Hit o dit

Godmorgon!
Mille och jag är själva hemma hos syrran för alla är på jobb/skola.
Det är jättefint väder ute idag så jag tror att vi ska ta en långpromenad om en stund.
Har egentligen inget speciellt att skriva.

Kommer att sova hemma hos mamma i natt för hon blev sur igår när jag sa att jag skulle sova hos syrran. Som alltid när man är här så får man dela upp dagarna och nätterna så man får sova vissa nätter hemma hos mamma, och vissa hemma hos syrran för att göra både mamma och syskonbarn nöjda. Mamma (och nästan alla andra släktingar) tar för givet att jag ska hjälpa henne med allt när jag är här, det är rätt tröttsamt. I bland önskar man lite omoget att man kunde dela på sig! Att man var en "slav-Nina" som är hos mamma non-stop och gjorde allt, och så den riktiga jag som fick göra vad jag ville och träffa vem jag ville, utan att känna att man gjorde någon besviken hela tiden. Det är inte lika roligt att komma "hem" längre....

Men den här förmiddagen är bara min och Miltons, och nu ska vi ta en promenad i solen...



Det blir aldrig som man tänkt...

Det blir inte alltid som man har tänkt sig...det blev ingen fest hos Stina för min del igår, för min kära lilla farmor dog igår morse.
Vi visste att hon var sjuk, men hon har kämpat ett bra tag så hennes bortgång kom ändå som en chock.
Hon har alltid känts så stark. På något konstigt sätt har man ändå räknat med att hon alltid ska finnas.
Visste direkt vad det var när mamma ringde och sa att hon hade något tråkigt att säga.
Min syster och hennes barn är här, så vi var hemma och hade en lugn kväll hemma i stället.

Idag är det söndag och vi har precis varit ute på en liten promenad i parken här i närheten. Vi håller på och gör oss iordning för att åka till Sparreholm där syrrans kille ska möta upp oss (syrran, barnen, mig och Mille) med bil och köra hela vägen till K-holm.
Jonas ska åka hem till sin mamma efter det...

Kommer nog att skriva lite här med syrrans dator under veckan.

Kram!







Fejk?

Det här är säkert fejk men jag tycker att den är rolig ändå särskilt signaturen, men så har ju jag lite sjuk humor också...men samtidigt är det ju väldigt synd om den stackars katten. :/


Flipp flopp

I kväll dyker då syrran och mina två favvotjejer upp. Mitt yngsta syskonbarn fyller år i början på juni så hon har sagt att hon kommer att ha med sig en lång önskelista till mig. :)
Men jag har redan köpt en present till henne, hon ska få Timoteij-skivan. Hon och hennes syster ÄLSKAR låten "Kom" som dom sjöng i Melodifestivalen så jag hoppas att hon blir glad när hon får hela skivan.
Nu är det slut på leksakspresenter, även lilltjejen börjar bli en stortjej. Hon har t.ex önskat sig en bärbar dator och mp3-spelare......hon kan få en skiva för det är nog vad moster har råd med just nu...

Såg ni Semifinalen i går till Eurovision?
Sverige gick inte vidare. :(
Tycker att Anna Bergendahl var så duktig och hon gjorde det så bra så det är inte hennes fel att det gick som det gick. Otur att vi skickade en ballad samma år som nästan alla andra länder gjorde samma sak, vi har ju faktiskt inte skickat en ballad till Eurovision sen 1998 med Jill Johnson - Kärleken är. (Info från svt.se)
Men så kan det gå...
Bättre lycka nästa år.

Nu längtar jag bara tills det ska bli kväll och att mina tre älsklingar ska komma!


Fått betyg

Nu har jag varit i skolan.
Gick hemifrån tidigt för jag klarade inte av att vänta hemma för det var så pirrigt.
När jag kom fram ca en halvtimme före utsatt tid, så satt en annan tjej från klassen också där och hade svårt att sitta still för nervositeten.
Hon trodde inte att hon skulle klara av provet och jag började också tro mer o mer att det nog inte gått vägen.
Till slut ville jag nästan inte att läraren skulle komma ut ur lärarrummet, för jag ville hellre ha kvar ovissheten än känna besvikelsen om jag inte klarat mig. Men läraren kom ju ut till slut...
Vi fick sätta oss vid ett bord och han skulle sitta några bord längre ner i korridoren och prata med oss en och en. Innan han gick bort till sin plats delade han ut proven...
Alla fick sina prov och så var det bara mitt prov kvar, jag fick givetvis sist bara för att jag höll på att svimma...
Blundade först men sen tittade jag snabbt på provet.
Jag klarade mig! 50 kilo sten lättade från mitt hjärta, och alla började fråga varandra hur det hade gått. Det verkade över lag ha gått bra för de flesta för nästan alla satt med ett lättat leende på läpparna när de tittade igenom sina prov. Även tjejen som först inte trodde att hon skulle klara sig.

Ska erkänna att på vägen till skolan när jag skulle göra provet när jag nästan spydde av nervositet, så gick jag och "pratade" genom tanken med min vän som nyligen gick bort. Jag tänkte: "Maria, jag vet inte om du är ett matteproffs, men snälla hjälp mig nu...då är vi två som hjälps åt med provet och då kanske det går vägen."
Tack vännen för hjälpen...

Nu är det två veckor sommarlov som väntar innan jobbet börjar.
Och i morgon kommer syrran och hennes kottar hit och på lördag bär det iväg hem till Stina på lite partaj. :)


Alla känner apan, apan känner ingen...

Jonas skulle på ett viktigt möte idag på morgonen via jobbet så då fick jag lämna Mille på dagis. Det brukar för det mesta vara Jonas som lämnar på morgonen annars samtidigt som han är på väg till sitt jobb. Och det verkar som att han får kontakt med alla möjliga hundägare under vägen för väldigt ofta dom få mornar jag lämnar så kommer personer osäkert fram med sina hundar och frågar antingen om det är Milton eller om det vanligvis brukar vara en kille eller man eller som nu i morse en herre (hahaha!) som brukar gå med Mille. Joo, svarar jag och så får hundarna leka en stund. Fattar inte hur Jonas kan få så mycket kontakt med folk, när jag hämtar från dagis varje eftermiddag så går vi ibland värsta omvägen hem men inte kommer folk fram med sina hundar för det. Hum. :)

Idag får jag veta hur det gått på provet. Mellan 15.30-16.30 får vi veta....
Om det råder total tystnad här på bloggen så har det antagligen gått åt skogen, om det gått bra så lär hela världen få veta det när de hör mitt glädjetjut.....

To be continued....


Hakuna matata

Vi bara latar oss Simba och jag. Sitter framför datorn och han ligger i mina armar framför mig på skrivbordet, så som han alltid gör när Jonas eller jag sitter här.
Ska snart göra mig iordning och gå ut och ta en fika med Cecilia.
Ah, det här är livet just nu... :) :)


Lyx

Vilken LYX det är med fria kvällar, att få göra vad man vill utan en massa måsten. :)
Förut idag när jag satt framför tv och glodde så kändes det som att jag inte borde sitta där utan plugga i stället.
Men så kom jag på...att jag inte behöver plugga mer på heeeela sommaren. :)
Härlig känsla.

Sann visa

(Melodi, "Den blomstertid nu kommer".)

♪ Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor. ♫ Då valkar bara sväller och celluliter gror. ♪ Generande behåring, lyfts fram i solens ljus. ♫ Nej stranden verkar boring,
vi stannar inomhus.

♪De krav som sommar´n ställer, förstör vår ledighet.
♫Vi sitter där å gnäller, fy fan vad jag e fet. ♫Fast vem vill motionera, när man kan sitta still. ♪ Nej låt oss revoltera, vi tar en kaka till....



This is it...

Nu kan jag inte göra mer för att påverka betyget i matte B.
Provet är över och det känns bara så skööönt!
Tror att jag lättade 14,5 kilo på en gång bara genom att bli av med provet. (eller så är det pga nervositetbomben jag la i toan i morse) :)

Mådde jätteilla i morse av nervositeten...jag brukar inte vara nervös för saker o ting men det här var jobbigt tills provet väl började, då började det kännas lite bättre.
Konstigt att magen reagerar när man är nervös eller orolig, hur hänger det ihop egentligen?
Men jag är i allafall stolt över att jag gjorde mitt bästa.
Har kämpat som ett svin de senaste veckorna och BARA läst och pluggat HELA TIDEN.
Pust! Nu är det över...

I morgon ska jag träffa Cecilia och ta en fika och på kvällen ska jag åka till Danderyd och träffa Stina och Victoria för vi ska ha lite picknick hemma hos Stina.
Nu börjar det roliga! :) :)
Tjohooo!

Paket? Till moi? Wiiie!

Idag plingade det till i mobilen igen och nästa paket var på väg. Jag skickade efter detta i mars-april nångång och har redan betalat för det för länge sen, så nej jag bränner inte en massa pengar som jag inte har medan stackars Jonas jobbar o jobbar. Så är det inte. Men hur som helst...det plingade och jag fick (äntligen) hämta mitt paket från H&M. Min kjol, tubtopp o klänning allt i svart, ska vara väldans färgglad i sommar som ni märker. Och dom här kläderna satt faktiskt riktigt bra, blev så kär i kjolen och tubtoppen (och klänningen också iofs) så jag har dom kvar på mig nu. Tihi... Så nu har jag fått en annan bild av postorder som kanske inte är så dumt ändå, kanske bara är Haléns som är ovanliga dumma? Så H&M tänker jag nog skicka ifrån fler gånger.

Nu har jag hämtat hem min lilla vovve-prins från hunddagis och lämnat en lapp att han ska vara ledig i två veckor från o med nästa vecka, eftersom Mille och jag ska vara i hemstaden då.
Fyllde i med hans namn och datum han skulle vara borta och skrev under med "vänliga hälsningar matte Nina". Är inte det här en övning innan man skaffar barn o sätter dom i förskolan, så vet inte jag...

Nu är det dags för plugg igen.
I morgon klockan 9 smäller det!
Är nervös inför provet, men är ännu värre nu när alla ni vet om precis när jag ska göra provet också.
Jag kan aldrig hålla tyst...

Snart prov........

Åh hjälp!
Satt och kollade på foton som jag nyss tagit och fick till min fasa se att den där jäkla (eller nä..det här är ju min blogg...så då säger jag JÄVLA!) pigmentfläcken ovanför överläppen alldeles vid snorrännan har kommit tillbaka, precis som den gör varje sommar. Gaaaah! Ser ut som jag har mustasch!
Hur får man bort såna?!
Det syns särskilt när jag viker upp läppen eller plutar som jag gör på bilden...varför ska man få så mycket dumt för? Pigmentfläckar, vad dom är dom bra för? Ingenting.



Jag retade ju syrran och satte dit en mindre smickrande bild på henne igår, så då kan jag ju bjuda på en oseriös bild på mig själv idag då då. :)

Jag skrev ut två gamla nationella prov och gjorde den ena på en timma igår kväll för att se hur jag låg till. Och som vanligt så blev jag helt tom i huvudet när jag såg provet framför mig och gjorde en massa slarvfel. Och det slutade med att jag fick 9,5 poäng och 14 var godkänt och att Jonas var den elakaste läraren jag någonsin haft och jag den värsta eleven, så vi sa knappt godnatt till varandra, haha.... I morgon är det riktiga provet, så jag pluggar som en toka idag också (förutom just precis nu då) så då vet ni vad jag sysslar med i dag. I natt kommer jag inte att kunna sova och i morgon kommer jag vara skitnervös.
Vill klara provet! Buhuhu....måste klara det!

23 maj

Idag fyller min älskade syster år!!!


GRATTIS Gumman!!!

Men jag är inte i K-holm och firar henne utan hemma och pluggar.
Nu kan det ju tyckas grymt att inte fira sin syster på hennes födelsedag, men hon och hennes döttrar kommer hit till Stockholm på fredag och DÅ ska jag fira henne. :)
Det här provet är så viktigt att jag klarar så jag har faktiskt inte gjort annat än pluggat, pluggat, pluggat den här helgen. Försöker att tänka att snart är allt det här över, och jag behöver ALDRIG mer räkna matte. I allafall inte på väldigt länge...
Efter provet har jag äntligen sommarlov från skolan, hinner vara ledig i 2 veckor innan jag ska börja sommarjobba.
Dom två veckorna tänkte jag vara i hemstaden för det är en massa födelsedagar och skolavslutningar så det är lika bra att hålla sig där då istället för att åka fram o tillbaka.

Nej, nu har jag haft min lilla paus, det är bara att ta tag i matten igen....snart sommarlov...snart sommarlov...



Mums!

Marmorerade brownies med hallon


Chokladsmet:

300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

 

Cream cheese-smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon


Gör så här…

1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm.

2. Smält choklad + smör i vattenbad.

3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.

4. Vispa ihop cream cheese krämen. Häll först chokladsmeten i formen, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.

5. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.

Förvara dom i kylen en stund annars är de för kladdiga att servera. :)

 

Hittade det här receptet på nätet och ville spara det men jag är för lat för att hämta papper o penna, så därför förde jag det över hit så har jag ju det kvar ändå och dessutom får flera receptet, så jäkla bra eller hur?. :)


Lita inte på postorder!

Har inte skickat efter på postorder på lääääängeee, men nu var jag ute efter en fin klänning som jag tänkte ha i sommar. Och jag har kollat runt lite överallt och så gick jag in på Haléns och hittade den här:


Den till vänster tyckte jag var enkel och fin och så gillar jag rosa. :)

Idag plingade det till i mobilen och det stod att mitt paket hade kommit, så det var bara att ta på sig skorna och promenixa ner till affären och hämta ut det. Nyfiken så sliter jag upp paketet och får upp klänningen....jaha...färgen var lite mörkare i verkligheten men det gör inget.
Och så ska jag prova den och den är rätt fin, men .....är den inte lite för stor i storleken? Haléns storleksrekommendation tyckte att jag skulle ta storleken större efter att ha mätt mig, men jag tog risken och tog min vanliga storlek ändå och tur var väl det för annars hade jag kunnat haft en liten koja inne i klänningen. Och jag min dumbom trodde att tyget var i tunt bomullstyg, men tyget är rätt tjockt och tungt och så är det ränder i tyget uppe vid brösten...:/
Och ju mer jag tittar på klänningen ju fulare blir den. :( Och jag som hade tänkt ha den på mina syskonbarns skolavslutning men nu vet jag inte...där rök min sista 500:ing, har 18 kronor kvar på kontot nu...tjoho.
Det är väl det här som är risken med att beställa på postorder antar jag....
Det kommer nog att dröja några år igen innan jag glömt det här och beställer igen...


Fattig

Idag vaknade vi innan tuppen för Jonas mamma sov över hos oss för hon skulle flyga till Rom idag och ville ha nära till flygplatsen. Och Jonas hade erbjudit sig att skjutsa henne och hon skulle vara på Arlanda kl 5 så dom fick kliva upp 3,45 i morse. Och dom var inte speciellt låga på rösterna när dom pratade så jag vaknade också, men låg kvar i koma i nån halvtimme men lyckades inte somna om. Så vår fredagkväll kommer väl att sluta med att vi hänger på varandra huvud mot huvud i djupsömn, med långa dräggeltrådar hängandes ur våra munnar kl 20 i kväll.

Vårt Internet har krånglat, Com.hem (akta er för com hem) håller på och grejar något med nätet så det "ska gå smidigare" men i stället har det inte gått att få igång det alls. Men idag verkar det funka, för stunden i alla fall. Så jag gick in på min internetbank och det var ingen rolig syn. Jag fick ju ca 700 kronor från CSN senast och dom pengarna försvann ju ganska snabbt, och då inte på nöjen utan räkningar. Alltid dessa jäkla räkningar.
Så nu längtar jag efter mina 700 från CSN och hoppas på nån liten peng från jobbet så jag kan betala mina 3 räkningar jag har kvar. Fast jag får nog inga pengar från jobbet för chefen som aldrig är på plats hade ingen T2:a som jag kunde fylla i, så det jag jobbade i april har inte skickats in än.
Sen så måste vi göra stora servicen på bilen som nu har kört 12000 mil annars blir det snart körförbud på den, och det lär gå på en hel del pengar. Och sen fyller syrran och min yngsta systerdotter, och Jonas bror fyller 30 och alla dom måste ju få varsin present. Så pengarna rullar verkligen nu, inga som helst problem att göra av med dom.
Vi får leva som ett par kyrkoråttor i juni...och leva på vatten och bröd...


Panik

Den här morgonen BÖRJADE bra i alla fall.
Vi har en digitalvåg som jag brukar väga mig på (jag försöker gå ner i vikt, för att jag behöver det...) och den har stått brevid vår dusch och när jag duschar brukar jag flytta på den, men det gör inte Jonas för han menar att den är vattentät. Nu har den i alla fall gått sönder eftersom det kommit in vatten i batteriluckan....och vi har en våg till som är... en vanlig våg. Så jag vägde mig på den och jag vet att man får lägga till något kilo för den visar för lite, men här skilde det runt 3 kilo så jag blir skitglad och tänker att "äntligen!" och räknar ut att jag måste ha gått ner runt 10 kilo nu i alla fall om man lägger till lite. Så messar jag Jonas o är jätteglad, men får till svar att den vågen nog visar 3 kilo för lite i vikt. Så om han har rätt har jag inte gått ner någonting...men jag hoppas att han har fel...glädjedödaren.

I dag har jag varit i skolan igen. Nu börjar det verkligen dra ihop sig till provet på tisdag...usch, den dagen kommer jag nog inte vara människa. Brukar inte vara såhär nervös inför prov, men eftersom så himla mycket hänger på det här provet och jag verkligen MÅSTE klara det så är jag jättenervös.
Tänkte vara hemma från dagens lektion och bara råplugga, men Jonas tvingade iväg mig och jag ångrar nästan att jag gick dit! Jag hade börjat känna en litet uns hopp om att man kanske skulle kunna fixa detta ändå för nu började jag förstå lite. Men efter dagens lektion känner jag panik igen när jag kom på att jag faktiskt inte fattar nånting!!!
Ska bli så skönt när provet är över för jag tänker på det nästan non-stop just nu. Och så fort jag gör något annat en stund än att plugga så får jag dåligt samvete. Så jag både längtar till tisdag och inte längtar. Man får en chans....om man ändå fick göra omprov så skulle man ju ha en chans till, men nu är det verkligen bara en chans.
Hjälp!

Varför kan man inte vara ett mattegeni för? Eller geni i nånting överhuvudtaget?....
Hm.

Födelsedagar

Vi är 4 stycken i vår släkt som fyller 30 i år...jösses vad gamla vi börjar bli. :) Fast det är skönt att jag fyller sist av alla. :)
Min kusin Andreas, Jonas bror, en annan kusins kille och så jag, vi fyller 30.
Började att fundera på min födelsedag bara för att Jonas bror snart fyller år. Jag fyller ju inte förrän i december iofs, men man brukar ju ha svårt att bestämma sig så det är lika bra att vara ute i god tid.
En önskan skulle ju vara om syrran, hennes barn o gubbe, Jonas o jag kunde åka iväg nånstans men dan före julafton är ju en väldigt dum dag att vara borta på, särskilt om man som syrran har barn. :/

I vår släkt firar vi bara varandra om vi fyller jämnt. Alltså jag firar ju alltid Jonas, mamma och syrran och hennes barn, men resten av släkten firar vi om det är jämnt och om det inte är ett barn som fyller då firar vi varje år förstås.
Så födelsedagen brukar gå till att man sitter hemma hos mamma (eftersom hon har svårt att ta sig nånstans) och äta tårta och prata en liten stund, sen går alla  snabbt hem till sig igen. Min födelsedag brukar vara som en onödig extradag för det är ju dagen innan julafton och då har ju alla fullt upp med sitt. Så därför känns det som att man vill hitta på något speciellt i år, man fyller ju trots allt vuxen bara en gång...
Tur att man har lång tid kvar att tänka...


Storhandla

Idag ska vi göra en av de värsta sakerna Jonas vet, storhandla.
Jag fick gå ut med Mille på morgonpromenaden i morse så jag vaknade före Jonas och hade som vanligt svårt att somna om efteråt. Sen kom både hund och katt och la sig i sängen och då vaknade han till och så fort han slog upp ögonen fick han det kastat på sig. "-Idag måste vi storhandla!"
Han gav ifrån sig ett jämrande och några suckar, men kylskåpet gapar tomt så det är ett måste och det vet nog han också. Får köpa en glass till honom så blir han nog glad igen. ;)




Båt

Idag har vi varit på en liten sightseeing med turistbåt och åkt på Stockholms vatten genom hela halva stan. Har ju bott här i över 6 år nu men vet inget om de olika platserna som finns, så det var kul detta...och så blev det en massa fina bilder också.


Ungefär vid Lilla Essingen...


Gröna Lund...


Strandvägen på Östermalm...


Guidekartan...



Nu är vi hemma igen och kissekatten och vårt troll till hund mötte oss i dörren. Vi har länge tänkt att vi ska trimma Mille, är inte länge sen vi gjorde det men nu är det dags igen.
Så Jonas tog tag i det så nu är vovven både trimmad och nyduschad. :)
Kan ju visa hur mycket hår vi fick bort, man kan tro att det inte blev något kvar av hunden...


Ungefär som det ser ut när jag har rakat benen...

Nu ska vi sätta oss på balkongen och ta tag i matten igen, blä.
Ska bli skönt när provet är över...!

Lugn fredagkväll

Det har varit en lugn dag idag.
Jonas och jag tänkte först gå till en restaurang som ligger här i närheten som heter "Göken". Men så när vi kom fram så visade det sig att det var stängt...så då gick vi ner till stan i stället och hamnade på Max o åt hamburgare.
Hade hunnit bli sugen på en ceasarsallad men hamburgaren gick ner den också.

Sen kom vi hem igen och jag har räknat matte nu i några timmar och gosat med djuren. Tar en välförtjänt paus nu från matteräknandet för vi tänkte gå till affären och handla lite kvällsmat. Är sugen på Tacos men Jonas verkar inte lika pigg på det, ska försöka övertala honom...:)

Ha en skön kväll!


Simba och jag


Mille "ville" absolut låna mina solglasögon...


...och han ser ju riktigt cool ut i dom vår lille gangsterhund.

Solen, var äääär duuu?

Undrar när solen tänker dyka upp...
Det har varit en kall vår i år, hoppas VERKLIGEN INTE att det även blir en kall sommar.
Då sätter jag mig faktiskt (trots min dödsångest) i ett flygplan o flyger till värmen i stället.
Och nej jag menar inte helvetet, utan kanske Spanien eller något annat skojigt land.
Men man hoppas ju förstås att värmen ska hitta hit så man slipper åka.

Jag har kört med en kålsoppa och en jäkla massa frukt och grönsaker enligt ett visst recept denna veckan.
Man skulle gå ner 5 kg om man följde den i en vecka hette det. Jag provade sön-torsdag och jag hade i stället gått UPP 4 hekto, så nu har jag slutat med den elaka soppan och fortsätter på mitt sätt i stället.
Men det hade funkat på min kusin...synd att det inte funkade på mig också, 5 kilo minus hade varit väldigt välkommet, nu får man gå ner dom den långa, jobbiga vägen i stället. :/

Idag är det en mulen och grå, tråkig dag så idag blir det plugga matte och kanske kika på nån film för hela slanten.

Trög journalist?

Hittade det här tidningsutklippet och tyckte det var lite roligt...kanske inte är lika roligt när man inte är såhär trött som jag är nu, men ändå... :)



Journalist:"-Vad heter du?"
Pinio: -Jo(a)g heter Pinio.
*Journalist antecknar*....

Stress

Det har varit fullt upp de senaste dagarna med jobb, skola och plugg och dessutom har Jonas stängt av Internet för att jag verkligen SKA plugga. :)
Har hunnit med jobb och skola idag också och nu har jag äntligen kommit hem igen, min "lill-helg" har börjat igen. Den börjar alltid på onsdagar, onsdagar är mina fredagar för nu har jag ingen skola förrän på måndag. :)

Nu har jag äntligen fått veta att man kommer att få sommarjobba i förskolan jag jobbade i förut. :)
Kocken kommer att ha semester från 14 juni, så eventuellt får jag börja då (dvs stå in da kitchen*v-tecken, v-tecken*)
Så jag kommer att få jobba med Victoria, Stina och Sanna m.fl denna sommaren också, tjohoo! :)

I övrigt har det inte hänt särskilt mycket. Försöker att plugga matte som en toka, men det är svårt när man fastnar i ett tal hela tiden. Jonas och jag småskäller på varandra varje kväll numera för att han försöker att förklara matten för mig på sitt KTH-vis och jag som inte är så matte-smart fattar ju inte vad han menar och ifrågasätter allting tills han blir helt galen på mig. Och så lite mensvärk och hunger på det så blir Nina ett elakt, slemmigt monster som äter nördar som gått på KTH till kvällsmat.
Ikväll flyr Feldt (Jonas efternamn) fältet hem till mamma Feldt i Gnesta igen (han påstår att han ska flyga modellflygplan, men jag tror att han bara vill slippa mig en kväll, hahaha.)
Det är inte lätt...you can run, but you can´t hide. :p


Dåligt samvete

I går när jag skulle hämta Milton från hunddagis så följde hans "fröken" med uppför trappen.
Milton var tokglad som vanligt och skuttade och skulle försöka sno kopplet och dra iväg mig. Fröken stod och tittade en stund, sen sa hon "Ja, vad skönt för dig Milton att få gå hem lite tidigare idag."
Jag har ju varit borta lite grann både i K-holm och Halmstad de senaste 1,5 veckorna bara, men annars hämtar vi ju alltid honom strax efter kl 15 för det är tidigast då man får hämta hundarna.
Så jag svarade inte så mycket på det där hon sa för jag tog inte åt mig.
Men hon fortsatte "Ja han mår ju inte bra alls av att bli hämtad sent, man märker ju det på honom."

Varför säga något sånt? Får ju bara dåligt samvete av att tacka ja till jobb dom få dagar man får jobba.
Jag ska jobba idag förresten, det verkar vara rätt mycket folk som är sjuka på jobbet. Även kocken har gått och blivit sjuk och vem tror ni ska få stå i köket idag? Moi! Jag ska laga mat åt 70 barn och 16 personal, tjo! Men det har ju gått bra förut så det vore ju synd om jag brände ner hela köket den här gången...

Ser att klockan rusar iväg, så det är dags att sluta nu, var bara tvungen att skriva av mig lite. :)

Ha en bra dag!

Lady Gagakonsert

Åh så bra konserten med Lady Gaga var!
Nu vill jag inte bara vara kompis med Amy Mcdonald utan Lady Gaga också, vilken trio...

Syrran och jag fick skjuts av Jonas till Globen och regnet bokstavligen öste ner!
Och det var världens längsta kö in till Globen men det fanns inte annat att göra än att ställa sig där.
De flesta hade ju luvor eller paraplyer, själv var jag tyvärr inte så smart så jag tänkte på att ta med mig det så man såg rätt snart ut som en nerdränkt katt.


I ösregnet på väg in till konserten! :)


Mia utanför Globen (man ser lite av den långa kön
bakom henne också...)

Men till slut kom vi äntlingen in och då blev genast allt mycket roligare igen.
Vi tänkte köpa med oss lite in att mumsa på inne på arenan så det var bara att ställa sig i nästa kö, men denna var inte lika lång som tur var.
Sen kom vi in och hittade våra platser, helt okej platser!
Vi märkte att nästan alla tog kort på sig själva så vi ville inte vara värre vi och gjorde det vi också.
Den bilden har försvunnit helt plötsligt så jag får be Mia att skicka den till mig en gång till mig sen.

Och så halv nio började konserten! Alla vrålade rakt ut och vi fick se en video med häftiga bilder på henne och annat till häftig musik. Och så fick man se henne bakom en skärmduk under hela första låten.
Och sådär höll det på, skitbra musik, filmer på skärmen, en himla massa klädbyten (roliga kläder!), publiken vrålade mest hela tiden men blev helt galna när hon sjöng "hitlåtarna" som spelats flitigt på radion, basen var på högsta volym, hon hade fejkblod på sig och en LÄSKIG Marulk på scenen. :)


Scenen blir alltid mindre på kort...men den lilla figuren är Lady Gaga
i alla fall...





Är så glad att vi kom iväg på konserten i alla fall till slut, länge sen vi hittade på något själva systeryster o jag. :)

Nu är det slut på det roliga, syrran har åkt hem och jag har glömt min mattebok i K-holm så Jonas är i stan (han skulle ändå köpa nya skor) och köper en ny bok som jag kan lämna tillbaka sen för det är återköp på 3 dagar...ja jisses...
Så det kan bli.

Gaga olala...

Även denna dag har varit lugn. Träffade min kompis Annika idag och vi tog en fika ihop och pratade en massa strunt.
Vid halv ett skulle mitt ena syskonbarn komma hem från skolan så jag var tvungen att vara hemma till dess, för jag har lånat hennes nyckel för att jag ska kunna gå som jag vill när dom inte är hemma.
Sen kom även andra syskonbarnet o syrran hem.
Nu är barnen hos sin pappa och syrran är hos sin kille och jag har en mysig kväll hemma i syrrans lägenhet. Går runt och låtsas att den här snygga lägenheten är min, hihi.
Har laddat upp med alla möjliga onyttigheter framför tv:n.

I morgon bitti åker syrran och jag hem till Stockholm igen.
Vi tänkte bränna en del pengar på stan under dagen och på kvällen är det ÄNTLIGEN dags att ta sig till Globen och se Lady Gaga!!! :)
Som vi har längtat. Tror att det kommer att bli en skitbra show, vi tänkte hinna med varsin drink innan dess också.

Hoppas att ni också får en skön o rolig helg!

...

Den här stackars H&M fotomodellen verkar ha fötts med rumpan på magen... :/
(Och nej det är inte fejk, ni kan kolla själva på www.hm.com och klicka bland klänningar så har ni bilden där.)


Error

Varför ska alltid allt dumt hända mig?
Försökte boka tågbiljett hem för syrrans och min del till på lördag, men SJ har ju fixat en extra grej så man måste fylla i sitt hemliga lösenord för att köpet ska gå igenom. Jag gjorde samma sak i förrgår och är rätt säker (trodde jag) på vilket lösenord jag hade. Försökte en gång, nej det var fel...tänkte att ibland är det så kinkigt med stora eller små bokstäver så jag provade igen med bara små bokstäver...nej fel igen....men så tänkte jag men det ÄR ju det här lösenordet så jag provade igen. Och så blev lösenordet spärrat och jag kan inte köpa några biljetter. Tjoho.
För att fixa ett nytt lösenord måste jag gå in på min Internetbank och jag har ju inte min dosa här så jag kan inte gå in där, så det blir bara till att ta sig till tågstationen och köpa biljetter där i stället...morr.

Har tagit en långpromenad i dag och senare när syrran och barnen kommit hem från skola o jobb så ska vi åka till badhuset. Hoppas att bubbelpoolen funkar denna gången! Halva badhuset är antingen trasigt eller stängt och så tar de samma pris ändå som när allt funkade en gång i tiden...

Ingen idé att dra ut på det, nu ska jag till tågstationen!

I k-holm

Sitter hemma hos syrran och skriver nu, kom iväg i alla fall.
Dom kom och mötte mig vid tåget, visste inte att dom skulle komma så det blev en glad överraskning.
Sen blev det glasskalas utanför Konsum, haha. Nu är man i småstaden igen. :)
Har haft en myskväll framför tv:n med syrran och hennes tjejer.
Dom håller på och lägger sig nu för det är skola i morgon igen. Hoppas på fint väder så man kan ta en promenad, den här veckan ska bli en nyttig vecka har jag bestämt.
Nej, som du märker har jag inget att skriva egentligen...Oj nu bråkar dom också...*viskar* bäst jag slutar.

Gnatt!

Home sweet home.

Nu är jag hemma igen från Halmstad. Åktrött som bara den men idag ska man (kanske) iväg igen till hemstaden.
Vaknade med halsont så jag få vänta o se hur det blir,  vill ju inte att varken syrran eller hennes barn och absolut inte mamma ska bli smittade.

Halmstad ja, hälsade på min kompis Karolin där. Hon bor där med sina 2 katter den ena VÄLDIGT pratglad och den andra är jätteblyg och ligger mest under sängen o gömmer sig.
Vi hade otur med vädret så vi gjorde inte så mycket annat än att ta promenader, hyra film, äta onyttigt (EN nyttig dag hade vi) och snacka skit. Men det var skönt också att bara ta det lite lungt. Samma dag som jag skulle åka hem så sken solen och det var sommarvärme ute, då tog vi en 2 timmar o 45 minuter lång promenad genom hela halva Halmstad. Jätteskönt! Vi gick genom stan, till havet och tillbaka hemåt igen. På något konstigt sätt är det alltid lättare att prata under tiden man promenerar bredvid varandra än vad det är t.ex när man sitter mitt emot varandra vid ett bord. Vi hade mundiarée båda två. :)

Sen bar det iväg hemåt, resan hem gick bra och när man äntligen var hemma i Stockholm igen så mötte Jonas upp mig där med bilen så skulle vi åka hem till Sofia och P-Å för att fira Sofia som fyllde år. Dom bjöd på alla möjliga mumsiga bakverk de gjort. Efter att vi varit där ett tag så åkte vi hemåt. Jonas kände sig förkyld (vet inte om det är pollenallergi) och jag hade ont i min hals så vi båda somnade framför tv:n...minns knappt att vi gick o la oss...

Idag skiner solen igen och jag ska snart iväg till skolan...får se om det är någon idé att packa väskan. Typiskt att man ska få ont i halsen NU. Jag har inte varit förkyld sen jag slutade jobba på dagis i juli nångång...
Nu ska jag ta och skala mina ägg som jag tänkte äta till frukost.
Tjingeling!

RSS 2.0