Fjärilsbegravning

En arbetskompis till mig verkligen brinner för djur och natur, så för några veckor sen tog hon med sig en skara barn och plockade brännässlor fulla med fjärilslarver tillsammans med dom.
Dessa larver har vi sen haft i en plastlåda för att vi ska kunna se utvecklingen från larv till fjäril, och kollegan har t.o.m åkt till jobbet på helgerna för att byta nässlor och ta bort avföring och se till att larverna haft det bra.
Jag och en annan arbetskompis på avdelningen har dock inte varit LIKA förtjusta i dessa larver, så när dom rymt och legat på golvet så har vi försökt övertala barn som inte är fullt lika äcklade över dom, att lägga tillbaka dom i plastlådan. Nu har larverna vuxit, blivit puppor och en del har t.o.m blivit Nässelfjärilar, den första fjärilen kom ur sin puppa i går och vi såg den flyga i väg.
 
I dag råkade en pojke cykla på just en Nässelfjäril som suttit på marken, och flera barn tyckte det var så synd så dom bestämde att vi skulle ha begravning för den.
En fröken fick ordna en gravsten, ett barn ordnade en papperskista, några barn plockade blommor och pinnar och jag fick efter order skriva på ett papper att man inte skulle kliva på graven.
Sen stod tjugotal barn runt fjärilens grav och bara tittade en stund, sen sprang dom i väg och lekte igen.
 
Tror inte att det finns någon fjäril i hela världen som fick en så fin begravning som denna lyckligt lottade fjäril. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0