:)

Gott nytt år gott folk!! :)

....!

Höll bokstavligen på att göra i byxan nyss.
Tack för att du läste.
 
Skoja.
Det står som sagt ett berg med grejor på bordet, och en hög påse (med julklapparna i) speglar mot fönstret som vetter ut mot balkongen. Hänger ni med?
Så det såg ut som att nån stod ute på vår balkong...tack vare påsen.
Och det var där den lilla "olyckan" höll på att hända. 
Kände bara att jag var tvungen att dela med mig av min lilla erfarenhet med er.
 
Tack och hej.
 

Jodå så att...

5 hg kvar till 10 kg. Faen så segt det går nu.
Skulle kännas som ett misslyckande att inte hinna ner 10 kg till julafton, det som varit mitt mål hela tiden.
Men samtidigt är ju inte 9,5 kilo ett misslyckande det heller...egentligen.
Men samtidigt, så surt det vore.
 
Vi (läs jag) håller på och plockar fram kläder, julklappar och grejer som vi behöver ha med oss under julhelgen på landet. Allt ligger nu som ett stort berg på bordet i vardagsrummet bara så vi inte glömmer något, som vi alltid brukar.
Det klassiska att vi kommer på det mitt på motorvägen mellan Stockholm och Södertälje "tog vi med den där grejen?" båda fryser till...."Näääää...." tystnad...."Nähä....men då får vi göra såhär..." och så kommer vi på något annat.
Men så länge lillrumpa sitter fastspänd i barnstolen och djuren är i sina burar längst bak så känns det som att ingen större skada är skedd.
Fast lite jobbigt var det den gången vi glömde att ta med oss nycklarna till lilla lägenheten, där vi skulle sova...
 
Jonas och Wilmer springer runt på stan just nu och köper julklappar. 
Jag fick inte följa med för dom skulle köpa födelsedagspresent också...
Födelsedag ja...nu är inte roligt att fylla år längre. På riktigt alltså. Inte kul. 
30 var panik...31 var okej, 32 likaså...men 33...
 
Mamma var 33 år när hon fick mig och jag som alltid skämdes och tyckte att jag hade en asgammal mamma jämfört med mina kompisar och alla i min klass.
Får vi förhoppningvis ett barn till en vacker dag, så kommer ju jag vara lika gammal eller äldre när den ungen tittar ut.
Kommer han/hon att skämmas för mig då? :)
Fast då är det ju tur för mig att Jonas är ännu äldre. så barnet får skämmas för honom i stället för mig som ju är så ung. ;)
 
Nu har vi fått en lista på kompisarna ska börja i Wilmers förskolegrupp och ska inskolas samtidigt.
Så kul att läsa listan, verkligen bevis på att namntrender går runt, runt...
Det var namn som Allan, Wilhelm, Nils, Edith, Martha m.fl typiska namn som våra pensionärer har i dag.
Gulligt. =)
 
Nu ska jag fortsätta plocka och greja här hemma.
Tack för att du läste!
 
 
 
 
 

Vad är det för nummer till 112?

I torsdags åkte jag till landet och lämnade hunden till Jonas mamma för vi skulle med tåget till Göteborg på fredag morgonen.
Bilresan gick bra och som vanligt var det svårt att hitta parkeringsplats när man väl kommit hem igen, och skulle försöka ställa bilen nånstans. Så jag cirkulerar fram och tillbaka på gatorna i närheten av vårt hem, och så kommer jag till en återvändsgränd. Det var mörkt ute så först ser jag inget, men så lyser billyktorna upp en person som ligger helt stilla på marken på sin cykel. Jag stannar bilen, öppnar dörren och springer fram till mannen. Försöker få kontakt med honom men han är medvetslös. Det ser ut som att han tappat balansen på cykeln och slagit huvudet mot trottoarkanten. Jag letar fram min mobil och under tiden kommer en till person fram till oss och frågar vad som hänt. Skönt att vara flera på plats! Han försöker också få kontakt med mannen som nu vaknat och mumlar något under tiden jag pratar med larmcentralen. Dom frågar vad som har hänt och vill att jag frågar mannen om han minns att han ramlat, men han mumlar bara. Sen blir han plötsligt arg och ska absolut ställa sig upp. Vi försöker så gott vi kan få honom kvar liggande ifall han skadat sig. Efter 2-3 minuter kommer ambulansen och då har mannen redan hunnit ställa sig upp och vill absolut inte åka med i ambulansen, han sluddrar och mumlar fortfarande och vi vet inte om han antingen är stupfull eller har slagit i huvudet. Men jag ställer undan hans cykel och till slut följer han med i ambulansen. 
När jag återvänder till bilen märker jag att billysen och radio är på och bildörren är öppen. "Välkommen att stjäla min bil, jag lämnar radion på åt dig under tiden". 
Hade nog lite tur där.

Vi hade i alla fall en mysig helg i Göteborg. Julmarknad på Liseberg, shopping, träffa Stina, god mat och väldigt trevligt sällskap. Inte mycket mer msn kan begära. :)

På måndagen var det dags för vägning igen. Var säker på att jag gått upp i vikt efter alla tusen restaurang och fikbesök i Göteborg, men icke. Jag hade lyckats gå ner 0,5 kilo minsann. 
Nu har jag 8 hg kvar till 10 kilos strecket. :)

RSS 2.0