Som det BRUKAR vara att åka Cinderella....

Så var det lördag igen. För det är lördag va?
Dagarna går så snabbt så det är svårt att hålla reda på dom.

Idag ska Karolin och jag åka på en liten båtresa med Cinderella.
Vet inte varför man utsätter sig för en sån resa om och om igen, men man hinner glömma bort mellan gångerna.
När man precis klivit på båten så tittar alla lite blygt på varandra och man ska försöka hitta sin klaustrofobiska lilla hytt (som helst inte ska vara under däck...) sen så dyker man ner i buffén. Folk står i flera meter långa köer och vägrar släppa förbi varandra, det är som att dom inte sett mat på flera dagar. Sen bjuds det på gratis vin och öl, låter ju väldigt bra...om det inte varit för att både vinet och ölet smakar piss. Sen när man ätit sig spyfärdigt mätt så ska man hitta Taxfree. Man är uppfostrad med att ha hört att "det ÄR ju så billigt på Taxfree", men sanningen är ju att det är det inte alls. Det är t.o.m dyrt på Taxfree. Men man köper ju ändå för det hör liksom till själva båtresan.
Man blir alltid lika fascinerad över alla pensionärer som går med sina shoppingvagnar och fyller dom fulla med sprit. Vad hände med den bull-bakande mormorn eller farfarn som sitter i sin gungstol och tänker på den gamla goda tiden? Nä, dagens pensionärer super sig fulla på kvällarna...okej inte alla men dom här som man ser på båten i alla fall...

Efter Taxfree går alla till sina hytter igen och super upp en del av spriten dom köpt där även fast man "inte får supa i hytten" så gör ju alla det ändå. Sen ska man ut på alla "diskon" eller "uteställen" som finns på båten. Dom glömmer man också alltid bort.
På ena stället är golvet nerdränkt med gammal sprit som blivit kladdigt och fastnar under skorna på en när man går, på dansgolvet står ett tantgäng på ca 40-45 år, alla har köpt sina kläder på Lindex, kläder som är svarta/vita tröjor med något fräsigt mönster på och så står dom och dansar och skrattar hysteriskt så dom överröstar musiken. Några 40 åriga karlar har hunnit sluka halva sin Absolut vodka flaska som de köpt på taxfree och står och håller i sig i baren för att inte ramla omkull.
Nästa ställe!
Innan man hunnit fram till ingången till det nya stället så börjar man ana vad det är för slags ställe. Schlagermusiken hörs högre och högre och fan...det är karaoke också!
Oj..."tusen och en natt" med Charlotte Perelli, den har man aldrig hört förut.
Men det är i allafall bättre än det förra stället så man ger det en chans. Men till slut blir det olidligt att höra schlager efter schlager så man tar sig fort därifrån också.
Nästa ställe!
Dansbandsmusik....
Nästa ställe!
Men...fanns det inte fler ställen? Nehe...vad ska vi göra då? Man tar och kollar om det har blivit något roligare på det första stället. Det har det inte.
Andra stället får det bli då.
O.s.v såhär BRUKAR det vara att åka båt. Jag hoppas att det blir roligare än så...ska försöka ha den inställningen i alla fall.

Tänk att man träffade sin kille i den här romantiska atmosfären för snart 7 år sen...hm...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0