Inställt?

I morgon ska jag och Stina gå och se Rihanna i Globen, tror jag...läste i tidningen att konserten i Malmö blev inställd 40 minuter innan pga sjukdom, och nu är konserterna i Stockholm "hotade".
Men blä.
Har ju sett fram emot detta i flera månader ju!

Denna veckan är det höstlov och en del barn och personal är lediga så det är liiiite lugnare tempo på jobbet. Inte mycket, men aningens pyttelite i alla fall.
Det är rätt kul att sitta och lyssna när barnen pratar i bland, som häromdagen när två tjejer som är 3 år gamla satt och diskuterade. Dom här tjejerna ska alltid tävla lite om vem som är först och bäst och så även den här morgonen om en lite oväntad sak...
H: Mitt huvud är stort.
S: Jag har större huvud än du.
H: Näää! JAG har större!
S: Nä. Jag har ett jättestort huvud, det har min pappa sagt.
H: Men jag har i allafall större.
S: Men min pappa har sagt att jag har jättestort huvud..... Faktiskt...

O.s.v och så här höll de på ett tag.
Vad det nu skulle vara som var så bra med att ha störst huvud får jag nog aldrig veta. :)


Nu är det jul igen

Har precis kommit hem efter en avskedsmiddag för Victoria som ska flytta till Trysil på måndag.
Vi var totalt 11 stycken och mumsade i oss ost,kött och skaldjursfondue.
Det var skitgott och nu är magen full och nöjd. Jag måste försöka lura dit Jonas nångång! Mums!

Jag tog en promenad hem för att mättnaden skulle lätta lite (svårt att somna om man är proppmätt) och såg då till min stora fasa att dom REDAN har satt upp adventsjulgranar längs vägen på torgen jag gick förbi, WTF!
Det är nästan 2 månader kvar till jul, snälla snälla börja inte plåga oss REDAN med julpynt, tomtedräkter till barn, 17 olika färger på glitter, reklam i tidningar o på planscher om julbord, B.l.o.s.s.a glöggen heter BLOSSAAAAAAA och "Absolut christmas" skivan (ni glömmer väl inte godingarna dom spelar varje år...vad sägs om "Last christmas"? Eller den käcka "Feliz navidad"? Å inte å förglömma "Tänd ett ljus o låt det brinna"...............)
Nu mer än någonsin så hoppas jag att Jonas och jag får till den där resan vi planerat att göra över jul o nyår!
Man skulle väl lite lugnt kunna påstå att jag är aningens anti-jul just nu...



Bebis

I kväll har jag snusat bebis.
Stina, Victoria och jag åkte och hälsade på Anna & Erik och deras 10 dagar gamla son Sebastian.
Och stackars lilla bebisen blev bollad runt mellan våra famnar, men medan föräldrarna och Victoria åt kvällsmat så paxade jag lillen och hade honom i famnen i nästan en timme.
Han pruttade, kräktes, skrek och sov på den tiden, men det var väldigt väldigt mysigt. :)

När jag kom hem fick katten och hunden agera bebisar, och katten gick med fasa i blicken och gömde sig på nån hemlig plats i lägenheten och har varit "spårlöst försvunnen" ett tag nu.
Stackars djur. Stackars mig som inte har nån "riktig" bebis.
Hoppas verkligen att jag också får bli mamma en vacker dag och att inte mitt öde är att bara vara glad för andras skulll när de ploppar upp med sina gravidmagar.




Mamma

I dag är en sån där jobbig dag då alla minnena kommer tillbaka.
Klockan 12 i dag är det 1 år sen vi begravde vår lilla älskade mamma.
Och jag kan lova att det inte gör mindre ont idag än vad det gjorde för 1 år sen.
Saknaden är större och jobbigare än någonsin!

Vissa nätter så vaknar jag men hamnar liksom mellan medvetande och sömn men jag blundar fortfarande, och så ser jag mamma jättetydligt framför mig (hon ler oftast mot mig) och jag kan bara få fram ett "åh mamma..." sen känner jag hur tårarna rinner på kinden (är fortfarande mellan sömn och medvetande och blundar) sen somnar jag om.
Vet inte varför jag hamnar i såna  här "dvalor" i bland. Och att jag ser en så himla klar bild av henne framför mig. Annars när man tänker tillbaka så vet man ju hur personen ser ut, men bilden är ändå lite oklar. Men när jag hamnar i dom här situationerna är det som att jag skulle ha ett foto av henne framför mig.

Skulle ge vad som helst för att få se henne på riktigt en gång till...


For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


Aj! Latmasken bet mig.

Har för inte så länge sen kommit hem från jobbet, men ska snart i väg igen.
Det var meningen att Stina, Jesper, Victoria och jag skulle bowla i kväll men så blev vi lite fredagströtta, så det blir en lugn hemmakväll hos Stina och Jesper i stället. Vi ska sitta och dega i soffan framför en film, det är det perfekta fredagsnöjet när man är slut som artist.
Känns jobbigt att bara ta sig till tunnelbanan men jag har hittat en bra parkeringsplats till bilen så den vågar jag INTE flytta på en fredagkväll, då får jag åka halva natten sen och leta efter parkering.
Fast nu har blåa tunnelbanelinjen öppnat igen så nu tar det inte en timme att åka utan "bara" 40 minuter, wiiiehoo.
I morgon ska jag leta mig bort till Barkaby köpcentrum tänkte jag. Ska handla lite nya kläder och lite annat smått och gott. Två av mina arbetskompisar har försökt beskriva vägen för mig och jag förstod inte mycket så jag kan hamna precis vart som helst.
I värsta fall får jag väl stanna vid första bästa köpcentrum jag hittar...
Nu är det dags att göra sig i ordning för kvällen.
Kraam!

Bättre sent än aldrig

Bättre sent än aldrig fick vi reda på att Coldplay har släppt ytterligare ett album, hurra sa vi och laddade snabbt hem skivan och lyssnar på den nu i skrivande stund.
Nanana....mmm...den verkar bra.
Jag har gått och blivit bekväm jag. Attans så skönt det är att ta bilen till jobbet!
Dels så får jag sova minst 30 minuter längre på morgonen, sen tar det halva tiden att ta sig till jobbet mot vad det tar när jag åker tunnelbanan, och förstås likadant hem. MEN, självklart ska det finnas ett krux och det är ju att jag får betala 20 kr i tullavgift för varje resa jag gör + betala bensinen då. Så i längden är det mycket dyrare att ta bilen än att köpa ett månadskort för 799:- och åka kollektivt. Suck på den.
Så grymt.
Nu är maten klar! Jag har också varit med och lagat den och det blir fullkornspasta med köttfärssås the GI-style.
Så maten är väl slut om sisådär 20 sekunder (liten mängd mat). Men jag ska försöka att njuta av den ändå.
Avslutar med bild från Ladies night kvällen. :)
Puss på er.


Rubrik

I helgen kom syrran, syskonbarnen och två av våra kusiner hit och så gick vi kusiner på Ladies night i Globen (som för övrigt var jättekul! Så vi har bestämt att göra det till en liten tradition att vi fyra går o tittar på det.)
Så när man får finbesök måste man ju städa lägenheten och göra den fin, och dammsugaren blev stående kvar i vårt sovrum vid mitt sängbord.
Sen i natt så drömde jag om stora ormar som högg emot mig och jag vaknade ur drömmen mitt i natten, och det första jag fick syn på var den tjocka dammsugarslangen som lutade sig mot mitt sängbord. Och har man precis vaknat och det är mörkt i rummet....behöver jag säga att jag för några sekunder höll på att bokstavligen skita på mig? Sen kom jag på att det var dammsugaren och jag gav den en mördarblick (hoppas den skäms) innan jag försökte lugna ner mig, krypa lite närmare Jonas och somna om.

I dag blev jag hemskickad från jobbet, har åkt på en härlig förkylning IGEN. Andra förkylningen på sisådär 3 veckor? Vad har jag gjort för ont för att förtjäna detta? Hur kan det MÖJLIGEN vara min tur IGEN? WTF!
Det är underbart att jobba på förskola i bland...
Ska nog stanna hemma i morgon också, har ju ingen feber så det känns ju så dumt att vara hemma då. Men jag sov bort resten av dagen när jag kom hem efter jobbet, så man mår nog inte så bra i alla fall.

Nu ska Jonas titta på film och släcka ner lägenheten så nu kommer jag snart inte att se tangenterna på datorn så jag avslutar detta inlägget nu.

Baj.

Fin höstdag

Visst är det trist att sommaren är slut, men dagar som denna gör det inget att det är höst.
Solen skiner och det är jättevackert ute med alla höstlöven.
Jonas fick jobb att göra och var tvungen att gå till sitt jobb, så jag tog vovven och körde till Drottningholm där det finns ett promenadstråk man kan gå.
Vi lunkade runt där och så mötte vi ett gäng japanska turister. När vi närmade oss dom så ställde sig alla 8-9 på rad och tittade på Milton och log och sa: "Aaaaaah.....oooooooh...." när vi gick förbi.
Och jag tänkte bara "Milton för helvete...inte få en surattack nu och börja skälla" samtidigt som jag log tillgjort.
Men inget hände, puh.
Nu är vi hemma igen och jag sitter och tittar på "Skål" och Mille ligger ihopkurad i soffan. (Jag erkänner, vi är såna där "dåliga" hundägare som låter vår hund vara i soffan).
Och bilen står hel och fin, parkerad här nere på gatan.

Gyn och gym

Ooo, vad det är skojigt att gå till gyn. Särskilt efteråt när man är så uppblåst i magen så man undrar lite om dom undersökt en med en cykelpump eller något. Men nu är det gjort för denna gången i allafall. Puh. Tänk vad man ska behöva stå ut med.
Hujedanemej.

Stina och jag har börjat gå och träna på Friskis tillsammans nu. Vi jobbade båda två till klockan fem så vi var redan trötta på vägen till gymmet och ville helst av allt gå hemåt i stället, men till Friskis kom vi till slut.
Vi bytte om och började med varsin maskin.
Med upprepande rörelser i fem minuter så tröttnar vi och går till nästa maskin.
Åtta....flås flås...nio....tio! Oj oj oj...lite trött i armarna. Byta med varann! Och så vidare och lokalen luktar mer och mer svett. Musiken hörs knappt för alla maskiner som dånar och alla 20 plusare som hänger fastklistrade vid hantlarna och stönar när dom lyfter för dom tror att dom orkar mer än dom gör med sina spagettiarmar.
Så.jävla.tråkigt.att.träna.på.gym. För räkna till 20 lärde man sig ju redan i grundskolan, men ändå får man träna på att räkna dit säkert minst 10-15 ggr innan man är klar.
Efter 35 minuter tyckte vi att vi varit duktiga, bytte snabbt om, greppade ett schema och gick snabbt därifrån.
Nästa gång hoppas vi på att kunna gå på något roligt pass i stället, för gym är nog inget för oss ändå.




Ullared

Så var denna helgen snart till ända.
Syrran, Karolin och jag åkte till Ullared i går och det blev fem kassar fulla med saker jag egentligen inte behöver. ;)
Schampoo, tuggpinnar till hunden, kattmat, matskålar till katten, plåster, snöskyffel, nattlinne, underkläder, godis, pesto, mjukost med smak av fetaost och soltorkad tomat (antaligen skitäckligt, men min sjuka nyfikenhet vann och jag var tvungen att prova), Axe till Jonas, cd-skivor att bränna ner musik på, rengöringsservetter till ansiktet, presentpapper m.m!
1600:- kostade kalaset. Förutom bensinen då. Men roligt vare.
Och trött är man nu. Har kört nästan 100 mil den här helgen så det kanske inte är så konstigt att man känner sig lite seg i huvudet?

Hoppas att ni också har haft en bra helg.


RSS 2.0