Valborg

Vi håller på och gör oss i ordning för födelsedagskalaset vi snart ska till, Sofia fyller år i början av maj men ska ha lite kalas redan idag. Efter kalaset ska vi åka till landet och fira Valborgsmässoafton med Jonas mamma och bror.
Vi kommer i vanlig ordning stå och huttra i kväll och lyssna på när en gäng 40-talister står och sjunger "Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö..." plus 123 verser till så man till slut tänker att "åh sluta sjung och tänd elden, jag fryser!!!". Sen ska man se på när dom äntligen tänder eld på ett gäng kvistar på hög och några ungar springer runt elden och man kliver lite närmare för att få lite värme och värma upp sin stelfrusna kropp lite.
Samma sak år efter år och man undrar varje gång varför man utsätter sig för detta och vad det är som är så speciellt? För det är ju inget speciellt...egentligen. Det blir ju första maj ändå även om man inte skulle stå där och titta på brasan. Och man svär på att nästa år SKA man stanna hemma i värmen i stället men så står man där ändå och fryser igen nästa år igen.
Ja jösses.
Så ser i allafall min dag och kväll ut.
Trevlig Valborg på er.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0