckena i bland så då får man dela på texten själv bäst man kan för att det inte ska bli så svårläst.
Nu börjar jag bli hungrig! Ska nog ta och koka mig lite ägg. :)
Tack för att ni läste! <3

Det blir en dag i city

Fasen så kul att det gick bra för Sverige!
Men hur Italien kunde komma tvåa är för mig en gåta...men smaken är som baken.
Och vinnarlåten var väl inte direkt någon man lagt märke till, fin låt men alldeles för tråkig i längden.
**********************************************************************
Idag har vi sprungit på stan med Karolin och Micke, hade tänkt köpa shorts och tröja till Jonas men han lyckades hitta något fel på de mesta jag hittade så det blev bara ett par nya byxor.
Jag köpte inget till mig själv med tanke på hur hög berget med kläder i garderoben börjar bli, så det är bäst att jag rensar lite först innan jag fyller på mera.
Men jag provade lite kläder i allafall, hittade en så fin klänning i affären Salt men den var alldeles för stor (tänka sig) och det fanns inte någon mindre storlek. Och så provade jag en färgglad tunika som var jättesnygg, men den var inget för oss med för stora boobiesar. Hjälpte inte ens att jag försökte gömma dom i armhålan...
Så det var synd.
**********************************************************************
Nu ska jag ta och packa lite för jag ska snart till K-holm IGEN, och det är en massa jag måste komma ihåg att ta med mig den här gången som jag absolut inte får glömma för det vore himla dumt.
Tack för att du läste!
Våra balkongblommor!

Blommor och Eurovision

Det blev Grönan i allafall så nu har vi kommit hem för vi var tvungna att kissa hunden, men det kändes ändå som att det var alldeles lagom tid att åka hem på.
Jag blir t.o.m yr av Jetline (berg och dalbanan) och DET har jag minsann aldrig blivit förut!
Kan det ha med åldern att göra måtro? Förra året var jag aldrig på Grönan med syskonbarnen för jag gjorde illa mitt knä så det är två år sen jag var där, mycket kan hända på två år...tydligen.
Nu väntar vi på att finalen i Eurovision ska börja!
Jonas ligger på golvet och busar med Milton och jag har nyss planterat blommor på balkongen så nu blev det lite finare där. Blev sugen när jag såg hur fint Stina hade fått det på sin balkong.
Nu har ju vi kanske en tredjedel av hennes balkong, men det blev fint ändå. :)
Kort tar vi en annan dag för blommorna har stått i påsen hela eftermiddagen för jag hann inte plantera dom när vi kom hem från Plantagen så dom har vissnat lite.
Men nu är dom ju planterade och har fått vatten och näring så bilden tar vi en annan dag. :)
Unt now....HEJA SVERIGE!!

Latmask

Vad händer idag då?
Ja, jag sitter här och väntar på ett livstecken från Karolin för att höra om hon kommer idag eller inte.
Jonas vill åka till Trosa och flyga sitt modellflygplan om vi inte får besök, så jag håller mina tummar krampaktigt här för att hon kommer!
Ska nog försöka lura ut honom på stan annars...:)
Har hittat jättesnygga short för killar på H&M:s hemsida och Jonas gjorde också tummen upp så dom måste vi försöka hitta.

Både Jonas och jag och våra djur ligger fortfarande och latar oss i sängen och ingen har nån större lust att gå upp riktigt än, fast det börjar suga i magen så snart måste man väl upp på frukostjakt i allafall. Vårat kylskåp gapar tomt som vanligt så vi måste till affären så småningom för att handla men just nu känns det bara jobbigt.
Det är väl det lördagmornar är till för? Att lata sig. ;)


Skor

Idag var jag i Kista galleria med Anna och jag har shoppat skor i förbannelse.
3 nya par blev det för det var ett "ta 3 betala för 2" erbjudande.
När Jonas kom hem från jobbet så smög han försiktigt in och tittade sig omkring för han trodde att jag hade främmande hemma när det stod så många nya skor i hallen. :)
Vet ni vad de 3 paren kostade sammanlagt? 250 kronor!
Är inte DET ett kap så vet inte jag...

Smått o gott

Jaaaa! Europa köpte Sveriges bidrag även fast låten är så dålig så gick vi vidare till final, tjoho!
Nu är man ju nästan tvingad att titta på lördag också. Måste ju se hur det går, annat finns ju inte...
Sådär dåliga texter borde ju inte vara så svåra för en annan att skriva heller ju...
"Stop, don't say that it's impossible, 'cause I know it's possible".
"Lilla Pelle han plockar svamp, en massa svamp, svamp är gott."
Aja...

I dag är det fredag den 13:de men än sålänge har det inte hänt någon olycka mer än att jag råkade bli medlem på "Din sko" idag. Hoppas att resten av dagen fortsätter utan olyckor...

I morgon kommer KANSKE Karro hit (beroende på vädret). Skiner solen så tänkte vi ta en tur till Skärgården och kanske till Grönan, men regnar det så skjuter vi upp det till en annan helg. Kommer ju ändå snart och våldgästar henne i K-holm så hon slipper mig inte helt.

Nu väntar jag på att Jonas ska komma hem från jobbet, han skulle ut och öla med några arbetskompisar så det blir spännande att se när han behagar att komma hem, min lille suput.
Jag chansar på.....hm....kl 19.

Ha en skön helg hörreni.

Will we be popular?

I kväll tänker i alla fall JAG titta på semifinal 2 och hålla tummarna för att Eric Saade sjunger oss vidare till finalen på lördag!
Förra året missade vi ju en plats så det vore ju så kul om vi gick vidare i år, så kom igen nu Sverige!!
Jonas och hans bror ska på musikal i kväll så jag får sitta ensam framför tv:n och tjoa. :)
Tänker ni titta? I såfall ses vi framför tv:n i kväll.
Puss på er.


Nu kör vi!!

I morse vägde jag mig och såg att jag har 7 hg till mitt nästa mål, och då tänkte jag på den lilla frasen som mina kompisar lite skämtsamt brukar säga innan vi ska ta en shot eller nåt (rim, hihi)
"-Vad gör vi? NU KÖR VI!"
Töntigt jag vet, men dom orden fick mig att med bestämda steg gå mot garderoben och klä på mig, borsta håret och ta på mig skorna och gå ut på en långpromenad. Dessa 7 hg ska vara puts veck inom kort!
Sen är det bara att köra mot nästa 5 kg.


Minnen

Jag klickade mig in på Aftonbladets hemsida och den ena rubriken efter den andra står det om någon som har dött, och då kom jag av någon konstig anledning i håg en sak.

När jag var 11 år och hade svårt att sova en natt så låg jag bredvid mamma på natten och vi låg och pratade, vi pratade om döden. Pappa hade dött bara några år innan och jag tror att jag frågade mamma var han var nånstans. Mamma sa att hon inte visste vad som hände efter döden men att han säkert såg oss och vakade över oss. Sen försökte hon skoja lite och sa att han kanske blir min katt eller kanske min farfar i nästa liv.
Jag minns att jag låg och fnissade åt henne för jag tyckte att hon och själva tanken att pappa skulle bli min katt var så knasig.
Vi låg där och skojade en stund och fnissade tillsammans.
Sen sa hon att när hon dör så kanske hon också skulle bli något knasigt. Men då blev jag plötsligt ledsen och sa att "Nej mamma du får inte dö!" och hon försökte trösta mig och sa "Men Nina...inte behöver du bli ledsen gumman, jag som är så envis jag kommer att bli 123 år och ha krokig näsa" sen minns jag inte ordagrant vad hon sa men hon sa något roligt så jag började att skratta under alla tårarna.
Det var ungefär 19 år sen och hon blev inte någon gammal tant.
Min underbara mamma.

Bild 30: Någon du aldrig kommer att släppa taget om

Här är det ju nästan omöjligt att välja EN person, för det är ju så många jag aldrig vill släppa taget om.
Jonas, mina vänner, syrran, mamma m.fl för alla är lika viktiga i mitt liv.
Så för att göra det enkelt för mig så sätter jag helt enkelt ut en bild på hela gänget.

(Känner någon sig bortglömd så bjuder jag den personen på bulle och saft som förlåt.)

Oh boy! Vilket vackert väder, solen skiner idag.

Vet att det är typiskt svenskar att tjata om vädret, men ÅH så underbara dagar vi har!
Har jobbat i två dagar nu och det blir helt galet varmt när vi är ute med barnen på eftermiddagarna.
Men jag vägrar att klaga för det här har man ju längtat efter sen den första snöflingan föll ner från himlen förra året.
Typ.
Vad händer i dag då? Ja inte mycket.
Jonas ska på nån introduktionsmöte i kväll och föreläsa och äta mat med fina gubbar o kärringar, så jag blir solo hela dagen lång.
Hade tänkt att ta en runda till stan först, men så kom jag på att jag ju (kanske) ska till Kista galleria med Anna i morgon. Så jag avvaktar nog lite med stan...
Skamligt att man blir så rastlös för att man inte kan gå på stan en dag och handla, finns ju inget annat att göra!
Hemmet ser ut som att en bomb slagit ner här så egentligen finns det massor att göra här hemma, men det ska tydligen regna i morgon så jag tänker inte slösa bort den här soliga dagen genom att städa.
Så fort solen kommer till balkongen tänker jag sätta mig där och glutta på alla som går förbi.
DET ska jag göra.
Ha en skön dag!

Min helg

Så var även denna helgen över.
Vi har som jag skrev i ett tidigare inlägg varit i K-holm över helgen.
På lördag dag så var vi hos min moster och firade henne. Vi satt på deras STORA balkong och åt den mumsiga maten som dom bjöd på, och solen sken och det var helt underbart väder! Kändes som man aldrig ville åka hem därifrån. I present fick hon pedikyr av syster och mig på ett ställe som heter "Hela mig".
Jag har en ansiktsbehandling som jag fick i presentkort på min 30-års dag att ta ut på det stället också. Tiden går ju så himla snabbt, får ju skämmas som inte använt alla presentkort jag fick än.
Men jag SKA använda dom,  jag lovar!

Lilla Moa var så söt och brydde sig inte så mycket om vad som hände i världen, hon låg och sov och sov fastän hon bollades runt mellan famnarna, och hon verkade vara en nöjd liten bebis. Hade ju med oss presenter till henne också och tänkte att föräldrarna säkert redan fått en hel del kläder i present till henne, så jag hade skickat efter en rolig napp så när/om hon använder nappen så ser man nog nästan bara ett par stora framtänder. :)


Och så fick hon en pekbok som mest också var på skämt. "Pekboken för lite finare barn" och så är det ord som Champagne, sportbil och skaldjur i...
Föräldrarna tyckte nog inte att vi var riktigt friska, men dom får hämnas den dagen Jonas och jag får barn. ;)



På kvällen sen så gick Jonas och jag hem till Karolin och hennes kille Micke var där också. Karro hade gjort god mat som dessutom var efter GI-recept (tackar o bockar för det) och även efterrätten. Jättegott var det!
Sen snick snackade vi lite hemma i soffan och bestämde sen oss för att gå och ta nån drink och öl på "Harrys".
Vid 23-tiden var det dags för oss att gå hemåt igen till vovven som väntade på oss i lilla lägenheten.

Igår hann vi inte med så mycket. Jag köpte blommor och satte på mammas och pappas gravar, Jonas satte upp en rullgardin i lägenheten, vi lämnade tillbaka borren vi lånat av syrrans kille och sen åkte vi hemåt mot Stockholm igen.
Underbart väder idag också så vi funderar på om vi ska ta årets första picnic nere i parken i kväll.
Nu kommer sommaren snart och allt känns lite lättare.
Lovely! :)

Burn money burn!

Så himla gutt det är att bränna lite pengar ibland.
Har sprungit runt på stan idag för Jonas tyckte inte att första presenten jag köpt till Moa (kusinens nyfödda) var tillräckligt så jag fick komma på en present till, så nu ligger den också inslagen och nerpackad i väskan. :)
Till mig själv köpte jag två tröjor, ett par byxor, leggings och ett linne (som att jag inte har linnen innan i alla färger som finns.) Men det här linnet var blommigt förstår ni, och ett SÅNT har jag inte sen innan. :)
************************************************************************************************
Har en känsla av att majmånad kommer att rusa iväg för nu är nästan alla dagarna fullbokade med både det ena och det andra.
Först ska jag jobba i några dagar nästa vecka, sen den 21 maj är det fest hos Stina, den 22-23 ska jag till K-holm för då fyller syrran, den 24 maj har Kalle en spelning som vi ska gå på, den 25 maj ska jag göra Vårruset och den 26 har jag antagningsprovet till YH-utbildningen hudterapeut. Fullt ös med andra ord!
Men kul samtidigt att det händer lite saker.
*************************************************************************************************
Nu har klockan passerat 15 så nu ska jag gå och hämta hem Milton från dagis.
Blev lite förvånad igår när "fröknarna" sa att NU har Milton vågat börjat leka lite med dom andra hundarna och busa lite med fröknarna. Jag visste inte ens att han inte vågat det innan, vi märker ju på honom att han är lite feg av sig och blyg och därför visar den buttra, sura sidan av sig för att skydda sig själv men jag trodde inte att han var blyg på dagis...
Men det var ju bra då att han börjar våga lite mer.
Min lilla fegishund. :)
Ha en skön helg hörrni!
Kramen.

Än slank dom hit och än slank dom dit...och än slank de ner i diket!

Packa, packa, packa....
Så fort det blir helg så är det dags för oss att packa våra väskor igen, i stort sett.
Min kära moster firar ju sin födelsedag lite i förskott som sagt så därför är det dags igen, det är alltid kul att träffa gamla tjocka släkten.
I bland känner man att "åh vad skönt det skulle vara om dom kunde komma till OSS nångång på högtider och så". Kom vi till dom lika sällan som dom kom till oss så skulle vi nästan aldrig ses. Och vi skulle inte bli firade på våra födelsedagar alls om vi inte for till dom eftersom vi fyller på så "dumma" dagar. Och det är klart...jag fyller ju faktiskt på den näst dummaste dagen på hela året så det ju svårt att åka hit då det förstår jag ju. För den dummaste dagen att fylla på måste väl vara julafton?
Vi börjar närma oss en av släktens "födelsedagsmaraton" när halva släkten fyller år på en gång.

16 maj: Min moster
23 maj: Min syster
3 juni: Min systerdotter
4 juni: Min morfar
5 juni: Jonas bror
26 juni: Min kusin
7 juli: Min faster o.s.v

Och Jonas och jag far runt som yra höns i vår lilla blåa pruttipangpang rike runt. :)
Fast. EN dag som släkten faktiskt får komma hit till oss är om vi nu skulle gifta oss en vacker dag. Observera OM:et och "vacker dag". Min tilltänkta får nämliga kallsvettningar och kniper ihop som en mussla så fort det kommer på tal så jag har lite att jobba med först. ;)




Bild 29: Den nyaste bilden på dig själv


Dags för en egobild igen. Ja, den nyaste bilden på mig är denna här som jag ju la upp för någon dag sen också i ett tidigare inlägg.
Jonas och jag har precis varit och firat Sofia i förskott på födelsedagen och är på gång att åka mot Jonas mamma och fira Valborgsmässoafton. Det regnade lite ute men jag ville ha mina solglasögon på mig i allafall av nån anledning som jag inte minns nu...
Åh. Nu är det bara en bild kvar i 30-dagarsutmaningen. Tjoho! :)

Problem

En av de värsta sakerna jag vet är att inte bli tagen på allvar.
Jag kan sitta och lyssna på när andra personer i min närhet berättar om sina problem eller om dom nu behöver prata av sig för dom är osams med någon, eller vad det än gäller och försöka komma med goda råd eller bara lyssna på dom.
Men sen när det en annan gång är min tur att prata av sig eller om det är något problem jag har så får jag antingen bara ett leende tillbaka utan att få svar, eller ett "ja du... det är inte lätt....." sen fortsätter dom att prata om annat igen. Och då kommer jag liksom av mig. Vaddå? Nu behöver JAG ett gott råd eller få höra att det ordnar sig eller vad det nu än gäller. Jag förstår inte riktigt det där och det både irriterar mig och gör mig ledsen.
Är inte jag och mina problem lika viktiga eller intressanta som andras problem? Säger jag dom på fel sätt så folk inte orkar lyssna? Tycker dom att jag överreagerar?
Känner mig ibland som en väldigt negativ person som bara gnäller och när andra den senaste tiden frågat hur jag mått så känner jag att jag inte kan vara ärlig och säga hur jag mår utan jag säger att allt är bara bra även fast det kanske inte är det, bara för att jag inte ska vara så negativ. Men den senaste tiden för mig har det mesta varit skit och det är inte bara mammas bortgång jag tänker på då. Har så många jobbiga "måsten" på mina axlar just nu och det är svårt att vara glad och positiv hela tiden då.
Jag ville väl egentligen inget mer med det här inlägget än att skriva av mig lite. Skriver hellre här än att få det där leendet som gör att jag bara känner mig fånig eller få höra "ja du...det är inte lätt...."


27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt. 28e bilden: En tokig bild.

Punkt 27 och 28 får ha samma bild.
Jag såg inte detta förrän vi visade våra semesterbilder för ett kompis-par som såg det på en gång och tyckte att det var jättekul medan jag mest tyckte det var pinsamt. Min stora kulmage är så vit så den speglar sig i Jonas solglasögon...
Jag tog bilden på Jonas när vi var i Kreta -05 och vi är antagligen på en strand eftersom jag struttar runt och hänsynlöst visar min fullmåne till mage inför alla.
En tokig bild som jag nu i efterhand tycker är rätt rolig. :)

Herregu så svårt det är att hitta på en ny rubrik varje dag...*hjärnsläpp*

Har precis kommit hem efter att så snällt blivit bjuden på lunch på Per-Åkes restaurang (Sofias kille). Sofia och jag var där och sen gick vi vidare lite på stan och tittade och tog sen en fika innan vi gick åt olika håll. Hon skulle vidare till stan och jag skulle till dagis och hämta hem vovven.

När Mille kom uppför trappen på dagiset så kom hans "fröken" efter med en bebisstrumpa och lät honom ta den.
Jag frågade om den verkligen var hans och då sa hon att han haft den i munnen när han kommit i morse och gått och burit runt på den hela dagen.
Jahapp. När vi kom ut från dagis så försökte jag få ut den nerdreglade strumpan ur munnen på honom och efter en liten kamp fick jag ut den och den slängdes på marken med ett plask. Vår hund är expert på att gömma saker i sin mun, mer eller mindre äckliga saker. Det äckligaste han haft där och tagit med in är en död fågelunge...jag var ute med honom och kunde för mitt liv inte öppna käften på hunden och få ut fågeln för jag tyckte det var så äckligt. Så när jag kom in så skrek jag hysteriskt åt Jonas att han fick ta ut den. Den lilla fågeln huvud hängde ut ur mungipan på Milton.....nej usch! Vill bara glömma den synen. Hundar kan vara bra äckliga i bland. :)



Bild 26: Någon/några du alltid har roligt med

Jag.... Victoria, Stina och Sanna
Anna
Anna, Sanna, Victoria och Stina som jag träffat genom jobbet.
Vi har alltid så kul när vi ses och hittar på saker. Vi har haft våra temakvällar, avslutningspicnic, pinkparty och nu om några helger ska Stina har utflyttningsfest på sin balkong för nu har hon hittat utemöbler.
Har aldrig träffat någon annan som ställer till med fest och firar en sån sak. ;)
Och jag som är lite tant jämfört med de andra (skiljer 2-8 år) är inte lika mycket party-sessa, försöker hålla mig till Anna som är gravid och inte heller festar ute.
Dom är så fina och jag är ärligt jätteglad som fått lära känna dom.
Smör, smör, smör tänker ni. Men det är sant varje ord jag skriver nu.
Jag hoppas att vi kommer att fortsätta att följas åt i livet.

Det regnar här i Stockholm idag!

Men...var tog våren vägen? 4 plusgrader ute och så har det regnat hela dagen!
Motvilligt satte jag på mig vantarna när jag skulle hämta Mille från dagis, fasen så surt det kändes att plocka fram dom igen. Hoppas att värmen kommer tillbaka och det fort!
Regniga dagar brukar man alltid bli lite filmsugen så vi sitter här och funderar på vilken film vi ska ladda hem lite olagligt på datorn sådär (scchhh).
Det verkar stå mellan "Water to the elephants" och "Scream 4", jag hoppas nog på den sistnämnda om jag får bestämma och om det finns svensk text till den.
Har lite svårt för skådespelaren i "Water to the elephants" - Robert Pattinson.
Kan inte sätta fingret på vad det är men han är lite... blä bara och så ser han lite ut som en utomjording också och det gör ju inte det hela bättre. :)
Ungefär som Jonas som VÄGRAR att se på filmer med Ben Affleck för att han tycker att han ser så korkad ut och är en så dålig skådespelare. Han brukar imitera honom genom att sätta fram hakan och le fånigt samtidigt som han tittar lite i kors med ögonen...
Undrar varför man ibland irriterar sig på människor man aldrig träffat?
Syrran brukar alltid säga att hon har så svårt för Kristin Kaspersen för att hon verkar vara så divig.
Men har hon träffat Kristin? Nää...
Nu ska jag ut i regnet och köpa lite popcorn så vi kan börja filmkvällen nångång.
Bilder från Valborg:

Bild 25: En person som alltid gör dig glad

Har ju nästan glömt min lilla 30-dagars utmaning som numer blivit en snart 1-års-utmaning så lång tid som det här tar...puh.
Lite förutsägbart kan tyckas, men den roligaste människan jag känner och den som alltid gör mig glad är Jonas. Han är en liten torris i Kristian Luuk-stuket ibland och menar inte att vara rolig, och om jag skrattar då så får jag ofta höra hur dålig humor jag har. Kan ungefär låta såhär...
Jonas bakar och ska måtta i bakpulver och räknar: En...(Uttalar som trädet En)
Nina: Säger du En? En (än) heter det väl? En är ju ett träd... (hänger ni med?)
Jonas fortsätter måtta: En (trädet)... två... trä....
Nina: Fniss...
Jonas: Du har så dååååååålig humor.
Nina: HIHIHIHIHI
Jonas: Suck.
Okej jag erkänner, just det VAR inte så roligt har jag insett nu...men han får i allafall vara på den här punkten tills jag kommer på en bättre person. ;)

Sköna maj, välkommen!

Hoppas att ni haft en bra Valborg.
Nu är vi hemma igen och tillbaka i verkligheten, måndag i morgon.
Ska inte jobba i morgon (vad jag vet) så jag tänkte passa på och ta en tur ner till stan och leta efter födelsedagspresent till min moster, som ska ha tidigt 60-års kalas nästa helg. Och så måste jag hitta en liten present till släktens lilla nykomling Moa som föddes för ca en vecka sen. :)
Och snart fyller syrran, Albina, morfar, Jonas bror o.s.v...ja jösses vad pengarna kommer att rulla och hjärnan kommer att gå på högvarv när man ska försöka hitta på presenter till alla.

Nu ska jag ta och sätta mig framför tv:n en stund och gosa med katten som äntligen har kommit hem igen från landet. Man saknar de små liven när de inte är hemma och han verkar ha saknat oss också för han är så gosig och följer oss överallt i lägenheten. Lilla bubben.

Ha en skön kväll.




RSS 2.0