Mums!

Marmorerade brownies med hallon


Chokladsmet:

300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

 

Cream cheese-smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon


Gör så här…

1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm.

2. Smält choklad + smör i vattenbad.

3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.

4. Vispa ihop cream cheese krämen. Häll först chokladsmeten i formen, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.

5. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.

Förvara dom i kylen en stund annars är de för kladdiga att servera. :)

 

Hittade det här receptet på nätet och ville spara det men jag är för lat för att hämta papper o penna, så därför förde jag det över hit så har jag ju det kvar ändå och dessutom får flera receptet, så jäkla bra eller hur?. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0