Lille bilen å jag på äventyr

Dag två klar för denna vecka.
Sitter kvar på jobbet i min avdelning och väntar på att klockan ska bli halv sex, då ska vi nämligen börja vår "första hjälpen" kurs. Och den håller på ända till kl 21 så det blir en låååååång dag på jobbet idag.
Var nämligen här redan klockan 7 i morse fast jag började klockan 8 egentligen, varför då kan man ju undra?
Jag tog bilen till jobbet för första gången i morse och Jonas sa åt mig att vara ute i god tid för att jag troligtvis skulle hamna i köer. Så klockan 6 i morse ringde min mobil på väckning, jag klev upp, gjorde mig i ordning och satte mig i bilen och mumlade för mig själv hur galen jag var som frivilligt gav mig ut ensam i värsta rusningtrafiken bland alla stressade och arga Stockholmare sådär på morgonen. Och i allafall här i Sthlm så blir folk plötsligt självmordsbenägna när de kommer till ett övergångsställe, även fast de ser att det kommer en bil på vägen så går de rakt ut!
Men i väg kom jag och inga köer syntes till och jag kom till jobbet på ca 20 minuter så 6.50 var jag framme.
Morgonpersonalen bara tittade förvånat på mig när jag dök upp. Men nu vet jag hur jag ska ta mig TILL jobbet, nu ska jag bara komma på hur jag kommer hem också. Har lovat en modig arbetskompis skjuts en bit också för att hon inte skulle behöva åka ensam så långt med tunnelbanan (vi brukar alltid göra sällskap annars). Fast vi kom på att jag bara kunde skjutsa henne en station bort för sen bor vi på olika delar av stan...bättre än inget kanske...
Men det är lätt att få mersmak när man tar bilen, det var SÅ SKÖNT att slippa tunnelbanan om så bara för en morgon! Det dumma är ju att man får betala tullavgift 2 gånger per dag om man tar bilen till jobbet...
Är det detta som kallas för lyxproblem?

Manikyr

Var på Apoteket häromdagen och där inne gick det runt en kvinna som gjorde reklam och gav gratis provpåsar på diverse ansiktscremer. Plötsligt stod hon framför mig och kisade med ögonen och kom nära mitt ansikte för att se om jag behövde cremen som motverkade fet hy eller den andra. Och rent automatiskt ryggar man ju tillbaka lite när nån kommer "för nära". Det blev till slut den andra cremen för min del och hon berättade snabbt vad cremen gjorde för hyn och lika snabbt som hon plötsligt stod framför mig, så försvann hon igen.
Jahopp.
Kom på den (tyckte jag) briljanta idéen att köpa hem ett färdigt paket med fransk manikyr från kosmetikaffären.
När jag kom hem skuttade jag glatt till skrivbordet, tände lampan och började och tänkte att "åh nu ska äntligen mina naglar bli lite fina..." NOT!
Det första man skulle pensla på var "bas färgton" och det var ju bara att måla på som vanligt nagellack, so far so good. Men SEN! Ni vet det där vita man ska ha på översta delen av naglarna, det hamnade lite varstans och absolut inte där jag ville ha den. Stod och skrubbade en bra stund med tvål och vatten och hade vitt över hela naglarna och vita fläckar på händerna och paniken var nära innan Jonas till slut kunde klämma ur sig att vi hade Aceton hemma.
Och nu efter några misslyckade försök så fick jag inse att det bara var att ge upp och nöja sig med basfärg och topplack.
Suck.
Vill man vara fin får man lida pin. Och det tidigare glada humöret får sig en törn också.

Jiiihoooo!

En sån skön känsla av lättnad!
Nu har jag äntligen körkort och om några dagar kommer det med posten så då har jag det även i min hand.
Det har varit många, många, MÅNGA turer mellan Sthlm och K-holm i sommar och höst för att ha teori och körlektioner, det har varit skitjobbigt men nu känns det som det är värt det.
Har inte nämnt något för att slippa tjatet och känna pressen, fungerar nämligen som sämst under press (en del blir peppade av det, jag blir passiv) och ville inte ha det på mig.
Utan jag ville ta mitt körkort i lugn och ro och det fick ta den tid det tog, det tog nästan exakt 4 månader.
Den 31 maj skrev jag in mig på körskolan i K-holm och lärarna Anna och Batu har varit UNDERBARA!
S-E trafikskola, lägg det på minnet om du vill ta körkort i framtiden och tänkt göra det i K-holm.
Redan i dag har jag varit ute och kört i värsta bilsmeten i Stockholm, så nu har jag fått mersmak och håller på och skriver en nota och ska åka ENSAM och storhandla vid Midsommarkransen en bit bort nån dag. ;)
Kommer nog att kännas konstigt att inte ha någon bredvid mig som säger "gör si, gör så"...fast samtidigt lite skönt...

Ful!

Hemma igen!
Vi har varit till landet och hälsat på Jonas mamma i helgen så det har varit en väääääldigt lugn och slö helg.
Jonas har hållit på med sitt tefat mer eller mindre hela tiden och har haft antagligen en av världens fulaste jackor på sig, som visade sig vara en av hans pappas gamla (förlåt pappa Johan i himmelen).
Men visst har jackan lite likheter med den som Jim Carrey hade på sig i "Dum och dummare"?
Bara cowboyhatten och vantarna med tofs som fattas... :)
Blev lite orolig där ett tag och han fick lova på hedersord att inte ta med sig jackan hem.

Tefat

Ni som trodde att jag skojade när jag sa att Jonas höll på och tillverka sig ett tefat kommer med detta inlägget få se att det (tyvärr) inte var något skämt.
Flera kvällar på raken har han suttit timvis som fastklistrad i köket och grejat och i går var det dags att testa den nya skapelsen. Milton och jag satt mest och tittade oroligt på när husse väldigt inlevelsefullt försökte få grejsimojsen att flyga i vårt vardagsrum.
"-Den låten knappt något alls, bara biiiiiiiiiip" fick jag förklarat för mig innan den sattes igång när jag undrade om vi inte skulle störa grannarna om den testades inomhus. Och den lät inte så väldans mycket, men de fyra propellerna fick fart på våra dammråttor som flög kors och tvärs likt "bollarna" som flyger fram i öknen som man alltid ser på film.
Efter mycket om och men så lyfte den lilla grejsimojsen kanske 20 cm och lyckan var gjord för kvällen.
Vi kunde båda somna lyckliga den natten.
Jag, för att jag kanske kan få lite fint i köket nu när allt är klart och Jonas för att hans grejsimojs fungerade.
Det ska byggas ett "skal" på den sen och på med lite julgransbelysning.
Blir nog fina fisken........

Vår låt

Har bara hört ros om Veronica Maggios skiva "Satan i gatan" så jag blev lite nyfiken på den. Så jag letade upp den på nätet och kollade låtlistan (som egentligen inte sa mig så mycket, men man kollar alltid låtlistan ändå av nån konstig anledning...)
Och en av låtarna heter "lördag den 15 mars" och det tyckte jag var lite kul för Jonas och jag blev tillsammans lördag den 15 mars för snart 9 år sen. Så tänkte jag att där kanske vi hade en låt som kunde blir "vår" låt, men så läste jag texten till låten som för övrigt är ungefär 1 minut lång.
Den går såhär:

"Mamma ville ta en taxi men pappa var för snål
Så dom fick värma sig i varenda trapp
1981 det var fredag
Men det skulle snart bli lördagen den femtonde mars
Mmm."

Har lite svårt att se Jonas och mig dansa till "vår låt" om det blir bröllop eller nåt i framtiden med den här texten till.
Not gonna happen.
Fick sen reda på att Veronica Maggio är född lördag den 15 mars -81 så låten handlade inte om oss överhuvudtaget.
Attans järnspikar, det som skulle blivit så bra.


Häxan surtant

Jag är förkyld och en nypa bitter just nu....säger bara det.
Är fullt medveten om att jag inte är lika pedant som min käre sambo är, han klarar t.ex inte av att ha disk i diskhon när vi lägger oss och blir det fullt i smutskorgen blir han GALEN. Då tvättar han kläder så det ligger kläder på tork överallt i hela lägenheten.
MEN, sen finns det ju vissa saker som jag blir GALEN på, t.ex när man plockar ur diskmaskinen och ska lägga upp glas, tallrikar m.m på hyllan igen. Då är Jonas expert på att blanda allt så det blir en enda röra på hyllorna och det irriterar mig så, blä. Ska visa en bild på hur jag menar...(och det brukar kunna vara mycket värre än detta).
Vad gör t.ex kopparna i översta hyllan längst till vänster där när resten av kopparna står nån annanstans?
Och så står det värmeljushållare mitt i allting?? (Mitten på översta hyllan).
Och termos på ena sidan av hyllan och tekanna på andra sidan av hyllan?
Kalla mig gärna fånig men jag blir galen på sånt här på riktigt.
Särskilt när vi ju inte har några köksskåp och allt vårt porslin syns, så vill man ju ha lite fint på hyllorna.
Som jag nämnde förut så har J skickat efter ett tefat som han har pysslat med i många timmar två kvällar på raken. Så såhär fint har man det på köksbordet när man bor med nån som har modellflygplan som hobby...
Har fått två val, antingen ska det alltid ligga 3-4 plan i baksätet på vår bil som vi ska få i huvudet om vi skulle vara med om en krock, eller så får allt ligga på kökbordet och skräpa.
Och så undrar folk varför jag ogillar hans hobby...detta är EN av anledningarna.

Förkyld!

Snöööörvel! Förkylningsbaskiluskerna har hittat mig och gett mig en ordenlig smocka.
Har sovit hela kvällen så Jonas har fritt utan gnabb kunnat hålla på och bygga sitt efterskickade tefat (?!) som kom med posten idag. Undrar om han funderar på att åka hem?

I bland känner man sig extra bedrövlig, och när man är förkyld är en av alla dessa gånger.
Så när jag förut reste mig ur sängen likt en mumie som plötsligt reste sig efter 738 års sömn med håret åt alla håll, sprängröda ögon, pappersbumling i ena näsborren och munnen halvöppen för att inte kvävas och Jonas kommer emot mig med utsträckta armar och utbrister "men godmorgon min vackra flickvän!".
Då undrar man lite i vad för slags fantasivärld han lever i egentligen?? :)

Även fast man sovit en massa redan så är jag fortfarande jättetrött, så jag ska ta och nanna lite till tror jag.
Godnatt.

Love is in the air...

Oj. Tiden går snabbt och jag såg nu att det igen gått några dagar sen jag senast gjorde ett inlägg...sorry.

Bröllopet i lördags var helt underbart, man kände att kärleken låg i luften under hela vigseln och dom var så fina alla tre! Så glad att jag fick vara med och bevittna denna dag. <3



Jonas strök mig väldigt mycket på axeln under vigseln så jag fick nästan en brännskada och så jag fick en och annan puss, så nu fick jag tillbaka hoppet om att jag själv kanske får stå brud en vacker dag. :)
Efter att ha svävat runt bland rosa moln hela lördagen så gjorde vardagen sig snart påmind igen på måndagen med jobb, slask och leriga galonisar.
I morgon ska jag öppna förskolan och måste upp 5.15 så det är snart sovdags.
Ska försöka skärpa mig i fortsättningen och skriva inlägg lite oftare.

Lördag, i kärlekens tecken

Underbara fredag, jag trodde aldrig att du skulle komma! Var har du varit hela veckan??
Trött som ett utskitet lingon, med 5 kilo hosta i halsen och har varit frusen mer eller mindre hela dagen.
Var på vippen att gå hem tidigare från jobbet, en snäll arbetskompis erbjöd sig att jobba min tid så kunde jag gå hennes tid till klockan 15. Men jag stod ut hela dagen och nu är det bara SÅ SKÖNT att vara hemma igen.
Har slängt mig i sängen och tänker inte lyfta särskilt många fingrar denna kvällen.
Min smygalkis till sambo har gått till Mälarpaviljongen här i närheten och sitter och ölar för sig själv.
Visst är man väl en smygalkis om man är så sugen så att man ensam kan sitta i flera timmar på en bar och öla?
Så sugen har då aldrig jag varit på öl i alla fall...godare och roligare med sällskap ju.

I morgon smäller det, en mer eller mindre sensation händer i vår släkt.
Då ska min kusin Susanne och hennes Jens gifta sig, och det är 65 år sen någon gifte sig senast i vår släkt (morfar och mormor).
Jag har med andra ord aldrig varit på ett bröllop så det ska bli så underbart att se dom i morgon.
Och lilla Moa-gumman ska döpas också. :)
Så det är en härlig lördag vi har framför oss.

Hoppas att ni också får en bra helg.


RSS 2.0