Mums!
Marmorerade brownies med hallon
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
Gör så här…
1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm.
2. Smält choklad + smör i vattenbad.
3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
4. Vispa ihop cream cheese krämen. Häll först chokladsmeten i formen, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.
5. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.
Förvara dom i kylen en stund annars är de för kladdiga att servera. :)
Hittade det här receptet på nätet och ville spara det men jag är för lat för att hämta papper o penna, så därför förde jag det över hit så har jag ju det kvar ändå och dessutom får flera receptet, så jäkla bra eller hur?. :)