Nervös fredag

Så var det då fredag igen.
Idag vaknade man med lite blandade känslor.
Det ska bli kul att åka till K-holm igen och träffa familj och vänner. Men samtidigt är det idag som syrran ska träffa läkaren för att prata om mamma. Vi båda är jättenervösa för vad han kommer att säga...men samtidigt är det skönt att få veta lite, det har varit så mycket hysch hysch och vi vet egentligen ingenting just nu.
Syrran är nog på väg dit nu skulle jag tro.......

Jonas och jag skulle ju iväg på en liten resa på vår årsdag hade vi tänkt, men nu fick han veta att han jobbar sista dagen på sitt "uppdrag" han haft på ett företag som hyrt honom för jobb. (Nej, inte strippa) Så nu får han komma tillbaka till sitt gamla, vanliga jobb och vet inte om han kommer att få komma på ett nytt uppdrag. Så våra reseplaneringar får nog vänta lite...

Vet inte om det bara är jag som är kräsen, men tycker ni inte att Mcdonald´s hamburgare är lite svampiga och har konstig smak....här kan vara den chockerade förklaringen, hi hi :




Nu är det dags att plugga lite igen, sen ska jag ta en promenad till stan och köpa min älskade Tomteklubba. :)

Ha en skön helg!



Håll hela familjen varm i vinter med dessa
snygga dräkter...

Greys anatomy

Åh hurra!
Den 3 mars får jag börja följa "Greys anatomy" slaviskt igen.
Då är alla prov överstökade också.
Längtar till dess!
Om du inte redan följer den serien så tycker jag att du ska börja nu. ;)



Köksbord till salu!

Det blev ingen promenad i går heller...
Jag har fått nån slags dille på Tomteklubbor, dom är ju så goda!!



GOD!

Vill nästan slicka på skärmen när jag ser bilden. Får sätta mig vid Jonas dator först då...

I morgon bär det iväg till K-holm igen. Syrran ska flytta (igen) och vi ska hjälpa till. Vi ska köpa hennes köksbord + 4 stolar också fast vi vet inte riktigt hur det ska få plats i bilen med vovve och katt (kattbur) i bilen också, men det får lösa sig på något sätt. Får väl sätta hunden på taket i värsta fall. Eller så hamnar jag där.
Just nu har vi Jonas mormors gamla köksbord i köket, och vi (jag) tycker inte riktigt att det passar med resten av stilen vi har i hemmet (IKEA och Mio hem) så vi ska försöka sälja det.
Nån som är intresserad av ett gammalt köksbord? Ingen?

Jonas har fått för sig att såna där bord är eftertraktade och kommer att smälla till med ett högt pris för det. Om jag fick bestämma skulle jag lätt skaka tass om jag fick 200 kronor för det.
Ska vi slå vad (ja, jättehjärna *gestikulerar*) om att bordet kommer att stå där månad efter månad bara för att ingen vill köpa det för ett så högt pris som han sätter. Suck.
Men jag är glad i alla fall att han är med på att köpa syrrans bord som är mycket finare.

I morgon ska syrran och vår moster träffa en läkare för att prata om mammas sjukdom. Känns lite nervöst....vi har nyss fått veta att hon inte alls är botad som hon sagt till oss...den där tunga stenen och tryckande känslan (som gör att man kan bryta ihop när som helst) som låg över mig i våras/somras när vi fick veta att mamma var sjuk har kommit tillbaka.
Och samtidigt har man 2 prov att plugga till men tankarna bara svävar iväg när man försöker läsa...det får gå som det går...
Jag berättade för min ena lärare igår hur det låg till och han sa att jag inte behövde oroa mig över provet och gav mig en klapp på ryggen. Känns bra att han vet men man måste ju ändå försöka göra sitt bästa, är inte så värst sugen på att göra om kursen igen.

Och plugga är precis vad jag måste börja göra nu...
Kommer inte hinna göra det så värst mkt i helgen nämligen...

Ha en bra dag.






Vår

Jonas och jag har den 15 mars varit ihop i 7 år, så vi tänkte åka iväg och fira det.
Vi tänkte stanna hemma i sommar (med kanske nån bilresa hit o dit) så vi är lite sugna på att åka utomlands, till något VARMT ställe. Är så trött på vintern nu så jag spyr snart.
Visst, vi bor i kalla Sverige och här är det vinter i flera månader. Men det var LÄNGE SEN det var snö och kyla såhär non-stop. Annars brukar man få lite anderum och snön smälter och det blir lite varmare i nån dag innan det kommer igen. Men nu bara kyla, kyla, kyla och snö, snö, SNÖ!
Alla barnen och vovvarna (särskilt vår) är överlyckliga över all snön, men tycker att det kan räcka nu.
Våren är varmt välkommen. Mars är faktiskt en vårmånad!


VÅR!

Vi tänkte vara lite hurtiga och ta en kvällspromenad...ja tänkte. Sen kom jag på att jag var "gottis-sugen" och Jonas är lika svår att övertala som en godissugen 5-åring, så det är lika bra att stanna inomhus...
Annars kommer man snart sitta där och slufsa i sig något som man ångrar sen.

Det svåra med att gå ner i vikt tycker jag är maten. Det blir lätt samma mat om och om igen och då tröttnar man. Som i dag då har jag ätit kyckling med ris i förmiddags och nu i kväll blev det kyckling med potatissallad...
Variation, vad är det? *ironi*

Nu är det 3 dagar kvar tills vi ....blir av med syrrans kuddar från Indiska, hurra! :)
(Skoja bara syrran)
Har inte varit i hemstaden sen nyår så det ska bli såååå kul att träffa syskonbarnen igen.
Nu får det gärna bli helg igen, snabbt...






Stopp

Hela halva Stockholm står stilla i dag.
Alla tunnelbanetåg som går ovanför mark är inställda, många bussar är inställda eller försenade. Taxibilar går knappt att få tag på, det står i tidningarna att man ska stanna hemma och så är det 20 minus grader ute. Väldigt, väldigt lockande att lyda SL och stanna hemma. Men det finns ett problem...jag måste inte åka buss till min skola utan kan gå dit på ca 30 minuter...fan.
Känns inte så lockande att ge sig ut i 20 minus grader för en lektion som håller på i knappt 2 timmar...sitter så bra här i min säng med att varmt täcke över mig och en katt som ligger precis bredvid.
Men man kanske borde ändå....men ändå inte....får se hur jag gör.

Vi höll på och trimmade vårt trasselsudd i över 1 timme i går. Redde ut tovor som små cockrar lätt får när det är sånt här väder ute. Det är jag som håller och Jonas som trimmar, så nu är jag full med små rivsår och har träningsvärk i armarna. Envis hund det där...när Mille väl tröttnat så har han TRÖTTNAT och visar det genom att sprattla som en fisk på land. Nästa hund får bli en korthårig ras tror jag...

Jonas och jag orkade inte laga mat i går kväll, så vi tog en promenad till stan och fastnade inne på Max. Där har dom en GI-burgare som jag provade och den var jättegod! Nu vet man ju inte hur mycket GI den hamburgaren är egentligen med tanke på att man fick mörkt bröd till (man får inte äta bröd om man följer GI) men mumsfilibaba. Man kände sig lite nyttigare i alla fall. :)


Mmmmums!

Nu ska jag singla slant och se om jag ska till skolan idag eller inte...tjingeling.

Det svarta fåret

Satt nyss och slötittade lite på hemsidan som Miltons uppfödare har.
Många bilder på fina cocker spanielar som sitter perfekt med välkammade, blanka pälsar.
Och så hittade jag den här roliga bilden från sommaren 2008.
Nästan alla Milles syskon, mamma, mormor och några andra cockrar vars ägare är kompisar med uppfödaren sitter perfekt bredvid varandra, och längst till höger sitter vår lille prins.
Minns att han var tokglad den här dagen och det gick INTE att få honom att sitta still han t.o.m slängde sig i uppfödarens fontän, så Jonas och jag var tvungen att sitta och föntorka honom med hårblås i över en halvtimme för han skulle kunna trimmas. Jonas var tvungen att sitta och hålla i honom för att han skulle kunna fotas.
Rufsig om huvudet är han också och alla andra cockrar är välvårdade.
Det är ingen tvekan om vem som är det "svarta fåret" i den här syskonkullen i alla fall.....men Mille har nog roligast av dom. Lek och stoj hela dagarna. Han har inte tid att fotograferas, han vill LEKA!


Melodifestival deltävling 3 i Göteborg

Jag bullade upp med täcke, tända ljus och chips och så började tredje deltävlingen.

1. Alcazar - Headline: Här har vi samma gamla vanliga Alcazar som kör på sitt vanliga sound och sina konstiga danser. Handen stryker längs med kinden, gör tuppen (handen på huvudet och spreta med fingrarna) ställ dig med ryggen mot publiken och vänd dig hastigt om o.s.v, o.s.v
Nää...rätt skönt att dom inte gick vidare faktiskt.

2. Johannes Bah Kuhnke - Tonight: Satt så skönt där i soffan med täcket över mig så när den här tråkiga låten kom så funderade jag ALLVARLIGT på om jag skulle sova lite....behöver jag säga mer?

3. Elin Lanto - Doctor Doctor: Hon sjunger "Doktorn doktorn ge mig medicin...." det kan aldrig bli bra.
Urfånig text till låten som jag inte ens minns nu....

4. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek: Gulligt....

5. Getty Domein - Yeba: Yeba mig dit och yeba mig hit....låten hade kunnat varit bra om dom hittat en artist som sjöng samma låt som musiken spelade.

6. Timoteij - Kom: Tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa....här blev jag plötsligt lite glad efter att mungiporna hängt ner på täcket en bra stund. Det här gillade jag!

7. Darin - You´re out of my life: Tycker det är lite jobbigt att lyssna på killar (och tjejer) som nästan jämrar fram sin röst när de sjunger....men låten var bra och det räddade honom till final. Den här låten kommer att gå varm i syrrans bil om jag känner henne rätt. :)

8. Crucified Barbara - Heaven or hell: Nya Sahara Hotnights? Tuffa tjejer i skinnförpackning. Minns inte om låten var bra eller inte...men den var tydligen en av favoriterna bland svenska folket så den kan nog behöva fler lyssningar....

Det är vad JAG tycker, om du tycker annorlunda så skriv gärna det i kommentarer.











Rättvisa del 2

Jaha...det visade sig att vår släkt är sportigare än vad jag först trodde. :)
Min kusin har sprungit ett lopp också och tyckte att jag skulle sätta in en bild på henne, vet att hon skojade men ska det vara rättvist så ska det vara rättvist!


Mmm...duktig tjej du me....

Nån mer släkting som vill ha rättvisa???

Lördag

Så var det lördag igen. En hel vecka sen syrran och kusinerna var här, tiden går tokfort!
Syrrans ENORMA kuddar från "Indiska" står i vårt sovrum, vi har lovat att ta med dom nästa helg när vi ska dit och hjälpa till med flytt. Vet inte hur många ggr vi har varit nära att snubbla över dom, ska bli skönt när dom försvinner sen. :)

Simba (katten) och jag har haft en seeeeeg dag hittills och tänker nog fortsätta ha en seg dag hela dagen idag.
Det är - 11,5 grad ute så det blir en snabbpromenix till affären sen fort hem igen, sen tänker jag vara inne i värmen och uggla resten av dagen. Blir fart o fläkt först när Melodifestivalen börjar och jag har tömt spritskåpet lite...



Nää, blir nog ingen sprit för min del i kväll.
Fan vad den där musen irriterar mig nu, kommer inte på något att skriva!
Den hypnotiserar mig...kom på mig själv att sitta och stirra på den i säkert 1 minut, började nästan att dreggla lite också.

Klockan börjar närma sig 15 och jag har inte ätit något idag, så nu ska jag ut i kylan och gå till affären.

Ses vi framför tv:n när Melodifestivalen börjar måtro? :)



Rättvisa

När man är liten så tycker man ju att rättvisa är väldigt viktigt, så att det är klart att min andra systerdotter Albina OCKSÅ var väldans duktig när hon sprang KK-joggen i somras.
Första gången nån i vår släkt ens sportar överhuvudtaget, därför vi är så himla imponerade av våra små energiknippar. :) Självklart är moster väldigt stolt över dig också gumman.


Duktig kicka!!

Fredag

Mille och jag har precis kommit hem från en långpromenad.
Även fast man är döless på snön så är det ändå rätt vackert när man ser ut över vattnet och stan och det är vitt överallt. Synd att jag inte hade kameran med mig...

I kväll blir det bio, Snabba Cash. Är väl egentligen inte nyfiken på den filmen men för att få med Jonas på bio så offrar jag mig lite. :)
Och också för att få honom att förstå att det FINNS andra filmer än "Avatar", han har sett den minst 2 ggr nu...


Snabba cash

Måste bara skriva om min DUKTIGA systerdotter Melinda. Hon var med i en simtävling och kom tvåa! :)
Hon simmade förbi och spöade skiten ur en annan skitunge som var på andra plats. Tjohoo!
Moster är SÅ stolt över dig!


Duktig stumpa!!

I morgon är det då deltävling 3 i Melodifestivalen. Jonas ska till landet så jag får sitta och titta på den ensam, så jag ska bulla upp med lite godis, popcorn, täcke och tända ljus och bara myyyyysa. :)

Kram på er.

Ny bild

Vad gör man inte för att försöka byta bild på Facebook?
Inte livsnödvändigt, men ett sätt att slippa undan pluggandet för en stund. ;)








Till SIST ett kort där jag inte ser
drogad ut...det tar vi!

Nu ska Jonas, Mille och jag ut på äventyr! ....eller rättare sagt en kvällspromenad...

Uttråkad och omotiverad

Djuren borde veta att det är bäst att springa och gömma sig när matte är uttråkad för annars börjar hon klä ut dom.
(Man blir såhär knäpp när djuren så gott som är de enda man umgås med hela dagarna.)
Idag var det Milleprins som råkade "illa ut". Har  frågat Jonas om jag får måla hans långa ögonfransar med mascara nångång, men han vägrar. Elakt tycker jag.


Min lille påskkärring... :)

Har varit i skolan en sväng idag också. Känns som att proven närmar sig med stormsteg.
Lika mycket som jag längtar tills vi kommer in i marsmånad (för att det är en vårmånad) lika mycket hoppas jag att dagarna går lååångsamt bara för proven är i början av mars.
Nu är det dags att ta sig i kragen på riktigt, MÅSTE PLUGGA! Men jag känner mig så omotiverad...suck.
Stackars mig. :)

Dagens "stora" händelse är väl att jag laddat hem musik från "Mitt3" så nu har jag en ny ringsignal, det du!



Soup och...themla.

I kväll är vi bjudna till ett par vänner som ska bjuda på soppa och semla.
Mums, mums, mums!
Båda två är duktiga kockar och dom lagar jättegod mat, så ni kan ju tänka er Jonas och mitt bordsskick
när man är där. Försöööker äta sakta och fint som man ska när man är borta, men när det är gott är det svårt. :)
Får inte glömma att lägga fram haklapparna innan vi åker...på Jonas haklapp är det ett ekollon och på min en glad ko.

Idag har jag faktiskt öppnat min naturkunskapsbok. Prov den 1 mars, så jag är på god väg nu...vem vet, i morgon kanske jag läser en hel sida också.

Skäms för att säga det jag har inte gjort mig iordning för idag ännu...sitter i sängen med linne på mig...typ.
Jonas kommer snart hem och vi ska snart iväg till kompisarna så nu måste jag göra mig iordning!


Ching chong, semlesång!

Melodifestival deltävling 2 i Sandviken

Vi hade nyss proppat i oss varsin STOR hamburgare på Texas burger och alla var proppmätta.
Men ändå när popcorn, chips och godis kom fram så fortsatte vi att frossa framför tv:n. :)

Då var det tävling nummer två.
Och ärligt så missade jag de 2 första bidragen för jag satt på toa, men tjejerna fick höja volymen på tv:n så jag hörde i alla fall de första bidragen...

Först kom Eric Saade - Menboy. Enkel melodi, påminde LITE om "Baby goodbye" med E.M.D men..tja...en låt som växer och nog kan bli bra om man bara slipper titta på smörpaketet som sjunger den.

Andra Generationen och Dogge - Hippare hoppare : Han är bättre i "cykel på köpet" reklamen...riktig riktig RIKTIG dålig låt!

Anna-Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut: Önskade att jag hade stannat på toa lite längre. Snälla kan nån ge henne medicin? Hon verkar ha ont nånstans! Aj mina öron!

Highlights & MiSt - Come and get me now: Vilka är det här? Minns dom inte ens.

Pauline - Sucker for love: Nu gick tjejgänget hemma hos mig igång. Bästa låten hittills tyckte alla.

Andreas Johnson - We can work it out:
Syrran satt med tårfyllda ögon (okej inte riktigt, men nästan) och tyckte att den var sååå fiiiin. Jag tyckte att refrängen var okej, men annars en väldig tråkig låt. Är inte så mycket för tunga ballader I guess...

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbar:
Nu gick min ena kusin igång, det här var det bästa tyckte hon vi andra vågade inte erkänna det bara, hahaha. :) Hon är rolig hon. Nästa!

Hanna Lindblad - Manipulated: En kringelikrånglåt utan någon sammanhang. Versen lät på ett sätt sen kom en refräng man inte allt väntade sig. Krånglig låt. Imponerande att hon tog sig igenom den. Tack och lov manipulerade hon inte svenska folket att rösta den vidare.

Nu är jag nyfiken på vad du tyckte? Skriv gärna i kommentarerna! :)

Tack!

Vill bara säga Tack Maria, Susanne & Carina för en underbart rolig dag igår!
Var länge sen jag hade så roligt och skrattade så mycket. Hoppas att vi snart kan göra om vår lilla tjejdag. :)



Dom kommer!

Idag kommer dom!
Och syrran kommer också för hennes dotter är frisk nu! Tjohoo!

Jag har städat som en TOKA de senaste timmarna, gick upp tidigt idag också för att göra klart det sista.
Hela hemmet såg ut som ett bombnedslag men nu är det fint i alla fall. :)

Idag blir det shopping, hem och fixa god mat, Melodifestival och mys mys mys hela dagen.
Åh, som jag har längtat! :)
Kom på att jag inte har träffat syrran och ena kusinen sen nyårsafton och den andra kusinen är ÄNNU längre sen, så det är på tiden att vi ses nu.

Hihi.

Har inte tid att skriva mer just nu, måste göra mig iordning!

Ha en underbar dag för det tänker jag ha! :)

Datten o ditten som rimmar på pitten


Det här med kamera på mobilen är ju jätteskojigt! Har inte kunnat fota med kameran på min gamla mobil för bilderna har blivit så suddiga, så det har inte gått att ens gissa sig till vad det är man har fotat.
Men nu jäklar fotas det hit o dit. Fotade t.ex köttfärsen medan jag stod och lagade till den igår.

Just nu är Jonas på väg till tågstationen och dom kommer hem med tåget kl 4 på måndagmorgon så han ska hem och lämna väskan sen jobba. Sen lär ju han vilja sova när han kommer hem efter jobbet...så tisdag kväll ses vi nog igen. Jahopp. Vad ska man hitta på då då? Katten ligger här på skrivbordet och glor på mig... jag vägrar börja prata med honom än för då har jag nog hunnit bli scitzofren innan tisdagen.

Håller på och bearbetar Jonas att gå med på en flytt närmare min kära hemstad och mina vänner. Han är VÄLDIGT svårövertalad och skyller på en det ena eller andra. Funderar på att ge upp studerandet och leta jobb i stället så jag kommer härifrån nångång så kan han åtminstonde inte skylla på DET något mer.
Ge mig ett jobb, någon!

Får se om syrran kan komma på lördag för hennes yngsta dotter har blivit sjuk. :( :(
Hoppas, hoppas att lillgumman blir friskare och att syrran kan komma hit!
Så typiskt att hennes barn skulle bli sjuka NU.

J och jag funderar lite på vad vi ska hitta på när vi firar 7 år, om vi ska åka iväg någonstans eller så.
En sak är säker i alla fall, jag kommer nog aldrig vilja åka till stället där den här finns och ställa mig i strålen där....uuuh. :)


Do you swallow...?

Slöseri med dina minuter...klicka inteeee!

Vi var ju på Roast på Berns igår och det var Henrik Dorsin som skulle "roastas".
Med var även Erik Haag (han är programledaren),Michael Segerström, Petra Mede, Måns Möller, Robin Paulsson, David Batra och André Wikström. Och ja...det var bra. Mycket könsord hit o dit, men det är väl något som (tydligen) hör till när komiker ska skoja till det. "Du är en fi**a!" hela publiken skrattar högt och det följs av applåder...typ så.

Och idag hade jag religion och vi skulle få våra prov tillbaka. Jag skrev som en toka på varje fråga, lååååånga svar. Hade hoppats på ett MVG, men fick VG. Men med tanke på hur mina gymnasiebetyg ser ut så borde jag jubla av glädje, för dom innehåller nog mest IG och G. Så jag har blivit lite smartare med åren, det var ju skoj...

Tja...vad har mer hänt då?
Jag trimmade Milton i går....gjorde det enkelt för mig. Fram med trimmern och nöööö nönönön....vips så såg hunden ut som en hund igen. Vet att J inte vill att vi tar med trimmern på ryggen på Mille för då blir pälsen tjockare när det växer ut igen(sägs det). Så jag drog en vit lögn och sa att det tog en såååån tid (2 minuter) att trimma, och dra och greja bort vinterpälsen så pust o stånk så jobbigt det var (inte).
För några dagar tidigare trimmade jag bara huvudet för att hans egna "pälsmössa" han haft under den kalla vintern gjorde så man började kunna göra hästsvans på honom.
Men eftersom inte kroppen var trimmad då så såg han helt opropotionerlig ut, jättelitet huvud och stor kropp. Och vi singlade nästan slant om vem som skulle gå ut med honom för han såg så konstig ut, så det var ett måste.

Och i morgon drar min käre sambo till Åre och ska vara borta till söndagkväll...då ska syrran och mina kusiner komma hit. En EFTERLÄNGTAD helg! Äntligen här, tjoho!

Nä, kanske skulle ta och plugga i stället? Hahaha, nu var jag rolig.












Om ditten o datten

Jahopp, då sitter man på toan och klämmer då. Tur att det finns bärbara datorer. :)
Spelar musik också så jag har en riktig mysstund faktiskt, blir nog sittande här en stund.

I dag har vi börjat smälla upp mer tapet i hallen, men tapetklistret räckte inte till så vi har en del kvar att göra.
Vi har halvfärdiga projekt i hela lägenheten, jättesnyggt...
Några väggar i vardagsrummet är fortfarande gröna de ska målas vita....en vacker dag.
Köksgolvet har fortfarande inte fått några lister...ska också göras en vacker dag.
Den vackra dagen kommer många sensationer att hända...en annan ovanlig sak är att J faktiskt tränar idag.

Han tror inte på det som brukar heta "sambofällan" att man går upp i vikt när man flyttar ihop.
Jag har gått upp säkert 15 pannor medan han säger att han inte gått upp något. Så jag tog fram vågen åt honom en dag och jodå han hade gått upp 13 kilo. Även fast han tjatade hur länge sen helst att han vägde 90 när vi träffades (han är 1.90 lång) så vägde han nu helt plötsligt 95 när vi träffades, så 8 kilo säger han att han gått upp i såfall.
Fast det ÄR 13 egentligen...
Så nu tränar han som en tok. Kan han ha. Soffpotatisen. Hans fel alltihop.

I morgon ska vi till Berns igen (vi börjar bli stamgäster där tror jag) och kolla när dom spelar in "Roast på Berns". Tror att det är Henrik Dorsin dom skulle roasta då. Skoj skoj.
Så i morgon blir det (nog) inget inlägg.

Men tack för att du läste.

Deltävling 1 - Örnsköldsvik

Så var det premiär på Melodifestivalen i går då...

1.Först ut var Ola bandola med en låt som heter "Unstoppable" som man har hört tuuuusen gånger förut, inte en av mina favoriter...Killen har ju likadan röst som Bengt Johansson som var förbundskapten för handbollslaget för några år sen. "Guuurkbuuurk".

2.
Sen kom Jenny Silver ut med "A place to stay", skäms nästan för att säga det nu när jag förstått att jag verkar vara ensam i hela vårt avlånga land om att tycka så, men jag gillade den faktiskt. Synd att den inte kom vidare.
Den var INTE värd en sista plats! Smaken är som baken, delad och hårig.

3. Linda Pritchard med Hot-hot-hot.
Not-not-not en av de bästa låtarna (tycker jag). Kändes som låtskrivarna hade kämpat med allt i sin makt att låten skulle vara så lik Ruslana, Elena Paparitzou och Turkiets förra årets bidrag så det blev nästan lite pinsamt. Hade varit ännu mer pinsamt att skicka den...

4. Pain of Salvation med Road salt
. Satt hela tiden och väntade på att resten av bandet som stod i bakgrunden med elgitarrerna i högsta hugg skulle börja spela. Men nä...dom verkade mest sitta på huk och sova sig genom hela sången. Fin låt, men lite elgitarr hade varit pricken över i:et.

5. Anders Ekborg med The saviour......nästa!

6. Jessica Andersson med I did it for love, hon verkade bli mest rörd än alla av sin egen sång. Jag var mest gråtfärdig för att hon slösade så med mitt liv och mina dyrbara minuter. Trååååkig.

7. Frispråkarn - Singel
. Först såg jag fel, tyckte att låten hette Snigel. Och det hade varit ett mer passande namn med tanke på hur låååång låten kändes. Tar aldrig eländet slut?
Himmel o pannkaka. Han om nån förtjänade den där sista placeringen...

8. Salem al Fakir med Keep on walking.
Kul att han gick vidare, av låtarna som var i kväll så var det nog rätt att han var en av dom som gick vidare även om låten i sig var väldans tjatig och inte direkt min smak. I själva finalen hoppas jag verkligen inte att han vinner...keep on walking Salem.

Vad tyckte ni? Skriv gärna i kommentarer och berätta. :)

Av nån anledning har vi Danmarks kanal 1, så jag såg lite av deras Melodifestival också. Vi tyckte att låten som vann lät väldigt svensk...och det fick vi ju vår förklaring sen när vi såg Thomas G:son visa sitt fula tryne i rutan. Han hade skrivit låten...
Det var en tjej och kille som sjöng låten, det var lite roligt att killen påminde om Sting utseendemässigt eftersom låten i början låter VÄLDIGT lik "Every breath you take" med just Sting.
Blir spännande att se om låten går hem...

Melodifestival

Det blev den vita mobilen och den kommer nångång under de första dagarna nästa vecka, wiieho!

Så var det dags för Melodifestivalen igen. Vi har laddat upp med det ena onyttigare än det andra, och den här kvällen verkar det som att TILL OCH MED J kommer att sitta och titta. Han brukar inte gilla "underhållningsprogram" annars vet inte vad som har hänt... har han blivit gubbe måtro? :)

Har ingen aning om vilka som är med och tävlar i kväll, men förmodligen kommer "kändisarna" att vinna som de alltid gör. Lite orättvist och väldigt uppgjort men ändå kan man inte slita sig, skumt.

Nu har vi gjort iordning lite kladdkaka och grädde och ska sitta o frossa framför tv:n.

Kram på er.


Beslutsångest

Min mobiltelefon har krånglat hur länge som helst, den stänger av sig och startar om sig flera gånger på raken innan den funkar igen. Ibland låser den sig så det enda som hjälper är att ta ur batteriet och börja om, den låser sig när man skriver sms, kameran har så gott som slutat funka o.s.v skittelefon helt enkelt.
Har testat att uppgradera den men det hjälper ju inte. Och när den även igår stängde av sig utan anledning så blev jag riktigt trött på den! Så nu har jag bestämt att det är dags för en ny mobiltelefon! Den andra har jag bara haft i ca 1,5 år men jag riskerar att kasta ut den genom fönstret snart. Saknade den BARA när den var stulen i några dagar, men nu har jag hunnit tröttna på den igen. :)

Är jue kund hos 3, så jag har deras telefoner å välja bland. Och då stenbock som man är och har svårt för att bestämma sig, så har jag jättesvårt för att välja den svarta eller vita. Men det lutar mer åt att det blir den vita, eller vad tycker du? Skriv gärna i kommentarer. :)




Insomnia

Sitter fortfarande i sängen och degar. Är ledig nu fram till på måndag då vi ska ha en filmdag i naturkunskapen.
Egentligen borde man vara duktig och börja plugga inför nästa prov för jag kommer att ha ett den 1 mars och ett annat den 3 mars....men pluggar en annan gång i stället.

Man ska väl inte lämna ut personer såhär men i förrgår natt så snarkade J som....ja jag vet inte vad jag ska jämföra med, men jag fick ingen sömn det var helt omöjligt att somna. Knuffade och bökade så han skulle vakna, men sekunden senare var det igång igen.
Så i går efter skolan gick jag till Apoteket och för att se om det fanns något "snarkplåster" eller något man kunde köpa, för jag höll på att slockna på naturkunskapen i går. Fick verkligen KÄMPA för att hålla mig vaken...hade ju varit pinsamt om man somnat där.
Hittade inga plåster men dom hade en spray som man skulle spruta i gomen och den skulle göra så att han inte snarkade lika mycket. J blev helhispig när han såg burken och låg läääääänge och läste innehållsförteckningen och vilka symtom man kunde få. Till slut tog han det där och han snarkade i natt också fast inte på vägar lika högt som natten innan. Hurra för snarkburkar!
Han sätter sig alltid upp i sömnen också och sitter och tittar ut i rummet och mumlar något innan han lägger sig igen. En annan gång hade jag haft svårt för att somna, låg länge och kämpade...sen när jag äntligen höll på att somna in då ruskar J på mig och säger "Vakna Nina, du har försovit dig!"
-Vaa?! svarar jag sömnigt.
Då lägger han sig ner och sover vidare. Och jag ligger där klarvaken igen.
Undrar om dom kommit på något medel mot sånt också.

Kanske är tur att han aldrig läser min blogg. ;)

Här en reklam som jag tyckte var lite kul:


Ser att ni är ett litet gäng som läser min blogg men det är aldrig nån som skriver några kommentarer.
Lämna gärna en liten kommentar, jag tycker också att det är roligt att läsa. :)


Hjärtkrossaren Milton

I början var Jonas lite emot att jag skulle göra laserbehandling på plupparna först han tyckte att dom "var jag" som han sa. Men jag vill vara mer än bara en vårta. Men nu när behandlingen är gjord låter det
-Du glömde att ta den där pricken....och så pekar han på en på min näsa.
Jaha...tack. Vad hände med att jag skulle vara mig själv?

Idag var det provdags igen, den här gången i religion. TROR att det gick bra, känns då bra i alla fall. Hade bara provet i tankarna i morse så jag höll helt på att glömma att jag skulle ha naturkunskap också. Hade inte läraren nämnt det så hade jag nog gått hem...
När jag skulle hämta Milton på dagis sa hans "fröken" att det börjat en ny labradortjej på dagis och att Mille var KÄR i henne. Så gulligt...innebär att pudeln Hjördis är dumpad nu då? En hjärtkrossare man har uppfostrat tydligen. Milton är då alltså en hund för er som inte känner oss.

Fast hjärtkrossaren var dum häromdagen. (Ni som inte gillar djur kan sluta läsa nu.)
Mille blev sur på vår katt Simba som han av nån oklar anledning blir ibland....och då morrar han till och går mot katten som i sin tur springer iväg. Jag tar tag i Milton och skickar in honom på toa (kom inte på något annat just då) och visar honom att sådär gör han INTE, och så tänkte jag att han fick sitta där inne i 10 minuter och "skämmas". Då sätter sig katten utanför toadörren och väntar och t.o.m skrapar lite på dörren ända till jag släpper ut Mille igen. Då gosar dom... jag förstår mig inte på djur men det kanske inte är meningen heller...
Jag skulle inte gå fram till någon som nyss försökt äta upp mig.

Varje dag får man ett berg med reklam så vi har pratat länge om att sätta upp en lapp att vi inte vill ha nån.
Kanske skulle skriva något i stil med den här som jag hittade:




:)

Hur det ÄR att åka med Cinderella

Okej...jag tar tillbaka allt jag sa i förra inlägget, eller ja nästan allt i alla fall.
Det stämde att vi gick till våra klastrofobiska hytter direkt efter att vi gått på båten. När vi satt där och väntade på att klockan skulle bli 18.30 så då buffén skulle vara klar, så hör vi att det låter som att våra hyttgrannar "inviger" hytten sin...Karro var tvungen att tjuvlyssna lite med hjälp av en plastmugg.


Vad göör dom?!


Svårt att hålla sig för skratt...

Fan så orättvist, dom måste ha fått en mycket mer exotisk hytt än vad vi fick.

Ännu lite senare ropar de ut i högtalarna att taxfree öppnar 18.30 och i kväll är det förbjudet att köpa alkohol där, man fick köpa sin alkohol på hemresan i stället.Ville man ha nån alkohol på kvällen  fick man köpa sig en drink eller något i baren för ca 60 spänn styck. Varken Carro eller jag har särskilt mycket pengar, vi hade tänkt köpa några såna där pytteflaskor som brukar finnas i kassan på Taxfree och kanske nån öl och cider. Men det blev vi och många fler blåsta på nu...
Vi satt i hytten och beklagade oss över det här ett tag, sen var det dags att gå och käka buffé.

Vi fick dela bord med en som var högröd i plytet och såg ut att ha dubbelt så högt blocktryck än han borde ha och den andre som om han måste varit klasskompis med Jonas på KTH. Lite Stig Helmer-stuket.
Dessa puddingar fick vi alltså dela bord med och dom försökte få igång en krystad konversation med oss. När samtalsämena var slut så höjde den högröde puddingen sitt glas och uppbrast "JAMEN SKÅL O VÄLKOMNA DÅ!"
-Tack och skål, pep vi tillbaka.
Själva buffén var inte riktigt som den brukar vara heller...eller så missade vi en massa mat. Det brukar vara allt man kan tänka sig, men nu var min tallrik full av några köttbullar, lite Jansson, en bit kyckling och lite potatisgratäng. Sen var det lamm, och alla möjliga läskiga sorters fiskar som jag inte äter som var resten av buffén. Vad hände med korven, äggen, revbensspjällen, laxen o.s.v?

Efter buffén så gick vi tillbaka till hytten och satt där och pratade och lyssnade på musik i nån timme.
Sen var det dags att piffa upp sig lite inför kvällen.


Spegel, spegel på väggen där...


Jag försöker få in en pose med alla min fina sårskorpor i fejjan...

När vi piffat och puffat upp oss lite så tappade vi helt sugen på att gå ut igen...så vi satt och pratade och lyssnade på musik igen och segade ner oss ordentligt...


Zzzzz...

Men så kom vi ut i alla fall till slut. Vi hittade ett ställe där dom BRUKAR köra Karaoke och lite schlager och pop. Men den här kvällen var det ett liveband som BARA kunde dansbandslåtar. Alla 50 plusare snurrade runt på golvet och visade sina bugg-kunskaper...gäääsp.

Vi gick till Club7even där BRUKAR de i alla fall vara LITE disko....men dansbandsmusik där också!
Gaaah!
I en annan restaurang satt en och klinkade på sitt piano och en massa människor satt vid bord runtom honom och sörplade rödvin.
GAAAH!
Så vi gick tillbaka till hytten och smällde dörren efter oss och undrade lite skräckslaget var vi har hamnat egentligen???

Vi bestämde att vi skulle gå till Taxfree sålänge och kika runt lite. Det låg nät över alla alkoholdrycker, så vi köpte vatten, Fanta och en liten påse chips. Sen gick vi till hytten igen.
Vi tänkte att klockan kanske inte var tillräckligt mycket utan att det skulle komma igång lite senare. Klockan 22 går vi ut igen och kikar runt. Vi spelar bort lite pengar på en-armade banditer... när vi sen fortsätter märker vi rätt snart att det fortfarande spelas dansbandsmusik ÖVERALLT. Vi har hamnat i helvetet.
När vi druckit upp våra drinkar och ser att en slempropp med 5 liter gele i håret står och flinar upp sig och störtglor på mig har vi fått nog. Vi skyndar oss ner till hytten igen. Väl där och lite trötta och besvikna så får vi båda skrattanfall och kan bara skratta åt alltsammans. 700 spänn för det här?
Näe...inte direkt värt det. Men samtidigt pratade vi om att nästa gång ska vi försöka få ihop ett helt gäng att åka med. Så det här var nog inte sista gången man åkte Cinderella trots allt...




RSS 2.0