Fyllekaja

Jag brukar kalla min systerdotter för Rambobina för att hon slåss när hon blir arg (särskilt sin syster), men just nu får jag nog kalla mig själv för det. Inte för att jag slår eller har slagit någon, utan för att jag ser lite grann ut som en kvinnlig version av Rambo.
Kan ju börja med att säga att jag aldrig kom iväg på någon inflyttningsfest...
Victoria och jag fick för oss att festen skulle börja kl 18 men som tur var så hade Stina tittat en extra gång och sett att den inte började förrän kl 20. Så Victoria och jag gick hem till Stina innan för att festen skulle vara i närheten av där hon bor.
Kan ju tillägga också (till lite självförsvar) att jag hållit på med sopp-diet under hela förra veckan, så när Stina började bjuda på ett par glas vin och ett par glas med rom och cola så gick alkoholen raka vägen upp i huvudet på mig och jag blev stupfull. Victoria gick före till festen för klockan passerade 20 och jag väntade på Stina som hade ändrat sig och också ville gå på festen...men medan hon gör sig i ordning så blir jag mer borta än hemma i huvudet och börjar spy som en gris och slocknar i hennes säng. Charmerande till tusen.
Nästa morgon har jag ett sår mellan ögonen och är rejält svullen i pannan och har blåmärken lite överallt.
Och igår morse och i morse så hade svullnaden gått ut lite mot ögonen, men som TUR var så märkte inte så många av det under dagen på förskolan.
Herregud så det kan bli. Det sägs ju att "vill man vara fin får man lida pin", men vad fan...borde förstått innan men tänkte inte på att soppdiet+alkohol=BIG nono!
Men det är försent att vara efterklok, har redan fått smeknamnet "fyllekaja" av Jonas.
Ska ut kommande helgen också, men då tänker jag ladda upp med ett par portioner MAT innan.

Inflyttningsfest

Snart är det dags för lite inflyttningsfest hos Arnold och Patricia!
Jag har köpt 4 vinglas till dom i inflyttningspresent som jag hoppas att dom blir glada för.
Klockan 18 ska jag möta upp Victoria och kanske Stina vid tunnelbanan och så ska vi gå dit tillsammans, kan vara skönt att ha sällskap med någon när man inte känner dom andra som kommer.
Håller på och gör mig i ordning just nu.
Är inte alls i feststämning men jag ska snart försöka råda bot på det genom att sätta på lite musik.
Hoppas och tror att det kommer att bli en kul kväll.
Ha en mysig fredagkväll ni med!
Moi...

Klänning

Idag har jag förresten skickat efter en klänning som jag nog tänkte ha på nyårsafton. :)
Så nu är det bara att fortsätta träna som en tok så man inte ser ut som en nerpressad kassler i den...


Plånboksjakt

Torsdag...inte klokt så fort veckorna går.
Senare i kväll ska Jonas och jag hem till Sofia och P-Å på lite julmys. :)
Dom skulle fixa glögg och pepparkakor och vi har med oss lite godis.
Köpte en julstjärna också som jag hade tänkt ge till dom, Sofia har svår astma och jag tänkte först att den luktar inte så mycket så det går nog bra, men som tur var så ringde jag min syster och frågade henne vad hon trodde. Och hon hade hört att julstjärna inte alls var så bra att ge till nån med astma, så jag kollade upp information på Google och där stod det också på vissa ställen att julstjärna vs astmatiker är lika med no no.
Så det är bäst att jag behåller blomman här hemma.



I går hämtade vi ÄNTLIGEN hem våra tapeter som vi ska smacka upp på väggen i sovrummet och jag betalade, sen på vägen hem så tog Jonas hand om min plånbok för mina jackfickor var fulla av annat.
Sen i förmiddags så tänkte jag ta en runda på stan och inhandla några till julklappar och letade i hela lägenheten efter min plånbok, men så kom jag på att Jonas haft min plånbok och tänkte att då ligger den säkert kvar i hans jackficka.
Hans jobb ligger nere i stan nu så jag tog på mig och började gå mot stan samtidigt som jag ringde på hans mobil några ggr, men när han sitter i möte så stänger han av den så han svarade inte. Men jag hoppades att han skulle svara när jag var framme vid hans jobb, så ringer jag när jag kommer fram. Han svarar inte men skickar ett sms "sitter i möte, ville du något viktigt?" Jag svarar att han har min plånbok och undrar om han har tid att komma ner med den.
Då svarar han "jag la din plånbok på hatthyllan där hemma".
Och där står man i snöyran och har tagit sig ända till hans jobb i onödan. Började rota i fickorna men fick bara upp en ynka 20-lapp så det var bara till att traska hemåt igen.
Plånboken fick en mördarblick när jag kom hem, hade tänkt ta bussen ner till stan igen när jag hämtat plånboken men jag var så frusen så jag blev kvar inomhus, så det blev inga julklappar idag.
I morgon kanske man skulle göra ett nytt försök...

Das moviestar

Börjar undra om jag råkat hypnotiserat mina husdjur.
Spelade luuugn musik instrumental musik på Spotify och båda djuren ligger som i djup dvala och har inte rört sig alls på säkert en timme. Jag gick ut till köket förut men ingen hund kom tassande efter så något är fel...

Det har snöat precis hela långa dagen idag!
Köpte ju nya vinterkängor när syrran och jag var på Ullared, och dom skorna hade så man kunde sätta dit små broddar under som tillhörde till skorna. Åh så bra tänkte jag och köpte dom. Idag när jag skulle hämta Mille från dagis så tänkte jag använda mina nya skor och lyckades inte komma på hur sjutton man skulle sätta på broddarna?!
Det slutade med att jag fick ge upp och ta på mig mina snorhala stövlar i stället med de fula broddarna på.
Blir ju galen om jag inte ska lyckas få på broddarna nu på de nya skorna! Var ju därför jag köpte dom! Morr...

När jag gick till Milles dagis förresten så på samma gata som dagiset ligger på var det en massa människor med gula västar och höga spotlights, och så hade de satt upp ett stort vitt tält och det var bilar runtomkring. Dom höll visst på med en filminspelning och där försökte jag tassa förbi så smidigt jag kunde för att inte störa. Området vi bor i verkar vara populärt att spela in film på, dom har t.o.m filmat den fula affären här uppe på vår gata (som Jonas och jag brukar kalla för "turkiska-grek-kiosken" för vi inte är säkra på vilken nationalitet mannen som äger kiosken har) och använt filmen i en reklamfilm som sänds ibland på bioreklamen.
Man kanske skulle ställa sig bakom skådespelarna i morgon när jag ska till dagis igen och vinka in i kameran..?
Kommer filmen på bio sen så vet ni att den konstiga statisten som vinkar in i kameran är jag. :)

Idag är det också 2 månader sen min lilla mamma somnade in för alltid. 2 månader och 3 dagar sen jag senast pratade med henne. Hade man då vetat det jag vet idag så hade jag ju aldrig lämnat henne.
Tiden fortsätter att gå och det gör olika ont dag för dag.
Varje morgon när jag vaknar så är det alltid samma tre ord som ploppar upp i huvudet på mig.
"Mamma är död". Det tar alltid 2-3 sekunder efter att jag slagit upp ögonen så kommer orden.

Och igår skulle min pappa ha fyllt 62 år.
Tiden bara går och det kommer alltid att vara så numera, "idag skulle mamma ha fyllt..." "idag skulle pappa ha fyllt" o.s.v
Det är bara så det är.




Babyface

Idag gick jag till en frisörsalong här i närheten och beställde tid till den 11 dec när jag ska ha festen.
Tänkte kosta på mig lite och göra mig lite fin för en gångs skull och ha en riktig festfrisyr med håruppsättning och lockar och hela köret. Vad är ett bättre tillfälle att göra det på, om inte på sin 30-års fest?
Precis som alla andra så häpnade frisörerna när dom frågade hur dags jag skulle gå på festen för dom tog för givet att det var nån annans fest och jag förklarade att det var min 30-års fest och hur dags den började.
Kunde läsa klart och tydligt på deras miner "VA? Fyller HON 30?!"
Precis som när jag och syrran var på boupptäckningen för ett par veckor sen och hon som höll i det hela frågade mig om jag fyllt 18 än....
Och att jag två gånger på dom 10 åren jag fått handla på Systembolaget sluppit visa id-kort. TVÅ ggr!!!
Och dom två gångerna har jag överlycklig ringt till syrran och berättat om den stora händelsen att jag sluppit visa leg.
Wiieho. Har man nångång glömt id-kortet så är det ingen idé för mig att ens gå in på Systembolaget och det är ju inte alltid så kul.
Men nog om det innan jag sitter här och surnar till. :)

När Jonas slutar jobba om ca en halvtimme ska vi åka till Mio och kolla lite möbler.
Ni skulle se hur det ser ut här hemma, eller nej det skulle ni inte vilja förresten. ALLT är i en enda röra...mer än vanligt alltså. Vi håller på och möblerar och grejar i alla rummen samtidigt. Vi är inte så smarta så vi tar ett rum i taget utan här ska allt göras på en och samma gång.
Tänk att vi alltid ska starta en massa projekt i samma veva som vi ska ha fest...likadant förra året när jag skulle ha fest, ja då kom vi på att vi skulle måla och tapetsera i vardagsrummet helt plötsligt. Och samma dag som jag skulle ha festen så stod jag och målade väggar och var vitprickig över hela mig och hann inte ens byta om innan festen började...jösses. Så man håller på...
Nu är det 3 veckor kvar tills festen är och jag hoppas att vi inte står samma dag och kämpar med något utan att vi hunnit klart innan dess!



Kära dagbok...

Går här hemma och ugglar i mörkret för jag har knappt nån lampa att tända och Jonas har skruvat ner taklamporna här i vardagsrummet, så det är bara skenet från dataskärmen som lyser upp just nu.
Helt galet att det är första advent på söndag!
Började slå in julklapparna igår kväll som jag köpt till syskonbarnen och tänkte att "åh så härligt, jag är ju nästan klar med julklapparna nu ju" för syrran och jag köper inga julklappar till varandra i år, och Jonas och jag köpte nyss en ny säng så det är vår julklapp. Men så kom jag ju på att det är några som fyller år i december också ju, Jonas och min äldsta systerdotter Melinda fyller ju år! Ut och handla igen bara...
Och dessutom ska jag på inflyttningsfest på fredag och då måste man ju också köpa något förstås.
Pengarna rullar...uj uj uj.
När syrran och jag var på Ullared så köpte jag två ljusslingor som man kan hänga inomhus, det är stjärnor som man hänger från taket och som har små lampor i sig.
Jag frågade Jonas om han inte kunde hänga upp dom och så tog han paketet och tog ur stjärnorna och ALLT var huller om buller men Jonas började lugnt trassla ur dom. Sen börjar han sätta upp stjärnorna och jag håller på och slår in paket under tiden och plötsligt hör jag bara ett argt vrål! Jonas lackar ur totalt på stjärnorna och jag ler nästan lite nöjt för under dessa snart åtta år vi varit tillsammans så har jag visat alla möjliga hemska sidor och Jonas har alltid varit så lugn. Har aldrig träffat en så lugn och trygg person som han men nu var han jättearg och vrålade och svor och kastade iväg stjärnorna och det var så skönt att höra honom ladda ur för en gångs skull!
Min älskling blev arg, hurra!
Nu till något helt annat.
Jag köpte en annan liten..ljusprydnad på Ullared att ha i fönstret.
Hade tänkt ha den i min lilla lägenhet i K-holm först men den får jag ju inte förrän 1 januari och då är ju jul och nyår över och då är det ju ingen idé att sätta upp en massa saker i fönstret, så den får nog vara här i Sthlm i allafall.
Blev så mysigt så. :)
Är också mysigt att ha fått hem kissen igen, han har varit på landet i två hela långa veckor!
Och han verkar lika glad över att vara hemma som vi är. Igår kväll gick kissen runt och "log" och kelade med allt och alla här hemma, möblerna, teven, oss och hunden. Han var nog mest glad över att få träffa Milton för honom kelade han så mycket med så till slut fick Mille nog och morrade lite surt åt honom när han för femtielfte gången samma kväll började närma sig honom igen.
Home sweet home!
Nu börjar det kurra lite i magen så jag ska nog leda mig längs väggarna ut till köket i detta mörka hem och hitta något mellanmål.
Puss på er.

Underbara helg!

Den här helgen har varit sådär härlig så man inte vill att den ska ta slut.
Och då syftar jag särskilt på gårdagen när syrran och jag var i Örebro och hade en riktig mysdag med våra kusiner Susanne och Carina.
Syrran och jag bilade först hem till Susanne för att kika på hennes och Jens hus som dom köpte i våras (?) och vi hade ännu inte varit hemma hos dom så det var verkligen på tiden att åka dit. Och huset var så mysigt! Dom hade fixat och donat och gjort jättemysigt. Sen åkte vi tre vidare till Örebro och skulle hem till vår andra kusin och kolla på hennes och Gustafs nya lägenhet. Superfräsch lägenhet! Våra kära kusiner har så bra smak och är så duktiga med att pyssla så både syrran och jag var helt gröna i ansiktet av avund för varken hon eller jag är särskilt kreativa av oss. :) Vi är bekväma och köper färdigt. Ikea ska de va...

Men hur som helst så fortsatte vi fyra in till Örebro centrum för S och C visste ett ställe där dom gjorde goda sallader (för vi visste att resten av kvällen antagligen inte skulle bli så nyttig).
Sen åkte vi vidare till Gustavsviks relax och där satt vi i våra badrockar runt ett bord och det var som ett hav med vita badrockar för alla som var på samma ställe som vi hade likadana badrockar på sig. Lustig syn.
Vi beställde något att dricka och satt och pratade i godan ro. Tyckte att dom andra tre satt och viskade och verkade lite hemlighetsfulla men jag låtsades inte om det. Sen så kommer plötsligt en kille som jobbar där bärandes på en hink som är full med is och en flaska mousserande vin och ställer vinglas på vårat bord. Han fyller våra glas och dom andra tjejerna ställer sig upp och börjar sjunga "Ja må hon leva" för mig och alla människor (folk jag inte känner) som sitter vid andra bord runtomkring oss ställer sig också upp och tittar på mig och sjunger för full hals. Kan gissa att jag är röd i ansiktet och vet inte riktigt var jag ska titta för alla tittar på mig. Jag får bara fram ett "nämen tjejer....!"
Sen kommer personalen med varsin bit amerikansk chokladkaka med grädde till oss och jag har ett ljus i min bit.
Och då får jag bara fram ett "nämen tjejer...!" igen. Blev helt mållös för man är ju inte van vid såna här överraskningar precis. :)
Min ena kusin Susanne kommer inte kunna vara med på födelsedagsfesten jag ska ha i december så dom firade min 30-års dag lite i förskott för det. Dom är ju helt underbara, vilken överraskning! Kände mig helt plötsligt galet kärleksfull mot dom för att dom ordnat så fint för min skull. Min fina syster och mina fina kusiner.
TACK!

Sen bubblade vi lite bubbelpool och där satt en knäpp kille som var mer borta än hemma och stirrade på oss och sa "mums!" hela tiden. Det där "mums" hade vi roligt åt resten av kvällen.
Vi åkte sen till en restaurang och åt pasta och pizza och där blev vi kvar i nästan tre timmar, kvällen rusade iväg!
Sen åkte vi hem till Carina och hon plockade fram chips och godis och även fast man var proppmätt så var man där med handen i skålarna ändå. Men man märkte rätt snart att det var överfullt i magen så det tog bara stopp...fick inte ner en bit till.
Sen somnade vi alla fyra mätta och nöjda med vår dag.
Idag var vi okreativa (syrran och jag) på IKEA och handlade lite, vi hade tänkt vara där en "snabbis" men det gick ju inte...
Dels så handlade man ju mer än man tänkt från början och sen så var det lååång kö i kassan, men hem till Katrineholm kom vi till slut. Vi lyssnade på radion på vägen hem och jag satt och fnissade lite åt den fåniga texten i "Stockholm i mitt hjärta", var nog lite trött efter gårdagen. Eller så ÄR det väldigt fånig text.
Nu är i allafall Jonas, jag och alla två djuren hemma i Stockholm igen.
Home sweet home.
I morgon börjar en ny vecka, får se vad den bjuder på....

Namnsdag

Grattis Nina på din namnsdag.
Åh, tack Nina!
Namnsdagar är ju egentligen inte så viktiga men just såna här dagar minns man från sin barndom när mormor kom varje namnsdag med nybakade kakor och bullar som hon gjort själv och så fikade hon hos oss.
Det behövdes inte mer än så, det var en tradition som mormor startat som till slut blev lika viktig för både henne och mig, och hon gjorde såklart så med alla oss fyra barnbarn.
Idag är det ingen som kommer ihåg att man har namnsdag och det spelar egentligen ingen roll, men jag firade min älskling på hans namnsdag i mars och han fick t.o.m en present.
Jag har påmint honom i veckan om det i hopp om att få lite i återgäld. Men icke då.
I går kväll gick vi och hyrde film och tänkte köpa lite godis, LITE godis nu när jag tränat som en toka hela veckan.
Och sa att det räckte om han betalade mitt godis så kunde det vara min lilla namnsdagspresent. Men vi hann inte mer än till affären och hade bestämt oss för film och plockat till oss vårat godis så räcker han fram grejerna till mig och frågar "betalar du?". Jaha...bortglömd i år igen. :) Det är min glömska älskling i ett nötskal det.
Nu är det bara några timmar kvar till Jonas slutat jobba för idag och så ska vi packa ihop det sista och bege oss mot Kåholmen igen. Spa i morgon! Ska bli så himla kul att träffa Susanne och Carina igen! :)
Trevlig helg!

Vintertid

Det här har varit en riktig seg och tråkig dag.
Och det börjar redan bli mörkt ute och klockan är lite efter 15.
Förstår mig inte på dom som älskar höst och vinter, när man frågar vad det är som är så härligt så får man alltid till svar "men det är så mysigt att kura upp i soffan och läsa nån bra bok och tända ljuuuus".
Vaddå? Läsa böcker och tända ljus kan man väl göra på vår och sommar också? Det är ju inget som är specifikt med bara höst och vintern så det räknas inte som ett riktigt svar!
Hela naturen är frusen och död under en massa snö, snön som i sin tur döljer isfläckarna och gör så folk ramlar och bryter både handleder och andra ben i kroppen. Och iskalla mornar med flera minusgrader och det är så mörkt ute så det känns som att man är ute mitt i natten, skrapa bilen både morgon och eftermiddag när man ska till och från jobbet, mörker nästan dygnet runt. Och sen i april när våren ÄNTLIGEN börjar komma hit till vårat kalla land och snön som legat här i ett halvår börjar smälta och dagarna blir ljusare, ja då åker några tokstollar till fjällen för då ska dom åka skidor!
Det är väl så, vissa (jag) känner sig fullkomligt övermätta på mörker och snö när våren kommer, medan andra aldrig får nog.
Varför jag kom på allt det här helt plötsligt vet jag inte, kanske för att jag fick en liten hemsk påminnelse på vad som väntar när jag såg att det redan börjar bli mörkt ute.

Kan själv!

Har precis gjort något väldigt vuxet, har bokat en resa helt själv. Vansinnigt läskigt när det handlar om så mycket pengar och kan inte lova att allt blir bra och så, men iväg kommer vi nog i alla fall. :)
Syrran, syskonbarnen, Jonas och jag ska till Fuerteventura den 17 april så nu har vi något att längta efter!
Så nu är det hårdträning som gäller här fram till dess, har precis tagit en runda på crosstrainern här hemma...
Kände mig inte så peppad att träna för jag har suttit framför tv:n hela morgonen med täcket om mig och tittat på "Vakna med the voice" så jag var riktigt jäkla seg när det programmet slutade. Men så bytte jag om och började trampa på medan dålig dancemusik pumpade ur högtalarna (det är den enda musiken som funkar att träna till) och helt plötsligt så började jag att tänka på mamma igen - och så började jag känna mig jättearg! Arg på hela situationen, att hon är borta och att hon behövde bli sjuk och, ja allt! Så jag började att trampa som besatt och svetten stänkte lång väg men ju mer jag trampade desto mer fick jag utlopp för min ilska, det var skönt.
När jag tränat färdigt så nästan kröp jag in till duschen men det känns så bra nu! Skönt att ha tränat och skönt att fått bli av med lite ilska som man gått omkring med.
Tog en fika med Sofia igår som jag skrev om igår och hon berättade att hon skulle spela på en julkonsert här i Stockholm och att den som ville fick vara med i deras kör och sjunga. Jag har ju sjungit i kör när jag var liten och tyckte att det var roligt. Och den stora drömmen är väl att man hade fötts med en bra sångröst och man kunnat sjunga inför publik utan att publiken håller för öronen och skriker åt en att sluta sjunga. Men en kör skulle man ju kunna vara med i som en rolig sak att göra bara, så jag ska nog gå dit när dom övar den 2 december. :)
Nu ska jag ta en liten promenad till affärerna här i närheten tänkte jag.
Ska köpa nya broddar innan ett nytt snötäcke lägger sig över marken och man står där helt handfallen och undrar hur man ska komma ut utan att slå ihjäl sig. Och så måste jag handla lite mer saker i mataffären...inte så intressant för er att veta.
Ha en bra dag.

Och så går solen upp, och så går solen ner...

Ny dag, nya krafter.
Idag ska jag gå till mina gamla trakter på Mariatorget och träffa Sofia.
Den där fikan vi pratat om hur länge som helst ska äntligen bli av nu!
Det har antingen varit den ena eller andra som haft annat för sig och det har tagit ett tag innan jag kunnat träffas också utan att känna den där paniken som jag känt överallt.
Syrran, barnen och jag var i väg till Norrköping helgen efter att mamma hade gått bort bara för att vi tänkte att vi skulle få tänka på något annat ett tag. Men det gick inte att vara där för jag kände paniken hela tiden sådär så man helst vill hoppa ur skinnet, man vill inte vara där just då och hela kroppen skriker att något är fel och man vill träffa eller prata med mamma men man vet ju att det inte går. Men tiden efter mammas bortgång så kände man samma känsla överallt så det spelade ingen roll var man än befann sig.
Men nu har den där äckliga känslan försvunnit lite, den kommer tillbaka lite då och då men inte varje dag som förut.
Men känslan av att man nu lever i en mardröm finns kvar, väntar fortfarande på att jag ska vakna.
Drömmer ofta att mamma blivit frisk från sin sjukdom och lever igen och att vi säger" vi är så glada att du blev frisk och kom tillbaka". Ofta är vi ( i drömmen) samlade hela släkten och allting var som förut och mamma sitter där och ser lite trött ut men hon lever. Sen när man vaknar så är man glad i 2-3 sekunder innan man kommer på att hon inte alls lever och kommer aldrig tillbaka igen.
Vi åkte bil förbi Sultans i K-holm på fars dag och såg alla sitta där och fika med sina föräldrar och det såg så mysigt ut och jag blev så avundsjuk!
Syrran och jag fick som vanligt åka ner till vårt andra hem kyrkogården och kolla till våra föräldrars gravar.
Säga grattis på fars dag till en sten är inte riktigt samma sak. Vi gick förstås till mammas sten också och där var det så fint! Massa olika granris-kransar och ljus och dom små stenarna med text som vi lagt dit.
Mitt humör är som den där leken min syster brukade göra när jag var liten. Hon la sin hand på mitt ansikte och så drog hon upp handflatan över ansiktet på mig och sa "och så går solen upp", sen drog hon ner sin hand över mitt ansikte och sa "och så går solen ner"....
Idag har min sol gått ner för idag är en såndär dag då man har lust att bara lägga sig och gråta och skulle göra vad som helst för att få träffa mamma om så bara för en minut.
Men jag hoppas och tror att fikan med Sofia kommer att göra så att min sol går upp lite...

Romantik, vad är det?

Idag har Jonas och jag varit tillsammans i 7 år och 8 månader.
Ja varje månad räknas.
Försökte vara lite gullig igår och gav honom ett ljus igår med en romantisk (tyckte jag) text på men fick bara ett högt yl till svar "men åååh inte ÄNNU fler ljuuus..." Och jag blev lite ställd för jag hade inte väntat mig den reaktionen och tittade bara på honom och då mumlade han fram "det är ju inte du som har kommit på texten själv".
Vad det stod på ljuset? Såhär stod det:
"Jag älskar dig
Jag känner mig trygg och säker i närheten av dig med tanke på att jag vet hur mycket du älskar mig.
Den här värmen är något jag vill ge dig därför att du är ljuset i mitt liv.
En sak är säker, min passionerande eld för dig kommer aldrig att slockna."
Smörigt och bra tänkte jag men det gick tydligen inte hem...
Vi är ett mycket vackert par... ;)

Ullared

Tvära kast mellan inläggen, nu är jag hemma igen!
Helgen som varit var jätterolig särskilt lördagen när syrran och jag åkte bussresa ner till Ullared.
Vi klev upp klockan 4 på morgonen och det var kolsvart ute och mörkt i alla fönster och man undrade för några sekunder varför man utsatte sig för detta, men när man väl satt på bussen kändes det genast roligare igen.
Vi satt och pratade om allt möjligt, sov lite och vips så var vi framme.
Busschaffören hade ringt och hört sig för om hur lång kö det var utanför Ullared och det var ingen kö alls hade han fått till svar. När vi kom fram såg vi en låååååång kö som ringlade åt både höger och vänster och man hörde spontana utrop i bussen "Nääääh!"," nej men fy faaaan", "ingen kö sa han ju" och vi fick stå i denna kö i 1,5 timme medans det både regnade och blåste på oss innan vi äntligen kom in i affären!
Väl inne så var det människor ÖVERALLT! Kändes som man var i en myrstack med människor och alla skulle bara FRAMÅT! Folk trängde sig före, puttade på en, tog tag i min vagn och drog bort den för de skulle komma fram o.s.v och syrran och jag tappade förstås bort varandra i folkrusningen, så efter ca 3,5 timmar sms:ade jag till syrran att "nu ger jag upp!!!" och ställde mig i kön. Hade det inte varit så packat med folk hade jag säkerligen handlat för mycket mer men nu blev det för 1800 kr inne i Ullared, och så köpte jag lite grejer i ett par affärer utanför i samma område. Så sammanlagt blev det handlat för 2800 kronor och syrran handlade för cirka samma summa.
Jag lämnade kvar det mesta kvar i K-holm för jag orkade inte kånka på allt på tåget, men vi ska dit IGEN på fredag för jag, syrran och våra kusiner Susanne och Carina ska på spa i Örebro och då ska Jonas vara barnvakt åt mina syskonbarn.
Så nu längtar jag till nästa helg! :)

En hög med skräp

På plats i K-holm och sitter här i syrrans lägenhet och har inget bättre för mig än att sitta här igen. :)
Syrran bor högst upp i huset och det är ungefär 7 trappor att gå uppför om man kommer utifrån, så då undviker man helst att gå ut överhuvudtaget så här sitter lilla lata jag.

Mormor har fått ont i halsen och mår inte så bra så det blir ingen lunch hos dom idag.
Det var synd för jag hade sett fram emot att få träffa dom och minska lite på det dåliga samvetet att man träffar dom så sällan. Men jag hoppas att hon snabbt kryar på sig som den krutgumma hon är, och att vi snart kan ses i allafall.

I Stockholm har snön smält bort men när jag kom fram hit igår så var det som värsta vinterlandet. Trodde inte att det skulle vara såhär mycket snö här när K-holm ju ligger längre ner i landet än vad Sthlm gör. Men tji fick jag...
Och mina broddar som gått sönder...hm... så jag måste köpa nya. Hoppas att det finns några kvar till mig, annars får jag väl slåss med pensionärerna om det sista paret.

Så var det dags i morgon - ULLAREEEED!
Har inte varit där på säkert 10 år. Eller jo det ÄR tio år sen, Melinda min äldsta systerdotter var bebis när syrran, hennes psykopat-ex och Melinda bodde nere i Småland och då var vi i Ullared och handlade lite.
Ska bli kul att komma tillbaka dit igen och shoppa loss lite.
Stackars Jonas är orolig för att jag ska komma hem med ett berg med skräp. Han bönade och bad igår när vi pratade i telefon att "snäääälla, köp inte en massa skräp nu...okej?" Jag har ju snart en till lägenhet att fylla så en del "skräp" kommer nog att bli i allafall. :)

Om en timme kommer syrran hem och äter lunch med mig, så jag kanske ska ta och gå nerför alla trapporna i allafall och ta mig ut på en promenad så det inte blir så långtråkigt...

Suck.

Shopoholics

2 timmar kvar tills tåget går mot K-holm igen. Trodde först att jag hade råkat boka ett tåg där man ska göra ett byte, men det var bara resan som skulle ta lite längre tid än vanligt.

I morgon ska syrran och jag hem till morfar och mormor och äta lunch och umgås lite.
Har bara träffat dom en snabbis efter begravningen så det är på tiden att vi ses igen!
Morfar bryter ihop så fort han ser oss eller pratar med oss i telefon, men jag hoppas att han mår bättre nu.
Jag förstår ju att det är bland det värsta man kan få uppleva att gå på sitt barns begravning...
Det är ju jobbigt för oss också men vi försöker att bita ihop för deras skull.


Det verkar som att julen kanske är räddad trots allt, min kära moster har bjudit ut oss ut till henne och fira jul tillsammans. Känner mig faktiskt lättad...såg framför mig hur man skulle få fira jul ensam för Jonas vägrar att vara hemma under julen. Finns inga andra jag vill fira jul med  i år än syrran, barnen, Jonas förstås, moster, kusinerna och det gamla vanliga gänget i släkten. :)
Av nån anledningen så är det fortfarande jättekänsligt för mig att träffa Jonas mamma.
Jag bröt ihop fullständigt förra gången hon var här (även fast jag BAD Jonas att hon kunde vänta lite med att komma hit) och jag låg inne i sovrummet och låtsassov på morgonen när jag hörde att dom var uppe och åt frukost, men egentligen så låg jag med ansiktet under täcket och störtbölade.
Jag saknar mamma så förbannat mycket när jag hör dom prata och får höra att hon ska skaffa hund nu till jul och allt. Min mamma planerade ju också att skaffa hund och göra allt möjligt kul när hon gick i pension, så jävla orättvist att inte hon också fick uppleva det.
Som ni märker så ältar jag samma saker fortfarande och kommer nog att göra så ett tag till är jag rädd.

På lördag ska syrran och jag glömma allt tråkigt för en stund och sätta oss i en buss klockan 5 på morgonen och åka raka vägen till Ullared. Tänk er två galna shopoholics i Ullared, det kan sluta hur som helst!

Nu ska jag ta och packa väskan och hoppas att Jonas hinner komma hem från jobbet innan jag åker iväg.
Ha en underbar helg och tack för att du läste!





Blöt tisdag

Idag kom första riktiga snön. Den lägger sig som en blöt smörja på marken och bildar stora pölar överallt så man var helt dyngsur om kläder och hår när man kom hem. Och mina nya stövlar verkar snorhala så det är bara te o sätta på sig tantbråddarna IGEN för skulle jag ramla så kommer jag inte upp för egen maskin. Då blir jag liggande där och fryser antagligen ihjäl efter ett tag och det vore ju dumt.

Det blev tyvärr ingen fika med Sofia idag, jag fick förfrågan om jobb och jag kan inte tacka nej till det för jag behöver tjäna lite stålar så inte kontot blir tomt lika fort som förra gången.
Så jag fick jobba på en syskonavdelning där jag, mina knän o rygg trivs allra bäst.
Mina arbetskompisar är så gulliga så dom ordnar o fixar så jag ska få jobba inne på en syskonavdelning och inte på en småbarnsavd med tanke på min trasiga kropp.
När jag kom hem från jobbet så stod den nya sängen på höggavel i hallen. Den ser såå fin ut men den får stå kvar där ett tag till för vi tänkte tapetsera om i sovrummet först innan vi ställer dit den på plats.
Och sen så måste vi ju försöka sälja vår gamla säng också. Ingen som är i behov av en 140 bred säng? Någon?

I kväll är det "Desperate housewives" kl 21 i kanal 5 som gäller!
Tror att jag ska kura ihop i soffan och hålla mig inomhus resten av dagen så får det snöa bäst det vill...

Ärenden

Idag har jag sprungit runt som en skållad...nånting...runt på stan och uträttat en massa ärenden som man så fint säger när man ska leka vuxen. Jag har fixat en ny halsbandskedja till ängeln som jag ärvt efter mamma för den gamla kedjan gick av när jag borstade håret häromdan. Har varit hos gyn (ooo så roligt det va när TVÅ gynekologer står och kikar en rakt in i härligheten och säger "men ååååh så fint det ser ut!" Vad säger man? Tack?), varit på Jonas jobb och han har hjälpt mig att kopiera mitt id-kort till en grej, hämtat ut mina klänningar som jag skickat efter, varit på Apoteket och snart ska jag skicka iväg viktiga papper till banken och hämta hem Millekillepille (hunden).

I morgon får vi hem vår nya säng. :)
Dom skulle leverera den nångång mellan 9-16 och jag som hade tänkt ta en fika med Sofia i morgon, hoppas att det blir av så man inte måste sitta hemma och uggla o vänta på att dom ska dyka upp med sängen.

Sen så bär det iväg till K-holm IGEN i slutet av denna vecka.
Syrran och jag ska åka med bussresa till Ullared på lördag, klockan fem på morgonen går bussen.
Satan så trött man kommer att vara då, man kan nästan lika gärna tälta på torget den natten så man får lite sovmorgon. Men kul kommer det att bli! Hoppas kunna hitta lite julklappar där också.

Men nu ska jag hämta hem vovven.

Baj baj.



Lördag

Är i K-holm nu och våldgästar syrran och co.
Härligt att få umgås med sina nära o kära men samtidigt väldigt konstig känsla att inte kunna gå hem till mamma, har varit här några gånger sen hon gick bort men man har fortfarande inte vant sig.

Det är KALLT ute idag men syrran ska få i sig lite sen frukost, sen ska vi trotsa kylan och ta en promenad till kyrkogården och göra lite fint på gravarna.

Ha en bra dag.

Barnskådespelare

Jag har roat mig lite i kväll (med brist på annat) med att snoka lite på Google och se om man kunde hitta några bilder på hur "barnstjärnorna" i t.ex Astrid Lindgrens filmer, Bert och Sune ser ut idag.
Hittade några stycken:


Bert


Lotta på Bråkmakargatan


Emil


Emils mamma "Alma"


Karlsson på taket


Sune


Madicken

Pelle i Saltkråkan

Ja...det var dom jag hittade...
Nu är min nyfikenhet stillad lite grann så nu ska jag försöka att nanna.
Godnatt.

Milton - the odåga

Idag var det min tur att få lite sovmorgon...trodde jag.
Strax innan klockan sju på morgonen går grannhunden ut på promenad och den hunden och Mille brukar turas om att bli upprörda på varandra när den ene är i trapphuset, så klockan sju på morgonen börjar Mille att skälla som en tok och Jonas ryter i åt honom och självklart så vaknar man ju då.
Hör att Jonas går upp och klär på sig för att gå ut och rasta Mille och när dom kommer in så har jag lyckats somna igen men vaknar av att en 14 kilo tung cocker spaniel hoppar rakt upp på min mage och sen går ner mot mina fötter och lägger sig med en suck.
-Varför måste du hoppa upp rakt på min mage för?! ryter jag surt till Mille som inte alls bryr sig utan blir glad när matte sätter sig upp i sängen och ska börja slicka mig i ansiktet.
Då kommer jag på att Mille gladeligen stod och mumsade i kattlådan igår kväll medans katten förskräckt tittade på. Och där tar morgongoset tvärt slut.

Mille får vara hemma från hunddagis idag och så ska vi nog ta en låååångpromenad.
Fast iofs...har tänkt många gånger att nu ska vi ta en långpromenad men det brukar alltid sluta med att Mille drar så mycket i kopplet och att hota honom med "slutar du inte att dra så går vi hem!" funkar inte på hundar (tydligen).
Så till slut så går jag surt hemåt igen med min odåga till hund och tror att nu straffar jag honom när han inte fick sin långpromenad, men Mille som inte har en aning om hur lång promenad vi hade tänkt ta från början är ju glad över promenaden han fått och viftar glatt på svansen hela tiden.
I bland får man tänka efter så man inte "förmänskligar" sina kära husdjur för djuren tänker ju inte alls så som vi gör, men det är lätt att trilla dit ibland. Eller är det bara jag som håller på såhär? :)


The odåga himself.
(Jo han HAR ett par ögon...dom finns där under nånstans.)

Just another day...

Saknar mamma lite extra idag så det är lite jobbigt nu.
Det känns i hela kroppen att man inte har pratat eller träffat henne på ett bra tag för jag känner mig lite rastlös och jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen för att komma ifrån den här jobbiga tomheten.
Sen så sitter förkylda, dödssjuka Jonas och jag mest och glor på varandra här hemma och då blir man ju också påmind om mamma hela tiden när man har tid att sitta och tänka.
Dagens stora händelse var väl att jag kom på hur man la in bilder på mina kontakter i mobilen så bilderna syns när folk ringer till en, då förstår ni vilken sysslolös dag detta är.

På fredag är det dags för boupptäckning så det är dags att åka till K-holm igen och träffa systeryster o systerysterbarn och systerysterpojkvän.
Ska bli så skönt när ALLT är överstökat och man bara kan få läka sina sår utan att behöva tänka på något av det praktiska. Nu har ju syrran fått ta den största biten eftersom hon bor i samma stad och hon är 1000 gånger smartare än jag när det gäller...allt... men det ska ändå bli skönt när allt är över.

Nu ska jag ta och fortsätta göra mitt ingenting.

En fin och sann dikt:




RSS 2.0